Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 7 februari 2016

Den falska svenska militärchefen


Miss Moneypenny i Bondrullen Goldfinger (1964)


Jan Guillou lyfter fram de verkliga skälen till att den USA-födda svenska arméchefen Anders Brännström ljuger svenskarna i ansiktet med detta förbenade "gå med i NATO nu, annars kommer ryssen".

Med den här bloggens grova klassifikation av de astrologiska elementens reaktion på varandra i olika "syndrom", avslöjar sig NATO-dyrkaren vara en tvättäkta sociopat. Men när man säger det och inser hur många som föds under samma astrologiska signatur, krävs den sedvanliga brasklappen: "det sociala utstötnings- eller mobbarsyndromet" kommer i olika grader av intensitet och säger i sig inget om man själv är förtryckaren eller den skorpioniska syndabocken som stöts ut ur Vattumannens sociala och/eller ideologiska gemenskap. 

Brännströms "sociala utanförskap" är totalt. Han föds tydligen av svenskar i USA men vi hittar honom nu åter i föräldrarnas hemland i sagda roll som landsförrädare och uppgiften att sälja ut svenskarna till USA med hull och hår.Astrologiskt ser man också den intensivaste version som är möjlig: det är nymåne i sociala grupperingens Vattuman men hela detta samfund eller denna ideologi rör sig som en osäker vind ovanför mörka och hatiska och undanglidande vatten. Vattumannens härskare har nämligen sjunkit ner från sitt rätta rationella element (Luft) till det irrationella och i Skorpionen dödande Vatten-elementet. 

Det här är en sådan "icke-kombination" av den fria Solen (här dessutom nymåne) med sin svurna fiende gränsdragaren och diktaturen Saturnus i ett "upplösningsförhållande" att man bara kan likna det vid gamla tiders tal om "den kriminella hjärnan" - en fullfjädrad galning men samtidigt så lurig i sin intellektuella akrobatik att det krävs åtminstone normal-IQ, som Guillous visar sig besitta, för att avslöja att logiken inte är korrekt, att det är galenskap, det som rinner ur arméchefens mun.

Att upptäcka att sådana här horoskop får åtkomst till så viktiga positioner i ett samhälle framtvingar en sökning på andra celebriteter med samma variant av den svenska armémobbarens signatur. Till att börja med lindrar jag lite på kriterierna för att få en större grupp och skippar kravet på nymåne. För minns, Månen eller det reflekterande psyket är ändå "bränt" och reducerat i effektivitet när Solen helt släcker ut Månen.

Den första av 53 träffar från ett underlag av 9000 kartor jag får syn på, är det eviga mobbingoffret Miss Moneypenny, ursprungligen spelad av Lois Maxwell i hela 14 Bondfilmer - hon såg verkligen håglös ut mot slutet när det substanslösa pladdret nu utbyttes med Roger Moores kraftlösa och självgoda, och generande creep-sexistiska gestaltning av Bond. Vem minns inte scenen där Bond/Moore medhavde en hel spådomskortlek som enbart bestod av kortet "Älskarna" - så att kvinnan som drog ett kort inte skulle ha någon chans! "I krig och kärlek är allt tillåtet". Jo jo. Med Moore tappade Bond all den karaktär Sean Connery hade fyllt figuren med.

Fastän jag inte betecknar mig som feminist går det inte att undvika att se hur sekreteraren Miss Moneypenny mobbas av både sin gruffiga chef inom underrättelsetjänsten, men framför allt av James Bond. I deras språkspel ingår lögnen eller desinformationen som ett givet, Moneypenny vet att James ljuger henne rakt i ögonen när han lovar henne en dejt "nästa gång". Det blir aldrig någon nästa gång, för Bond får alltid dussintals nya engångsligg att ta sig igenom först. Miss Moneypenny är den socialt utstötta relativt Bonds kvinnocirkus. 

Det är symptomatiskt att rollgestalten Miss Moneypenny började utvecklas i mer feministisk riktning efter att Lois Maxwell kastat in handduken. (Jag tror dock sexismen vidhäftade även närmast efterföljande Moneypenny, men de här filmerna har blivit till något slags brus i minnet, inget man behöver memorera i större detalj. Klart är dock att senare filmer har en Moneypenny så hård och tuff att Bond verkligen får betala för en äldre västerländsk tidsandas synder...)


Här är samtliga 53 träffar i kronologisk ordning. Tolvslaget betyder nästan utan undantag att födelseklockslaget är okänt.


 1. Abraham Lincoln;12.2.1809; 6:54 - politiker/president, mördad i ämbetet SOCIAL UTSTÖTNING
 2. Charles Darwin;12.2.1809;12:00 - biolog, så sociofobisk att han kräktes i sociala miljöer SOCIAL UTSTÖTNING
 3. Ernst Mach;18.2.1838;12:00 - fysiker, anhängare av den numera utskrattade "positivismen" vars skadeverkningar ännu kan ses i västerlandets tänkande. Positivismen är en avancerad form av MOBBNING, med udden riktad mot vad positivisterna ansåg vara en föråldrad, religiös världsbild, således UTSTÖTNING av ideologisk/konceptuell typ
 4. Paul Choisnard;13.2.1867;23:00 - intressant följs Ernst Mach av en astrolog som insisterade på att använda vetenskapliga och statistiska metoder - positivismen låg i luften vid denna tid! Men i Choisnard möts världarna och det är svårt att utan privata biologiska data säga om "utstötningssyndromet" drabbade honom eller om han var en "bortstötare" av något slag.
 5. Otto Hermann Kahn;21.2.1867;12:00 - förmögen judisk bankir: "jag måste sona för min annars orättfärdiga rikedom" -  stor filantrop. Här är "sociala utstötningen" tydlig, båda som att Kahn är en marginaliserad grupp av "snuskigt rika" men också på ett positivt sätt genom att han var medveten om sina privilegier och bedrev välgörenhet för de mindre lyckligt lottade, de som drabbats av "utstötning".
 6. Charles Thomas Rees Wilson;14.2.1869; 4:00 - Nobelpristagare i fysik, inga biodata
 7. Elise;23.02.1897;12:00 - sorgligt svenskt livsöde. Svensk hemmafru med ond och snål man. Knäna slutade fungera och hon tillbringade sina sista tiotals år i rullstol, isolerad från allt socialt liv. Enormt förgrämd och skorpionförgiftad av vad hon ansåg som en dålig livslott. SOCIAL UTSTÖTNING, definitivt, men också en antydan om att individens egen upplevelse bidrar till utanförskapet...
 8. David H. Hubel;27.2.1926;12:00 - biokemist, Nobelprisvinnare, inga biografiska data
 9. Murray Rothbard;2.3.1926;12:00 - filosof och ekonomisk libertarian, historierevisionist och rasist. SOCIAL UTSTÖTARE eller MOBBARE, definitivt!
 10. Lois Maxwell;14.2.1927;12:00 - skådis, för evigt förknippad med den, ur hennes synvinkel MOBBANDE och DESINFORMERANDE James Bond.
 11. Sidney Poitier;20.2.1927;21:00 - skådis, behöver mer sägas än "Guess Who's Coming To Dinner"? Färgad man visar sig vara vit flicka fästman? SOCIAL UTSTÖTNING i dess renaste form, rasistiskt grundade inhägnader och utfrysningar av vissa grupper i ett samhälle.
 12. Jarl Kulle;27.2.1927;12:00 - Ledsen att säga det, men den här svenske skådisen känns verkligen som en rasist och översittare. SOCIAL UTSTÖTNING i en mycket speciell bemärkelse som Charles Carter noterade. Denne blivande överrättsadvokat som sadlade om och blev Englands främste astrolog under 1900-talet, noterade en "cult of being different" i möten mellan Vattumannen och Skorpionen. Carter antog psykologiserande att detta avslöjade djup misstrogenhet hos individen, deras underkännande av situationen eller deras deltagare, och ett behov att avvika från mängden ("jag är inte en av dessa"). Individen själv agerar den "vassa" skorpionbiten i den sönderfallande teckenkombinationen.
 13. Harry Belafonte;1.3.1927;10:30 - sångare känd för att ha populariserat karibisk musik, men också för att ha rört till begreppen. Mycket av hans musik tillhörde kategorin mento men salufördes som calypso. En så lindrig form av DESINFORMATION att det kanske är sökt. Belefonte var också dyslektiker, en annan populär rubricering för alla som vill vara särling på något sätt ("cult of being different").
 14. Peter Manuel;1.3.1927;12:00 - seriemördare, SOCIAL UTSTÖTNING i dess allra mest patologiska form, både själv en utstötare och som samhällets fiende en av de utstötta.
 15. Edwin A. Fleishman;10.3.1927;12:00 - psykolog, anhängare av den, kan man tycka föga kontroversiella tanken, att det existerar en allmänbegåvning eller generell intelligens ("g"). Pga. av mindre begåvades ständiga försök att förneka att naturen är skiktat på Platons sätt (från Det Goda och sedan otaliga uppenbarelse som sjunker ner mot beckmörker), kan man här tydligt se ytterligare ett fall av SOCIALT UTANFÖRSKAP på det konceptuella eller ideologiska planet. De hyperbegåvade (i Sverige kallade "särbegåvade") är naturligtvis alltid en utstött grupp visavi den bullrande folkmassan.
 16. Fats Domino;26.2.1928;12:00 - R&B-sångare och pianist som i takt med skivframgångarna alltmer antog skepnaden av "nyrikt äckel" - SOCIAL UTSTÖTNING. När orkanen Katrina förödde New Orleans vägrade den åldrige artisten lämna sig sjukligt lyxinredda hem och fick mot sin vilja föras bort med helikopter. Sade någon "samla inte dina skatter på jorden"? Domino illustrerar Charles Carters "the cult of being different". Fattiga minoritetsgrupper där enskilda lyckas väl tenderar ofta att bli vräkiga och uppblåsta nollor.
 17. Ariel Sharon;26.2.1928;12:00 - politiker/premiärminister, med säkerligen en dramatisk livshistoria just efter staten Israels bildande. SOCIAL UTSTÖTNING är närapå synonymt med "den vandrande juden" och dess historia i Europa, för att inte tala om Israels klämläge bland arabiska stater. (Lustigt nog innehåller Israels nationella horoskop inte det "sociala utanförskapssyndromet", men det ser nog illa ut ändå.)
 18. Gabriel Garcia Marquez;6.3.1928; 9:00 - Nobelprisbelönad författare. Obs. Bara C-rankad enligt AstroDatabank, vilket dock inte påverkar "syndromet" vi studerar här. Boktiteln "100 år av ensamhet" säger väl allt om "utanförskapssyndromet"? Inga biodata här heller (dessa inlägg är snabba produktioner, nästan aldrig frukten av flera dagars sökande efter material)
 19. James Earl Ray;10.3.1928;15:00 - mördaren av Martin Luther King Jr. SOCIAL UTSTÖTNING (på alla de sätt)
 20. Anonym;17.2.1956;19:35 - institutionaliserad (mentalsjuk) dråpare, nazist SOCIAL UTSTÖTNING (på alla de sätt)
 21. Sten Nordin;18.2.1956;12:00 - moderat och korrupt borgmästare i Stockholm (säljer ut staden och medborgarna till kommersiella intressen). Notera hur borgmästare i ett Satans land som Sverige kopplas direkt till pengar, Nordins tjänstetitel är finansborgarråd! SOCIAL UTSTÖTARE (av stadens sämre lottade inte minst)
 22. Ted Gärdestad;18.2.1956;14:20 - sångare, självmord pga. mentala problem SOCIAL UTSTÖTNING av sig själv via självmordet, men dessförinnan också genom att ha gått med i en socialt apart "kärlekssekt".
 23. Roderick MacKinnon;19.2.1956; 6:25 - Nobelprisbelönad kemist. Inga biografiska data.
 24. Judith Butler;24.2.1956;12:00 - Könsteoretiker och filosof. Hävdar att könet enbart är socialt beteende. Själv homosexuell och därpå förnekare av det biologiska könets realitet kan man bara klassa henne som en SOCIAL MOBBARE och naturligt själv medlem av en historiskt socialt utstött grupp.
 25. Aileen Wuornos;29.2.1956;12:00 - homosexuell massmördare som inriktade sig på våldtäktsmän - SOCIAL UTSTÖTARE (på alla de sätt)
 26. Mark McDonough;9.3.1956;20:31 - dataprogrammeraren bakom den ursprungliga Lois Rodden-kollektionen (numera AstroDatabank). Inga biodata.
 27. Jamie Dimon;13.3.1956;12:00 - direktör för affärsbanken JP Morgan. Borde naturligt kvala in i kategorin BROTTSLINGAR, men se bankiren Otto Hermann Kahn ovan. SOCIAL MARGINALISERING
 28. Per Åsling;12.2.1957;12:00 - (c)-politiker, uttalandet från 2012, "står bakom Annnie Lööf" kvalificerar honom direkt till SOCIAL MOBBARE (Lööf idag en hård pådrivare för att fördjupa klassklyftorna i Sverige)
 29. Lars Ahlkvist;14.2.1957;12:00 - (m)-politiker, köpte konst för allmänhetens pengar, ett förhärligande självporträtt i klassisk romersk stil. Carters "the cult of being different" igen. SOCIALT UTANFÖRSKAP (självförvållat)
 30. David P. Brown (Nathaniel Bar-Jonah);15.2.1957;12:00 - homosexuell massmördare - SOCIAL UTSTÖTARE (på alla de sätt)
 31. Carina Hägg;17.2.1957;12:00 - (s)-politiker 2011: "vårt demokratiska samhälle hotas av religiösa fanatiker i förorten". Hägg är, som kan höras, problemet och inte lösningen. En sekulär SOCIAL MOBBARE
 32. Giovanni Brusca;20.2.1957;22:00 - maffiaboss, mördare SOCIAL UTSTÖTARE
 33. Lotta Gröning;21.2.1957;12:00 - (s)-journalist, sågade Mona Sahlin (s) i bok. SOCIAL UTSTÖTARE (men kanske med fog!)
 34. Brian P. Schmidt;27.2.1957;12:00 - Nobelpristagare i fysik. Inga biografiska data.
 35. Saul Perlmutter;27.2.1957;12:00 - Nobelpristagare i fysik. Inga biogr. data (att klassa alla Nobelpristagare som en "socialt marginaliserad grupp" i förhållande till övriga samhället är troligen inte fel, jämför tanken om generell intelligens ovan, men med syndromet under besiktigande räknar man kanske med något lite mer kantigt eller sårigt än att bara vara vägledande inom sin specialitet...
 36. Anders Brännström;28.02.1957;12:00 - militär, NATO-kramaren som utlöste denna sökning DESINFORMATIVT EN SOCIAL MARGINALISERARE
 37. Nathalie Merignon;28.2.1957;19:45 - mördare SOCIAL UTSTÖTARE
 38. Ulrika Knutson;8.3.1957;12:00 - sarkastisk kulturkritiker SOCIAL UTSTÖTARE i mild och legitim form, samtidigt är själva begreppet "kultur" bespottat och mobbat av det svenska folket när man närmar det talrika pöbelstråket
 39. Mona Sahlin;9.3.1957;17:35 - (högersosse)-politiker. "Mona-hatet" - jag orkar inte summera mer. Allt på en gång verkar det: SOCIAL MARGINALSERARE och MARGINALISERAD, MOBBARE och MOBBAD.
 40. Osama bin Laden;10.3.1957;12:00 - terrorist SOCIAL UTSTÖTNING - definitivt
 41. Shannon Tweed;10.3.1957;12:00 - utvikningsbrud i Playboy. Carters "the cult of being different" SOCIAL AVVIKARE
 42. Staffan Hörnberg;13.3.1957;12:00 - rektor slapp mot pennalismen på Lundsbergs internatskola för den korrupta överklassen. SOCIALT UTANFÖRSKAP - skriv upp det!
 43. Henrik Ståhl;20.2.1985;12:00 - talanglös musikjournalist
 44. Sheena Monnin;20.2.1985;12:00 - Donald Trumps produkt "Miss World"-tävlingen. Här var den uppgjord i förväg till Monnins fördel. SOCIAL UTSTÖTNING
 45. Gabriel Wikström;21.2.1985;12:00 - (s)-politiker, slarvig sjukvårdsminister tvangs återta en ogenomtänkt proposition. SOCIAL UTSTÖTNING
 46. Daniel Wolski;7.3.1985;12:00 - (s)-politiker i Malmö, debattör - inga biodata, inget minne av vad saken gällde
 47. Gustaf Dymov;15.2.1986;12:00 - undmoderat politiker, "Villards skatteplanering mot Peru helt okej". SOCIALT UTANFÖRSKAP i meningen kriminell mentalitet.
 48. Björn Gustafsson;19.2.1986;12:00 - komiker, brände ut sig tidigt i karriären. Gestaltar SOCIALT UTANFÖRSKAP!
 49. Danny Saucedo;25.2.1986;12:00 - komiker? Ofrivilligt SOCIALT UTANFÖRSKAP eller MOBBING pga. allmän osmarthet. (Oklart fall, han vinner också sympatipoäng på att bjuda på sina misstag.)
 50. Teresa Palmer;26.2.1986;12:00 - skådis, romcom-facket. Inga biodata.
 51. Margo Harshman;4.3.1986;12:00 - direkt parallell till Miss Moneypenny ovan. Harscham spelar rollen av nyanställd överkvalificerad sekreterare åt egomaniska vetenskapsmannen Sheldon i "Big Bang Theory" men MOBBAS så av sin arbetsgivare att manusförfattarna inte kunde annat än skriva bort henne ur serien efter fyra avsnitt. SOCIALT UTANFÖRSKAP
 52. Ashley Greene;21.2.1987;12:00 - skådis, inga biodata men titta på fotot nedan. Att bara födas med övernaturlig "skärpa" triggar i sig det SOCIALA UTANFÖRSKAPSSYNDROMET (en fotomodell som syntes många år i svenska damtidningar beklagade - krokodiltårar? - för undertecknad hur svårt det var att få till vettiga bekantskaper när omvärlden inte kunde ta sig förbi ytan)
 53. Ellen Page;21.2.1987;12:00 - skådis med rykten om att vara homosexuell, i så fall en variant på SOCIALA UTANFÖRSKAPET (marginaliserad)Ashley Greene - "the cult of being different"
men nu som somatiskt faktum!


Det behövs ingen summering, tillräckligt många tydliga fall av astrosignaturen - i en eller annan typisk form - har hittats. Frågan är bara om detta i sin tur bekräftar den gamla indiska tesen att Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender? För detta borde man jämföra även Solen i Stenbocken och Saturnus fortfarande kvar i Skorpionen.

Jord och Vatten är dock en konstruktiv kombination för praktiska och materiella frågor, och eftersom frågan om socialt utanförskap försvinner med den här kombinationen, är det inte lätt att säga på vilka grunder man skulle jämföra de två grupperna. Att tänka rätt i själva konstruktionen av ett experiment är halva jobbet!

*****

Teoretiskt är som sagt Månen bränd och utslagen under nymånen. Så frågan är om dessa 53 döljer fler nymåne-fall än NATO-kramaren och desinformatören och om dessa i så fall är så mycket värre än de extrema fall som regelbundet visat sig i listan. Svaret är negativt, att döma av de fem nymånarna i gruppen.

Anders Brännström - falsk arméchef med hemlig agenda (landsförrädare)
Nathalie Merignon - mördare
Henrik Ståhl - musikjournalist
Sheena Monnin - fusk-Miss World
Gabriel Wikström - politiker


En "bortbränd" Månen tillför inget extra jämfört med den tydliga svacka i tiden som uppstår de två åtföljande år då Solen passerar Vattumannen samtidigt som dess disponent befinner sig i mörka och negativa Skorpionen. Dessa är "tidsfönster" som tycks lämpade för att skörda karma (från tidigare liv) som har just med social anpassning att göra. 

Som flera av fallen antyder (inte minst Fats "Blueberry Hill" Domino) kan individens sociala solidaritet komma att testas genom att individen är "utvald" av ödet till att spektakulärt skilja sig från sin granne. Vem minns t.ex. den snarlika R&B-sångaren och barpianisten Smiley Lewis idag? 

Se: Stackars Smiley och tursamme Fats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar