Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 mars 2016

Den västerländska terrorismens anfader, kung Leopold av Belgien


Efter att ha stulit Kongo som sin
personliga egendom, förslavat
befolkningen och samlat på sig
extraordinära rikedomar, satte
kung Leopold II aldrig mer
sin fot i landet. (källa)

Flera år före "terrorattentaten" i Paris och Bryssel kommenterade jag Frankrikes horoskop som att det tecknade ett ytligt och rasistiskt land. Den Bryssel-födde kung Leopold II kom också med på ett hörn i diskussionen om rasismens skilda astrologiska signaturer. 

Nu har som sagt både Paris och Bryssel fått tillbaka med samma mynt och det är därför legitimt att pröva tanken om det i själva verket är kung Leopold av Belgien som är den förste terroristen. 

Eftersom Europas kolonialistiska utsugning av andra länder och folk följder av mer av samma vara fast nu i det ekonomiska systems förklädnad som går under namnet kapitalismen, bör alla utom den mest infama borgare - och DN:s skribenter - förstå vad saken handlar om. Fast politiska kännare älskar att ge förklaringar som alla handlar om mikroskopisk närtid och gärna som problem mellan islamiska grenar - så att läsaren inte ska förstå de stora historiska ödesvindarna som involverar Europa, så kan bara de allra dummaste eller mest fanatiskt indoktrinerade missa den historiska kursändring mänskligheten nu är på väg in i.

En annan introduktion till kung Leopolds inre egenskaper fås via denna historik över "Kongos slaktare" och bilden av arbetare som fick händerna avhuggna för att de inte fyllt dagens arbetskvot.

Brittiska missionärer samt män som håller
de avhuggna händerna från offren Bolegne och Lingomo.

Den här bestraffningen påminner starkt om hur kapitalismen även idag pressar handlingsförmåga och livsglädje ur folk - kinesiska Apple-arbetare som får skriva på avtal där de lovar att inte begå självmord för att du ska kunna dumsurfa dig till skyhöga mobilräkningar där du sprattlar som ett fördummat och bortgjort offer i de styrande girigbukarnas fångstnät! Du är redan pantad och såld, ingen vågar lämna den här livsstilen eftersom rädslan att inte tillhöra gänget är enorm.

Men till och med gängtillhörigheten söker globaliseringens vänner beröva människor på. Den som saknar identifikation med en egen grupp känner inte längre något inför en så här horribel bild. SÖNDRA MASSORNA SÅ ATT DU KAN HÄRSKA ÖVER DEM. Detta är vad moderaterna i Sverige egentligen vill, och tyvärr en betydande del högersossar. Det är detta den fria rörligheten (EU) handlar om. Att slå sönder människors känsla av att ha ett hem på jorden. Istället sticks människorna åt storföretagens LOGOTYPER att identifiera sig med som tröstnappar och snuttefiltar i en värld där människan inte längre än välkommen. 

T.o.m. medelklassen sover illa om nätterna, men deras självlögn har ännu inte mer än börjat spricka så inget stöd för en ny världsordning är att vänta från dem som fortfarande inbillar sig tillhöra den vinnande sidan. Västerlandet har bara terroristerna som kommer till deras hjälp, genom att slakta några dussin då och då. Bara så sakteliga kommer västerlänningarna att vakna och förstå att det är deras eget civilisationssystem som kommit tillbaka för att bita dem själva. Karma is a bitch.

Nå, vad visar då kung Leopolds karta, nu lite grundligare granskad?



Den expansiva Skyttascendenten passar bra för en kolonisatör, förutom att ascendenthärskaren här ligger i Oxen (en brutal och primitiv position) och dessutom i det sjätte huset där varje försök att expandera utanför det egna landets gränser ser ut att möta fiendskap och olyckor. Det är aldrig lyckligt när ens egen ascendenthärskare landar i ett av de onda husen eftersom det tycks aktivera tanken om att "den enes bröd är den andres död". 

Ett undantag skulle kunna vara de fall där fenomenet leder till valet av t.ex. läkaryrket, vilket knyter individen till andras olyckor på ett neutralt eller t.o.m. välgörande sätt. Men Leopold var ett monster och för att få en aning om det måste man gräva sig bortom ascendenthärskaren.

Ja, först ska förstås noteras att Jupiter står med den äregiriga demonen Rahu, vilket knappast förbättrar berättelsen...

Sedan kan det vara lämpligt att notera handlingsmänniskan - Solen - och upptäcka att placeringen i Fiskarna återigen flyttar fokus på den hatiska (via "fiendehuset") Jupiter i Oxen. Mannen var som sagt en typisk europeisk rasist och det är därför inte ointressant att upptäcka att Oxens härskare, den sociala samklangens Venus, här är en verksam illgörare för de ständigt expansionslystna Skyttarna. Leopold harmonierar inte väl med de människor han möter under sin expansion och att Venus står i det "sociologiska" tecknet Vattumannen (hela mänskligheten eller distinkta folk) avslöjar direkt att han kommer på kant med hela kulturer under sin framfart. Kanske att han vållar hela folkslag olycka...

Inledningsvis tydde tecken på att Kräftan - det mest hemmabundna av tecken - tillhörde rasismens signatur. Men när datainsamlandet nått en bra bit var det bara den negativa och diskriminerande Månen i Jungfrun som återstod som en SIGNIFIKANT rasistisk horoskopplacering. Hos kung Leopold hittar vi emellertid Månen i härskarläge i Kräftan och om den här "mångalna" och över ett månvarv väldigt variabla typen av sinne gäller att Solen ger den ett starkt direktiv att (beroende på sin månfas) reflektera eller assimilera.

Men Månen står i ett "dött" hus, det onda åttonde för livslängd och allsköns korruption. Och Solens förmåga att leda har vi redan dömt ut. Det är med andra ord en rejäl soppa nere i det mörka och insiktslösa träsk som de sublunära elementen Vatten och Jord presenterar en människa med. Man ska aldrig frånkänna en människa möjligheten att vakna upp och upptäcka hur det låter på insidan, men risken är överhängande att man aldrig fattar ett dugg av vad man håller på med, inte om problemen är så stora som på kung Leopolds himmel. 

Och Jungfrun som diskriminerande (och med viss koppling till händerna, avhuggna eller på plats) ockuperar här makthavarens tionde hus - en klassisk position för en diktator (Hitler, Napoleon). Problem uppstår här eftersom den ständigt expansiva Skyttpersonligheten upplever även Saturnus som en "verksam illgörare" och med den störda relationen till kontrollören, begränsaren och skarprättaren, blir Leopold ett monster i allt han företar sig i maktens tecken! Det går inte nog att understryka hur vidrig denna Saturnus är:

När planeten som aktiverar Jungfrun inte fungerar då lyfts tecknets dåliga sidor fram, här en småaktig, pennalistisk och fördomsfull stil. Och det är förstås det faktum att planeten är BÅDE naturlig och också verksam illgörare OCH befinner sig i det mäktiga tionde hörnhuset som ger oss en Arbetsgivare från helvetet och en Jungfrun som visar alla det tecknets mindre önskvärda sidor!

Det är svårt att förstå hur någon skulle kunna skapa sig ett gott och socialt liv med en så fullständig brist på godhet som detta horoskop uttrycker.

Så här är alltså synden som hela Europa kollektiv bär på. Män som Leopold som en gång lade världen under sig som små härsklystna rötägg. Kom inte och säg att inte västerlandet förtjänar varenda terrorbomb som rullar in på våra flygplatser INTILL Väst bytt ut hela sitt politiska system och börjar visa världen tillbörlig respekt. Kapitalismen kommer aldrig mer att återfå någon som helst legitimitet så det är lika bra att införa medborgarlön direkt, annektera de superrikas enorma tillgångar och distribuera dem åter till de behövande i världen. Skulden den vite mannen ansamlat är så ofantligt stor att detta är en enda tillsvarande gest som återstår för honom. 

DN visar ingen botfärdighet - utan signalerar istället "business as usual" med en teknokratisfascimens prylfixerade diskussion av när den bombade flygplatsen i Bryssel kan tänkas vara körklar. Ur DN hörs den verkliga brottslingens röst!

 

Den till brottet tillsvarande gesten blir samtidigt en kontrollerad nedmontering av den västerländska profitdrivna civilisationen och upprättandet av det som svärmare kallat Vattumannens tidsålder under redan snart ett århundrade utan att förstå ett dyft av vad de pratar om. Västerländska astrologer har banalt sökt binda Vattumannen till sin egen symbol med två vågformer och se ström, ångmaskiner, glödlampor och andra teknologiska framsteg som synonyma med den nya tidsålderns väsen och ankomst. Dessa astrologer var barn av de tekniska framstegens tid och förstod inte ett dugg av den här symbolen. 

Dess korrekta uttydning gav - av alla människor - den kristne missionären Paulus - som talade om en ny tid då "Kristus blivit allt i alla", dvs varenda individ blivit medveten om den kosmologiska sanningen att alla delar är såväl enskilda som celler eller medlemmar i en större kosmisk kropp, ett ofattbart andeväsen som kan kallas Kristus (kristendomen), Purusha (hinduismen) eller Adam Kadmon (judendomens "den ursprungliga människan"). 

Det finns fler benämningar och mycket möjligt går konceptionen tillbaka till Mesopotamien och dess namn för Vattumannens tecken (princip eller arketyp): Den Väldige. Indiernas astrologi håller koll på att tecknets härskare essentiellt tillhör Luft-elementet och att Vattumannen därmed kan beskrivas som den Rationella Själen, mänskligheten är en annan själ är djurlivet, även om vi under jordelivet ser ut som en blandras. 

Biologer jublar när de ser en skata picka med en kvist för att komma åt en matbit men kom igen, när någon representant ur djurriket producerat en dator eller en robot! Det är Adam Kadmon/Vattumannen som är Guds enfödde son (barn) och det är vi som är gudar som satts i plantskola här på jorden. Tyvärr tycks de flesta själar degradera när de kommer hit, och troligen tappar de människovärdigheten om de vinstjagar för många gånger i sträck. 

Det finns mycket nobless att skåda i djurriket och gott om kandidater som kanske är hågade att prova på människoformen (sedan de introducerats för den, som t.ex. husdjur). Detta innebär således att människans andesjäl inte är bunden till Vattumannens eller Människans form. Men det är den bästa formen som är given på jorden för att förverkliga en förståelse av hur vi fungerar i vår "änglaform". 

Fastän det är "diktatorn" Saturnus som är förknippad med Vattumannen ska man inte missa att det är kärleken som är kittet - hinduisk astrologi ser Saturnus "upphöjas" i Vågen och kung Leopold hade - i en annan värld - kunna ha blivit en stor människovän med sin Venus-i-Vattumannen. Tyvärr kombinerades den med den expansiva Skyttascendenten och en hord andra problem och förlorade helt sikte på sin godhet.

5 kommentarer:

Susanne sa...

"Kung Leopolds vålnad" var några ord som jag själv kom att tänka på i samband med dådet i Bryssel. Så heter Hochschilds bok om Kongo under honom. I boken framgår att det inte bara var arbetarna själva som stympades - en bild visar en man som sitter och ser på sin femåriga dotters avhuggna hand och fot.

Föga förvånande var Leopold även en djävul i privatlivet. Hans hustru skrev redan fem veckor efter äktenskapet till Gud om att få dö. Detta står i en text om hans gemål som jag översatt och som säger om kungen: "Med sitt osedliga leverne plågade han sin hustru och sina barn, och chockerade både sina landsmän och övriga Europa. Han var känd för att köpa tjänster av prostituerade. På slutet levde makarna separerade och de tre döttrarna försköts av fadern. En lät han spärra in på mentalsjukhus fast hon var frisk (han borde ha spärrats in istället) och han försökte efter hustruns död göra döttrarna arvlösa så att han ensam skulle kunna ärva henne.
Som 64-åring levde han öppet med en 16-årig älskarinna.

En fullfjädrad psykopat, minst sagt.

Susanne sa...

Det blev lite tokigt mitt i alla hemskheter...
Hustrun skrev så klart inte direkt till Gud, hon skrev i ett brev och berättade om sina böner...

Seaward sa...

Hur som helst med adressaten, tack för att du bifogar ytterligare biografiska detaljer för den som vill forska i t.ex. sjunde huset. Men när så många planeter befinner sig i kris som här, så drabbar ju kartans "sänkta nivå" i princip livets alla områden. Men den onda Saturnus 270 till sjunde (som innehåller den rejält elaka, när den vill så, Mars-i-Tvillngarna) skapar verkligen en ren djävul i partnerfrågor. En förtryckande tyrann från 10e maktpositionen.

Susanne sa...

Ja, och Saturnus är ju dessutom ägare till Venus.

Seaward sa...

Riktig rundgång.