Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 mars 2016

Dessa tröttsamma personporträtt

Det finns en viss stil när svenskar skriver förtäckt beundrande personporträtt som retar gallfeber på mig. Det är så mjäkigt att jag får sura uppstötningar redan efter ett par meningar. DN är experter på detta medelklassfluff och nu senast är det en politiker som uteslöts ur Sverigedemokraterna för rasism som ska ges ett inkännande och mänskligt ansikte. (Artikeln är för lång och ämnet "politisk vilde" inte i min smak, men jag tycker mig se att annan bild framtonar än vad författaren kanske tänkt sig, bilden av en vettlös rättshaverist vilket horoskopet, som vi strax ska se, fullt ut bekräftar.)

Högern förnekar sig inte, de vet att flyktingkrisen är en alltför stor fråga för den arma "post-politisk" (okunniga) svensken att hantera på rätt nivå: som frågan och sökande efter det djävulska politiska system som har det i sig att för makt och rikedom starta krig i andra länder och i grunden bär ansvaret för dessa flyktingströmmar. Svaret är att det är precis det system borgarna tror är det bästa, deras eget. Det finns inget annat skäl att ge rasisten Rickard Wall denna gratis exponering än att man döljer ett brott med nästa brott! Och normaliserar den kriminella kapitalismen.

Det är helt oerhört att det är en man av judisk börd som är DN:s chefredaktör och som låter sådana här texter publiceras. Men han har gång på gång bevisat sin oförmåga att se den Stora Bilden. Han har ett slappt grepp om tidningen och ser inte det MONSTER han likt en barnmorska hjälper att födas i Sverige. Min gissning är att han, som så många andra borgare i dagens Sverige var nazist i sitt föregående liv. Han har för denna återfödelse valt en genetik och en etnisk blodslinje genom vilken han kan påbörja återbetalningen. Men det är typiskt dessa överlöpare mellan distinkta och symbolladdade blodslinjer att de inte riktigt håller ihop sin show, de läcker tendenser åt alla möjliga håll.

Bloggare som följer taggen "rasism/främlingsfientlighet" bakåt, till de första inläggen för några år sedan, kommer inte att förvånas över "typen" som Rickard Wall tillhör. En viss sorts horoskop verkar avslöja en högre än genomsnittlig predisposition till en småaktig eller liten människas världsbild. 

Här är det uppenbart eftersom Månen i härskarläge i den instinktiva och partiska Kräftan - som jag ofta sagt - behöver en stark Sol som vägleder. (Sol och Måne är ett par av största vikt att granska sida vid sida.) Så oturligt då att födas med Solen undanstuvad i 12e huset för "offer" och "förluster" när man använder sinnelagets Måne som ascendent! Detta betyder att han aktivt söker förverkliga den partiska och ovärdiga människans program, på bekostnad av Tvillingarnas betydligt högre grad av objektivitet och välkomnande av alla själar:



Man kan notera bristen på Eld (här förstärkt genom att Solen "offrats" i 12e). Att Mars (den svarta, tamasiska typen av Eld) befinner sig i sinnelaget är ett formidabelt problem och gissningsvis den enskilt största orsaken till snävheten och rasismen. Mars anses "fallen" i Kräftan och har offerkoftan på från dag ett.

Saturnus i 5e huset i mer av den irrationella eller vegetativa själens element är också en sänkare, och att Jupiter skänker sin lycka och framgång genom Jungfrun, det snäva och diskriminerande tecknet, bara understryker samma gamla vanliga signatur. 

Alla har det inte i sig att bli världserövrare eller mänsklighetens goda lärare. Wall definitivt inte och kartans grundton blir bara den av en liten bigott som sätter den egna villaträdgården (eller blomsterlådan på balkongen i bostadsrätten) som sitt högsta goda. Se hur 9e huset för religion och filosofi och insikten om sammanhanget mellan alla själar här är helt utsläckt. 

Nionde ägs här av välviljans Jupiter, men den befinner sig mittemot och tar färg av Jungfruns privatistiska, antisociala och självtjänande tendens. Detta skämt till välvilja riktas sedan som en opposition mot nionde huset och missfärgar och gör ett skämt av det som hinduerna kallat "det bästa huset":

Det är således ett kryps livsuppfattning DN välvilligt låter komma till tals. Men kryp ska man spraya ihjäl, inte göda, för att använda Rickard Walls egna (fast väl dolda) tankemönster. Det är påfallande att det är rasister och främlingshatare själva som har zodiakens sämsta symbolkombinationer, som om de visste att de kommit tillbaka till jorden med ovärdiga målsättningar.


Bonusspaning

Jag söker igenom 9000 sparade kartor för att se vad det blivit av andra med Månen och fallen Mars som indikation på en neurotiker som ser rött bara ett löv från grannen blåser in på egna gräsmattan och den naturliga konsekvensen, offret av intelligensens planet i 12e. Notera att månascendenten bara i detta enda fall innebär att känsla/instinkt hamnar på tvären med intelligensen. Det är typiskt att Wall kallar "alla andra för galna" och att bara han förstår hur det ligger till. Ett klassiskt tecken på en omdömeslös version av "dissociationssyndromet" som vi ändå måste kalla den här sol/månkonfigurationen. 

Rationell Luft slirar illa mot den irrationella och blott instinktiva Månen i Vatten. Den här elementkombinationen ger "svåra" personligheter när Sol och Måne är inblandade och strikt logisk kommunikation är närmast omöjlig eftersom de tenderar att byta ämne mitt i en diskussion, typiskt nog för att avleda uppmärksamheten (dissociera) om ämnet börjar kännas obehagligt för dem. Någon skulle kanske hellre beskriva det som att reptilhjärnan har kontroll över frontalloberna, men faktum är att astrologins symbolspråk (än så länge) är betydligt mer raffinerat än biologins.

Att kräva hela tre överensstämmelser avslöjar genast hur få 9000 kartor är. Ett många gånger större underlag hade varit önskvärt!


  • James Clerk Maxwell;13.6.1831;12:00 - fysiker, eletromagnetismens upptäckare (eller ska vi säga "påhittare"?)
  • Lothar von Trotha;3.7.1848;12:00 - rasistisk yrkesmilitär, massmördare i Namibia (en tysk förespegling av den judeförintelse som skulle följa)
  • Oliver Smithies;23.6.1925;12:00 - Nobelpristagare, genetiker (snuddande nära den mordiska galenskap rasisten och "folkförädlaren" representerar)
  • Ringo Starr;7.7.1940; 0:05 - trummis i The Beatles
  • Paul McCartney;18.6.1942;14:00 - basist i The Beatles
  • Roger (Jim) McGuinn;13.7.1942;23:10 - gitarrist i The Byrds, Beatles amerikanska konkurrenter
  • Chris Wood;24.6.1944;12:00 - musiker i rockgruppen Traffic (dog 39 år gammal i Tvillingsjukdomen LUNGinflammation)
  • Rickard Wall;29.06.1957;12:00 - politiker, rasist

Musikern McGuinn uppvisar samma brist på koherens i visionen som man kan befara när intelligensen offras för känslan. Hans soloalbum efter åren i The Byrds var spretiga och som helhet ganska mediokra. På många sätt var The Byrds som grupp större än delarna enskilt, exakt samma som kan sägas om The Beatles. Samtidigt kan vi undanta sökningens fyra musiker utifrån bloggens tidigare iakttagelse om just artistskrået: dessa tycks kunna använda "dissociationen" mellan rationalitet och känsla på ett kreativt sätt. Du kan inte anklaga en låt med intressanta takt- eller tonartsbyten för att vara "ologisk" som man kan vid upptäckten av en slem politiker som jobbar med falskprat och bedriver en hemlig agenda.

Kvar att jämföra Wall med blir således bara en "rasrenande" genetiker (som jobbade med möss), en massmördande afrikanhatare och den berömde Maxwell. Det är uppenbart att vi har tre av fyra som drar i en hotfull riktning här, den svenske politikern, det svenska favoritämnet genetik/rasförädring och en uttryckligt galen tysk massmördare! Låter förresten inte Rickard Wall väldigt tyskt? Hur många svenska rasister idag har tyskt påbrå? När Jord och Vatten dominerar horoskopet kan man misstänka själar som går "fädernas väg", dvs enbart fladdrar fram och tillbaka mellan Jorden och Månen - de lämnar aldrig blodets väg och har en intelligens därefter. 

En annan sorts själar, där Eld och Luft, tydligt dominerar horoskopet. vandrar "gudarnas väg" (den supralunära sfären) och dessa kan tänkas återfödas än här, än där eftersom de vandrar en rikare väg och arbetar med sig själva på ett annat sätt. I det stora hela sade den grekiske filosofen Herakleitos att "vägen upp och vägen ned" ytterst sett är en och densamma, och tur är väl det. För astrologin har det i sig att skapa en ny slags rasism, vilket bloggen visar. 

Hur lätt är det inte att inför denna anstormning av ynkliga tänkare i Jord och Vatten anta att dessa själar skulle vara mindre eller obetydligare. Man kanske t.o.m. skulle kunna gasa ihjäl dem och världen skulle bli en bättre plats för alla dem som sedan var kvar. Men horoskopet beskriver inte själen som sådan utan bara det stoff varmed själen valt att ikläda sig under detta jordeliv. 

Förvisso avslöjar denna klädnad något om själens innehåll, men sett över evigheten kommer även en sådan som Rickard Wall att ha hinna vara en betrampad och hånad invandrare. Han håller just nu på att skapa sig en återfödelse som navelluddet i någon på den tiden verkligt föraktad människogrupp. Troligen svensk även nästa gång, för det här landet är på väg att sjunka till samma låga nivå som USA, den hjärtlösa socialdarwinismens sataniska högborg, ett sjukt land och en sjuk kultur skapad på just det vis ser i Rickard Walls horoskop: Jupiter-i-Jungfrun "framgång bara för mig". En individualism som inte har något gemensamt med själens kunskapsnivå, där alla vet att de bara är facettögon på eller aspekter av en gemensam "kollektiv" identitet. 

När intellektet helt gått i kras då återstår bara folk som betygsätter varandra för deras JORD för deras fysiska företräden, ljusa och mörka hudfärg och i synnerhet Jungfruns falska föreställning om vari "kultur" består. Som JORD-tecken kan inte begreppet kultur sträcka sig längre än till bordsskick eller frågan om slöjans plats i offentligheten. Detta är varken kultur eller intelligens, det är resonemang på en femårings nivå, någon som just lärt sig knyta negativa känslor till OBJEKT som man tycker skiljer sig från den odifferentierade helhet som spädbarnet åtnjöt i mammas mage. Rasism och kritik på materiell basis beskriver Intelligensens totala frånvaro!

Notera hur den oceaniska och "enkla" känslan av trygghet" gestaltas av Kräftan, vilken bidrar till främlingsfientliga attityder även om Kräftan som sådan inte utmärkt sig i bloggens kvantitativa studier. Dess betydelse av "trygghet" och "slutna rum" har dock en sådan släktskap till den diskriminerande Jungfrun att man alltid kan befara en snäv rangordning av andra människor när båda tecknen är aktiva. 

Inom vissa verksamheter är den här typen av urskillning helt av godo, inom mycket av sjukvården t.ex., men det är samtidigt intressant att AB just nu kör en avslöjande serie om dold rasism inom den svenska vården. Där skulle också jag söka utifrån astrologiska kriterier! Det (visar ny forskning) skadliga hygiendillet går hand i hand med ärthjärnors fantasmer om "smutsiga" utlänningar.

Till sist. Visst kan rubriken även gälla för bloggens ändlösa rad av snabbt hoprafsade astrokommentarer! Ibland blir jag själv lite trött på "formeln" men så dyker det alltid upp någon ny spännande figur som ger energi för att täcka också ett dussin andra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Herr Wall är i Sanning en riktig Upptågsmakare...och synnerligen roande i all sin enfald. Likt en missförstådd Don Quijote fäktar han på i Stockholms stadshus lokaler.Mannen har också dragit igång en enmansshow på Youtube i 6 delar , en föreläsningsserie som lämpligt & ironiskt no g döpts till "Vansinnet". Väl bekomme! https://www.youtube.com/channel/UCbnWbmn5YPs866D_31FheEQ

Anonym sa...

Kan vi inte få en genomgång om SD:s egen "godhetskvinna", Paula Bieler? http://www.svt.se/opinion/article2631827.svt Snälla? =)

Seaward sa...

Fint kött på de astrologiska benen. Tack!

Seaward sa...

Hade inte hört namnet tidigare och hennes artikel i länken är märkligt svävande och vag i bl.a. beskrivningen av hur andra partier än SD ser på hjälp i välfärdssamhället. Jag måste fundera om jag orkar skriva något om den här halvbakade politikern. Vi har redan Annie Lööf att roas åt. (Kort sagt, återväxten av svenska politiker tyder på vilken skrämmande framtid landet går till mötes)

Anonym sa...

Hon har varit med i diverse debatter på TV senast mot moderaten Svantesson. Känns som den SD-kvinna som hörs mest och som någon de skickat fram för att vara deras "goda" sida vilket förstås hjälps om man har polsk/judiska rötter. Tänkte mest att det var intressant om astrologin kan avslöja om hon verkligen var så god egentligen (gissningsvis inte).