Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 mars 2016

Anders Breivik och perverterad synskhet


Patetisk massmördare plutar Mussolini-aktigt med
munnen och föreställer sig vara överbefälhavare (DN)


Vid tiden för norrmannen Breiviks massmord på socialistisk ungdom men tankarna på en bättre värld, konstaterade jag att horoskopet innehöll de värsta störningar mot Månen (psyket) jag någonsin sett. Alla den indiska astrologins faktorer som rankas som milt eller direkt onda bestrålade sinnelaget. Den här kartan väljer istället Solen som ställföreträdande ascendent (Surya lagna) eftersom jag vill tala intelligens eller kognitiv kapacitet den här gången:




Det är naturligtvis en paradox att hinduerna rankar Solen - vår levande essens och viljestyrka - som "milt" destruktiv men tanken är banalt hämtad från den stekande solen på sydligare breddgrader. Solen utan Månen torkar ut och förstör livsförutsättningarna. På en djupare nivå är och förblir Solen (andesjälen) en främling för livet på planeten Jorden och att Saturnus (Döden) och Solen (Livet) är varandras fiender förenklar sannerligen inte berättelsen om de två saturniska tecknen Stenbocken och Breiviks soltecken Vattumannen. 

Naturen verkar dock mildra de effekter av motsättningar som i teorin ser orimliga ut - i senaste testet av mördare fanns inget särskilt att säga om de två saturniska tecknen. Förvisso är inte den tydliga saturniern särskilt förtjust i offentligheten utan föredrar att spela dolda makthavare eller arrangörer. 

Detta kontrasterar återigen med att tionde offentliga makthuset har Saturnus som hussignifikator, men då ska man minnas att tydliga tiondehuspersoner ALDRIG ÄR ÄKTA, de sätter på sig den rollmask situationen kräver. Det är därför it-fascismens civilisationsnedbrytande uppfinning, smartfånen, redan halvvägs skapat en hel generation narcissister som via ändlösa selfies bygger upp psykopatens helt konstgjorda personligheter. Alla dessa barn till sina oansvariga föräldrar är de barn som kommer att slaktas obönhörligt när kriget kommer till väst. De hade ändå inget att erbjuda världen, i grunden förstörda av den västerländska tekniken redan från unga år.

Jo, Breivik har troligen rätt, någonstans inne i sin sjukliga själ. Horoskopet är så exceptionellt att man måste överväga att han faktiskt har rätt i sin generiska tanke om ett kommande civilisationskrig. Hans problem är att ta parti för européerna som är de skyldiga till världen som den idag ser ut. 

När kända laserforskarparet Puthoff och Targ på 1970-talet undersökte paranormala fenomen, inte minst skedböjaren Uri Geller (för vilket de drog på sig många satanister som förringade resultaten och hävdade att studierna utförts naivt och godtroget (=Geller lurade forskarna), konstaterade duon att succéförfattaren Richard Bach (storsäljaren "Måsen") TECKNADE väldigt bra bilder vid "fjärrskådarexperimentet" (en experimentledare placerade sig någonstans i staden vid en viss tidpunkt och försökskaninen lugnade sitt sinne inne på forskningscentret och försökte rita och berätta vad han upplevde). 

Men även om man tydligt såg av bilderna (särskilt med facit i hand) att Bach någonstans VISSTE, så blev det problem vid översättningen till den rationella hjärnan. Hans beskrivningar färgades av privata associationer så att t.ex. ett massivt chefsskrivbord inne på flygbolaget kontor med bolagslogotypen bakom skrivbordet i Bachs resonemang blev ett altare i en kyrka med ett kors hängande på väggen!

Inför Anders Breiviks intensiva fullmåne måste man överväga om inte också han har INTELLIGENSEN men i perverterad form så att han drar helt fel slutsatser av sina inre visioner. Han har kort och gott redan sett "kriget" men sedan konstruerar han en galen historia på grundval av det sämsta ur Europas historia: gamla tiders kamp mellan kristna och muslimer. Breivik skulle mycket  väl kunna vara en gammal korsfarare, ett smutsigt svin i sin tid, som i denna återfödelse bearbetar sitt onda öde - men utan framgång. Han hatar fortfarande muslimer lika mycket nu som då. Hans utseende är avvikande och det känns som om detta är en själ som stuvats undan i nästan 1000 år och nu återvänder med en ansiktstyp som "mikroevolutionen" lämnat efter sig. Människans vettlösa fantasier kan mycket väl beror på att han en gång var en kung (eller hur han nu klädde ut sig i PR-fotona han tog på sig själv).

Nyplatonisterna på 300-500-talet (innan kristendomen förbjöd "hednisk" platonism - den djupaste tanke västerlänningen hittills presterat - och stängde Akademien) diskuterade frågan om själen och om den detta innersta skikt i människan kunde korrumperas av att leva på Jorden. Om jag minns rätt, förnekade nyplatonismens fader Plotinus detta men medgav att själens ytligaste del, det "våta" vegetativa höljet korrumperades. 


Välj att se den här bilden som en skiss som böjar i total villfarelse där fötterna vilar mot det Externa - den själlösa materien (Jord-elementet) Se sedan "vägen" upp" genom människan som en resa in mot centrum och t.o.m. bortom centrum! 

Genitalierna - Vattenelementet - är den plats där jordelivet tränger in i själen och korrumperar människans sinne och utblick. Att Månen är den primära Vatten-planeten och anknyter till sinnelaget understryker hur nära sinnessjukdom den människa har som börjar lyssna till materialister, vare sig vetenskapsreporters i DN eller näringslivets folkförvillare. 

Vatten är ur själens perspektiv det ytligaste höljet, det psykiska. Denna grumliga nivå (särskilt om man intresserat sig onyttigt mycket för det materiella) ägnar t.ex. tv-serien Det Okända sin fulla uppmärksamhet. I den psykiska verkligheten kan sensitiva levande och dödas andar mötas, åtminstone de andar som fortfarande sitter kvar i Vatten-höljet.

Det många anser vara själens essens eller motorn kommer härnäst och här Solen, motsvarande Eldelementet och människans hjärta. Men detta bultande hjärta delar hon med djuren så här tecknas egentligen inget mer (eller mindre) än livet i världen (denna värld eller någon annan). Solen är också symbol för den levande varelsens förmåga att registrera (sinnena kan skifta beroende på livsformen), men kognitiv kapacitet något annat än vad Månen (det sjätte sinnet i människan, hennes inre "föreställning") mottar genom hennes fem yttre sinnen. 

Passiviserade och maktlösa västerlänningar matas med meningslös sinnesdata av medier och makthavare för att deras inte teaterscen (Månen) ska fyllas av skit, så att de inte börjar fundera över vem som givit dem sådana skitroller. Medelsvensson ska inte börja fundera över om "demokratin" egentligen är en chimär. Det gör mig ont att säga det, men inte ens vänsterjournalister har modet att våga inse grundläggande sanningar. Man biter inte det system som trots allt föder en. Svenskarna har varit sekulära och fegat undan krig så länge nu att ingen av dem längre förstår vad en "hedersam död" är. De lever och dör som ynkryggar och ursäktar detta med att den patenterade lögnen att de skulle ha kommit längre i sin utveckling!

Månen levererar sinnesdata till Solen att hantera, men undertecknad kan själv efter en ut-ur-kroppen-upplevelse instämma med antikens överlägsna förståelse av människan att Solen ser bättre och tydligare utanför eller fri från den fysiska kroppen och sinnet/Månen.  Inte minst slogs jag efteråt över hur naturligt det var för Solen utanför sin fysiska kropp att den anpassade sig till rummets mått och såg hela rummet i EN ENDA KOGNITIV AKT. Här går det bara att använda liknelser, själen var som en kamera med vidvinkeloptik, själen var medveten om alla fyra hörn i rummet samtidigt, vilket inte är möjligt instängd i en kropp och med bara två tittgluggar till ögon!

Astrologin kan nu inte helt hålla med nyplatonisterna om att bara själens psykiska skikt (Vatten) kan korrumperas av livet i världen. Det är uppenbart att även Elden kan råka i olag så att vissa människor är som präriebränder som drar förstörelse över allt de passerar. Solen är dock vår vilja och kapacitet till handlingar (och det är handlingar som "gör en skillnad" i världen, inte vad vi fantiserar om i vårt inre sinne). Ser man på Breiviks karta ur Solens perspektiv är det dock omöjligt att skilja det inre från det yttre pga. fullmånen. När Månen når full styrka är det som att säga att psyket har ovanligt tydlig kontakt med Solen eller den inre själ som är den egentliga Betraktaren eller Observatören. 

Men Observatören, i en kropp, upplever via Månen och eftersom Månen är en inre teaterscen som både rymmer data om det som "händer där ute" (i den empiriska verkligheten) men också blandar upp aktualiteterna med egna minnen och känslor, så kan Solen eggas eller aktiveras till passionerade viljeyttringar som är långtgående. Och det är just det som hände med fullmånebarnet Breivik.

Det kan tyckas som en smaksak om man vill hålla den brinnande Solen skadelös och skylla dess patologiska överdrifter de ting den uppfattar till följd av dess beroende av människans inre sinne eller föreställning. Som exemplet med ut-ur-kroppen-upplevelsen antyder rättar sig Solen dock efter yttre signaler även när den förbipasserar sinnet/Månen. I detta fall var det rummets väggar (Jord-elementet?) som betecknade en gräns som själen i sin rena kognition ändå förhöll sig till. Vem vet, hade bloggaren varit mer äventyrlig i sin själ kanske han äventyrat sig utanför de rumsgränser i vilken ut-ur-kroppen-upplevelsen inträffade. 



Robert Monroe, synsk ägare av flera amerikanska radiostationer, skrev tre böcker där han beskrev sitt gradvisa mognande in i allt mer extrema ut ur kroppen-resor (egentligen: in i anden), där han till sist helt lämnade den naiva människans välkända kulissvägg - rymden och planeterna. Han nådde mer abstrakta verklighetsskikt, men i sin sista bok (där han som gammal just ska till att dö och nyligen förlorat sin älskade hustru), där märker man att han skälver till. Nu närmar sig verkligheten, och från den resan finns det inte längre någon återvändo till den här fysiska kroppen...

Återvänder man till Breiviks karta, står den det centrala "förnuftet" Saturnus i visionära Solens Eld. Luft-elementet betecknar "själens allra heligaste", rummet in dit få äger tillträde. Luft är ande. Människan är i grunden en andevarelse (vare sig horoskopet har Luft betonad eller inte - alla horoskop innehåller essentiella Luftplaneten Saturnus samt Venus/Afrodite, essentiell Luft och en metafor för själen hos romaren Plotinius.)

Här ser vi Breiviks Saturnus "i Ljuset", i Eld. Hen är fullt medveten om former eller gränsdragningar och på den rena andliga kognitionens nivå.

Hans kognitiva förmågas Sol upplyser å sin sida Vattumannens omfångsrika rymd. Här är något så udda som en ömsesidig reception på hög "andeskådarnivå" men mellan två planeter som står för diametralt motsatta principer: form och substans (Saturnus och Sol). Att Solen i Vattumannen inte tecknar världsalltet som helhet eller mänskligheten i dess fulla variationsrikedom, inser man dock av Saturnus position i Lejonet. 

Lejonet indikerar CENTRUM och eftersom Mars krigar mot Lejonet (via 210-gradersaspekten i det 12e skrymslet hans intelligens/Sol inte har åtkomst till), inser vi att Lejonet här är lider av "andens brutalisering" - Mars står i Jord och Jord dödar Eldens klara vision och medvetenhet. Ur det solära perspektivet, intelligensperspektivet, ser vi alltså INDIREKT en intelligensstörning hos Breivik som visserligen finns antydd i fixering på Lejonet när Solen signalerade något så mycket större (en helhet som innefattar alla individer). Men det är en lilla omärkliga Mars i primitiv världshärskargestalt (Stenbocken) som förorsakar Breiviks "själsliga form" (Saturnus) så mycket besvär.

Men återigen skulle man kunna hålla Solen skadelös och "helt utan fläckar" och här hävda att det är Solens kringfaktorer som tar stryk så att den skådande eller vaknande andesjälen som "i andanom" ser sitt Europa som en härjad krigsskådeplats till följd av Mars-i-Stenbocken. 

Det är därför jag misstänker att Breivik är en gammal krigare återfödd och hatt denna stjärnhimmel (som synes) är så ohyggligt stark att hans inre visioner krävde omsättning i handling. Man kan undra om alla mordoffren på Utøya också var på jorden i en annan tid och då kanske i mordlystna arabiska erövrarkroppar? I så fall var det enkelt en gammal oförrätt den galne Breivik reglerade. 

Samtidigt går han längre och har i sina visioner sett det regelrätta civilisationskrig som också många andra tycker sig se eftersom de också var återfödda på jorden vid någon av skärmytslingarna mellan araber och kristna. Det spelar inte så stor roll när eller var, temat resonerar sedan detta liv i deras inre och de är likt Breivik lätta offer för sin egen själs gamla trauman, som de till och med söker göra repriser av (och där Breivik lyckades över förväntan väl). Så binder sig själen fast i sitt eget helvete ytterligare ett varv och det finns INGEN - inte på himmelen eller på jorden - som kan frigöra dess bojor. 

Till skillnad från Plotinus tror jag vissa själsliga essenser kan vara skadade för evigt. Dessa kommer på någon tidpunkt att avlägsnas ur det fortgående spelet. Dessa var fördömda själar, redan från början skapade för angivna nyckelroller i det ständigt pågående historiska dramat. Så tänkte sig de judar som blev de första kristna: DETERMINISMEN är total och bara en riktigt obegåvad människa tror att människan har fri vilja. 

Banal psykologi kan lära ut att du visst kan hejda dig i ditt slag och lära dig kontrollera din THYMOS, ditt hjärtas lejonimpulser. Men den sekulära dåren missar att det finns en HÖGRE BESTÄMMELSE (se Saturnus i Högsätet bortom Centrum i illustrationen av människan och de fyra elementen ovan). Denna högre bestämmelse kallas också Ödet. I denna plan som LUFTENS ANDAR skriptar från en värld bortom denna (vi är egentligen änglar, luftandar), skrivs det världsliga dramat kollektivt före det inträffar. Mycket synskhet är egentligen bara förmågan hos vissa att backa ett steg och se vad andevarelserna i det evigt pågående nuet ägnar sig åt. Då vet man vad som snart kommer att hända på jorden.

Det rationella livet, livet i himmelen är orubbligt, veka själar rasar ner och plaskar runt i Vatten och begär. De åker forsränna liv efter liv och får ingen styr på perspektiven alls. Några av de här använder sig den onde rike mannan av och låter dem fungera som teaterapor eller kanske musiker. Merparten låses fast i näringsliv och produktion för att slava och låta den onde rike mannen berika sig ännu mer. Vem kan säga att detta system är fel, så länge ingen är vaken nog att se samhällsordningen? Det är ÖDET att människobarnen hunsas av andra i den egna arten. Så här omilt söker Tiden väcka de druckna själarna till ny och högre medvetenhet.

Så, luddigt och lite naivt, har jag förklarat för mig själv drömmar som av och till varslat om kommande händelser som står på tur den kommande dagen. Bloggaren har flera helt rena indikationer i Luft och en kombination av Luft och Eld som vagt påminner om Breiviks och det är därför jag kan ana hur hans "defekta" förmåga till visioner i grund och botten är densamma som också jag har. Min senaste död i strid var dock inte alls som Breiviks måste ha varit eftersom det snöpliga avslutet vid inte ens trettio fyllda inte på något avgörande sätt påverkade den här lilla solstrålen.

Inga kommentarer: