Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 mars 2016

Anders Sundström som skräpsosse


Den Girige

En man som höjer sin egen lön med 74% efter ett år som ordförande i sossarnas egen bank och därmed visar alla tecken på borgarens korrupta ambitionsnivå, får gärna sparkas under kuppartade former - vilket skedde i morse klockan 8 enligt sajten dinapengar

Kan det exakta klockslaget för Anders Sundströms förlorade mandat hjälpa till att fixera den osäkra sinnelagsplaceringen? Skulle tro det!

Vid lunch befinner sig Sundströms Måne i Lejonets (ledarskap) 29 grad, men halva dygnet återstår och det skulle mycket väl kunna ha varit en födelse på eftermiddagen och Månen i Jungfrun.

Men givet de horribla aspekter som ligger som fastklistrade på himmelen för närvarande, pekar det mesta på det är Saturnus (Liemannen) aspekt mot framgångens och de stora och lätta pengarnas Jupiter, tillsammans med hybris-indikatorn Rahu i slutet av Lejonet som ger tipset om karriärsossens psykiska konstitution. Det måste nästan vara en födelse f.o.m. midnatt och framåt för en Måne någonstans längsmed den höggradigt infekterade sluttampen av alfahannen Lejonet!



OBS. Ritad som naturlig zodiak, vilket placerar morgonens tillkännagivande om Sundströms förlorade förtroende, dvs ascendenten i ett mundant horoskop, i pengarnas och bankväsendets tecken Oxen. Det innebär att vi opposit ascendenten, Skorpionens tecken, har dödaren Saturnus, attackens Mars (ofta lömska attacker i Skorpionen) samt folkmassans Måne. Den senare symboliserar förstås Swedbank-folket som gaddade sig samman och ville bli av med Sundström. Det betyder att Saturnus för en stund står i sitt världsligt starkaste läge (döden ligger i väster) och att folket (Månen) via attackens Mars har detta besked att ge. Okej, spekulativt och inte speciellt "regelstyrd" astrologi men det är en bra berättelse om vad som timar denna morgon.

Sundström själv har Solen i ett av de ständigt näriga Vatten-tecknen (det tillhör denna nivå av verkligheten att den aldrig kan bli permanent mättat eftersom den förbränner allt som kommer den till del - mycket vill ha mer). Att då ha en så pass vek Sol (jfr Fredrik Reinfeldt, kapitalistkramaren Löfven, David Cameron, med flera) gör placeringen för Solens disponent Månen ytterst kritisk. Bäst vore en Måne i ett intellektuellt Luft-tecken eller kanske en Måne i det begränsade och begränsande Jord-elementet. 

Det förra sinnelaget kan tänka kring sina behov (och Reinfeldt med en Luft-Måne avstod faktiskt som hans fula kollega Göran Hägglund från värdepapperscirkus och självberikande under sin tid vid makten. Den kredden ska han faktiskt ha, även om han nu utnyttjar sin politiska karriär till max också han för att sno åt sig skattebetalarnas pengar i byggandet av en kassa i det egna företaget).

Det senare sinnet, i Jord-elementet, är troligen det bästa för en Sol i Kräftan eftersom här bildas ett litet och slutet kretslopp. Vatten och Jord kan vara nog så harmlöst och trivsamt och ambitionerna är sällan vansinniga. Men Anders Sundström har storhetsvansinnets signatur: Solen i Kräftan och Månen i Lejonet ger en ömsesidig reception där Vatten söker släcka Eld och Eld söker torka ut Vatten. Behoven blir rasande, hungern efter chefskapets privilegier skrämmande fula! Den här kombinationen fungerar bäst inom artisteriet, men håll dem borta från närighetslivet. Det är extra skandalöst att socialdemokratin urartat till en tummelplats för materialistiska och giriga karriärister.

Eftersom Liemannen (Saturnus) blänger på Lejonet från dess 23 grad av Skorpionen och avsättningen ägde rum med Jupiter i 22 Lejonet och girighetens demon Rahu i 27, är det ett stort fält som är "infekterat" och det är kanske inte mödan värt att spekulera i var någonstans Sundströms Lejon-Måne troligen befann sig vid födelsen. Men hans födelsedygn öppnar med Månen i 23 graden och når Jungfrun cirka 14.30, så en riktigt tidig födelse, strax efter midnatt skulle placera hans Lejon-Måne mitt i det dödliga dramat som pågår runt 22-23 Lejonet just nu! 

Samtidigt aviserar Lejonets disponent Solen ett martyrium eller världsligt nederlag från Fiskarna och givet denna svaga bas för Lejonet (och ledarskap i största allmänhet i denna svarta tid i världen), så är Lejonet så svagt just nu att strebersossens psyke egentligen är lika mycket drabbat var i Lejonet det än befinner sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Historiens största läcka avslöjar skatteflykten
Presidenter, diktatorer och knarkmaffian gömmer enorma summor i skatteparadis. Spåren leder också till Sverige."
http://www.svt.se/ug/historiens-storsta-lacka-avslojar-skatteflykten

Ser fram emot nästa veckas Uppdrag Granskning där de tydligen har grävt djupt i den ekonomiska brottsligheten och där även sånna som Sundström kommer avslöjas!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Kolla upp den där Wolf dom sparkade för några veckor sedan. Nån länkade till en tråd på Flashback och han verkar betydligt mer obehaglig. Om Sundström motiveras av girighet så verkar Wolf vara en narcisistisk sadistisk psykopat.

Anonym sa...

"Spåren leder också till Sverige och en av våra största banker." http://www.svt.se/ug/historiens-storsta-lacka-avslojar-skatteflykten Säger SVT så det är ju inte helt omöjligt att även någon Sundström eller Wolf är inblandad i det här också. Wolf har ju även varit i bankerna SEB och Skandia utöver Swedbank då samt varit VD för inkasso Intrum Justitia.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Michael_Wolf

Här är en karta på denna Michael Wolf som jag gjorde. Eftersom födelsetid saknas är inte hussystemet perfekt men den här bloggen brukar ha månen som ascendent och då blir första huset där månen befinner sig och resten av huset följer sedan från det.

Man ser direkt Saturnus i (maktkåta och äregiriga) Stenbocken liksom hans sinnelag Månen (om man inte tänker sig Månen i Skytten men en sådan måne skulle inte ha samma kontrollbehov även om den skulle vara expantionslysten förstås). Och detta blir alltså i första ego-huset med Månen som ascendent. Detta skulle jag mena förklarar psykopatin du nämner. Sedan ser man att han har Solen, Rahu, Merkurius och Venus i Tvillingarna i sjätte fiende och olyckshuset och Mars i Lejonet i åttonde korruptions och dödshuset. Så hans livsuppdrag (Solen) stöter på patrull direkt genom att befinna sig i fiende/olycks-huset. Sparkningen kan man ju se som en materialisering av det. Mars i Lejonet kan jag tänka mig ger en viss aggresiv pondus (eftersom Mars är agressionens planet och Solens egena tecken Lejonet står för strålande pondus och ståtlighet) och i åttonde korruptionshuset tar den sig omedvetna uttryck (åttonde är omedveten karma som ska brännas bort). Jupiter i sitt hemmatecken Fiskarna i tredje "skolhuset" ser jag som att han lär sig hur vattnets flöde "näringslivet fungerar".

Karta:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?lang=e&pgid=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

Seaward sa...

Anonym, du är engagerad i ditt kommenterande! Men säkerställer du först att du inte bara kastar pärlor för svinen?

Som svar på ovanstående betraktat tycks du ha missat den remarkabelt konflikterade naturen hos kommentatören. Vederbörande (hittills 2 ÖNSKEMÅL på bloggen) tycks inte ha uppfattat att den här bloggen är pro-filosofisk, pro-islamsk, pro-kristen, pro-hinduisk. Ett enkelt klick på det fabricerade namnet "Robert ur Skuggriket" låter honom berätta att han tillhör exakt den grupp av vilseledda svenskar som du nu naivt tror att du stöttar med kunskap - kunskaper om vilka han inte ens kan vara intresserad eftersom han bara är intresserad av smutskastningsbiten, inte av astrologin.

Hans manifest (om du klickar fejknamnet) säger: "Målet är att driva tillbaka de ockuperande barbariska aporna till vilken sten de nu kröp fram från och naturligtvis också rensa den civiliserade världen från deras motbjudande religion."

Ingen som hatar religion kan vara genuint intresserad av astrologi. Visst kan denne hatare begränsa sig till enbart militant islamism, men troligare har vi att göra med en mind-fuckup typisk dagens unga svenskar vars hjärnor under nationens RAHU-cykel brutit samman totalt och inte längre kan kontrollera genomflödet av information.

Läs den tänkvärda funderingen från astrologen Barbara Pijan om den astrala världens "mind-fuck" av oss alla, tills vi lär oss anknyta till vår egen själ istället för smörjan som ligger packad runt den här planeten och så helt slagit ut "Robert ur Skuggorna" så att han enbart konsumerar mörkret.

Barbara Pijans tankar om "astral aura":

http://sidereal.hall-of-man.com/2016/04/fler-tankar-om-hur-partnerskap-bedoms.html