Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 mars 2016

De dödas enda väg är att offra köttet

 


Apropå bombdåden i Bryssel bekräftar SvD:s ledarkommentar till fullo de ivrigt dementerade påståendena om gammelmedias desinformativa och hjärntvättande tendenser. Bara en sådan sak som att klumpa ihop Anders Breiviks arabhat med IS agenda är att använda ordet "terror" för att ludda till läsarna och lura dem till ställningstaganden! 

Kunskapen om den verkliga spelplanen har på senare år glimtat fram men den sopas undan varje gång Europas söker morska upp sig inför ett angrepp på vad de kallar sitt ”öppna” samhälle. Bara sistnämnda mantra bekräftar vilka illistiga människor som driver mediehusen och hur i säng de ligger med rovkapitalismen som i sin tur är den naturliga arvtagaren till den blodindränkta västerländska kolonialismen – själva roten allt det onda.

Det räcker därför att förklara Brysselterrorn som ytterligare ett uttryck, inte för en kulturell konflikt som SvD:s anonyma skribenter (”öppet samhälle”) söker slå i sina läsare eftersom kapitalism inte är kultur utan en kulturens förgörare, utan för just det halvt mytologiska krig mellan Ljuset och Mörkret som en f.d. litteraturprofessor i SvD förnekade giltigheten hos. Istället förordades Gamla Testamentets lika bloddrypande berättelser men där åtminstone texterna var litterärt njutbara och inte minst (ibland) innehöll momentet försoning. Vilket tandlöst sätt att söka besvärja Mörkrets furste på!
 

http://www.svd.se/granslos-grymhet-for-den-goda-sakens-skull/om/kultur:under-strecket 

Sant är att judarnas världsbild mörknade efter den babyloniska fångenskapen, och när grekernas sexuella perversion och urspårade kultur började infiltrera landet ”radikaliserades” Palestina i den meningen att Gud drog sig tillbaka i världsbilden och lät historien bli en dragkamp just mellan Ljuset och Mörkret, vilket all mänsklig erfarenhet också säger att det är. 

Judarna hade sin version av tanken om en parallellism mellan makro- och mikrokosmos och allt kunde bestämmas utifrån dess proportioner av Ljus och Mörker. Dessa var drivkrafter som avgjorde individens bestämmelse, ren och skär determinism eller ödestro med andra ord. På så vis garanterades Guds allmakt. Efter att Ljusets representant Mikael (ärkeängeln) och Djävulen kämpat väntade den tidsålder när dikotomin skulle hävas och Ljuset härska för evigt (jfr. den första judiska kristendomens ”Nya Jerusalem”, i vilken dag och natt inte längre växlade). Det är lätt att föreställa sig vad saken egentligen talar rör: själens övergång till himmelriket bortom det kroppsliga livet. 

Dagens kristendom har bekvämt låtit sin tidiga och blodiga historia falla i glömska och det krävdes (den i kristna led allmänt avskydda) historikern Robert Eisenman att påminna om att seloterna (”ivrarna”, ”fanatikerna”)  - varav en ingick i Jesus närmaste sällskap – motsvarade den första rörelsens knivmän. Här väljer också SvD:s historiker att förvränga sanningen genom att citera den judiska överlöparen till Rom, Josefus, känd för att mörka och justera fakta i en svår balansgång för att inte framställa sitt judiska folk i alltför mörk dager inför den romerska läsekretsen. SvD:s text framställer seloterna som om de var exakta kopior till de palestinier som på senare tid ränt runt och skurit halsen av israeler utan att ställa några frågor.

Eisenmans oönskade historiska rekonstruktioner av den messianska rörelsen under Jesus yngre broder Jakob den Rättfärdige, visar istället att dolkmännen krävde de förslappade (sekulära) medborgarnas omedelbara omvändelse till den anti-romerska (anti-imperialistiska) saken. Men gissningsvis strök en hel del av Djävulens barn med, vilka stod på sig i sin preferens för ett historielöst efterapande av de amerikanska skicken, ursäkta, den romersk-hellenistiska kulturimperialistens marknadsföring!


Det är begripligt att högerns fulmedier inte kan berätta om den verkliga spelplanen, det är kapitalismen och dess utsugande av hela världen (inklusive de egna) och dess omedelbara föregångare imperialismen som framfött sin Onda Skugga i formen av allehanda rörelser som använder just Skuggan - terrorn - som ett vapen för att väcka västerlänningens avtrubbade samveten. Men här kommer högermedierna som den rådande ordningens lobbyister in med ytligt och inte minst falskt pladder om demokrati och öppna samhällen. Mänsklighetens framtid ligger inte i att välja den sjuka västerländska samhällsordningen som trampar på sina egna svaga eller den lika horribla framtiden i ett IS-liknande samhälle. 

Det är viktigt att minnas att IS enbart är västerlandets samvetslöshet manifesterat! Det är vår grymhet som vi exporterat för att kunna inbilla oss att vi är fläckfria. Men historiska faktorer binder oss, gärningsmannen, till platserna som nu sjuder av oro i Mellanöstern. Den största formen som kan urskiljer är just parallellen mellan Rom och dess storhetsvansinne och önskan om att spela världspolis och vår tids USA. Väst har långt kvar till att erkänna sin skuld och ännu längre är det kvar till skrotandet av kapitalismen och makthungern som oomtvistade drivkrafter.

Det officiella Väst - som hörs i det ytliga peptalk som pågår i rubriksättningarna sedan Brysselattentatet - är ännu inte i närheten av sjukdomsinsikt. Väst befinner sig i förnekelsens stadium. Det är då vi får fulmedier som mörkar, extremhögern har rätt i det inom det parodiskt lilla intresseområde den hårdbevakar. Samma högermedier som ansett det viktigt att skriva ut åldern på alla som blir nyhetsstoff har en remarkabelt vacklande och inkonsekvent policy när det gäller andra sätt att identifiera en individ.


*****

Terrorattacken mot Bryssel, mot EU, mot den västerländska hedonisten som leder gott på ett ont utsugarsystem, har ett horoskop så perfekt att man ett dygn senare bara häpnar över symbolikens exakthet.

Bloggaren har försökt förstå den hinduiska astrologins underliggande bevekelsegrunder, men inom traditionen själv finns inga metaanalyser bara regelsamlingar för praktisk horoskoptydning som ger träsmak för en som, likt bloggaren, är nyfiken på de bakomliggande tankarna, vilka grundantaganden som t.ex. gör Oxens stigande i öster till en så problematisk ascendent bland de tolv. Men i den allmänna religionshistorien och mytologin hittar man uppslag och det räcker med att återkalla berättelsen om den gudomliga lagens förmedlare Moses och hans vredesutbrott när han finner att folket ganska omgående förfallit till en extatisk dans runt Guldkalven. Historien förefaller närmast tidlös eftersom det är exakt samma motiv som ligger bakom USA:s grundande.

Wall Street


Men om man placerar Oxen i fokus, vilket skedde på den lokala himmelen närmast exakt då flygplatsbomberna i Bryssel detonerade, uppstår som logisk följd (logisk med tanke på hur zodiaken är konstruerad) ett martyriets eller offrets ideal. I början av bloggens bekantskap med det indiska tankestoffet tycktes det märkligt att Oxens egen härskare Venus förvandlades till en verksam illgörare när detta tecken steg i öster, inte mindre än det materiella sinnet (Månen). Sakta framtonade insikten att "arbete är bästa medicin" för "arbetsoxen", dragardjuret. Kodad i zodiaken låg insikten att vällustig identifikation med njutning (Venus) eller ett psyke absorberat i sinnliga fröjder eller "enbart naturliga ting" betraktades som en styggelse av de gamla hinduerna. 

Och då inser man direkt att historiens innersta skikt gömmer en grundtanke om att själen inte är ett barn av denna världen utan bara en gäst i en tillfällig kropp och har som förbannad skyldighet att inte lära barnen något annat. (Humanisternas brott mot livets spelregler är enormt!) Att förtiga för nästa generation att de bara har ett kort jordeliv framför sig och att detta ska ägnas åt att lösa upp ignorans inom dem själva och sedan (som en guru) okunskapen hos andra, är ett brott mot hela mänskligheten. 

Jag upprepar: socialdemokratiska regeringspolitiker lobbade nyligen in en satanistisk sekulär gudstjänst arrangerad av Humanisterna som likvärdig med Kyrkans traditionella uppföljning till Riksdagens (högtidliga) öppnande. Detta binder de ansvariga ännu hårdare i den dåliga karmans nedåtgående spiral. Frågan är om den bakomliggande regissören, ordförande Christer Sturmark får något mer liv i mänsklig kropp. Är det "bara natur" han så hårt åtrår, kanske han får bli ett säsongsblomster nästa gång, eller kanske en hamstrande ekorre, ett småskaligt djur som påminner mycket om hans egen framfart.

Bloggen har således nödtorftig löst gåtan med varför Oxen i öster BÖR arbeta mot sin egen slapphet och sitt ointresse av metafysik och djupt tänkande. Den måste förlita sig minimalt på dess egen ascendenthärskare Venus och dess naturliga böjelser, liksom inte ens det egna sinnet och dess emotionella engagemang oreflekterat ska lydas! Oxen i öster är definitivt en symbol för en själ som kommer åter till jorden med en lidelse för Mörkret, men som nu måste vakna upp. 

Av två Ox-ascendenter jag har i minnet just nu, föddes den ena med något fel på benen och fick tillbringa sin första tid i livet i någon form av gipsvagga för att forcera benen i en position så att de senare skulle kunna användas. Den andra Ox-ascendenten, en kvinna från ett latinskt land, som flytt landets fattigdom och hoppades få dansa runt de svenska Guldkalven, bekände i ett ovanligt sanningsenligt samtal att hon kände sig som en främling i sin kropp och i bland trodde hon var en man. I det senare fallet kan man visserligen peka på fullmånen (uppbrottet) mellan Sol och Måne, Jord till Vatten, och omstarten i en ny världsdel. 

Men man ska inte glömma att Ox-ascendentens härskare Venus som verksam illgörare pekar mot OBALANS i förhållande till allt kroppseget. Och ju mer Oxen får lida av denna brist på likgiltig sömn i köttet, dess mer välgörande är det för den inneboende anden! 

Oxen är "konstruerad" så här, att den skadas av att identifiera sig med sin egen princip (eftersom Jord-elementet är väsensfrämmande för den eviga själen) men att Oxen hjälps av att så att säga befinna sig i inre krig eller disharmoni med sin egen princip. För när man ställer Satan mot Satan försvagas bländverkets rike och andesjälen för större möjligheter att hävda sig själv.

Som läsaren sedan länge räknat ut, är det förstås martyren och försakelsens Fiskarna som ockuperar det 11e idealhuset då satansbarnet Oxen (Mammon, Guldkalven) stiger i öster. 


Ur den antika kosmologins perspektiv är det är inte svårt att förstå vilken välgärning en självmordsbombare gör som inte bara offrar sitt eget kött utan också så många andras kroppar som möjligt. Men vad om brottet att i förtid avsluta någon annans liv? Detta var slutet för den andres liv! I den determinism som oundvikligen följer på insikten om att det bara finns en Gud och en Plan, var samtliga på flygplatsen destinerade att möta sitt slut då och där. Deras karma medgav den här gången inte ett 80-årigt liv i njutningsfylld materialism. Av livscykelns flera delmål fanns också denna krönande offergärning och tjänade i det Historien såsom martyrer för Orättfärdighetens sak. Offren var smörjmedel som driver det historiska spelet vidare mot den Brytpunkt då Väst måste erkänna hur osunda dess grundläggande drivkrafter är. 

Att jihad har en större innebörd och symboliserar det samhälle som tar hand om sina egna kommer att bli en självklarhet i hela världen om något eller några hundratal år. Västerlandet valde historiskt en annan väg, och lever idag genom den socialdarwinistiska myten om att alla ska trampa på varandra för att skaffa sig ett fördelaktigt individuellt läge. Detta är Satans eller Mörkrets filosofi och har inget med Vattumannens - Människosläktets - symbol att göra. Och det är mot Vattumannens tidsålder mänskligheten närmast är stadd. Så gissa vem som är den verkliga terroristen?



Hjälten driver dolken i köttet
och befriar den inre människan

I den judiska Henoksbokens avsnitt kallat Djurapokalypsen används oxar i olika färger som metaforer för olika slags människor. Dessa försvinner ur bilden vartefter människan degenererar ner i ondska och dårskap och t.ex. illustreras det lidande Israel (lidande pga. kulturimperialismen) av lamm. Motivet med offerlamm flyttar smidigt in i den första kristendomen eftersom denna de facto ÄR samma rörelse som ligger bakom Henoksboken, några hundra år senare. En revitaliserad spillra av judenheten hade börjat ta form, "det nya Israel som slutit ett nytt förbund med Gud". Efter Djurapokalypsens domedag återupprättar Gud människan som den vita oxen. De svarta och de röda utgår ur sortimentet.



PS. I zodiaken är Vattumannen paradoxalt också en av de tamasiska (mörka) symbolerna, vid sidan av Oxen, Lejonet och Skorpionen. Det är nästan som att zodiakens antika skapare förutsett den dag då "Kristus blir allt i alla", dvs. Vattumannen eller konceptionen om att mänskligheten är ett mångfacetterat uttryck för EN ARKETYPISK VARELSE, och var medvetna om att denna Kosmiska Människa alltjämt är mörklagd och okunnig visavi Ljusets barn eller änglarna. Dessa fyra tecken illustrerar alltså verkligheten på den negativa ändan i den ständiga dragkampen mellan Ljuset och Mörkret. 

Men låt oss leva ett kapitel i sänder. Det Nya Jerusalem ligger helt enkelt inte på detta jordklot, men dess framtida befolkning bygger i dessa sina jordeliv på sin entrébiljett. Eller inte. Förtäckta klasskonflikter i filmer som "Hungerspelen" eller "Elysium" är bara banaliseringar, den verkliga livsberättelsen är mer komplex. Klasstillhörighet sitter inte i Jord-elementet, i de yttre resurserna. Ett är rätt säkert: dagens rikaste ser inte ut att ha meriterat sig för nästa värld. Då hade den här världen sett mycket annorlunda ut, och IS aldrig uppstått. 

Det kan handla om en dubbel utveckling för mänskligheten. En relativt fullkomnad värld här på jorden, kapitalismen och vinsthunger kriminaliserade eller helt eliminerade ur det mänskliga genomenet, samt det Nya Jerusalem (himmelriket), för de själar som redan är färdiga med den här planeten.


"Vi får inte eskalera det här och bete oss som en spegelbild av dessa destruktiva kräfter", säger någon okunig på morgonradion just då jag ska till att publicera inlägget. Lång kvar till sjukdomsinsikt för Väst, som sagt.



6 kommentarer:

Susanne sa...

"Mänsklighetens framtid ligger inte i att välja den sjuka västerländska samhällsordningen som trampar på sina egna svaga eller den lika horribla framtiden i ett IS-liknande samhälle" - håller helt med. Den här gången tar du avstånd även från IS och inte bara dess motpol. (Fast OK, nu ser jag att du nämnde "helvetets hundar" ang Charlie Hebdo-attentatet.)I senare inlägg om terrorism har du börjat nämna IS som västerlandets onda skugga, och det är också vad jag själv tror.
"Väst befinner sig i förnekelsens stadium" - Ja, precis. Vi bevittnar just nu en civilisations och tidsålders slut, precis som när Romarriket föll sönder. (Tro det eller ej, men det här är något som jag tänkt redan innan den här bloggen fanns. Men den har gett mig "vatten på min kvarn" :-) Och dessutom har ju världshändelserna eskalerat också.)

Detta sagt apropå diskussionen efter Charlie Hebdo-attentatet.

Seaward sa...

Jag tror du har fel om du tycker dig se någon "evolution" på bloggen. En sak är att jag kanske inte mekaniskt rabblar ett komplett manifest i precis vartenda inlägg och det kan naturligtvis skapa intryck för den som bara stöter på ett enstaka inlägg.

Men jag har aldrig ansett något annat än att "själens syndafall" skapar den så kallade ondskan och en viss mening därför kommer att bli en jungiansk Skugga. (De Två Andarna i esséernas lära sägs visserligen vara skapade av Gud men från andra grundtexter inser man att det var rebellänglarnas avfall som är den egentliga orsaken till dikotomin och gnosticismen i Egypten var inne på precis samma linje.)

Detta förlopp gäller på själarnas nivå men även på nationers, om man ser dem som materiella uttryck för processer som föregår dem (logiskt/i andevärlden).

Det var t.ex. därför jag tyckte det var så allvarligt att en man som Reinfeldt tillåtits bli nationens huvud eftersom hela huset blir kollektivt skyldigt av ledarens vrånga föreställningar:

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/05/the-stockholm-riots-and-accountability.html

Kort sagt, den västerländska doktrinen om individualism som baserar sig på det falska intryck de yttre sinnena ger att vi är skilda kroppar, överflyglas av en äldre och djupare sanning: den att själar egentligen ingår som delmängder i större helheter, i större själar - nationalsjälen t.ex. Om då den tongivande själen i ett andligt släkte omger sig med surrande själar som harmonierar, då resulterar "i världen" ett folk eller ett land som "Gud vänder sitt ansikte från". Den som väljer mörkret får finna sig i att sällskapet blir därefter.

Men det krävs en ängels medvetande att kunna urskilja den ofattbara komplexitet som uppenbarar sig när man rycker bort stoftet som får oss att se ur som enskilda kroppar utan någon inblandning i något alls. Jesus Bergspredikan lyfter lite på slöjorna och är i princip ett destillat av de esséiska tankarna om själen och dess innersta intellektuella verksamhet som "alstraren av verklighet".

(Bland Dödahavsrullarna hittades intressant några fragment av den idealistiska filosofen Platon, så denna utbredda judiska rörelse med dess tal om kampen mellan Gud och Djävulen förstod troligen mer än man skulle kunna tro om man enbart ser deras mytiskt färgade texter.)

"Romarriket" - och många med dig har tänkt tanken "före Bloggen"! Jag mötte den i en noggrann jämförelse av historikern och gnosticism-specialisten Hans Jonas (The Gnostic Religion, 1959) där han i ett kapitel tog ett större grepp och jämförde romarrikets sista dagar och dess globala värld som blivit för stor, för instabil och "anonym" med 1900-talet. Med VÅR tids flyktinginström till i Väst skapas inför våra ögon samma instabila och anonyma värld, en kulturs sönderfall. Gick till Stockholmskontoret för att förnya id-kort idag och satt i princip ensam svensk bland ett hundratal andra besökare som stod vid dörren redan vid öppningsdags. I AB skriver Ann-Charlotte Altstadt ännu artikel som skär djupt genom såväl vänsterns som högerns klichéer:

www.aftonbladet.se/kultur/article22491190.ab

Susanne sa...

"Evolution" är ett ord jag själv aldrig nämnde, och jag har inte direkt tänkt i de banorna heller, men noterade vissa uttalanden som inte fanns i tidigare inlägg.

Det där med "tro det eller ej" var mera skämtsamt menat - jag tror mig ingalunda vara unik. Det är ju inte särskilt svårt att dra paralleller mellan Romarriket och den moderna civilisationen.

Länken till Altstadst artikel funkar märkligt nog inte, för URL:en är ju korrekt. Man kommer bara till "sidan kunde inte hittas". Men jag hittade artikeln ändå, och den var intressant och tänkvärd. Jag tänkte faktiskt när jag hörde i paret Adelsohn Liljeroth i radio ang den famösa artikeln, att helt fel har de inte. Det finns en missriktad välvilja hos stora delar av mediavänstern. Altstadt är en uppfriskande röst i den kören.

Seaward sa...

"Förekomst av nya ordvändningar." Minsann, bloggen har kanske fått sin första knappolog här! Ska man vara stolt eller bedrövas över Jungfrun och kärleken till det lilla? :-)

Har också börjat notera en del schablonmässig lättja i AB:s ledare och senast på tidningens Kultur-sida summerade Aagård "Östermalmstexten" mer än lovligt grovt, han missrepresenterade till viss del fakta i referatet. Nej, någon PK-vänster har jag aldrig varit trots att urkristendomen var och alltjämt bara kan fattas som ren och skär kommunism (egendomsgemenskap och hemliga esséer-tecken som visade att man var en ordersbroder eller -syster och därmed berättigad till full gästfrihet dit man händelsevis färdats i landet).

Susanne sa...

Nu lägger du ord i min mun nu igen som jag aldrig har sagt: "Ordvändningar" handlar ju bara om formuleringar och är faktiskt inte samma sak som uttalanden. Så den där knappologin du vill tillskriva mig, den finns nog mera i din fantasi... Men kalla det vad du vill - jag tycker du ska välja att vara stolt :-)

Seaward sa...

"Mycket vill ha mer", heter det ju. Var är kommentarerna från alla andra som enligt statistiken läser denna blogg? Skrämda till tystnad av Storebrorsamhället i en tid när alltfler inser att de lämnar digitala spår efter sig bara de trycker en förskolemässig Gilla-knapp! :-)

Ja, och språkpolis var du ju också! Börja trassla om semantiska skillnader mellan "ordvändning" och "uttalande" - som om - på en djupare nivå än den semantiska - den här bloggen någonsin tänkt ett och sagt ett annat.
:-)