Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 8 februari 2016

Dödskirurgen på Karolinska Institutet (svenskarna och deras omdöme...)Det är lätt att se hur Satansdyrkarna inom den materialistiska medicin som praktiseras i Sverige stirrade sig blind på en stilig och övertygande George Clooney-typ, över vilken en kungavärdighetens gloria tycktes sväva. 


 
I själva verket var det här alls ingen livgivande kung utan en formidabel doktor Död och Nobelpristagaren Arvid Carlsson kallar enligt DN det schweizaren ställt till med en stor skandal för Sverige.

Men en snabb granskning av kirurgens horoskop kunde genast ha avslöjat svåra dissonanser som sätter ifråga den "värdighet" som stjärnan Regulus på rak linje med Solen i dominanten Lejonet ger och som tycks ha bländat de grunda svenskarna! Aldrig har väl kapitalismens ondska varit så tydlig som i detta fall. När Sverige apar efter USA tar man i så det spricker, silar mygg och sväljer kameler.

Det är minst sagt fascinerande att den är dumhetens bubbla spricker just som vi har en dödspassage från Saturnus genom dödens Skorpion och frågan om framgångens Jupiter i livets tecken Lejonet på himmelen. Det är således Macchiarinis 30-årskris x2 som är å färde här, Saturnus andra fullbordade varv som i skandalkirurgens fall infaller lite tidigare eftersom Saturnus nu är lite snabbare på sitt varv än de 30 år man lite snyggt kan avrunda det till.

Det är också intressant att notera att vi hade en tillfällig konjunktion mellan dödskirurgens "fallna" psyke/Måne i Skorpionen och Saturnus på himlen för bara några dagar sedan, 2-3 februari. Den 4e februari publicerar SvD 15.34 en braskande rubrik: "KI-fallet växer, åklagare begär internationell hjälp". Rubriken trycks ut samtidigt som Kräftan stiger över Stockholms östra horisiont och Kräftans planet Månen går in i "internationella" Skytten i sjätte huset för olyckor (och hälsovård). Bara en sån där liten diskret betoning i himlen som man kan hitta varje gång om inte ämnet är helt trivialt.

En månascendent för kirurgen själv är naturligtvis intressant i fråga om kritiska operationer av den typ han ägnade sig åt. Månen är ju känd som en symbol för "vaggan och graven" och då "sakens slut" (4e huset) här går i Liemannens (Saturnus) tecken och Saturnus själv är konjunkt med dödens Skorpion-Måne i första huset finns frågetecken redan innan man inser att också Skorpionens härskare - skalpellens Mars står riktigt pyrt till i olyckans sjätte hus och opponerar en extremt försvagad Jupiter - tursamhetens och framgångens planet. 

Att den här obalanserade axeln också innehåller överdriftens Rahu och halshuggningens (nesans) Ketu bara understryker bloggens tidigare inlägg från samma dag då den svenska mytomanen och kulturrådet Ingvarsson visade sig bättre lämpad i artistskrået än som vederhäftig historiker. Nu får vi i bluffkirurgen ytterligare en bekräftelse på att omdömet kan brista betänkligt när det är EGO-perspektivet (Väduren) som är allt den intellektuella avvägningens Våg har att förhålla sig till.

Tyvärr bedriver Svenskt Näringsliv och pöbelhopen Ventenskap och Folkbildning återkommande kampanjer mot allt olönsamt och allt som samma människor som låter sig luras av en sådan som Macchiarini övertygats att förkasta som övertro och pseudovetenskap. Därför fanns ingen astrolog till hands att ge sitt expertutlåtande vid den här utnämningen som ni visat sig vara ytterligare en av de spikar i Sveriges kista som nu börjar slås in med förfärande fart. 

Hur mycket värre ska det bli under de år som vi har kvar i nationens planetära Rahu-cykel? Den som bloggen redan förklarat vara en tappad generation där landets intellektuella redbarhet gick åt fanders. Utöver mediernas tilltagande fördumning kan det här fallet, just som Ingvar Carlsson menar, vara det värsta dråpslaget mot Sveriges intellektuella trovärdighet i omvärlden hittills. Men vad annat att vänta efter åtta år med lögnaren Reinfeldt och nu Storfinansens hjälpreda Löfven vid spakarna?

*****


Tillägg 160209: Se även den fristående uppföljningen Paralleller till dödskirurgen, som gräver djupare i problemet och belyser det genom ett citat från den antika Henoks bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.