Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 februari 2016

Två ytterligare horoskop från skandalen på Karolinska Institutet

SvD skriver att en trojka avkrävs ansvar för att ha sopat kunskapen om dödskirurgen Macchiarinis fusk under mattan. Utöver avgångna rektorn (horoskop här) är det också rektorns rådgivare samt forskningsdekanen.

Båda kartorna gäller för två hela dygn och återigen kan man undra om det finns en "formtopp" i brottsstatistiken för dessa dygn - horoskopen ser nämligen ut att rymma mycket orent mjöl i påsen. Så långt man nu kan komma med en karta baserat på sinnelaget, vill säga. I Jesus sinnelagsetik (Bergspredikan) jämställs t.o.m. dåliga tankar med fysiska gärningar, men med de kraven finns det inte en människa som skull kunna kallas helt syndfri.

Jesus förnekar faktiskt sin teologiska särskildhet på något ställe där han tillbakavisar någon i diskussion och hävdar att endast Fadern i himmelen är alltigenom god. Alla människor - med mindre de är hjärndöda - har ett levande sinnelag som formas och färgas i takt med att planeterna rör sig.

Vad gäller forskningsdekanen Ljunggren ser tendensen till mygel inte alls snygg ut, den fallna Månen i Skorpionen är hanterlig men här tillstöter också problemet att dess disponent (Mars) söker sig in i mörkret, in i det onda och korrumperade åttonde dödshuset! Sinnelaget har alltså en tendens ända inifrån roten (Mars) att söka mörklägga. Detta är en ultraskorpion i sitt inre sinnelag!




Rektorns rådgivare Carlstedt-Duke är heller kanske ingen man borde ta råd av, trots att nymånen i Vågen verkligen sätter fokus just på en natur som borde avväga och vara kapabel till goda råd:




Men den här gången har vi Fredrik Reinfeldts problematiska fenomen: att ascendenthärskaren (här solascendenten och månascendenten) trillat in i ett annat av de mörklagda och onda husen: det 12e huset för förluster. Där ligger Venus i kombination med Mars (för en viss libidinös glöd, en viss horaktighet) och den här energiska kombinationen visar sig förödande när man studerar 12e-husägaren och kommunikatorn Merkurius som står i pengarnas 2a hus och angrips av Satans stjärna inifrån det åttonde korruptionshuset! Här finns allvarliga tecken på en lögnaktig kommunikation.

Faktum är att Merkurius och Mars har en ömsesidig reception via materialistiska lergeggan Jord/Vatten och om man betänker att 2a huset står för ekonomi och att 12e huset representerar materiella förluster, ser vi genast ett tungt vägande skäl att vilja mörklägga insikten om att deras stjärnrekrytering var en ren bedragare!

KI-skandalen har lyft fram ett antal horoskop som verkligen är skit. Och att Lars Leijonborg slår ifrån sig (i någon debattartikel) hindrar inte att han, pikant nog, är den vars horoskop mest liknar den italiensk-schweiziska bedragaren! 

Inblandade horoskop hittas under taggen DI-skandalen.

Tillägg. DN berättar den 23 feb att också Ljunggren lämnar sin befattning på Karolinska Institutet.

Inga kommentarer: