Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2016

Demokratiunderskottet hos DN sett via Saudiarabiens horoskop

Med anledning av diskussionen i samband med denna DN-journalist och därefter denna - om diktatorn Saturnus, renons på självdistans i särskilt sitt fysiskt orienterade härskarläge i Stenbocken - kan det vara av intresse att finna samma problem i Saudiarabien, landet som via sju kungar hållit närmast tänkbara kontakt med den Store Satan via 12 presidenter i rad. 

Denna skammens maktklubb vill svenskarna - eller åtminstone dem som vädrar stora pengar via vapenindustrin - tillhöra till varje pris. Sen kan den falska demokratin klistra dekalen Nymoderaterna eller Socialdemokraterna på ytan bäst den vill. Vissa ting - den ekonomiska makten som är den reella makten har de makthavande ALDRIG tänkt sig att låta folket influser!

Att vilja mingla med saudierna visar bara vilket hyckleri svensk politik är och i synnerhet faller domen hårt över socialdemokratin som försöker vara båda en omoralisk storspelare med mördande vapenexport samtidigt som den driver en feministisk politik. Att Saudiarabien är ett av världens mest kvinnoförnedrande länder är väl bekant och horoskopet talar sitt tydliga språk. Bloggens tusentals sidor har redan förklarat vad detta handlar om, men ledtrådar gavs i de två föregående inläggen.



Intressant är dock Astrodatabanks resonemang om horoskopets lämpliga "födelsetid". Efter att ha läst på om hur Saudiarabien blev Storbritanniens och sedan (med oljan) USA:s, är det ingen tvekan om att man bör välja den här kulturens "midnattstimma" (solnedgången) för en Fiskascendent som ljuvligt anknyter till frågan om martyrium och terror i världen och bloggens senaste halvdussin inlägg! Och, som sagt, missa inte den totala bristen på självdistans som utmärker en nation vars 11e-husideal är en fullt aktualiserad patriarkalitet (Saturnus i Stenboken) utan någon potential till självinsikt!

*****


Uppsökandet av Saudiarabiens horoskop föranlett av politiska experten Bitte Hammarlunds utmärkta artikel i SvD.

Inga kommentarer: