Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 februari 2016

Den stridbara vänsterpartisten


Uppmärksam ELD i blicken


I en debattartikel i SvD synliggör Hans Linde socialdemokratins hycklande dubbelspel så att det blir närmast pinsamt. Jag blev först uppmärksam på v-politikerns existens medan den förrädiske moderate försvarsministern Tolgfors (han som nu gått över till näringslivet och verkar för Sveriges export av Död). Hans Linde var lika tydlig då och pekade ut elefanten i rummet som ingen ville tala om, Försvarsexportmyndighetens egentliga uppdrag vara att främja svensk export av Död och därigenom främja vinsten åt aktieägarna i Sveriges alla skändliga teknikintensiva företag inom dödsindustrin, SAAB, Bofors och allt vad de heter.

Att det slår gnistor om Lindes horoskop kunde man ha räknat ut, men att bloggens tal om "andens brutalisering" när Eld väljer att drabba samman med orubbliga fysiska fakta (JORD), dvs. man blir i någon mån lika degraderad som det intentionen (hågen) står till. Hur har då Linde kunnat fortsätta angripa den uppenbart korrupta maktordningen i Sverige utan att själv bli som dem han angriper, han är ju dessutom själv Stenbock, ett tecken med en hel del intresse av makt?


Som så ofta fungerar sinnelagshoroskopet (månascendenten) utmärkt som förklaring och här är Månen i Väduren visserligen involverad i ett "egenmäktighetssyndrom", bloggen har givit andra horoskop skit för att Månen drömmer om en position bland de mäktiga i 10e huset, så varför skulle Lindes kamp mellan "det ögat ser (och suktar efter") vara annorlunda?

Jo, för att man inför den här "brutaliserande" kampen mellan visionens Eld och "verklighetens" Jord måste minnas att krigets och våldets Mars - en naturlig illgörare - byter skepnad och stöttar psyket i Väduren som en "verksam välgörare". Att denna heroiska kämpe för en god sak drabbas av rekylen från Mars i makthuset är bara att vänta sig (den som i leken ger...). Låt oss därför byta beteckning, från "egenmäktighet" till "av egen kraft" - Linde är övertygad om individens förmåga att göra en skillnad, t.ex. via politiken.

En nyckelspelare i horoskopet verkar vara den "upphöjda" Jupiter i Kräftan, som från 4e huset verkligen tar frågan om trygghet, fred och landets interna förhållanden på allvar. Linde har naturligtvis genomskådat NATO-allianser och all den skit som näringslivets ondaste höjdare representerar (och delar av den s-märkta regeringen - Linde nämner speciellt, likt den här bloggen, närighetsminister Damberg, omhuldar).

När Väduren äger 1a personliga jag-huset, då händer flera saker med välmåendets och frihetens Jupiter. Likt Mars är den en vän till viljestyrkans Sol, vilket innebär att vi har en remarkabel opposition mellan tre planeter som alla är väl lämpade att arbeta tillsammans. Jupiter som såväl naturlig som här också verksam välgörare eftersom den framför allt äger sitt eget 9e hus, huset för ett rent samvete. Vi har därför en Jupiter som från den lägre Vegetativa Naturen är en perfekt samvetsröst som hävdar allas rätt att leva och må bra och inte bar dödsprofitörerna. 

Att den sociala harmonins Venus i 9e huset är verksamt ond, främst för den lilla välgöraren här äger det sjunde hörnhuset och därmed spegelvänds till en problemkälla, kanske bäst ska förstås som att Lindes Venus med dess oönskade bieffekter beror på att han (och det lilla Vänsterpartiet) saknar stöd hos det sovande och duperade svenska folket. Notera att en Stenbocks Venus (särskilt i Skytten) lyfts upp till det globala planet, och här var inget annat att vänta att Venus skickar negativa stressignaler om bristande jämvikt och harmoni. 

Man skulle kunna säga att denna onda Venus är exakt vad Linde pekar ut hos socialdemokraterna: deras samvete brister när de för en hycklande dubbelpolitik och accepterar EU-landet och USA-allierade Turkiet fast detta är en skurkstat. Linde kanske har rätt i att Damberg och den svenska mördarindustrin ser goda vapenexportmöjligheter till USA här (och det är också därför borgarna fuskade ihop ett värdlandsavtal med NATO innan de sparkades av svenska folket - ett avtal som ny mördarindustrin lyckats få med sig även socialdemokraterna. 

Vad spelar demokrati för roll, när de verkliga makthavarna fullständigt kör över det nominella styresskicket? Den här bloggen är därför ingen anhängare av demokratin. Den fungerar inte i kombination med kapitalismen.

Inga kommentarer: