Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 februari 2016

Taximördaren Jason Dalton och den onda egenmäktigheten



Sol och Måne angripna av liemannen Saturnus






I en Facebook-grupp ges födelsedagen för den tidigare ostraffade man som under sitt kvällspass som taxiförare tog sig för att i kallt blod skjuta ihjäl sex personer och allvarligt skada några ytterligare.

Planeternas passage under lördagskvällen utlöser frågan som en evig amatör som undertecknad, huruvida flera planeter som ligger på födelsehoroskopet på ett stressande sätt kan utlösa födelsekartans sämsta sidor... Jag ritat in pilar för att illustrera tanken.

Den svagaste länken i kedjan i födelsehoroskopet är tveklösa Daltons psyke. Månen står i kallhamrade Stenbocken, närapå zodiakens egen sociopat. Minns det latinska namnet som påminner om överhetens godtyckliga våld mot medborgarna. CAPRI CORNUS (det nyckfulla hornet). Dalton är född med Stenbockens härskare Saturnus i sitt fallna läge i egoperspektivets Vädur och därifrån kastar den en aspekt mot psykiska Månen i Stenbocken. 

Diktatorn Saturnus både disponerar över Månen och aspekterar den. Åter ett av dessa fall helt motsäger den hinduiska tradition som jag läst i flera introduktionsböcker riktade till västerlänningar, att en planet som aspekterar sitt eget hemmatecken är en god sak. Vad man kan säga här är att Dalton vid gripande var helt kolugn - exakt vad man kan förvänta sig av en Saturnus som stryper känslosamhetens Måne. "Iskalla killen" = sociopaten. (Obs. Den indiska aspekten löper runt zodiaken i 270° men jag har ritat in Saturnus till Månen som en "genväg".)

Medfött har massmördaren också Liemannen/Saturnus i stryptag om hans intelligens, Solen samt kommunikationens Merkurius i ett typiskt taxichaufförstecken och därtill i "fiendens och olyckans" 6e hus (här inte nödvändigtvis verkliga fiender, men fiender som psyket upplever världen, att använda psykascendenten introducerar alltid en viss osäkerhet, men här verkar upplägget perfekt matcha ett latent hat och vilja att Taxidriver-bestraffa folk på gatan). 

Utvikning. Jag har känt två personer som båda under flera år körde taxi och som båda hade en markant Tvillingarna i horoskopet. I ett fall en Lejonascendent med Mars som från Tvillingarna i 11e aspekterade Solen, Månen och kommunikationens Merkurius i Merkurius andra hemmaläge i Jungfrun. Mannen gick senare vidare och blev arkitekt, en nog så passande syssla givet den extrema "räknenisse" som horoskopet antyder. Mars i Tvillingarna tycks mig som en typisk "motorfordonsindikation".

Det andra fallet var en lågutbildad kvinna som, mig veterligen, permanent stannade kvar i chaufförsyrket: född i soluppgången i Vågen, Solen i gradexakt konjunktion med Merkurius  och Månen/Rahu i Tvillingarna. Dessutom en reslysten kvinna, vilket kan anas av Tvillingarna i 9e för långväga färder (typ exotiska semestermål, vilket svensken är duktig på att förgifta miljön genom att unna sig). Mars och Vågens härskare Venus i Skorpionen i 2a huset för en lågprofilkarriär som mest handlar om att få hem pengar så det blir mat på bordet. (Jämför den oärliga Hillary Clinton, också Sol-Våg i soluppgången och med ascendenthärskaren i materialistiska 2a huset.)

När Daltons fallna Saturnus aspekterar BÅDE Sol och Måne och äger Månen, då kan man ana oråd. Inte minst i frågor som rör makt eller behovet att demonstrera makt över andra. Väduren/Stenbocken representerar "egenmäktighet" som är det fulaste karaktärsdrag en människa kan dra på sig. 

(En "särskrivning" ger "av egen makt" så det gäller att fundera om det är en bra eller dålig kombination man ser i kartan. Ofta är det en gråzon och man vet inte riktigt om det är en mini-Hitler eller en självständig men principfast individ man har att göra med.)

Går man nu till mordkvällens transiter noterade jag direkt det märkliga att både Månen (sinnelaget) och Venus (anpassningsförmågan/socialt samspel) opponerade sig mot Daltons födelsepositioner. Samtidigt hade aggressorn Mars just nått sitt eget negativa härskarläge i hatiska Skorpionen och "hakar på" Liemannen eller kontrollfreaket Saturnus som redan ligger där och riktar sin korta aspekt mot sitt eget negativa härskarläge i Stenbocken. 

Saturnus i transit aspekterar med andra ord Daltons eget psyke, just nu, exakt som då han föddes. Och det är aggressorn Mars som äger Saturnus i båda fallen, en Mars som står uselt placerad natalt, i 6e fiendehuset och som i transiterande skepnad kombineras med det Saturnus sysslar med. Det är ingen tvekan om att detta var tillfället då hela Daltons medfödda skit aktiverades, som var han en förprogrammerad robot!

Att Månen passerar sårbara Kräftan det här dygnet får väl gälla som "sekundvisaren" bland transiterna, men f.o.m. att Mars går in i Skorpionen denna lördag, riktar aggressorn sin indiska 210-graderaspekt mot sig själv i det natala fiende- och olyckshuset! 

Till döds-Skorpionen nyss anlända våldsverkaren Mars kastar dessutom sin egen 90-gradersstörning framåt och träffar gruppsociala Solen i Vattumannen, vilket påminner om att Dalton föddes med Solen konjunkt Mars i ett annat socialt (Luft-)tecken: Tvillingarna (men i fiendehuset).

Det är så många samtidiga stressfaktorer här att man bara häpnar!

Kanske en superdator i ett framtida Storebror-ser-dig-samhälle noterar alla medborgares horoskop och stämmer av med sådana här katastrofala ödesdagar i medborgarens liv så att vederbörande antingen håller sig hemma och inte umgås med någon under ett dygn eller samhällets tvångsinternerar de mest kritiska fallen för en kortare period!

PS. Detta blev en fascinerande men helt oavsiktlig fortsättning på föregående inlägg som också handlade om en Sol-Tvilling, men en bra sådan!

Inga kommentarer: