Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2016

Borgarmediernas desinformativa åsiktsdiarré

Det rör sig i de borgerliga kvarteren...


Nej, Stockholms högertidningar gör sannerligen inte mycket för att bevisa riktigheten i sin harmsna protest mot beskyllningar att vara mörkermän och desinformatörer.

Nu stiger ännu en Anonym ledarkrönikör fram för "det fria samhället" i DN och kräks upp rik middag bestående av idel hat över islamsk extremism. Han-hon-det vräker en käpprätt galen problemanalys på sina säkerligen lika fanatiska och dagarna efter Brysseldådet garanterat tanklösa läsare:
Det svenska samhället måste bli klart tydligare i denna kamp. Den står naturligtvis inte mellan ”islam” och ”svenskhet” utan mellan dem som vill låta religionen förbli en privatsak och dem som vill låta den styra offentligheten – och dessutom tvinga sin egen version av religionen på andra.
Så här skriver människor andats ner Lögnens ande i lungrötterna sedan barnsben! Som lever livslögner som alla syftar till att försvara deras livsstil, fast ett otäckt och malande tvivel ibland tittar upp från under medvetandetröskeln hos dessa krampande samhällsmedborgare.

Problemet är - vilket var och en som stannar i steget och reflekterar en smula -  det krig mellan de rika och de fattiga som tagit sin början. Det och inget annat är den korrekta problembeskrivningen.

Genom att fejka djupsinnig, låtsasanalysera problemet och avföra frågan om etnicitet från dagordningen, hoppas den Anonyma kloakråttan (en av dem siktades i ett trapphus på Östermalm häromdagen) att läsaren ska köpa den patenterat falska slutsats som sedan följer. Den låter misstänkt som religionshatartidningen DN alltid låter i sina försök att mota in andligheten i hemmet där den absolut inte kan göra någon skada (eller nytta).

Eller titta på den här DN-rubriken från dagen innan - exakt lika förrädiskt desinformativ för att lura läsaren att problemet är ett annat än det faktiskt är:


Herregud dummer (och Nevéus är inte ensam om förvirringen) - det är en attack mot ett ekonomiskt system och inte en kontinent! 

Tänk dagen skulle komma då bloggaren tvangs återanvända egna formuleringar för att räta ut perspektiven efter DN:s sura och falska falska störtskur (och en intressant kritik, som jag tror stämmer, att Mona Sahlin just återvänt en gammal text som därmed helt missar fokus i skenet av Brysseldramat). I samband med horoskopet för flygplatsbombningen skrev han: "Detta är historiska tider när den kapitalism som sedan länge förlorat existensberättigandet ansätts från alla håll och kanter.

Men det kan inte en korrupt borgare lätteligen inse, att först kolonialismen och sedan rovkapitalismen nu kommer tillbaka och bitar oss i våra arslen. 

Så jag säger: Gilla läget och vänd blicken, den journalist som vågar sätta sin anställning på spel, mot problemet och lösningen: världens extrema rikedoms- och maktackumulation och hur världen bäst gör sig kvitt den handfull som håller mänskligheten gisslan. 

Naturligtvis kommer de superrika inte att stiga ned från sina troner frivilligt, och medskyldiga civila kommer att fortsätta offras i detta krig mellan ett orättfärdigt civilisationssystem (Väst) och dess osaliga andar som stigit upp ur helvetet. Istället kommer de superrika att uppdra åt journalisterna att härja om "hotad demokrati" och alla de andra slitna fraserna.

(Det är ofattbart vilket utnött tugg som dras fram i svenska medier varenda gång något händer och inte att undra på att folket börjat tappa förtroendet för svensk nyhetsutvärdering för att inte tala om ledarkrönikornas klumpfotade ideologism.)  

De superrika gnuggar i själva verket händerna i dessa tider (för rika människor har lärt sig leva utan moral). Inget smörjer ekonomin som ett krig. De rika berikar sig än mer på de européer som slaktas under IS härjningar. Men vilken journalist i en svensk högertidning (det finns inga andra) skulle våga bryta med kapitalismens desinformationskampanj och börja berätta historien om en ny och skönare värld, utan vinstmotivet?

Det är vinstmotivet som skapar denna oro i världen. Glöm inte det.

*****


Not. "Lögnens ande" är ett begrepp lånat från de sekteristiska Dödahavsrullarna vars författare genomförde världens äldsta kända ideologiskt grundade kommunism för 2000 år sedan i Israel (tänk en bortglömd föregångare till kibbutzerna). Lögnens ande är en kosmisk princip i en dualism som liknar en mytologiserad version av Kinas Yin & Yang-lära. Och precis som det i Kina fanns perioder då man frågade sig om inte Yin i själva verket enbart var av ondo, följde judarna de gamla persernas tanke om att Sanningens ande till tidernas slut skulle bekämpa Lögnens ande, denna osundhet folk tar till sig så fort de upplever att de har något att försvara (vilket de inte har, för de får ändå inte ta något med sig när deras själar går hädan).
 

Inga kommentarer: