Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 februari 2016

Hinduisk astrologi om utbildning (Den svenska överhetens bildningsförakt)


En svensk Nobelpristagare i medicin och två professorer skräder inte order när de i Dagens Nyheter pekar ut den borgerliga regeringen Reinfeldts vanvettiga färd under åtta år som skälet till att Karolinska Institutet nu skämt ut sig inför hela världen. Man gjorde schlagertävling av hela den svenska utbildningspolitiken och - som vanligt med alla dessa obildade borgare - ingen som helst efterhandskontroll som heter duga. Myten och varumärket är viktigare än Sanningen för Mörkrets barn!

I synnerhet är det dåvarande utbildningsminister Lars Leijonborg, numera händelsevis ordförande i KI:s styrelse, som får ansvaret för att ha fördummat landets högre utbildning till en marknadsemulerande kamp om förstapriset. Korttänkt, obegåvat.

Ämnet kickade igång associationerna och inför det definitiva skol- och utbildningshaveri som är Sverige av idag, började jag titta på vad hinduisk astrologi har att säga om utbildning.

Det visar sig genom den här ytterst informativa artikeln (som så ofta på tafflig engelska) att bloggaren av misstag behållit en del tankar från den västerländska astrologin och oriktigt placerat grundläggande utbildning i 3e i kompletterande opposition med 9e huset för ospecificerad "högre utbildning" (=universitet, högskola).

Men sådan är inte den indiska modellen. Den är, som vanligt, långt mer komplicerad. Från mammas jollrande med barnet och konsten att tala har vi utbildning redan i 2a orala huset! Det 4e är nyckelhuset för grundutbildning, som ger den folkliga basen (lågutbildade, enbart grundskola). Det 5e huset skär rakt igenom Sveriges skolsystem eftersom det innefattar såväl högstadium som en inledande delen av högskolestudierna. Med de intelligenta indiernas mått platsar den här bloggarens enkla filosofie kandidat-examen i religions- och filosofihistoria inte ens som "högre utbildning"! 

Det 9e huset är reserverat för doktorsutbildningar och forskargärningar och det 5e husets "high school" (gymnasium) och inledande tre år på högskola således bara en plattform för det nionde. Notera att Guru (Läraren) eller Jupiter är bhava karaka (hussignifikator) för både 5e och 9e. Ju mer man granskar det hinduiska systemet, ju mer genomtänkt finner man att det är! (Jupiter är dock - precis som den grekiska Zeus - en fader som välsignar många hus med sin avkomma. Planeten anknyter dessutom på ett mer materiellt välgörande sätt till de båda ekonomihusen 2 och 11.)

Läs den engelskspråkiga artikeln utan att haka upp dig över den indiska författarens enorma bildbyline där han sitter och ser överseriös och brahmin-akademisk ut! Visst är Indien det degenererade kastsystemets hemort men samma attityd märks även i Sverige där istället bildning förkastas pga. något nationellt trauma.

Artikeln nämner dock ett problem med att använda den indiska astrologins D-24- karta, kartan som speciellt studerar utbildning genom att zodiakens tecken hackats i 24 små tårtbitar och planeterna omplaceras i enlighet med denna zodiak-i-zodiaken. Med "mikrozodiaker" så här små krävs en exakt noterad födelsetid eftersom varje D-24-ascendent bara har fem minuters livslängd!

Lyckligtvis verkar bloggaren ha en skäligen korrekt tid i sin födelseattest, och D-24-kartan stämmer (intuitivt) perfekt med hans orientering i livet. Men extra intressant är det förstås att studera Sverigehoroskopet och dess fallenhet för utbildning! Jag vet inte om det är okonventionellt att göra en D-24-amsha på ett nationalhoroskop, men tanken är inte orimlig eller ologisk. 

Här ska vi nu kunna se om den svenska jantelagen verkligen finns; att folket drar ner varandra i kollektiv mediokritet, vilket faktiskt skulle ge Fredrik Reinfeldt rätt i att svenskarna är ett sovande folk, ett mentalt handikappat folk. Att han själv stämmer in perfekt på den beskrivningen är en annan femma, troligen var detta bara en projektion från hans undermedvetna demoner som han var tvungen att placera utanför sig själv och belasta andra med. Han valde, som den träl han var född till (Jungfruascendenten), att klandra dem som inte var lika flitiga och arbetsföra som han själv (Reinfeldts dubbelt onda Mars i första huset i arbetartecknet Jungfrun = rastlös, nervig, praktiker och inte så lite bedräglig med orden).

*****

Bloggarens studiegång - verklighet och astroprognos



Först bloggarens hinduiska grundkarta (rashi) och till höger utbrytningen D-24. Artikeln förklarar inte vad kartans namn betyder. D-9 eller navamsha, som används som "ett andra utlåtande" för födelseomina i rashi, betyder just niondedel (nava = nio, amsha = portion).

Men nätet är fyllt av resurser och en ordbok med sanskrit > engelska ger en direkt förklaring: siddha betyder saker som "perfektion", "grundlig skolning" eller "övernaturliga krafter" - beträffande det sista påminner sig kanske någon läsare bloggarens engagerade utläggningar om nionde huset ("högre utbildning") som i grund och botten det gudomliga medvetandets egen region. 

Den individ som tvättat sin psykiska spegel ren (Månen) och har ett något så när trimmat intellekt (Merkurius) är i teorin kapabel att ta emot en del av det gudomliga medvetandet. Detta visar sig som synskhet eller klärvoajanta gåvor, eller som en sanningslidelse eller ett fungerande samvete. Det är inte svårt att gissa, även utan födelsetidpunkt, att Lars Leijonborg är skäligen avskärmad från sitt eget högre vetande... Intelligenta människor väljer aldrig högerideologin, bara smutsiga psyken och ren degraderade själar gör det. 

Utfransning. Det var i senantiken en stridsfråga om själen själv kan bli korrumperad av illa uträttade jordeliv, vissa förnekade detta, andra trodde att detta var möjligt. Mycket handlar om huruvida man uppfattar begreppet "själ", om det är en substans, låt vara mer förfinad än de grova ämnen vetenskapen studerar, eller om man med "själ" egentligen menar människans innersta LOGOS, dess förnuftsmässiga grund i det gudomliga intellekt som föregår alla materiella världar, såväl vår grovt sovande och rent fysiska som de högre, subtilt materiella världarna.


I den nordindiska kvadratiska kartan ligger alltid zodiaktecken på fasta platser i det kosmiska rummet Tvillingarna, där bloggaren har sin ascendent och Måne, återfinns i det övre högre hörnet. Tecknen löper sedan medsols (dvs. tvärtemot deras turordning i det västerländska, runda horoskopet). 

I bloggarens siddhamsa-karta är istället det avgörande moksha-tecknet Fiskarna, vilket i backspegeln ger en tydlig antydan om studier i religionsämnet! Fiskarnas härskare är ingen annan än den mäktige Zeus/Jupiter/Guru - 9e husets karaka. Att D-24-Jupiter stiger i Fiskarna är i sig ett tydligt omen om en fallenhet för högre studier, men att också Saturnus ligger invid ascendenten tolkas här (enligt artikeln) som en fördröjare. Sant att bloggaren avbröt sina högskolestudier, chockerad över hur torftigt psykologiämnet var vid Stockholms universitet (grundsynen var statistisk/materialistisk/medicinsk). Han återvände senare för att studera det psykologin borde ägnat sig åt - själen (psyke/ψυχε) - men då via religionshistorien, och tog ut sin examen först vid 35. Saturnus som en trög eller långsam planet som fördröjer, passar bra som den genuinitet eller soliditet som alltid tar längre på sig än den jupiteriska opportunisten och klipparen.

Saturnus och Jupiter är neutrala till varandra, men Saturnus begränsar alltid Jupiters förmåga till framgång. Bloggaren anade i sin naivitet inte att han fötts till Antikrists eget land och att Sverige saknade allt intresse för livets stora frågor och hela den kostsamma utbildningen var bortkastad ur yrkessynpunkt. Nu sitter han som en av de lågavlönade på botten, men med en kunskapsmängd (kontinuerligt påbyggd genom åren) som får VD:s att framstå som nyrika idioter utan perspektiv på livet och framför allt helt sovande och blinda inför den verkliga diskussionen: den om vilken spelplan eller civilisationstyp som begår minst våld på det mänskliga väsendet. Att som biologerna betrakta människan som ett ap-djur är fullständigt fel spelplan för den mänskliga arten, men sådan är den officiella modellen i Sverige, återspeglad av grundsynen i det ängsliga ämnet psykologi som fegt underordnat sig Karolinska Institutet och medicinarna.

Låt oss se hur bloggarens D-24-karta lirar, nu när historien lagts ut för öppen ridå och loppet vid 56 är kört och bara en ålderdom i fattigdom i ett sönderfallande Sverige återstår. Vad kunde ha blivit om detta horoskop fötts till ett normalt land som inte led av materialismens intelligensförstörande härjningar?

Artikeln konstaterar att 5e huset i D-24-kartan tydligen är av synnerlig vikt. Fisk-ascendenten ger Kräftan i femte och Månen som husägare. Månen är här i sitt upphöjda läge i Oxen och Merkurius är en odiskutabelt stark kommunikatör i Oxens, oralitetens tecken. Som med alla Jord-tecken finns det något tillbakablickande över Oxen - "det var bättre förr" - och i bloggarens ämnesval ingår påfallande ofta ordet "...historia".  (Detta är i sig lustigt för i grundskolan var historieämnet det absolut tråkigaste han kunde tänka sig. Svenska kungar och slag intresserade honom helt enkelt inte.) 

Merkurius är i sig den kanske mest studieintresserade av planeter, varande intellekts- och faktaplaneten. Månen och Merkurius är en utmärkt kombination och i D-24-kartan ligger de dessutom i 3e kommunikations- och intellektshuset. Vi behöver inte gå längre i analysen, dessa är helt entydiga indikationer om högre utbildning. Niondehuset i D-24 går i Skorpionens tecken (en verksam välgörare för Fiskascendenten) men tyvärr placerad i 12e förlusthuset tillsammans med Rahu och Ketu (som normal alltid bildar en konjunktion men i den här "syntetiska" D-24-kartan kan befinna sig i samma tecken).

Varför denna förlust? Det var i själva verket en frivillig försakelse, bloggaren följde aldrig upp sin fil.kand. med en forskarutbildning eftersom han hade en vag plan om att kombinera livsåskådning med journalistik.
   
Dummy-version till de inblandade
inför den kortlivade
Metro Weekends lansering 1996
Inledningsvis såg planen ut att fungera alldeles perfekt, för i konkurrens med över tusen journalister valde Liza Marklund ut honom och ett litet gäng andra att på frilansbas (prekariatets början!) materialbomba henne och några andra på den minimala redaktionen på betaltidningen Metro Weekend. Det var just livsåskådningsinriktningen som gav en sådan raketstart. 

Tyvärr var stilistiken inte på plats, och efter några refuserade texter (en med ett så uppenbart fjäskande ämnesval att en annan frilans redan hunnit tänka samma tanke), kastade bloggaren in handsken och blev IT-nisse - en bedrövlig kapitulation inför kapitalismens krav som inte hävdes förrän 2008 och finanskrisen. (Den här krisen är nu permanentad och kommer inte att få en lösning förrän kapitalismen faller sönder. Innan dess kommer alltmer av medelklassen att hasa ner, ner i armod). Men efter sju år och bloggens 25.000 sidor har skrivträningen fått sitt.

Som läsaren kan se stämmer det verkliga livets förlopp alldeles utmärkt med D-24-kartans omen. Vägen fram till högstadiebetyg/kandidatexamen är glasklar men i fråga om doktorsgraden tar det stopp. Och jag behöver väl inte påminna om att jag var helt omedveten om den indiska astrologin intill slutet av 2007. Det är fascinerande i att backspegeln se hur "det var skrivet" att doktorsgraden skulle offras för att jag hellre ville tala till folket (föreställningar om en journalistgärning). Bloggaren var nu omedveten om vilket land han föddes till och hur ointresserade svenskarna var av allt som inte rörde det egna hemmets materiella status (Venus i Stenbocken i Sverigehoroskopet). Men sju års bloggande och några hundra sidbesök per dygn har lärt honom detta. 

Efter att ha dött med kvarvarande studieskulder till den svenska staten kommer denna ärliga satsning att löna sig stort i ett senare liv och en återfödelse till ett land som inte Satan äger. Det är möjligt att den hinduiska folksjälen kan tänka sig att ta emot en som inte på mycket, mycket länge återfötts där. Vi får se. Du vet väl att din egen själ ligger i ständiga förhandlingar med de kollektivsjälar du närmast är involverad i? Dina handlingar och tankar från dag till dag bygger KARMA och framtiden resulterar ur det pussel vi bygger dag för dag.


*****

Den svenska folksjälen 

Nu ska vi kort se hur Sverigehoroskopet förhåller sig till utbildning via D-24-kartan. Det ska till ett riktigt u-land att helt sakna högre utbildning, men om 9e huset och t.o.m. 5e huset visar sig svagt i det följande, kan vi få en aning om att Sverige redan 1974 var ett land av "lantisar". Minns hur bloggens analyser av rashi-kartan (födelsehoroskopet) givit vid handen att Sverige "ägs" av en liten och privilegierad elit ("stockholmarna") men att befolkningen i övrigt är så lågpannade och lurade att enbart se till sina omedelbara materiella behov, att detta land aldrig kommer att genomgå något verkliga folkuppror eller uppvaknande. 

Inte förrän nu, när kapitalismen vrider om tumskruvarna ytterligare i dess suicidala oförmåga att kontrollera sitt innersta väsen, som stavas girighet. Med röster om särskilt låga löner för det senaste lasset nysvenskar avslöjar den onda rika klicken att de kallt räknar med inbördeskrig i Sverige. Eftersom kapitalisten är ett monster som söker tjäna pengar på allt som rör sig eller inte rör sig, spelar krig ingen roll. Då kan man profitera på privata arméer och nya sofistikerade larmsystem. Den urbota dumma borgaren ser inte att vi redan är på väg dit, utan köper sig dessa larmsystem för "trygghetens skull". Satan, vilket korkat folk svenskarna är! Helt ur stånd att hjälpa sig själv till en klarare förståelsehorisont! Den här demokratin kommer inte att sluta väl.

Parenteser runt Merkurius indikerar att den är retrograd i
  Sveriges horoskop (och D-24-kartan för landets utbildning)

Och vad säga om landets utbildningsomen? Krigshetsaren Mars stiger i öster. Faktum är att Mars stigande i detta abstrakta horoskop är en ren självmotsägelse i termer av ett lands bildningsnivå: detta är reptilhjärnans symbol, den vegetativa instinkten! Under romarrikets glansdagar ville man inte ens ha krigsgudens altare inne i staden utan lade den kultplatsen lite utanför. I den mån kan ändå kan tala om utbildning med en sådan stigande stjärna i D-24-kartan.

I den mån man ändå kan tala om utbildning drar Mars osvikligt mot det praktiska och det ska vara en trög skalle att inte känna igen "ingenjörssvensken" i detta omen (Mars = järn, mekanik och teknik av det robustare slaget). Volvos gamla logga har t.o.m. planeten Mars inbäddad! 

Skytten i dess mest primitiva läsart, som "utlandet", ger oss dessutom bilden av "vapenexport" (export av Mars/krig till utlandet), men också, naturligtvis en viss önskan om att ligga i teknikens framkant (Skytten är en utforskare).

Här är då bilden av "Sverige, industrinationen" ur utbildningsperspektiven och redan här börjar man ana varför bloggaren hade mycket lite att hämta av en födelse i detta land, givet att han själv befann sig i det mest avancerade stadiet av utbildningar: den som rör själens moksha (befrielse) från materiell besmittelse!

Sverigehoroskopets D-24-karta visar att högskola/enklare högskoleutbildning går i 5e/Vädurens tecken så att krigaren och den korttänkta praktikern Mars dominerar även här. Vi ÄR (eller var 1974) en bra industrination! D-24-ascendenten som bärare av 5e husets tillfälliga ägare tyder på hög kompetens inom det valda området. (Jag slår lite på egen trumma genom att påpeka att det egna horoskopet har samma konfiguration: det vanliga horoskopets Tvillingascendent ägs av Merkurius och intellektsplaneten återfinns i 5e huset, ett av "de goda husen", därav bloggens uppvaknade intresse under senare år för Sveriges urusla ledarskap och ledarnas obsoleta, kapitalistiska världsbild.)

Och sedan, med doktorsgraderna och spetsutbildningarna i Sverige, följer något mycket intressant: Solen i Lejonet i 9e huset. Här faller naturligtvis alla Vattumanlandet Sveriges pretentioner om jämlikhet bort och den högsta utbildningen är knappt till för någon svensk! Det tål att understrykas HUR FÅ INDIVIDER som avses med Solen i Lejonet, knappast mer än en enda. Detta omen stavas märkligt nog: total kollaps redan 1974 i frågan om att delge massorna en möjlighet till hög utbildning, men den som förstått bloggens analys av rashi-kartan förvånas inte. Den lilla och välbärgade elit som styr Sverige har aldrig varit intresserade av att möjliggöra hög utbildning för värst många. Hela deras plats i solen bygger tvärtom på så många lågutbildade drängar som möjligt!

Nationalhoroskopet för Sverige kan därför anses vara helt felkonstruerat. Vågen i öster är i sig en god tanke om landet som vill jämlikhet. Vågens Venus är dock begränsad till Stenbocken, dvs. rent materialistisk fördelning och rör enbart 4e huset, de enskilda hushållens materiella innehav. Men de som bestämmer hur mycket pengar (Venus) de enskilda hushållen ska få, det är (som det heter) "marknadens parter" - arbetsgivare och fack. Som fackföreningar och socialdemokrati korrumperats och dragits högerut, är det inte att undra på att nationalhoroskopets Sol/Jupiter i 5e ledarskapshuset (stannar vid en pinsamt simpel utbildningsnivå: Mars-i-Väduren är korttänkt och konkurrensinriktad, och hela tanken om socialism ter sig som en falsk fabrikation redan 1974. Den privilegierade överheten hade redan då valt kapitalismens fula tryne, men dolde det bakom Vågascendenten, som här duperar mer än den förklarar vad som egentligen driver landet).

Intressant nog har Sverigehoroskopet från 1974 börjat visa sitt sanna ansikte först de senaste årtiondena, när ledarskapets utbildning avslöjar sig vara i princip liktydig med Sveriges militärindustriella komplex. Det är SAAB och Bofors som beskriver hjärtat i svensk utbildning, inga humanistiska ämnen, inga ämnen som får folket att växa som människor. Därmed blir Vågascendenten idag mer än någonsin en lögn och rent hyckleri. Svenskens skolning är KRIG (Mars) och som man fostrar/hjärntvättar ett folk (NATO! NATO!) så tänker de. Här lämnar vi visserligen diskussionen om verklig utbildning och går över till den PROPAGANDA som lågutbildade i alla länder är så mottagliga för. 

Att vi i Sverigehoroskopet har en sällsynt otäck liten rik elit och högerorienterade mediehus som bara söker överleva inom ramen för "marknadens spelregler" (Mars = allas krig mot alla), påminner tyvärr om att utbildning till syvende och sist inte spelar någon roll, inte om de verkliga makthavarna ändå satt demokratin ur spel.