Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 8 februari 2016

Den kreativa vanelögnaren Stefan IngvarssonJag hade glömt att jag vid den är tiden förra året skrev ett blogginlägg om den pålästa historikern Åsa Linderborgs käbbel med Expressens kulturjournalist Stefan Ingvarsson och började därför googla på nytt efter den senares födelsedatum i samband med Linderborgs senaste krönika i AB. Obegripligt nog saknar en man i sina bästa år omnämnande på Wikipedia, men fortsatt snokande visar att han är homosexuell. Kanske han håller maximalt låg profil på nätet med tanke på det här landets homofobi.

Jag upptäcker dock en med samma namn som står som innehavare till en butik på journalisttäta söder i Stockholm, en butik som säljer kosmetika och hygienartiklar. Vilken riktig man skulle öppna en sån butik? Ingen. Men självklart en homosexuell man. Näringsidkarens födelsedag är densamma som på kartan jag ritade upp för ett år sedan, men förra gången nådde jag adressen via födelsedagsuppslaget birthday.se. Pikant att nu hitta kosmetika- och homo-allusionerna.

Det förklarar faktiskt varför mannen ljuger så han tror sig själv om forna Sovjetunionens del i Andra Världskriget. Läs Åsa Linderborgs text, det är ganska horribelt hur borgare ut på högerkanten kan ägna sig åt så här grov historieförfalskning! Men här har vi alltså homo-elementet, som definitivt är en psykisk störning och ibland ganska grov också. Det psyke som inte ens kan skapa sig ett korrekt nu-orienterat perspektiv på sig själv är troligen lika benägen till att skapa fabricerade dimslöjor och vrångbilder även i andra sammanhang där det subjektivt "hettar till". Linderborg ställer sig förstående till Ingvarssons polska bakgrund och utelämnar den typ av psykologiserande jag just öppnar för.

Här är kartan från förra året med en mängd småkommentarer som inte fullt ut diskuterades i det rätt korta inlägget:I likhet med den svårt självindoktrinerade och förvirrade Anders Breivik är Månen rejält störd i den här historieförvrängarens horoskop.

Psyket är till att börja med knutet till demonen Rahu som förstorar allting bortom dess rimliga proportioner. Rahu kan ge en stor karriärskjuts förutsatt att andra faktorer ser bra ut, men hur är det här? Den stora illgöraren Saturnus opponerar psyket, samtidigt som expansiva och generösa Jupiter står i ett inte helt kongenialt tecken (Stenbocken) och därtill ÄGS av sagda Saturnus, en snål, ibland alltför snål och begränsande planet. Studerar man Saturnus som sådan, gör placeringen i Tvillingarna skrivaren Merkurius till ramifikationen Saturnus disponent. 

Studerar man i sin tur Merkurius i kartan står också den under angrepp från en av de naturliga illgörarna, krigets Mars och här dessutom en skadligt subjektivistisk Mars i egotecknet Väduren. Den är ettrig och påstridig i Väduren men korkad som ett litet barn som egentligen bara har energin att förlita sig till. Väduren och Vågen i opposition ger ibland oerhört fanatiska och närmast mentalt derangerade världsbilder. Elden hettar upp den intellektuella Luften men innehåller i det vitala intellektet kan vara ren smörja. För att kvalitetssäkra information krävs en mycket stark Merkurius och det har knappast den här mannen med en Våg-Merkurius under direkt attack från Mars. Att sedan denna obalanserade Merkurius ÄGER intelligensens och identitetens signifikator Solen (i Jungfrun), bara understryker hur ett angrepp från Mars i barndomen (Väduren) kan få långtgående konsekvenser.

Den fulla bilden av en galen människas världsbild framtonar således först när astrologen fångat in tillräckligt många av de som enskilda omen skäligen meningslösa placeringarna och börjat skönja att helheten är brusten, trasig, ett skadat barn, en sjuårig pojke som aldrig blev mer. Jag förmodar att detta är homosexualitet till följd av ett sexuellt barndomstrauma (kanske t.o.m. inom det egna hemmet eller den egna släkten) och det är efter detta som den stora Lögnen satte in, så att Ingvarsson som 40-plussare helt enkelt inte bryr sig längre om det han skriver är sant eller inte. (Notera att månkartor knappast ger mer än antydningar, alla tusentals svenska barn som föddes dessa dygn kan knappast alla ha varit med om övergrepp i barndomen.)

Eld/Luft-dominans kan ge fanatiker, har jag sagt många gånger, och den här figuren påminner starkt om den moderata mytomanen Ulf Kristersson, vars argumentation också högaktningsfullt skiter i fakta eftersom de båda är mer intresserade av att dra politiskt syftande skrönor är redogöra för verkliga förhållanden.


Bonusspaning.

Jag har inga tecken på att den egocentriska Solen i Jungfrun som sådan skulle indikera homosexualitet på samma sätt som t.ex. den "fallna" Månen i Skorpionen är överrepresenterad bland dödsfixerade individer som gått hela vägen och blivit mördare. Om något borde Jungfrun snarast representera asexualitet eller livslång avhållsamhet. Men om man väger basen för denna placering hos Ingvarsson, en svårartad opposition mellan Mars-Vädurens "jag och min starka libido" och frågan om vem man ska rikta denna energi mot (Vågen) och att denna barnsliga jag-hävdelse träffar den "androgyna" Merkurius i Vågskålarna och Månen i Lejonet HAR en viss tendens till upptagenhet av det egna könet, då finns möjligen ett mönster här. 

Men jag utelämnar Månen och testar bara vilka bland 9000 kartor som har Solen i Jungfrun med Mars i oppositionell attack mot Merkurius-i-Väduren för att se om dess individer kastar något ljus över Ingvarsson som "typ".


 1. Michel Foucault;15.10.1926; 7:30 - filosof (svårbedömd)
 2. Laura Hartman;28.9.1973;12:00 -  nationalekonom (vad är ekonomen annat än en fabelmakare - mytomani)
 3. Rikard Vikström;29.9.1973;12:00 - antidemokratisk jurist (mytomani)
 4. Maria Wetterstrand;2.10.1973;12:00 - fd språkrör Miljöpartiet (sakligheten själv!)
 5. Lena Headey;3.10.1973;12:00 - skådis (se Bröderna Grimm) (mytomani)
 6. Anna Odell;3.10.1973;12:00 - konstnär/skådis (mytomani)
 7. Stefan Ingvarsson;3.10.1973;12:00 - kulturskribent (mytomanen)
 8. Neve Campbell;3.10.1973;12:00 - skådis (mytomani)
 9. Lisa Lindström;4.10.1973;12:00 - vd Doberman (kläddesign), förordar "kreativ företagskultur" (en slags mytomani där fritt fabulerande uppmuntras)
 10. Cedric Villani;5.10.1973;12:00 - eccentrisk fashionist och matematiker
 11. Samantha Torres;6.10.1973;12:00 - utvikningsbrud Playboy (mytomani)
 12. Helena Helmersson;6.10.1973;12:00 - H&M chef för företagets påklistrade ambitioner i "hållbarhetsfrågan" (mytomani)
 13. Linda Skugge;9.10.1973;12:00 - pr-konsult (mytomani)
 14. Daniel Hekscher;11.10.1973;12:00 - arkitekt (kräver förvisso tillräckligt mycket realism för att fatta om de kreativa fantasierna faktiskt går att uppföra eller inte)
 15. Craig Spencer;11.10.1973;12:00 - seriemördare
 16. Martin Österdahl;12.10.1973;12:00 - programdirektör SVT med ansvar för inte minst det fullständigt substanslösa Eurovisionsglittret - fördumnings-tv för folket. Matchar väl homo Ingvarssons kosmetikaintressen och överhuvudtaget den här Eld/Luft-obalansen som stavas fritt fabulerande hetluft eller kreativitet - men notera hur denna aktivitet på "hög höjd" söker sig uttryck via den jordbundna Solen-i-Jungfrun och kan då bli antingen konst utan krav på att vara faktamässig eller en usel Ingvarssons falska historieskrivning
 17. Eva Röse;16.10.1973;12:00 - skådis (mytomani)

Att det nästan bara blev horoskop från 1973 har en naturlig förklaring i Merkurius och Mars omloppsbanor runt solen. Merkurius som innersta planet ligger alltid i soltecknet eller i ett intilliggande. Mars omloppsbana utanför jorden kan befinna sig var som helst i zodiaken relativt soltecknet (och Merkurius). Bloggarens datainsamlande har utgått från levande och omskrivna människor och tydligen var det bara 1973 i senare tid som Solen (och Merkurius) kunnat hamna i opposition till Mars under solpassagen genom Jungfrun. Det är helt enkelt matematisk nödvändighet som avgör vid vilka "tidsfönster" denna astrologiska störning uppstår.

När man tittar på de 17 träffarna är det också påfallande att det handlar om "mytomaner" för hela slanten, om man nu kan kalla den fria konstnärliga anden för detta. Här finns inte en enda "naturvetenskapare" med hans/hennes krav på förankring i handfasta fakta. 

Det är helt klart att det är den kreativa sub-nivån under Solen-i-Jungfrun som vi ser här. Minns min radikala tolkning av Herakleitos (500-talet fvt) i astrologisk riktning: "det är inte det uppenbara som är det intressanta utan de dolda sambanden" (fritt återgivet). Att peka på Solen i Jungfrun kan en tvååring göra och treåringen kan rabbla upp vad nybörjarboken berättar om denna placering. Men indisk astrologi föreslår att man istället studerar planetens disponent som varande dess "själ" och detta tycks stämma. Jord-Jungfrun är praktisk och tråkig, men det finns en tendens till färg och dramatik hos ett stort antal av de 17 träffarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.