Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 februari 2016

Trump-kortet - naturligtvis måste han vinna!



Inför Bernie Sanders horoskop uttryckte jag i janauri tvekan om någon framgångssaga verkligen stod inskriven. Och det är naturligtvis helt logiskt att Donald Trump blir USA:s nästa president. Västvärldens dekadens har gått för långt för att hejda (liksom människans påverkan av klimatet), och att få in en äkta socialist i Vita Huset skulle se ut som om den Kosmiska Planen plötsligt lagts om, som om det ännu fanns en chans för Väst att under ordnade former byta ut kapitalismen mot nästa spelplan.

Men nej, närighetens imperium kommer att falla så det gör ont i den breda medelklassen (de fattiga lider redan helvetets kval), och i den större planen måste därför ytterligare en spik slås in i kistan. Trump är en sådan spik. 

Ondskans imperium har strävat mot sin egen död från första dag eftersom dess frö var just... ont. Vi har sett prov på horoskopen på de tidiga industrialisterna på bloggen, och inte mins den onda tidmätaren och räknenissen Frederick Taylor, vars tankar om produktivitetsökningar enbart innebär mer vinst åt de på toppen, men inget för de som faktiskt jobbar. I dessa de yttersta dagarna fick vi nu (från USA) New Public Management och jobb från helvetet där den anställdes varenda rörelse effektivitetsbedöms!

Se även: Mördar-USA har funnit sin man: Donald Trump (dec 2015)

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Nej, det är inte direkt någon högoddsare. Men hellre Trump än den genomkorrupta Hillary Clinton, kan jag tycka.

Tipsar om en annorlunda men intressant infallsvinkel i ämnet Trump:

https://morklaggning.wordpress.com/2016/02/25/you-cant-stump-the-trump/#more-14560

Seaward sa...

Fantastiskt bra inlägg! Fast jag bara skrapat på politikens yta och det några få år (efter ett föregående liv i ignorans) stämmer det här parets analys och jag önskar jag kunnat lägga pusslet så skickligt.

Men inlägget stämmer med detta på så sätt att Trump MÅSTE vinna (snarare än den genuint socialistiska Sanders eller Clinton). Utifrån den här bloggens övertygelse blir det inte ryssen (som ondskans kolportörer söker slå i svenskarna genom högertidningarna) utan kapitalismen själv som kommer att starta nästa storkrig och därigenom förstöra sin egen bas. Därefter kommer en fullständig nyordning att krävas och Vattumannens vision, där Gränsen är Mänskligheten snarare än Jord-elementets agandesjuka eller Vattnets närighet, kommer att bli den nya Strukturens nav. Vattumannens tidsålder.

Trump har den fallna Skorpion-Månen i Månens 4e hus för ägande via Bostäder - han måste få huvudet avhugget (Ketu, svansstumpen som återstår), men detta kan inte hända med mindre än att han först blir USA:s nästa president och börjar föra en så aggressiv utrikespolitik att det får våldsamma konsekvenser. (Till skilllnad från den löjeväckande svenska ”Stridshingsten” har Trump en våldsamt stark krigar-Mars i sitt första hus i Lejonet.

Kul synkronisering: de två expertbloggarena tar upp det grekiska ordet THYMOS – med säte i lejonets hjärta – som jag troligen bara några timmar till SAMMA DAG återkommit till via en återkommande illustration:

http://sidereal.hall-of-man.com/2016/02/borgarens-darskap-skadliga-munskolj-och.html

Donald Trump med Mars-Lejonet i första har definitivt detta lejonhjärta och sedan behöver man bara kombinera med Arnstberg & Sandelins kommentar att hans krigsinstinkt sammanhänger med att hans förmögenhet är bundet till fastigheter och av den anledningen har anledning att hata det flyktiga finanskapitalet. Det är helt klart att Lejon/1a och Skorpion/4e ger en skrikande dramadrottning som fruktar för sin förmögenhets ”liv”!

Seaward sa...

PS. Jag läser nu avslutningen av den intressanta bloggen och inser att författarna ser ett ljusnande världsläge i händelse av Trumps maktövertagande. Mörker som än en gång klär sig i Ljusets skepnad. Det är ju en rå kapitalist vi talar om här och kapitalismen driven av Skorpionen kommer att kriga intill döden för att inte förlora sitt. Nog är han en destruktionens agent, denne Trump!

Havsörnen sa...

Etnologiprofessorn Arnstberg skriver själv det mesta på sin dissidentblogg, men i detta fall har han förmedlat (och något redigerat) en text författad av pseudonymen Johannes Divinius. En snabb googling ger vid handen att denne är gymnasielärare i en mellansvensk bruksort.

Trump och Putin verkar gilla varandra. Den ena är extrovert och den andra dominant introvert.