Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 februari 2016

KF-höjdare samma parasiter på folket som drägget högeröver

I en obskyr lista över de senaste nyheterna hittas (än så länge) publiceringstiden i Aftonhoran för den uppseglande skandalen. Tidningen har gjort lite nytta på sistone och grävt djupt i det träsk av vänskapskorruption som svenskarna är så bra på (släktingen reparerar åt mig alla skor sig på RUT och ROT och leker den onde rike mannen - han som skrattar hela vägen till banken).

Men lika tydligt är att det är högerintressen som gör att Aftonbölden bara avslöjar skenhelighet inom det som brukade kallas socialdemokratin och dess kringliggande verksamheter. Maria-Pia Boëthius skrev för kanske ett år sedan i ETC om att locket ligger stenhårt på när det gäller de tunga kapitalistiska aktörerna, det är en underförstådd överenskommelse mellan Sveriges "ryggrad" och medierna att man inte biter den hand som föder en. En och annan korrupt lägenhetsklippare inom KF däremot, kan man gott kasta åt de skränande hyenorna för att lugna dem så att allt kan fortsätta som förut.

Men så långt som den här praktskandalen anbelangar, är horoskopet för tidningens publicering träffsäkert!



Nyheten (som snart når morgonradion) inträffar medan det stora korset i Mörkrets kvalitet är aktivt på himlen, ett kors man känner igen från profitörer och mörkermän som Göran Hägglund, ekonomibluffen Anders Borg, kontokorts- och Toblerone-Mona, med flera stolpskott inom politiken. "Mörkret" formligen tigger om "Ljuset" som kan avslöja vad som där dolde sig!

Fastigheter sorterar under 4e huset för hem och privatliv. Indisk astrologi skiljer stora summor investerade i fastigheter och bilar (bilkupé=ett andra hem) från det allmänna 2a huset för egen ekonomi. Om det här horoskopet bekräftar astrologins "sanningsvärde" bör både 4e och Månen ligga illa till.

Och så är det. Kräftan (hemmet/skyddande skalet) i åttonde korruptions- och dödshuset ser riktigt uselt ut eftersom tecken- och husägaren Månen själv trillat in i det 6e huset för fiendskap och olyckor. Att sedan Månen "ägs" av pengarnas Venus och Venus står i 2a huset för min egen ekonomi och allt detta utspelar sig i de krassa materialisternas Jord-element, bara understryker vilka avgrundslåga och korrupta attityder som den här tidningsnyheten avslöjar!

Skytten, behärskad av framgångsrika Jupiter stiger i öster vid artikelpubliceringen och till en början ser Jupiters placering fenomenal ut: hemma i sitt positiva härskarläge och i sitt eget naturliga 9e hus för höga och nobla förutsättningar, samvete, religion och filosofi. Så hur kan 9e huset visa så fel? Detta är ju en korruptions- och glidarhärva som om något visar hur samvetslösa materialister som lever ut den svenska sekulära drömmen blir med årens gång?

Bloggen har besvarat frågan flera gånger förr, men det förtjänar att upprepas: 9e huset - kontakten med det gudomliga samvetet - är inte var mans personliga egendom. Människor är skräp, krälande och rädda däggdjur som inte förstår varför de är på Jorden eller vad meningen med deras ynkliga liv är. De är lätta byten för andra fallna djävlar vars enda ambition är att söka berika sig på mänsklighetens syndafall och svensken är nog världen mest lurade folk, som hörsammat det falska evangeliet att livets mening är att jobba hårt och konsumera mycket så att hjulen snurrar bra. Detta är den falska historia som ALLA från höger till vänster sprider och som skulle förstöra Jorden om den Stora Modern inte i detta nu höll på att förbereda västerlänningens snara massdöd.

Det är väldigt lätt att se vilka horoskop (och underförstått individer) som saknar kontakt med sin inre samvetskompass. Skilj äkta samvete från den moraluppfattning som ett samhälle alltid prackar på medborgarna. Ofta överlappar de, men inte alltid och inte i alla frågor. Eftersom 9e huset (horoskopets "bästa hus" enligt indisk astrologi) kan liknas vid den "stilla rösten inom människan" - andens närvaro i var och en - räcker det med några "brusiga" och "larmande" indikation i horoskop för att personens uppmärksamhet ska bli så störd att den inre rösten tystnar. I det här horoskopet är Månen i kombination med dess generande simpelt placerade disponent tillräckligt för att kartan ska sakna tillgång till det goda samvetet.

Men...listigt nog är det ju tidningens avslöjande som sådant som representeras av just denna goda samvetsplanet! Nyheten ÄR den jupiteriska ascendenten, och nyheten är av 9e-hustyp, dvs tar det transparenta och rena samvetets perspektiv och ser då mörkret och mystiken kring lägenhetsindikationerna (Månen/4e/2a). 

Att sedan den hungrande demonen Rahu står just invid Jupiter verkar i det här fallet snarast beskriva hur tidningen larmar upp till skyarna, dvs. lyfter fram skandalen rejält. Rahu är en demon men faktum är att de flesta hinduiska astrologer verkar ge den en positiv tolkning i många fall. Den här bloggen är inte specialiserad, men har föreslagit att nodparet Rahu och Ketu kan tolkas i positiv riktning om deras tillfälliga husägare är en verksam välgörare och särskilt om husägaren själv ockuperar en viktig position i kartan.

När den här nyheten publiceras går det inte att få en bättre husägare: Rahu agerar som ett förstoringsglas och förstärker Lagens och godhetens Jupiter från 9e huset för samvete och den universella dharman (vad man måste göra för att ligga i harmoni med den verksamhet man påstår sig bedriva och ÄR i sitt innersta). Det går således att läsa Rahu som megafon för Jupiter i 9e som att Aftonbladet i detta avslöjande lever upp till sitt bästa murveljag! (På andra ställen och samtidigt i samma tidning, kan man naturligtvis alltjämt skåda både Aftonhoran och Aftonbölden i full karriär.)


*****

Vem är då det äckel till KF-direktör som omedelbart skyller på sin hustru för lägenhetsklippet? Jag lämnar till den särskilt intresserade att försöka förstå hur detta horoskop kunnat bli så korrupt. 



Bara några snabba intryck. Utan födelsetid är det inte helt enkelt att förstå hur ett stort kors i Ljusets kvalitet (Sattva guna) kan låna sig till fulspekulation på detta sätt (låta hustrun ställa sig i bostadskö och sedan tacka ja trots att hon vid den tiden inte längre hade jobbet kvar som berättigade till en köplats). Men det är möjligt att månascendenten ger en nyckel: Solen i dominanten Lejonet hamnar i ett av de onda husen, så att den solära lejonviljan, att bli en av de främsta, här leder till att man inte bara blir KF-medlemmarnas Fiende (6e huset = fiender) utan även förolyckar sin karriär.

Troligen är de tre gunas inverkan överdriven, andra faktorer dominerar över "taveldukens" val av grovhet i tyget. Mannen ser ut som en vaken vessla och är troligen slug som få, en typiskt "bright" klippare. Men med Månen (Hemmet) som ascendentmarkör kommer frågan om rikedom i anslutning till hemmet i blickfånget: Månens disponent Jupiter befinner sig i sinnelagshoroskopet i 4e huset och visar hur denna man hungrar efter lyxigt och överdådigt boende (som ett Sol-Lejon i största allmänhet, med andra ord). 

Men här har tyvärr inte horoskopet den stora rikedomens Jupiter med sig. Ta följande tanke med stor reservation eftersom regelverket egentligen kräver en känd födelsetid och inte en ascendent baserad på Månens position:

"[Den tillfälliga] Härskaren över ett angulärt hus (kendra, 1, 4, 7, 10) är en verksam illgärningsman om den är naturligt god och verksamt neutral om den är en naturlig illgärningsman!"

Enligt denna regel har KF-chefen det stora välmågans Jupiter EMOT sig, och placerad i 4e huset blir dessutom frågan om dyrbart boende en särskilt källa till ONDA EFFEKTER. Studerar man dock snabbtabellen för planeters verksamma natur, anses Jupiter "neutral" när Fiskarna befolkar 1a huset. 

Min misstanke är att 1a huset, som också är ett triangulärt hus, förbättrar Jupiters roll i horoskopet en smula eftersom det (av vissa) inkluderas bland dharma-husen. Likväl passar det händelseutvecklingen bra att den jupiteriska Fiskarna får sin egen "husägare" emot sig och att problemet uppstår just där Jupiter ligger, i 4e huset för egna hemmet.

Venus (pengar) är en illgörare, och opponerar sig Månen medan Mars, som för Fiskarna i 1a är en verksam välgörare, angriper likväl 1a huset och Månen (för boendefrågor). Den välgörande Mars kanske här representerar allmänhetens tjänare (idealt: medierna) som här angriper oskicket som anas kring Ohlström och hans onda penningfixerade partner: kvinnoplaneten Venus en "verksam illgörare" och i 7e huset - här ser man hur Tommy Ohlström så skyndsamt skyller på sin hustru för att rädda sitt eget skinn.

Redan för 2300 år sedan presenterade den daoistiska texten Daodejing (Boken om Vägen och Kraften) svaret på detta eviga korruptionsproblem: Sluta värdera på basis av tillgång och efterfrågan så fixerar sig inte folk på det "eftertraktade". De kloka kineserna hade genomskådat kapitalismens grundliga systemfel redan innan villoläran nådde den demoniska urspårning vi ser nu. 

Jag vill inte ge avslöjande detaljer, men i ett nyhetsbrev i en viss bransch här i landet uppmanar importörerna återförsäljarledet att undvika priskrig för att alla i den inre kretsen ska tjäna så fett som möjligt och folket inte få någon chans att välja produkten där den är som billigast. Anstiftan till priskartell... Inte ens kapitalismens egna förespråkare klarar att leva som de lär, utan urartar till korrumperade och giriga demoner! 

Är det då inte dags att kriminalisera vinstmotivet, som Daodejing tycks ha antytt innan det sorgliga västerlandet ens samlat ihop sig till en högkultur?

Inga kommentarer: