Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 februari 2016

Hillary Clinton och den parasiterande själen


"GREETINGS FROM LONDON" som det kunde stå på
den aningslöses semestervykort. I själva verket var
London säte för den monstruösa finanskapitalismen,
Aliens i både London och New York, Sting!

Katrine Marçal skriver en av de bästa söndagskrönikor i AB som jag läst och synliggör perfekt samtidens berättigade insikt om och ilska mot den allt mindre ekonomiska elit som använder världen och övriga mänskligheten för att samla sina skatter just där men enligt Bibeln inte skulle samla dem: på jorden, i privat ägo.

Hon gör det genom att ta avstamp från Hillary Clinton, vars lukrativa honorar från skumraskbanken Goldman Sachs - ett den Vegetativa Själens onda uttryck (Hydran!) - och hon luftar folkets uttryck: vem kan lita på en sådan här kvinna i politisk position. Visserligen har Clinton bedyrat att hon tar stora kampanjbidrag från Överheten men förväntar bli trodd när hon bedyrar att hon alls inte är typen som låter sig korrumperas. Jag minns de humoristiska små notiser som resulterade när hon och Bill Clinton skulle lämna Vita Huset och beslogs med försöken att smussla med sig värdeföremål som inte främmande delegationer givit dem, presidentparet, utan Ämbetet. Värdeföremålen skulle alltså stanna kvar i Vita huset. 

Djävulen bor i detaljerna och med den här episoden i minne tittar jag ännu en gång på förvirringen kring hennes födelseklockslag på AstroDatabank. Problemet beror helt på amerikanernas gammalmodiga sätt att ange tid och någon gång längs resan har åttaslaget lett till förvirring - var det 8 A.M. (ante median) eller 8 P.M. (post median)? Länge gällde kvällsfödelsen, men sajtens information säger mig att morgonfödelsen är långt mer trovärdig. Det gäller också horoskopet, som nu prickar in några alarmerande frågetecken just i frågan om pengar och korruption!




Här kan man föreställa sig att de senantika judarnas "onda stjärna" Satans huvud (Rosh ha-Satan, senare döpt till al-Ghul - Algol - av araberna) spelar en viktig roll. Den står alltid i den materialistiska Guldkalvens tecken Oxen och Hillary föds med en mäktig klunga planeter kombinerade och konjunkt mellan hennes 1a egohus och det 2a penningshuset (som ger näringen till 1a). 

Kvinnan handlar från början till slut om att hålla sig själv vid liv och i grandios stil dessutom! Tionde offentlighetshuset innehåller makthavaren Saturnus i sin näststarkaste världsliga position. Saturnus är också känd som Döden och när den visar sig i solnedgångens väderstreck väster måste till och med makthavarna falla till föga. "Gammal är äldst" - minns att Saturnus är fader Tid och har varit med längst av alla och i rollen som Liemannen skördar han alla i sinom tid, rik som fattig, mäktig eller nolla.

Att Hillary har krigaren Mars i sitt fallna läge i Kräftan visar å ena sidan att hon kämpar för de utsattas sak, Kräftan är ett värnande tecken, men hon har redan förlorat en gång - mot Oblama - och Mars är nu inte lyckobringande Jupiter utan tvärtom Olyckan personifierad. Man kan tvista om huruvida olyckorna decimeras eller minskar i styrka eftersom Mars nu är så svag i Kräftan, men i det mäktiga tionde och offentliga tionde huset blir de ändå helt synliga. 

Spektakulära exempel på den här bloggen av den fallna Mars och dess oförmåga att bringa genuin styrka till en situation är "feministen" kapten Klänning, en polis som på dagtid försvarade kvinnor och i skymundan förgrep sig sexuellt på dem! Ett annat exempel är den pågående katastrofen i Sverige med svetsaren och bortbytingen Löfven, en man som valdes som socialdemokraternas ordförande bara för att snart kläcka ur sig att "ingen vet väl vad som här höger eller vänster numera". En falskare och mer högervriden socialdemokrat har väl aldrig skådats och den här bloggen började snart kalla honom den svenska militärindustrins lilla springpojke - även Katrine Marçals krönika innehåller en värdefull inblick i hur SAAB och den nya lilla kosmopolitiska eliten helt saknar känsla för nationalstaten eftersom de själva bara följer de stora pengaströmningarna. 

Ja, det är lustigt att pengar sorterar under 2a huset som är naturligt korrelerad med Guldkalven/Oxen när den näriga och ständigt otillfredsställda vegetativa vattensjälen har så mycket med penningflöden att göra. Kanske Månen, härskare över det lidelsefullt agiterade vattnets tecken Kräftan och dess  "upphöjelse" i stagnanta Oxen kan förklara. Vattnen vill störta ned mot Terra (Oxen) och befrukta henne. Båda de negativa elementen har stulit Elden från himlen och de ämnar nu skapa en imitation av det himmelska nere på Jorden (fotosyntesen i det organiska livet kräver att man stjäl elden från gudarna).

Den här bloggen är möjligen världsunik att insistera på den djupe innebörden i astrologins tudelning av tecknen i den negativa polariteten och den positiva, men detta är vad planhalvorna indikerar. Jord och Vatten är negativa och representerar själen på "vägen ned" medan Eld och Luft är positiva och en jordbunden människa fylld av positivitet bör lätt svara på tankar om "vägen upp" eller själens helande. De som svarar på vägen trots att de är djupt nere i dyn, gör så för att de med dessa mörka ingångsvärden i livet, börjat få nog av skiten! De som kom hit med en stor mängd Eld och Luft är själar som kanhända inte är bortkopplade ur kretsloppet (ännu) men väl har ett överflöd att dela med sig av. Jord och Vatten är de själviska, de tärande, de som bara lever för att överleva biologiskt en dag ytterligare.

Men vad säga om Hillary Clinton och hennes flera sliriga övergångar mellan Luft och Vatten? Här går skiljelinjen mellan det supra- och det sublunära. Luft påminner om den Rationella Själen medan Vatten distinkt tillhör planetens yttre hölje och indikerar att den materialistiska kärnan i centrum (Jord-elementet) är som en supernegativ blodsugare som söker hålla vattendropparna till sig för att absorbera dem och själv kunna prunka. Har vi här den maternalistiska motsvarigheten till fader Kronos som äter sina egna barn för att behålla makten! Mycket tyder på att "kycklingmamman" - vampyren som själviskt håller sina barn i beroendeförhållande - är en motsvarighet. 

Det är dock i den primära - om man tänker världsligt - Jord/Vatten-axeln som vi hittar Saturnus (Kronos) och maternalistiska Månen som härskare över Stenbocken och Kräftan respektive. Denna negativt polariserade axel anger då det tärande systemet, det som romerska filosofen Plotinus så ogillade att han till och kallade människokroppen "den andre", något förfrämligat, en "alien" som klibbat sig fast vid den rena andesjälen (Luft driven av Eld).




När Katrine Marçal skriver att: "Goldman Sachs har kallats för ... en gigantisk blod­sugande bläckfisk lindad runt mänsklighetens ansikte" måste hon ha sett den här bloggens politiserande bruk av Alien (filmen från 1979) i "Privatismen en Alien" från 2012. Jag har själv sett politiska satirteckningar med bläckfiskar som snärjer folk i sina tentakler, men en "bläckfisk lindad runt ansiktet" kan inte vara annat än den här bilden.

Denna suggestiva Alien har flera namn och ett av dem är förstås Hydra, samma Vegetativa Själ när den används av den onde rike mannen för att parasitera på folket och får dem att tänka räddhågset och materialistiskt och litet. Som Stefan Löfven. (Den Stora Vampyren vill ha rädda människor som inte vågar sätta ner foten när arbetsbördorna ökas på och lönerna börjar sjunka.)

Faktum är att jag är lite avis på hur elegant Marçal sammanfattar EXAKT den här bloggens mödosamt framvaskade insikt om vilket helvetessystem borgaren låter åderlåta dem var dag intill Liemannen kommer och tar dem. Var det här verkligen ett liv värt att leva - att leva för den onde rike mannen, med Satans huvud viskande som ett freudianskt överjag om borgerliga dygder som flit och renlighet och absolut noll omvärldskoll.

*****

Bloggaren har noterat att hans kinesiska karaktärskalkylator kommer att sluta fungera 2018 eftersom det onda företaget Microsoft "slutar med supporten" när de vill döda sina äldre barn för att tjäna nya pengar på yngre och "fräschare" teknologi. Så länge kalkylatorn ännu fungerar kan noteras att bloggaren föddes (1959-10-22 19.00 16° E/59° N CET +1t) under två sammansmälta teman, där SHIH (Generalen) är nog så enkelt att förstå: disciplin och befälsbefattningar på lägre nivå. 

Systemet rymmer många symboliska karaktärer som hämtar sina namn ur Kinas dåvarande samtid, och en general är nu inte ens Feodalherren och än mindre Den Stora Rikedomen (kejsarvärdighet!). Däremot är generaler bra att ha i orostider eftersom de förväntas kunna förvara de goda värden landet representerar. Hade bara Generalen gällt som beskrivning skulle jag kanske varit yrkesmilitär eller en hänförd nationalist - kanske t.o.m. Sverigedemokrat! 

Men varannan timma skiftas symboliken ut och bloggaren föddes också som P'I - Den Obstruerade Aristokraten. Det där med aristokrati ligger inte i skrivtecknet P'I som sådant men framgår av kommentartraditionen, i vilken artistokrater - om de är namnet värda - hellre sjunker ner i fattigdom och anonymitet än tjänar ett rike vars ledare förlorat sikte på de himmelska instruktionerna. Och sådant är fallet med landet Sverige. 

Bloggaren kunde inte ha blivit annat än en gisslare (Generalen) av en urspårad svenskhet på denna 50-öresblogg! För Sverige är en hycklare med dess fula sätt att kapa åt sig av världsekonomin genom export av mördarvapen. Bara mycket rädda och fega borgare skulle tiga och lida under ett helt urspårat politiskt system: skendemokrati som i själva verket drivs av den näriga Hydran. 

Bloggaren inser att han är en hel del influerad av det kinesiska systemets diktat för en General: "att förgifta de krafter som hotar nationen". Vilket direkt för tankarna till den hinduiska astrologin i vilken Sverige har en ond rik man (Jupiter) i kombination med ledarskapets Sol i lyckosamma elithuset (5e). Bloggaren har istället samma verksamt onda Jupiter men i olyckliga 6e huset för fiender - och han lever ut sina dagar exakt som det kompletterande temat P'I förordar sanna aristokrater: De vägrar "mutor" för att inrätta sig i ett en politik eller ett system som i grunden är en förbrytelse mot himmelens lagar. De snålar hellre och säljer av sina slott än aktivt bidrar till att aktivt stötta den regim som inte äger Himmelens Mandat. 

I det stadiet tystnade den 17e greven av Oxford, då en av Englands rikaste släkter. Han sålde av ett antal gods och sjönk ner i "relativ" fattigdom men skrev milt sedelärande pjäser om "bra" och "dåliga" kungar. Tydligen var Himmelen inte nöjd med den insatsen utan sänkte själen ett pinnhål till, till straffet att gasta och gå på som pöbel, men i Himmelens sak. 

Bloggaren börjar mer och mer acceptera att han kan vara en frukt av DEN NEGATIVA KARMA Edward de Vere lämnade efter sig, medveten av problemets fulla vidd. Han är idag inte tillnärmelsevis lika bildad som greven var (gårdagens elit sattes att lära sig latin redan som små barn), och Shakespeares pjäser har en stilistik som inte ligger inom bloggarens räckvidd. (Ja, Oxfordianernas tes om författarskapet "Shake-Speare" är minst sagt övertygande!) 

Det är därför det är så viktigt att minnas att själen både tar med sig sitt arv men också utsätts för den miljö där den låter sig planteras som ett frö. Från yppersta överklass till en släkt som arbetade sig upp till medelklass, detta är ett otroligt stort syndafall om man uttrycker saken så. Själen skulle inte uttrycka det så eftersom det inte finns några bra eller dåliga liv ur evighetens perspektiv. Ytterligare en aspekt att betänka för den som känner sig ovärdig ett så ryktbart tidigare liv är möjligheten att "copyright" går ut på de dödas liv och att stoffet blir allmängods så att mer än en återfödd själ "återanvänder" bitar av det som en gång var ett distinkt livsöde. Jag känner mig inte mogen att avgöra den här tankens sanningshalt, men de ateistiska buddhisterna som förnekar själen menar att det är så saken förhåller sig.

Återkommer snart med ett inlägg om ett nyfunnet litet tecken på att det är samma "ande" som driver den här bloggaren som var i rörelse under det elisabetanska England. Själar har naturligtvis varit med många, många gånger, men tydligen är vissa liv uppträdda som intilliggande pärlor trots att de inte följer varandra strikt kronologiskt. Men återigen: tid är också ett påhitt som bara gäller i världen, ur evighetens perspektiv är det ett tecken på bristande eftertanke att tro på evolutionen eller att 1100-talet måste föregå 2000-talet. 

Platon hade nått längre som påminde att var och en av de sju klassiska planeterna är TIDSALSTRARE och tillsammans skapar det jordborna upplever som sin värld och verklighet. Där börjar den vakna läsaren ana hur den här verkligheten bestående av kulisser konstrueras och bryts ned. Detta har greven av Oxford som ryktbar astrolog börjat klura ut, och att den här bloggen bara lyckas ta något myrsteg utöver hans landvinningar beror, återigen, på de tvenne faktorerna arv (själens - vilket också är dna) och värdfamiljen och värdlandets miljö (familjer är i princip rena dussinkopior av tidsandan).

Jag har försökt skriva om greven två gånger de senaste veckorna (med Mars i transit genom egna soltecknet Vågen, men fått "nej" från högre ort). Likväl trängde sig ämnet på igen och nu släpper jag ut övertrycket!



Tillägg


Denna bloggpost trycktes ut 8.50 utan att något tjuvsneglande i förväg på himmelen. Här dyker flera av inläggets ingredienser upp. Vi har den materialistiska strävans axel mellan Kräftan och Stenbocken, tack vare ascendenten i Väduren har vi idel "rena" uttryck här, Stenbocken i 10e makthuset och Kräftan i 4e huset för hem och (graden av) själslig tillfredsställelse.

Idag är första dagen med transiterande Mars i Skorpionen vilket med Vädursascendenten ger en lustig återkoppling till slutstyckena om greven av Oxford som kom och pressade på och ville linslusa invid en känd politiker som Hillary Clinton! Jag påminns nu - efter publiceringen - om de många pjäserna under författarnamnet Shakespeare (har inte läst en enda en av dem), som egentligen bara handlar om utvärdering av karaktärsegenskaper hos kungligheter. 

Greven av Oxford hade Väduren som sitt soltecken och Vattumannen som sitt måntecken, och med skarp dissociation (mellan Luft och Vatten) ser vi här Solen i Vattumannen och dess disponent Saturnus som här får extra energi genom att ascendenthärskaren (denna söndag faktiskt) går in i sitt negativa härskarläge i Skorpionen. Man skulle kunna tolka detta som att det åttonde huset är "odött" och alltjämt söker kommunicera via det medvetna Luft-elementet. Men Luft på Jorden och andens luft har som sagt den hela aparta världen av Vatten mellan sig och kommunikation mellan världarna är inte lätt.

Om man fokuserar en gång till, handlar inlägget i huvudsak om skillnaden mellan korrupta politiker som följer pengarnas väg och aristokrater som hellre tar ett liv i armod än tjänar låga värderingar. Genom att Mars trädde in i Skorpionen idag, aktiveras den sataniska axel på så sätt att den onda stjärnan Algol och Mars bildar en opposition, och den gör så över 2a och 8e huset - det romerske astrologen Manilius kallade Tyfons axel (och som jag intuitivt överförde på de motsvarande naturliga tecknen Oxen/Skorpionen och kallade "sataniska axeln" innan jag hade läst Manilius).

Men det faktum att Väduren stiger innebär att Mars (ascendenthärskaren) här är en verksamt god Mars, men tyvärr instängd i åttonde dödshuset varifrån dess effektivitet är begränsad. Jämför det kinesiska ödesmönstret P'I om tider när obstruerade aristokrater "går under jorden" heller än att låta sig mutas av överheten ("emolument" är det engelska ordet i en av det tiotal I Ching-översättningar till engelska jag samlat på mig, men det Hillary Clinton tar emot är inte "rekompensation" utan mutor).


Inga kommentarer: