Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 februari 2016

Om 30 år måste kapitalisten ha bestämt sig om folkmord eller ej



I samband med att artificiell intelligens om 30 år ersatt hälften av alla arbetsföra på jorden är inte frågan "vad folk ska syssla med hela dagarna", som The Guardian uttrycker saken. Frågan är om den onde rike mannen samtidigt utvecklat mördarvirus med begränsad livslängd och med hög precision kan inplanteras bland alla de överflödiga människor som inte får följa med på den privilegierade färden in i framtiden med denna ras av evolutionistiska mördare. 

Med en mindre dramatisk läsning av den fördärvade människotypen öppnas istället ett litet diskussionsutrymme för frågan om en radikal omfördelning av förmögenheten hos "de sextiotvå rikaste individerna på jorden som äger lika mycket som den fattigare hälften av samma planet". Blir medborgarlön och livslång fritid för kreativitet och personlig utveckling morgondagens verklighet först om 30 år? Ska de rika förslava de fattiga i ytterligare en dryg generation?

Kommer verkligen den rika eliten att ha lust att dela med sig? "Evolutionen" lär ju inte ha hunnit förädla den onde rike mannens sociala ansvarskänsla, och evolution är i vilket fall en myt som en speciellt ond underart till människan sjösatt för att koppla loss släktet från den behövliga moraluppfattningen. 

Utan sekulär omoral och värderelativism hade aldrig Margaret Thatchers marknadsliberalism kunnat ta skruv på det makalösa sätt som den gjort. Den mänskliga civilisationen befinner sig nu i fritt fall och kollapsen kan faktiskt komma innan robotarna hinner spara in alla lönekostnader åt de onda rovdjuren. Ingen vet vad Naturen har i förberedelse. Kanske kommer den att hinna före den destruktivt kreativa människan i sin utveckling av en ny farsot.

Jag tror antingen på det, eller på precisionsbombning av de överflödiga. Själviskheten som mänskligheten visar prov på är den tragiska sidoeffekten när gudomligt intellekt befinner sig i ohelig allians med det själviska och enbart naturliga "köttet". 

Vid den tiden då robotar kan ta över så många mänskliga arbeten kommer även "smarta prylar" att ha tagit över världen. Individer blir angripna i sina hem av prylar som startar krig mot dem (som en privat version av Terminator-filmernas dystopi). Att dumpa Afrika och andra kriszoner kan göras med konventionella medel - politiskt frammanipulerade krig - men även i den rika världen finns mängder av, som Svenskt Näringsliv säger, "olönsamma" individer. Dessa måste också gallras ut så snart de smarta apparaterna skickat data som ger statistik som avslöjar vilka som är en börda och en "kostnad". 

Det kodumma folket identifierar sig redan i dag genom sitt bruk av smartphones, och kommer i framtiden än mer att visa sina beteendemönster när hela bostaden är fylld av "uppkopplade" prylar. Deras varje steg och aktivitet beräknas utifrån Satans verklighetsbild: hur mycket de producerar jämfört med hur mycket de konsumerar. Mardrömmen som de flesta redan idag missat är att en mindre grupp mycket onda människor reducerat hela mänskligheten till slavar vilka mäts av räknenissar. Kapitalismen är bara intresserad av mellan skillnaden mellan kostnad och intäkt. 

Räknenissen är troligen den mest urspårade livsformen i vårt universum och den här underarten finns på Jorden! Just därför att vår tanke uttrycker gudomlig intelligens men att Djävulens barn kopplat samman denna intelligens med Naturens rovdjursmentalitet. Det är två helt olika typer av själar som samexisterar i mänskligheten (djurriket företer antydningar om detta, men inte tillnärmelsevis lika tydligt).


*****

Jag upplevde just början på det stundande kriget mot den enskilda västerlänningen som inte uppfyller den onde rike mannens lönsamhetsmål - maskerat som politikens skenbart välvilliga krav på "heltid åt alla" - för några dagar sedan. Plötsligt poppade en påminnelse om min mors födelsedag upp på datorskärmen. Problemet är bara att mitt supergamla mejlprogram från Microsoft inte borde ha kunskap om när hon fyller år, i kontaktboken står bara namn, adress och telefonnummer. 

Datorn måste alltså på eget bevåg ha gått ut till någon spioncentral och levererat innehållet i min kontaktbok. Utanför mitt hem har sedan just det här namnet knutits ihop med korrekt födelsedag. Microsoft har med andra ord hackat min hemdator, och när jag undersökte varifrån pop-up-skylten kommit satt faktiskt en årligen återkommande påminnelse i mejlklienten om mors, men ingen annans, födelsedag!

Till saken hör att jag bara en eller två dagar tidigare ringt henne över fastighetens IP-telefoni. Det här verkar förklara ett flertal tecken på instabilitet datorn uppvisat under några veckor. Vid uppstart på morgonen har datorn fladdrat till och startat om en extra gång och sedan frågat om jag ville sända närmare teknisk information om maskinen till Microsoft i deras arbete på att "förbättra" produkten. Jag avböjde, men vem vet vad som bara är tomma rökridåer?

Man riktigt ser det spionagesamhälle som makthavare understödda av IT-fascismen bedriver mot sina egna, och jag kan tänka mig att tekniken ännu inte är helt buggfri. Kanske var det inte meningen att jag skulle få se den här manipulationen av min hemdator, men att mejlklienten var så gammal att programmerarna glömt koda för en så gammal mejlklient. Den förmådde därför inte dölja Microsofts eller svenska statens intrång i den här hemdatorn utan lade - som en ren bugg - till den nyligen uppdagade kopplingen mellan namn och födelsedatum och detta efter att jag ringt just ett samtal till vederbörande!

*****

Richard Dawkins, en av dem som från England hårdast drivit på den demoraliserande ateismen de senaste årtiondena och således verkat i synergi med Margaret Thatchers marknadsliberalism, fick en mindre hjärnblödning nyligen men kunde snart återvända till sitt hem (The Guardian). En god väns mycket spirituella hustru dog oväntat av hjärnblödning vid 44 sistlidna sommar och Dawkins var 74, så det handlar knappast om att någon gud straffar ateisterna. Däremot är Dawkins transiter intressanta, även om bristen på känd födelsetid gör alla dessa jämförelser mellan startskottet och transiter spekulativa.

Hittade för övrigt en bloggpost från 2007 om Dawkins nedlåtenhet mot astrologin på en insomnad sajt vid en förnyad och resultatlös jakt på hans födelsetid. Författaren använder den tropiska zodiaken och brukar det galaktiska centret (som inte har någon empiriskt bevisad funktion i astrologin) men det finns ändå en del intressanta tankar eftersom det rör sig om en uppenbart slipad hjärna. Dawkins förvirring, tydligt skönjbar bakom en yta av skarp logik, håller jag fullständigt med om, men med hinduiskt synsätt är hans Sol inte alls oaspekterad, som bloggaren menar,  utan har en kombination med såväl Venus som södra månnoden. 

Hans djupgående förvirring, dvs. brist på verklig intelligens, kan således tillskrivas främst noden, som både tenderar att klippa kontakten med jämviktens Venus och intelligens Solen. På ytan låter han skarp i logiken men det skulle kunna förklaras av att logiska Merkurius delar tecken (kombination) med sinnelaget i intellektualiserande Vattumannen. Att Richard Dawkins mentala spelplan är gräsligt otillräcklig ser man dock av att Merkurius och Månens disponent Saturnus har fallit ner till subjektiva tyckandets egoperspektiv i Väduren. (Ja, han föddes under Andra Världskriget, vars fallna Saturnus är en nyckel till bloggarens förslag om att krigsstartens horoskop är "världshistoriens ondaste karta".) 

Dawkins sjukligt snävsynta Saturnus expanderas av Jupiter i rätt tät konjunktion så att alla med intelligens att se kan uppfatta vilken, faktiskt, loser denna zoolog är. Efter publikationen av sin The God Delusion formligen strimlades Dawkins i bitar genom otaliga betydligt vassare tänkare som avslöjade alla kunskapsbrister och oreflekterade attitydproblem i hans bok. Nå, detta är en snart tio år gammal och numera glömd synd. 

Inte ens den patetiska svenska Humanist-rörelsen verkar finnas kvar längre. Bara sällan hör man Björn Ulvaeus berätta om sin bakterieskräck och att kontanter inte bara är förbjudna på ABBA-museet (liksom varje referens till någon Gud) utan också ska elimineras från samhället. Det var alltid en ömklig pengafixerad fejkkopia på den brittiska sekulära humanismen, detta snikna företag...



Dawkins stroke i yttre planetkretsen (lunchtid, verklig tid okänd) sliter och drar i hans födelsehoroskop på intressanta sätt!

Precis som med en serie kända artister nyligen, verkar det vara kärva Saturnus strypning av Jupiter som plockas upp av de som har sin tidsinställda bomb i födelsehoroskop kopplad till dessa planeter. I Dawkins fall ligger de som sagt konjunkt i Väduren och i en mycket olycklig ömsesidig reception mellan den stora illgöraren Saturnus och den lilla illgöraren Mars (extraordinärt stark i Stenbocken). 

Vid tiden för slaganfallet opponerar Mars i transit Dawkins medfödda Saturnus/Jupiter-konjunktion och triggar således den medfödda ömsesidiga receptionen.

Intressant nog får han hjärnblödningen då Solen i transit passerar den saturniska Stenbocken och således "vitaliserar" eller aktiverar den medfödda olycksplaneten Mars i samma tecken. Viktigt är att minnas att Vädurens tecken representerar skallen och hjärnan så att det har betydelse när Vädurens härskare Mars påverkas av planeter i transit. Dawkins har upplevt Solens årliga passage genom Stenbocken många gånger förr, men aldrig tidigare då Saturnus (Döden) söker strypa frihetliga och levande Jupiter i livets (Solens) tecken Lejonet.

Dessutom inträffar slaganfallet en dag då Månen (livshändelsernas sekundvisare) passerar Skytten och således vagt återspeglar vadhelst Jupiter handlar om vid denna tid i livet. Och Jupiter är som synes i svåra problem här.

Sedan kan man inte låta blir att fundera över nod-axelns eventuella finger med i det här stroke-spelet. Jupiter och Rahu, båda angripna av dödens Saturnus står i tät konjunktion i slutet av Lejonet just nu - Solens tecken - och Dawkins Sol är involverad i nodaxeln på "bestraffningens" södra sida.

Det är så mycket data involverad i detta slaganfall - och så kopiöst stora mängder data att hantera för den som skulle vilja fördjupa sig i transiternas sätt att "pusha" ödet i vissa riktningar, att jag inte känner något större intresse för att göra den heroiska forskarinsatsen. Men varje gång man redan flyktigt granskar transiter i samband med någon milstolpe (detta kan ha varit Dawkins första seriösa möte med Döden), så dyker en ansenlig hop av väsentliga indikationer upp. 

Ponera nu att du är en rik, rik makthavare i en äldre kultur som ännu inte hade fallit så lågt ner i dumhet som den västerländska, och du hade råd att hålla dig med ett helt hov av heltidsanställda astrologer - den tidens "politiska" experter - här kan man tala om tiden att fördjupa sig i studier av transiternas inverkan på härskarens födelsehoroskop. (Och detta horoskop VAR rikets horoskop.)

Det var tider, det, och i grunden ointelligenta män som Richard Dawkins var som bäst stalldrängar. I västkulturen blir de makthavare! Så ser man var Satan eller den Mörka Kraften har vunnit störst insteg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Richard Dawkins försvarar "mild pedofili" som han själv upplevde som ung och tror inte att det skapar "bestående skada"
http://www.salon.com/2013/09/10/richard_dawkins_defends_mild_pedophilia_says_it_does_not_cause_lasting_harm/

Originalkällan är den här artikeln från Times Magazine men den kan ej läsas gratis
http://www.thetimes.co.uk/tto/magazine/article3858647.ece

Seaward sa...

Där ser man! En förklaring till hans rabiata natur genom åren. "Lite stryk har aldrig skadat någon." Han måste vara alienerad från väsentliga delar av sitt totala psykiska (själsliga) system - den fula attacken från auktoriteten Saturnus mot Mars och svaret från den senare mot Saturnus är en riktigt brutaliserande historia och verkar stämma bra in på nyheten du förmedlade.