Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 februari 2016

Sexbunker-läkaren ur solascendentens perspektiv (handlingsmänniskan)

Den 26 januari granskades nu dömde sexbunker-läkarens horoskop uppritat med Chandra lagna, månascendenten. Men utöver den fysiska ascendenten finns också Surya lagna, solascendenten, som man lite slarvigt skulle kunna kalla kartan för vad människan är beredd till i handling. Ljusens egna ascendenter tjänar på den här bloggen som fattigmannens substitut i de många fall där ingen födelsetid är känd. I indisk astrologi används de mig veterligen aldrig som annat än som "ett andra utlåtande" till tendenser man ser utifrån lagna (den kroppsliga ascendenten, baserad på individens entré i denna värld).


Det har emellertid sitt intresse att titta på denna läkare ur Solens perspektiv eftersom AB:s rekapitulation av fallet så tydligt visar Jungfruns tecken i dess allra galnaste och mest förvridna skepnad. Jungfruns normala, halvfascistoida dyrkan av perfekta och inte minst hygienska och rena kroppar (bort rasblandnig och alla halvblod!) märks i att mannen tog prover på den kidnappade kvinnan för att se om "det gick att ha säkert samlag med henne" (våldtäkt)!

Det är inte svårt att med den här bloggens trivialisering och grova förenkling av den komplexa hinduiska astrologin (för att ens få en enda svensk läsare att hänga med) notera hur makalöst illa konfigurerad den här Solen i Jungfrun är. 

Låt mig bara först påminna om att Jungfrun och kidnappning går som hand i handske. Jungfrun och Venus "fall" häri stämmer utmärkt med myten om Hades som stormar upp ur Underjorden, våldför sig på och rövar bort åkerfältets lilla piga, Persephone. 

(Det babyloniska originalet ser istället Inanna/Venus i en mer aktiv roll, det är hon själv som ger sig ner i Underjorden på jakt efter en bortrövad älskare! Myten har bytt kön och grekerna tycks ha varit mer patriarkala och kunde inte tänka sig annat än kvinnan som offret!)

Problemen med Jungfrun i första ego-huset har troligen diskuterats mer än något annat ämne på den här bloggen till följd av fd. statsministern Reinfeldts åttaåriga vanstyre av landet och förstörelse av all social sammanhållning genom "egna plånbokstänkandet". Hans kända födelsetid gav en fysisk Jungfruascendent och jag diskuterade då huruvida näriga Växtsjälen (Solen i Kräftan) i 11e huset ens går att kalla ett ideal i normal mening. Växtsjälen tänker inte, den bara känner ett ändlöst behov av att konsumera mer bränsle och fortsätta växa. Inte konstigt att just denna självtjänande Jungfruascendent satte in åtgärder för att stjäla från de sämste ställda och berika honom själv och hans favoriserade stendumma medelklass. (De där med Läckberg-deckarna och stora tv-skärmar - båda vittnesbörd om ett folk som helt slutat tänka och bara slavar runt i skiten och nöjer sig med fördummande underhållning).

Här ser vi Månen i Kräftan, dvs en renodlad symbol för en lidelsefull Växtsjäl, alltid på väg mot nästa näringskälla att inmundiga och yvas över (Kräftor är väldigt livade när de får stoff att förbränna i sig), det är ju den ohejdade föreställningens eller fantasins domän. Luna är "lunacy" eller mångalenskap. Dessa psyken har distinkta tendenser att skjuta över målet beroende på månens dagliga rörelser i förhållande till den medfödda positionen. 

Jämför Mån-Kräftornas motsats i t.ex. den iskallt kalkylerande amerikanska diplomaten som på DN:s "ledarsida" (!!!) söker dupera svenskarna att hålla med USA om att det vore synd om USA försvagades genom Storbritanniens utträde ur det EU som bedragare som Boris Johnson beskyller för att ha blivit odemokratiskt när brottet i själva verket är större än så: svulsten som ätit sig in i Europa är enbart Rövarkapitalismens instrument för att krama musten ur generation efter generation medborgare.

För den livegna Jungfrun (husbonden Stenbocken äger henne) är aldrig storfinansen något lyckosamt och därför blir stora pengars Jupiter en verksam illgörare när Jungfrun intar 1a huset. Då Jungfrun "naturligt" korrelerar med olyckans och sjukdomens 6e hus, måste man förstå olycksplaneten Mars speciella utvaldhet som en karaka (signifikator) som att den har en släktskap med Jungfrun ökända utsatthet och olycksbenägenhet (Hades/Persephone-myten är naturligtvis bara ett uttryck, om än dramatiskt, för detta.) Den som förstår zodiakens tolv stationer vet snart att alla inte är lika goda eller lyckosamma. Särskilt Jungfrun och Skorpionen är två sopstationer på själens resa mot insikt om den materiella illusionen.

Här attackerar således både Mars och via honom också Jupiter Jungfrun i 1a huset och då är redan Solen från början angripen av giriga och perspektivlösa demonen Rahu, en attack som också rör intellektets Merkurius - förvisso i starkt härskarläge i Jungfrun tills man börjar inse vilka onda och missriktade krafter som verkar på detta intellekt.

Om bloggen för flera år sedan upptäckte en serie svenska tidningsskribenter som hade vassa pennor gränsande till ren elakhet med betoning på Merkurius båda tecken, så tar den observationen sig en helt ny vändning med bunkerdoktorn!

Slutligen kan man också studera 12e fängelsehuset när Solen fungerar som ascendent. Tankarna går direkt till programledaren David Letterman och hans hemliga sexbunker i CBS-byggnaden i New York. Här ser vi då Venus/Persephone bortrövad och inspärrad, samt legalistiska Saturnus. Den senare placeringen är extra intressant eftersom AB innehåller uppgifter om den svårt intelligensstörde (Solen) läkarens uppritade "avtal" där den kidnappade kvinnan skulle få extra bestraffningar eller lindrar i sin fleråriga fängelsetillvaro beroende på hennes sexuella följsamhet. Det är förstås Saturnus i 12e som skapar en sån här fullständig dårpippi-version av legalism.


Inga kommentarer: