Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 februari 2016

Ljusbollen över Dalarna - ett Satans rackartyg?




Tyvärr är det nog inte en spännande Alien-invasion på gång - som förklaring till strömavbrottet och det märkliga ljusskenet över Dalarna (AB). Man hade ju kunnat hoppas att våra äldre rymdbröder och -systrar fått nog av den svenska politiken och beslutat invadera och inrätta ett verkligt demokratiskt styresskick. Eller precisionsbomba bort samtliga byggnader där den svenska militärindustrin håller till.

Men tidpunkten och koordinaterna för platsen där fotografen tog bilden här ovan ger ändå en intressant stjärnhimmel med några nötter att söka knäcka.





För spektakulära ljus i skyn kan man inte tänka sig något bättre än Lejonet, dramatikern i det tionde "officiella" huset. Att Mars stiger i öster - som sedan bara några timmar nått in i sitt negativa härskarläge i Skorpionen - och nu slår sig samman med Saturnus som i sin tur "kastar vatten" mot Lejonet, leder till en "dramadrottnings" överdrivna urladdning. Symboliken stämmer alltså väldigt väl. Något i den fuktiga låga Vattensjälen interagerar med Ljusets herrar och Jupiter med extra förstoringsglaset Rahu ger ett spektakulärt himlasken.


Titta nu på "jordfelets" Satan i Oxen som sjunker i väster och trixar med olycksplaneten Mars! Denna sataniska axel i det vågräta planet skulle kunna läsas just som kortslutning med tiondehusets eldssken som följd. Bara en impressionistisk tolkning - det kan ju faktiskt ha varit Djävulens folk som anlände till Sverige i natt - tiotusen onda andar som ska hjälpa politikerna att totalt köra landet i skiten med den onda högerpolitik alla oavsett partifärg bedriver. För så är det skrivet: en kultur som nått slutet måste verkligen köras i botten innan nöden eller nödvändigheten tvingar fram helt nya konceptioner. 

Solen i Vattumannen - folkets glödlampa - står i det dolda inre huset för hem och privat komfort och drabbas av "dissociationen" (här: elavbrott) när dess dispoonent Saturnus i Vatten plötsligt blev strömförande, när Mars i första graden Skorpion började stiga i öster och blev tillgänglig för Satans destruktivitet. 

Om dessa är de korrekta turerna, styrker det den indiska astrologins syn på att aspekter inte läcker över tecknens och husens gränser. Samtidigt används inte stjärnorna i indisk tradition så det finns inga prejudikat att gå på.

Det är också slående hur den antika tanken om "så därovan, så därnedan" hittar ett uttryck i kartan. Hus 4 står under jorden och hus 10 är toppen av den synliga skyn. Det är alltså ett "nattligt" skeende i Solen i Vattumannen som hittar en spegling uppe i det 10e offentliga. Men nu kan man börja tala om verkligt fördolda omen om skeenden i den inre himmelen som ger jordborna järtecken på deras skyar (och strömavbrott i hemmen). Det som först timar i himmelen brukar dyka upp i världen med visst eftersläp. Får se om detta, när allt kommer omkring, var ett verkligt omen om stundande regimskifte, strömmen går, snabb reboot, och vips en ny och bättre värld.

Inga kommentarer: