Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 februari 2016

Fraser Nelson, Sverigevännen som anammat landets fulla satanism

SvD:s usla ledarskribent Tove Lifvendahl intervjuar liberalkonservativa journalisten och Sverigevännen Fraser Nelson bakom stängda betaldörrar. Som det nu är med skittidningar avslöjar redan aptitretaren så mycket att man kan gå ut på nätet och läsa i princip samma "rant" från skotten så sent som i januari, i artikeln "Sweden is a perfect example of how not to handle mass immigration" (rubriken lyder "the Great Migration" men det är detta Nelson menar).

Även om jag håller med t.o.m. Sverigedemokraterna att svenska politiker är huvudlösa och sin uppgift helt inkompetenta (regeringen Reinfeldt!) och att Löfven visat sig vara nästan lika illa, går det inte annat än att häpna över vilken dekadent sekularism den "milt konservativa" Fraser representerar. Allt som är fel med Sverige tycks han ha anammat i sin egen världsbild. Gay-äktenskap tycker han är okej med hänvisning till judiska ytterlighetsrörelser som ingenting av den judiska kärnan har i sig. Och första gången jag uppmärksamma honom - i detta inlägg - ansåg den här USA-lakejen att Edward Snowden var en förrädare! Med andra ord hyllar han i frihetlighetens sak allt som är dekadent och fördömer i konservatismens sak allt som står för genuin frihet. Människan är ju helt vanskapt i huvudet!

Eftersom Månen vid lunchtid står så osäkert till i Jungfruns 30e grad, repriserar jag här snabbt hans karta på samma sätt som Sexbunker-doktorns i närmast föregående bloggpost, som ett horoskop som utgår från handlingsmänniskan eller Solen som ascendent:


Här kommer hans sextorsksliknande (Littorin) och i grunden invandringsaversiva (bakom den fejkade toleransen) Jimmie Åkesson-parallell fram. Intelligensens Sol i Oxen är landsgränsfixerad och fixerad vid pengar och ägande och när Satan korrumperar intelligensen vet ingen vad som är äkta eller falskt.

Det intressanta med hans "liberala" sida är hur låt i taket där är, och hur sataniskt förvrängd den är. Mars i Vattumannen skulle kunna läsas som "energi" som aktiverar Vattumannens koncept, dvs. den gränsöverskridande mänskligheten. Men när man synar korten står Vattumannens härskare Saturnus i Oxen och Mars är för Oxen en verksam illgörare som attackerar det egna landet. Så mycket var alltså den all-inkluderande mänskligheten värd! Ett Satans falska bländverk är vad det är.

Samma budskap ges från 9e huset för religion som påminner om Fredrik Reinfeldts horoskop. Nionde är per definition att gott hus men här är det den snåla ägaren av resurserna, Saturnus, som är Nelsons "högsta goda" eller gud. Hans "universella dharma" är det lägsta tänkbara, han ser enbart till de besuttna, till makthavarna. Problemet är nu (som i fallet Reinfeldt) att han också har de stormrikas planet Jupiter här, och denna är en verksam illgörare ur perspektiv av Oxen i första huset. Och denna Jupiter "välsignar" således Nelsons redan av Satan hotade intelligens (Solen)!

När en i grunden god planet som Jupiter blir en verksam illgörare, blir den inte direkt något mördare (om inte våldsamma planeter anknyter) men väl en defekt Jupiter som fått religionens sanna värden om bakfoten. Därför kan Fraser Nelson välja ut en fringe-grupp judar som hyllar homoäktenskapet i en blatant skymf mot denna gamla religion som sannerligen inte kan beskyllas för att vara homokramare. Så här verkar Satans stjärna Algol: den förvränger och får det svarta att framstå som vitt. Det är ingen slump att de gamla judarna utvecklade traditionen om Guldkalven som lockar bort folk från sunt tänkande och att stjärnan Algol på sätt och viss har samma funktion, i rollen som Mammon.

Det tillhör livets små mysterier att två på varandra följande inlägg visar sig ge ett utmärkt tillfälle att studera hur stört handlingslivet (Solen) kan bli när onda krafter attackerar Solen. Sexbunker-läkaren var, det medges, enastående störd, men skotten har istället Satans stjärna med Solen och en Venus som för Oxen i 1a huset inte ens är god! Så i termer av en lågt sjunken och hypermaterialistisk själ ser vi här en rätt korkad politisk analytiker som typiskt nog SvD:s ledare tycker passar för en sekulär svensk läsekrets. Låt de blinda leda de blinda och försjunka än djupare ner i det värderelativistiska moras där svenskar överlag krälar runt (nationens månhärskare Mars-med-Satan i Oxen i åttonde korruptionshuset är, jag upprepar, inte en vacker lägstanivå för det här landet).

Inga kommentarer: