Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 februari 2016

Det himmelska urverket och gudomlig lag (ateisternas skräck)




Signe Anderson sjöng bara på Jefferson Airplanes första album "Takes Off". Nu sipprar nyheten fram i bl.a. DN att hon avled samma dag som den revolutionära bandgrundaren Paul Kantner, vilken de kulturellt ytliga svenska medierna inte ägnade något större utrymme. I England skrevs det t.ex. två långa dödsrunor i The Guardian om den märklige mannen. Den här bloggen försökte också bidra med en egen vinkling. Men Sverige är ett dött land efter att rovkapitalismen degenererat såväl medier, statliga institutioner som befolkningen...

Och vad kan man säga om Signe Anderson utifrån den pågående massdöden av artister som nått de sjuttio, skaparna av västvärldens populärkultur? Jo, att vi nu har ett sjunde horoskop (om jag räknat rätt) som återigen "svarar" på tidens inneboende ondska, en ondska som bland annat yttrar sig i Aftonbladets banala offensiv mot svenskar som lämnar landet för att delta i vad de upplever som en mer ärorik kamp för något än utanförskapet i en svensk genommaterialistisk kultur som helt saknar "Berättelse"! Vi har själva bäddat för detta.

Som västerlänning kan man skämmas en smula över att bli så hemmablind och tanklös att man inte längre kan lägga det världspolitiska pusslet och se vilket falsarium denna "demokrati" är, som AB:s senaste chefredaktör i vanlig ordning skrålar om. Det finns 62 superrika individer som trälbinder 50% av världens fattigaste. Vem kan tro på "demokratins" välsignelser inför de iskalla siffrorna från hjälporganisationen OxFam?




Den som å andra sidan studerar astrologin - som en annan maktens fursteslickare på DN motvilligt tvingas medge att den räknade ut ett och annat redan i antiken - den personen ser här med vilken urverksliknande precision Signe Anderson först anlände till livets scen i tiden och sedan lämnade den när medfödda svagheter utsattes av stress från de transiterande planeterna:



Inga klockslag kända, men sångerskan Signe föddes med enorma ögon, vilket bekräftas av ögonens Sol i Lejonet hyperförstärkt av hungerdemonen Rahu (en "zoom-lins"), båda i 30e graden. Samtidigt ska man inte underskatta de merkuriska tecknen som ofta har påfallande klara och iakttagande blickar. Här hittar man Psyket (Månen) i merkuriska Tvillingarna disponerat från sin egen härskare men här i sitt andra härskartecken Jungfrun. 

Wikipedia berättar att kvinnan var så misstrogen mot Jefferson Airplanes manager att hon förhandlade fram ett separatistiskt kontrakt. Det luktar verkligen den individualistiska och grupphatande Jungfrun och detta trots att Anderson hade Venus i Vågen. Men den Venus är svårt störd av egoistiska Mars-Väduren mittemot så det blir troligen den separatistiska Merkurius-Jungfrun som kombinerar sig med en överdrivet individualistisk Lejon-Sol.

Det fascinerande är hur kvinnan fick cancer flera gånger i sitt liv och överlevde ända fram till nu. Titta på månascendentens 12e hus och hur Saturnus och Jupiter låg kombinerade vid födelse. Samma två "stora ödespenslar" som jag kommenterat vid nästan alla de kända dödsfallen bland artister nyligen! 

Och som vid dessa tillfällen är det förstås den f.n. pågående 270-gradersaspekten från Saturnus (Liemannen) mot Jupiter (nåderik och tursam) som förklarar att tiden (Saturnus/Kronos) tagit slut för en del, precis som en utredning om tiggarna i Sverige idag framlägger sin rekommendation: slut göda denna passivitet, tvinga upp dem på fötter. Samvetsömma svenskar med dåligt samvete håller korttänkt på att skapa en permanent gettotillvaro i Sverige och hjälper högern att bygga den spänning mellan de rika och de fattiga som inom några år resulterar i fullt inbördeskrig i det här landet.

Jag noterar särskilt hur den svenska tiggerirapporten (och Aftonbladets "drev" mot svenska jihadister) meddelas strax efter att demonen Rahu i sin ständigt retrograda rörelse når 30e och sista graden av Lejonet (jfr. storögda Signe här ovan). Transiterande Rahu hamnar nu i triggerläge till Jupiter i 29e graden och BÅDE därmed faller under den hinduiska 270-gradersaspekt som Saturnus kastar. Frågan är bara vad man ska göra av symboliken...  Svenska medier glömde plagiera The Guardian som igår berättade om en ny IS-video som visade flera avrättningar och utlovade något värre än 11 september- och Paris-terrorn. Det rimmar väl med Liemannen Saturnus som kopplar grepp om Rahu och den rika överhetens Jupiter...

Rahus ingress i Lejonet inträffade strax efter klockan 21 i fredags, och nu kommer allt som relaterar till Lejonet (ledarskap) att överdrivas på ett bisarrt sätt fram till den 18 augusti 2017. Vi hör redan svenska medier böka och tryna sig om att regeringen Löfven behöver en "reboot" - det är demonen Rahu som naturligtvis alltjämt gör det svenska nationalhoroskopets medie- och allmänna intellektshus obalanserat.



Det mest uppenbara i den här kartan är att AB bara försöker tjäna pengar på jihadisterna, att döma av det glödande andra penninghuset då AB på morgonkröken lägger ut nyheten på förstasidan. Det är t.o.m. möjligt att publiceringen sker ganska exakt då Liemannen och Rättskiparen Saturnus stiger i öster och söker terminera den överhet i tionde makthuset som via demonen Rahu gått för långt. Notera hur denna överhet (Solen) själv befinner sig i tredje mediehuset....

Så vem är vem och vad är vad? Är Aftonbladet - uppenbarligen den svenska statens megafon (utöver sitt vinstintresse) - identisk med Saturnus? Eller är jihadavslöjandena bara den skyldiga västkulturens "anfall är bästa försvar"? Sällan har jag varit med om en så förvirrad tid, nu när inte mediernas berättelse alls självklart har något med sanningen, verkligheten eller det moraliskt rätta att göra, mitt i en sammanbrottets era och där en ny värld söker bryta igenom det skrumpnande västerländska tyranni för vilket den övriga världen varit föga mer än en gratis eller snorbillig råvaruleverantör åt den överprivilegierade västerlänningen. 

Jag väljer att tolka Saturnus/Liemannen som jihadisterna som attackerar ett orättfärdigt tionde makthus. Men det var säkert inte det AB hade i tankarna när du enligt Waybackmachine släppte ut huvudrubriken någon gång mellan 4 och 5 i morse.


Den här Ettan är den första registrerad av
WayBackMachine efter 4.12 men före 5.06


Som bloggen aviserat högst upp nästan sedan starten 2009:

"Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."
(
Chu Hsi, idealistisk filosof, 1100-talet)

Inga kommentarer: