Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 9 februari 2016

Bayerska tågolyckan - total kortslutning på himmelen
Himmelen vid tidpunkten för de två tågens frontalkollision utanför München är faktiskt så ovanligt kortsluten att den förtjänar en snabb kommentar.

De hårt stångande hornen - Stenbocken (makthavarens brutalitet och godtycke) - stiger i öster och drar med sig färdmedel och kommunikationers härskare Merkurius upp i öster. Skälet till kollisionen sägs ha varit ett signalfel, dvs. en "glitch" i kommunikationen.

Men detta gör oss inte klokare. På en djupare nivå ser vi dock att Stenbockens herre, gränsdragningens eller dödens Saturnus kastar sin korta 60-gradersblick mot ascendenttecknet och samtidigt kväser "räddaren i nöden", Jupiter, som dessutom är lamslagen i det åttonde korruptions- och dödshuset. En dubbel oförmåga hos Jupiter att rädda således. (Se inlägget om Zeus Soterios för en diskussion om Jupiter som frälsaren.)

Dessutom angriper olycksplaneten Mars ascendenten från Vågen och denna bråkmakare är illa konfigurerad eftersom dess disponent (Venus) är fånge i förlusternas tolfte hus, vars tillfälliga ägare Jupiter själv, som vi just såg, är inlåst i åttonde onda huset för synd och uraktlåtenheter i det förgångna. "Döden är syndens lön" - finns det något enskilt hus som kontrasterar mot den goda karmans femte hus menar jag att det måste vara det åttonde, i den naturliga zodiaken är livets Lejon och dödens Skorpion verkligen de mest kontrasterande tecknen!

Så här långt har vi - bland annat! - båda de naturliga illgörarna i aspekt mot färdmedlens Merkurius nära ascendenten.

Men det blir värre, för Månen har nu nått Vattumannen, en symbol för människomassor (och dessutom folk på färd då Månen åtminstone i äldre västtradition knöts till resande). Och under de 2½ år dödens och begränsningens Saturnus passerar restriktiva Skorpionen kommer inte bara en allmänt flyktingfientlig atmosfär att råda i de länder Satan pekat ut för snar undergång utan även de inhemska befolkningarna kommer att gå åt som flugor. 

På "astrologiska" ser nu Månen i Vattumannen disponerad av en dödlig Saturnus och är det två tecken som inte hittar någon synergi med varandra är det den rationella Vattumannen och den irrationella biologiska överlevnadsinstinktens Skorpion. Saturnus i Vatten är en vek bas för en grupp resenärer att färdas på, och även en intellektuellt vek bas för de arma barn som föds dessa dygn.

Det är faktiskt bara två dagar sedan "Den falska svenska militärchefen" - en större granskning av det sociala utstötningssyndromet (Vattumannen och Skorpionen samtidigt aktiverade i en karta). Här kommer signaturen tillbaka i formen av en spektakulär tågkrasch som symboliskt berättar om att Bayerns folk stöter ut sig själva ur mänskligheten - tåg krockar mot tåg. 

Jag var fullt upptagen med förra inlägget så olyckan kablades ut, men inser nu att temat finns där också, ärkeängeln Gabriel får de onda "halvbloden" att angripa varandra, precis som de här två tågen. Som så ofta ligger vissa teman i tiden, och bloggaren lyckades alltså skriva ett inlägg (Paralleller till dödskirurgen) som på visst sätt illustrerar samma princip som de två tågen lastade med präktiga resenärer i det kapitalistiska hjärtats innersta mörker, Bayern.

Summering: I horoskopet för den bayerska tågolyckan fungerar INGENTING! Glöm för ögonblicket den hinduiska doktrinen om planeternas "verksamma" natur, jag tror dess betydelse överskattats på den här bloggen. Faktum är att olyckskartan är helt begriplig enbart i termer av de naturliga illgörarnas angrepp mot ascendenten, deras underliggande disponenters belägenhet och kanske framför allt räddaren Jupiters oförmåga att bidra med något i dess usla husplacering. 

Horoskopet tecknar en total "liability" eller en enda stor akilleshäl. Frågan är om vad mer elände tisdagen och onsdagen med Månen i Vattumannen kommer att bjuda på. Kanske var det tyska nationalhoroskopet det horoskop i hela världen som hade en "sårbar" punkt som matchar olyckskartan. Undersök själv (jag hinner inte). Tyska nationalhoroskopet i:

Vredens vind över EU-diktatorn Tyskland (april 2015)


2 kommentarer:

 1. En sak som inte nämns i analysen ovan är att den angripna Jupiter i åttonde dessutom är härskare över tredje huset - kommunikationer...

  Det finns ändå ett element av tur i oturen, hur hemsk olyckan ändå var. Hörde på radio att det är skollov ("karnevalslov") i Tyskland just nu. Och ett av de två tågen är i vanliga fall fullpackat med hundratals elever å väg till skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kompletteringen - från 98 till 99% suspekt horoskop!

   "Tur i oturen": har, tror jag, nämnt en brand i Kalifornien som spred sig från hus till hus men lämnade gatans sista hus oskadat. Journalisten Jess Stearn berättade i "A Time For Astrology" (1972) hur en astrolog granskade horoskopen för husägarna (minns inte antalet, kanske ett halvt eller ett dussin). Han upptäckte att alla utom ägaren av det sista huset svarade mot de pågående transiterna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.