Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 februari 2016

Den anonyma DN-ledarens misslyckade analys av fenomenet Olof Palme


Humanisterna Lisbet och Olof Palme på 1960-talet

Någonstans i läsningen av Dagens Nyheters sedvanligt anonymiserade åsiktsstycke om Olof Palme inser jag att bortom det jämnmodiga och studerat omdömesgilla tonläget och ordvalet - direkt avsett att kontrastera mot Palmes mer animerade stil - den här dolda skribenten inte ens förstår varför, vilket han/hon påstår, Palme inte skulle fungera i vår tid, eller varför politiken plattats till och blivit trög, dum och bristfällig i alla avseenden. 

Han/hon tycks inte förstå konsekvenserna för VÅR tid av att det en gång fanns en tid - Palmes tid - "av medieträning och varumärkesbyggande". Den fega sabotör som i ledaren söker förhindra att Palme får fäste som ett gott ideal i vår tid, menar inte alls något berömmande med Palme - fri från marknadens ständiga lögnaktighet framställningen av allt undermåligare produkter och allt mer hajpat tonläge - i arkivmaterial framstår som "befriande ogarderad". (Tänker den infama ledarskribenten som en Palme-mördare här? Statsministern mördades ju när han ogarderad - med livvakterna lediga för kvällen - vandrade hem från kvällsbion som en privatperson!)

DN:s ledare låtsas fundera över hur Palmes typ skulle tas emot idag (och ger tummen ner) men egentligen visar texten hur Palme-hatet ser ut idag, bara med dagens falska feglir som tillkommit efter några årtionden av den psykopatskapande marknadsliberalismen där inte ett sant ord längre kommer över politikernas läppar! Minns tidningen ETC som utan större problem lokaliserade dussinet rena lögner från Fredrik Reinfeldts mun. Här ser man kontexten som den borgerligt anonyma rösten inte kan inkludera i sitt USA-inspirerade och förekommande försök ("preemptive strike") att blocka Palme-bilden så att den inte får förnyat fäste eller genererar nya generationer av verkliga politiker. Rovkapitalisterna i Sverige mår bäst när de har mediokra nickedockor som Reinfeldt eller Löfven att bedriva sitt onda spel. 

DN-skribenten - vem han/hon nu är - har fel. Palme hade ätt som kallade Svenskt Näringsliv (dåvarande Arbetsgivarföreningen) för "hatets och illviljans kolportörer", det har den här bloggen noterat redan i den tursamma upptäckten av tidpunkten för deras champagneskrålande invigningsfest under ny falsk flagg med det mildare och mer nationalistiska namnet "Svenskt Näringsliv" i en tid då den globala rovkapitalismen var den här gruppens verkliga motor.

Försök f.ö. hitta något i den billiga DN-texten som inte ser ut att komma från en genomgång svenska Wikipedias samling Palmecitat. Berättelser är fiktion eftersom de passerat ett mänskligt medvetande innan de formuleras i ord, men här ser man lite väl tydligt sömmarna. Vederbörande kan inte ha varit med utan har på sin höjt surfat och tittat på lite filmklipp. Det är, som när DN skriver till sina borgerliga läsare, ytligt och falskt. 

Att borgerlighet i kombination med sekularismens avsaknad av bildningsideal och högre, andliga värdesystem, skapar korkade människor bevisade genom den samhällsförstörande regeringen Reinfeldts åtgärder MOT samhällets svagare grupper FÖR de rikas ökade rikedom - minns Reinfeldt när vi har fullskaliga upplopp på våra gator - och denna DN-ledare bara påminner om dumheten. För hur ineffektiv är inte en "förekommande" Palme-dödande artikel om den publiceras i DN, vars läsare i vilket fall inte bryr sig ett skit om godhet, jämlikhet och rättvisa i samhället? 

Flitiga små byggare av sina "livsprojekt" som är post-politiskt naiva - vilket, det medges, undertecknad själv var till för bara fem år sedan, då han plötsligt vaknade en morgon och SÅG hur näringslivsdjävlarna höll på att sabotera ett på det hela taget välmenande samhällssystem som stöttade de svaga genom att ta från dem som hade IQ i övermått och alltid ändå kunde förväntas hitta på nya sätt att skattesmita som de själviska exkrement de var.

Som ett sista exempel från den fegt anonyma DN-ledaren kan man notera det falska argumentet att Sveriges konstitution (till skillnad från USA:s) är problematisk för karismatiska ledare som Palme. Det är så illa tänkt att man häpnar. Hur kunde då Palme vara statsminister under många år? Texten trasslar också in sig i sin skapares bristfälliga sannfärdighet när den låtsas rosa Palme för att vara högeligen vital "känslomänniska" som samtidigt är en "bildad och språklig ekvilibrist". I undertecknads värld är detta en avundsvärt komplett människa, någon med en fullt strängad lyra.

Men denna karaktärisering kommer alltså tidigt i DN-ledaren och sedan används det följande utrymmet till att söka karaktärsmörda just den kompletta människan och påstå att sådana inte göre sig besvär i rovkapitalisternas senaste erövring Sverige, landet där man gärna ser åtta pluttpartier som skapar en sådan svaghet att de parademokratiska dolda makthavarna (med t.ex. intressen i skrupelfri svensk vapenexport) desto enklare kan driva sitt fanskap.

"Söndra dem och härska över dem" - den antika devisen upprepas ofta på bloggen dessa dagar och det beror på att metoden syns i varje djävulskap borgarna hittar på. Astrologiskt har nog diskrimineringens (söndringen) princip Jungfrun synats mer än någon annan och det berodde förstås på att den slarvige Reinfeldts glömde att ljuga den gång han undslapp sig sitt korrekta födelseklockslag. Den sideriska Jungfrun med omoralens Mars i öster vid födelsen förklarar utmärkt så mycket av den onda lögn som det "nya arbetarpartiet" var.

Palmes "ingångsvärden". Ascendenten i förintaren Skorpionen
men härskaren Mars placerad i det 6e huset för olyckor och
fiendskap varifrån den vassa skorpionpersonligheten
återverkar negativt på Palme själv (210°).
Utfall i verkligheten: Palmehatet och slutligen det
politiska beställningsmordet på honom.
  
*****


Bonusspaning 

Tack vare att bloggaren uppsnappade Palmes födelseklockslag någon gång på 1980-talet, jag minns inte längre i vilket medium, går det att ställa ett medeltida kinesiskt horoskop på honom (med "västmetoder" kan man, som den här bloggen så ofta gör, fuska genom att enbart använda dygnet ifråga). De kineserna prognoserna är så koncisa och kryptiska att bloggaren övergav metoden efter några år. Den syntes säga lite jämfört med den långa tid det tog att producera (via numerologisk addition) en födelsesymbol inom ramen för den antika kinesiska 60-årskalendern (här i dess medeltida tredubblade 180-årsversion). 

Med åren och mognaden har jag upptäckt att den kinesiska symboliken alls inte är torftig utan högst signifikativ. Den ger essensen av ett liv i två akter, först "fröet" eller den unga människan, "före naturen" satt sig. Och sedan ett härlett tema som kallas "efter den utbildade naturen". 

Det har slagit mig att kineserna tycks undvika att tala om människans natur i sig, ordvalen handlar enbart om att beskriva miljövariabeln (födelsens "ingångsvärde") och sedan den "trajectory" eller utvecklingsväg som ger en förväntad effekt. Man kan fundera över vad detta beror på, varför den mänskliga essensen förefaller vara onämnbar... 

Nu, en bra bit in i "den senare naturen", inser jag hur makalöst väl de egna mönstren stämmer och det är naturligtvis ingen slump att undertecknad föddes under samma grundtema som Olof Palme, som en SHIH, en general med uppgift att genomskåda fiendens bullshit och villomanövrer!

Det ruskiga är att kineserna gav sex undertyper till varje grundtyp och här visar sig bloggaren mer noggrann i sitt tillvägagångssätt än Palme var. Hans slarv, i en krigsliknande situation (fula amerikanska pengar finansierade våldsamma hatkampanjer mot Palme vid tiden för mordet), tycks inskriven i födelseominat som risken av en som stupar på fältet! Bloggaren, å andra sidan, tilldelades vid födelsen den "karmiska sluteffekten" av Generalens tema vilket, i kombination med själavandringsläran, skulle kunna tolkas som ett ingångsvärde som bygger på en tidigare makthavares "utträde" (död). 

I bloggarens nuvarande liv prioriteras just det som Palmes "undertyp" slarvade med och den kinesiska omentexten säger i skarpa ordalag. "Rekrytera aldrig den underlägsna människan", dvs. pröva kvaliteten eller genuiniteten i allt och alla. Jag har de senaste åren prövat själva det land vari jag såg dagens ljus och funnit ätt det är folk som de på DN som drivit landet över avgrundens rand, inte "passionerade och höggradigt intelligenta" politiker (generaler) som Olof Palme!

Givet djup insikt i furstespegeln Förvandlingarnas bok (I Ching) kan du verifiera parallellfödslarna genom bloggarens kodning av det gamla Ho Lo Li Shu-systemet i en på ytan anspråkslös online-kalkylator.

Palme: 30 januari 1927 5.15, 18°E/59°N, +1 rel GMT
Bloggaren: 22 oktober 1959 19.00 16°E/59°N, +1 rel GMT


Microsoft kommer att döda den underligggande tekniken för att få sälja nya datorer, så kalkylatorn fungerar bara i två år till. Sådan är en ondskans civilisation uppbyggd, "på slit och släng"-mentalitet hos de duperade massorna i syftet att de onda rika ska kunna fortsätta berika sig. Framtiden kommer att kriminalisera vinstmotivet eftersom detta är en ohållbar attityd hos nuvarande mänsklighet.

Men som samma kinesiska system säger, vissa tankar är "högt ovan fattningsförmågan hos den mediokra människan". Hör ni Palmes "arrogans" i dessa ordvändningar? Det är inte arrogans utan bara uttrycket för kunskap om förhållandena. Generalen måste ha inspekterat krigsskådeplatsen innan striden äger rum. Som krigskonstens ideolog Sun Tzü påpekade ska man känna sina vänner, men lägga än mer tid på att förstå fienderna.

Se även om djuppsykologen Carl-Gustav Jung som en av Generalerna.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Aftonlögnen basunerade igår ut att 25 "experter" nästan enhälligt ansåg att Christer Pettersson var Palmes mördare. Varför är det så viktigt att hamra in detta villospår i folkets medvetande? Svaret finns förstås i syndabocken Petterssons karta med Månen i exakt konjunktion med Algol. Det slog mig inte förrän i samband med dokumentärerna på tv som visats i veckan att Pettersson under mordkvällen befann sig på spelklubben OXEN (som låg på Oxtorgsgränd 2). Så makalöst passande, med tanke på hans födelsekarta. Kollar upp Sigge Cedergren som var föreståndare för spelklubben under många år, och vad hittar vi där om inte Månen i Oxen disponerad av Venus konj. Saturnus i Stenbocken. Solen i Fiskarna disp. av Jupiter i Kräftan. Fallna Mars i Kräftan. Rena lervällingen.

Seaward sa...

Wow! Verkligheten själv dansar övertydligt för oss. Symbolerna stiger ner och blir BOKSTAVLIGA - gäller det kanske särskilt JORD-elementets symboluppsättning? Den kriminella underjorden (Platons grotta med fastbundna själar?) stämmer bra ihop med att den här sorten är uppfylld av temat RESURSER.

Däremot är jag osäker på om astrologin binder Pettersson till Palmemordet eller lösgör honom från det. Se transiterna som jag just lade ut i inlägget "palmemordet" (som mest sågar Katrine Marcals knaskrönika i samband med årsdagen av mordet). Jag menar, med tillräckligt "lösligt" spekulerande skulle man ju kunna binda Palmes Skorpionascendent till Petterssons opposita problemhärd i Oxen (Månen/Rahu ägda av en "libidinöst" uppvarvad Venus+Mars där Oxens härskare, pengarnas Venus, är en verksam illgörare för Skyttascendenten.)

Jag tror nog inte man ska göra såna lösa kopplingar. Din upptäckt är däremot oerhört intressant oavsett gärningsmannafrågan. Det är "arketypernas lek" mitt inför våra oseende ögon!