Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 januari 2016

Vilddjurets tal 666 och kapitalismen



Härskarna (arkonterna) i det antika
kaldéisk-babyloniska dekanatsystemet


Apropå Uppenbarelsebokens (13:18) viskning om att vara märkt med Vilddjurets tecken eller tal 666, så verkar alla försök att lösa detta fokusera på gematria eller numerologi, kanske för att bibeltexten uttryckligen säger att det är en hemlig nyckel till en människa. 

Talvärdet för det "andra odjuret" med makt given från det "första odjuret" att skapa liv i avgudastatyer av Draken (Satan) - som kastats ut från himmelen och nu regerar över "land och vatten" - råkar händelsevis sammanfalla med zodiakens uppdelning i 36 dekader. Vart tecken eller levande smådjur - zodion - är enligt urgammal tradition uppdelat i tre delar om 10 grader - en dekad.

Betraktat enligt pytagoréisk talmystik (som det finns några exempel på i Nya Testamentet) tillhör 666 de "triangulära talen". Det slog i detta nu bloggaren att Wikipedas artikel om Vilddjurets tal saknar referenser till någon astrologisk teori i frågan. Det andra odjuret med "lammets horn" (en bagge? Antikrist, det kristologiska Lammets baneman?) men drakens (Djävulens) röst skulle kunna representera zodiakens hela underdivision. Men hur kan man likställa de 36 dekaderna med en människa?

Jag medger att följande kan kännas en smula långsökt men prova åtminstone tanken. Om inte annat ger inlägget upphov till nya tankar, nya mönster och kanske t.o.m. början på en nygammal Berättelse. 

Om man använder de kaldéiska dekaderna, där planeterna i visst arrangemang löper som en cykel genom zodiakens 360 grader, då kan man betrakta zodiaken som helhet som ett enda levande väsen, en gigantisk kosmisk drake som slutit sig som en ring kring den fängslade världen. Via de 36 dekadernas 7 planetära härskare får ringen en inre koherens eller sammanhållning som gör att Draken är medveten om allt som sker inom dess domän. (Annorlunda uttryckt: samtliga sju planeter eller "huvuden" genomsyrar minst ett av de fyra elementen eller "världsvåningarna".)

Kanske har vi i talet 666 bara har att göra med en sedan länge förlorad sinnebild för "denna världens herre" i termer av en negativ värdering av babyloniernas (kaldéernas) astrologi. Plötsligt är det inte längre så säkert att de judiska asketerna i Qumran (Dödahavsrullarnas författare) var praktiserande astrologer på det sätt man i dag kanske tänker sig. 

Den här bloggen har kanske under flera år visat vilken deras attityd till astrologin var och samma attityd är helt uppenbar inom den så kallade gnosticismen (egentligen ett flertal olika läroriktningar): kosmos ansågs i senantiken som ett veritabelt fängelse som själen störtat ned i därför att människans högre själ (ängeln) fattat tycke för det djuriska, kroppsliga liv som levdes på den här planeten. 

Det finns inget gott att säga om människan från den antika astrologins ståndpunkt, allt drakens "sju huvuden" (sju planeter) berättar är hur själen snärjts och förvillats av det den förledda mänskligheten kallar godhet eller ondska. Människans egna uppfattningar har ersatt den gudomligt givna lagen och därmed visar människan - särskilt den helt sekulariserade - att hon är i Djävulens våld (och i många fall t.o.m. gillar det).

*****

Dessa judar och egyptiska (och judisk-egyptiska) gnostiker var således extrema i sin tolkning av den babyloniska astrologi som förvisso redan 500 år före Uppenbarelsebokens tillkomst ägnat sig åt astrologi på personnivå. Just detta, att dra ner Satans kontrollsystem på människonivå var kontentan av den judiska Henoks boks anklagelse mot änglarna, dessa andliga väsen som givit den simpla människan instrumenten för att förstå tidens gång. 

Detta system utnyttjades likväl av sekteristerna i klostret vid Döda havet. Men de identifierade sig med sin inre ängel, föraktade de som fallit till "köttets nivå" och upplevde därför inte att de upprepade det angeliska fallet i urtiden. Framför allt förde de inte läran vidare till "folk i stort". De använde astrologin enbart i syfte att spåra de kosmiska huvudaktörerna i vad de trodde var en ond tidsålders absoluta slutskede. Dödahavssekten var extrema elitister och upplevde att "änglar" (deras egna "översjälar"?) vandrade på området där skriftstudierna och andlig exercis bedrevs - i stekande ökenhetta.

Var arbetsförhållandena i öknen så extrema att de spontant framkallade det som förr kallade "autoskopa hallucinationer" av en oförstående och materialistisk psykiatri men som alla bättre vetande nu känner som ut-ur-kroppen-upplevelsen? Kunde de textstuderande och arbetande asketerna komma in i transtillstånd där de blev medvetna om sina två väsensled, den skäligen obegåvade apkroppen med dess kroppsnära och begränsade intelligens och den inneboende eller gästande ängeln som en extern och fri observatör? Såg munkarna sig själva ovanifrån men kallade det att "änglar gick ibland dem" - och "dem" syftar då här på den enkla människan, själva kroppshöljet.)

Det var inte frågan om att "hitta något bra" även i påfallande prövosamma horoskop och bjuda det nyfödda barnets föräldrar en halvlögn till berättelse om ungens (och deras egen) framtid. (Vilken förälder kollade inte in barnets utsikter till rikedom eftersom detta påverkade deras egen ålderdom!)

Nej, astrologin användes vid denna tid av en liten judisk grupp för att skönja Guds plan för den yttersta tiden och för att identifiera de viktiga aktörerna. Att kristendomen blev till som en direkt följd av denna orientering och hur dess västliga gren sålde sig till Mammon är en av historiens många tragiska paradoxer!

Den franske statistikern Gauquelin verkade ha upptäckt att astrologin också fungerar på detta sätt: den befattar sig inte med gemene man utan verkar bara genom samtidens stora livsöden. Hans omtalade "Mars-effekt" avtog när han gått igenom toppskiktet av Frankrikes läkare och började studera horoskop för läkare på obskyr nivå. (Gaugelin lade upp ett system för att placera läkarna i en hackordning där t.ex. flitigt omnämnande i pressen indikerade prominens inom skrået.) 

Ur det här perspektivet är det väldigt få individer i var generation som "räknas", de är sin tids Solar. Majoriteten har alltid varit "Månen" eller den ansiktslösa massan som lever närmare sitt lunära och dödliga jag än sin levande andesjäl (Solen). De judiska sekteristerna i Döda havs-klostret hade kanske rätt. Vem som läser den här bloggen fattar ett dyft. Änglarnas felsteg i "begynnelsen" var att ge den simpla mänskligheten förmågan att räkna - och se hur de genast började kalkylera själviskt, för att profitera på sitt lilla övertag jämfört med dem som inte kalkylerade alls. (Räknenissen Merkurius är "upphöjd" i det till vinstgivande skörd syftande Jord- eller resurstecknet Jungfrun. )

Det är pga. valet av den lägre naturen (Månen - fixeringen till sinnesupplevelser) massorna förblir ansiktslösa kreatur som världens onda ledare så enkelt får att gå dit Ondskan alltid velat ha dem. Hör bara två ekonomer i DN kritisera en expertutredning som tycker att låglönejobb och kontroll arbetslösheten är en feltanke. När man börjar läsa vad de själva säger, inser man att det är Djävulen som talar, han som talar svart och kallar det vitt:

"[Det] pågår en teknologiskt driven strukturell förändring av arbetsmarknaden i alla moderna ekonomier, ända sedan industrialismens barndom. Den är avgörande för produktivitetstillväxt, reallöneökningar och förbättrad välfärd."

Satans lögner! Paul Mason, i sin utmärkta bok "Postcapitalism", visar att it-revolutionen ligger i direkt konflikt med kapitalismens själva grundsatser (vilket de två ekonomerna döljer i sitt resonemang) och att västvärlden troligen aldrig mer kommer att komma ur krisen som slog till 2008. 

Varför beskriver inte ekonomerna den verkliga framtidsprognosen - som barkar åt helvete för västvärlden? Därför att Överheten hela tiden söker kontrollera och bestämma Berättelsen.

Satanismen hörs på nytt i följande tanke hos ekonomerna: "Den låga sysselsättningsgraden för lågutbildade står i skarp kontrast till situationen för övriga grupper på svensk arbetsmarknad."

Detta är samma tanke som landsförrädaren Reinfeldt yttrade och som ständigt hörs från alla svenska tidningars ledarsidor: Alla ska upp i 100% (eller mer) sysselsättningsgrad för att mardrömmen om Åskan och Systemet ska snurra väloljat åt den onda överhet som skimmar folken på deras arbetes frukter! 


Den onda överheten har positionerat sig så, att utan att jobba särskilt hårt (kanske sitta in på ett styrelsemöte då och då mellan golfrundorna) kunna låta pengarna jobba åt dem. På eBay köpte jag häromdagen två kontaktdon medlar mellan två olika kontakttyper. Paret kostade mindre än 15 kr - inklusive frakt från Kina! De där två adaptrarna skulle ha kostat säkert en femtiolapp styck i en svensk specialistbutik. 

Paul Mason har rätt, satansrösterna i DN ljuger inför tidningens läsekrets. Ekonomin kommer aldrig mer att hämta sig, men ingen vill börjat tala om att nätet - västvärldens sista högteknologiska uppfinning - krossade kapitalismens själva grundidé. Det blir inga mer vinster i framtiden. Det är därför de svekfulla svenska politikerna istället släpper in dessa onda andra att profitera på människans som sådan - vinst på skolbarn, vinst på sjuka människor.

Kina-exemplet visar varför det är så bråttom för USA och EU att bilda handelsavtal, väst vet att de håller på att tappa initiativet och att Ondskan håller på att förlora till den nya Bättre Värld som följer när vår ekonomiska modell kollapsar. Ekonomerna i DN kritiserar ett uppenbart svenskt problem men deras förslag till lösning räcker inte långt när verkligheten helt skenat från själva kapitalismens idé!

När vi hör röster mörka det verkliga mörkret vet vi att det är Djävulens intentioner som talar genom "experterna", den Djävul som söker kontrollera världens alla folk, numera tillverkande högteknologiska produkter ingen egentligen behöver. Gaugelin har så rätt, Sverige är en "non-entity" en läkare utan renommé. För att förstå det djävulsspel som landets ledare driver - t.ex. i frågan om att svartmåla ryssen så att Sverige hakar på NATO som fullskalig medlem - måste man förstå de svenska rov- och mödarkapitalisterna som vill säkra SAAB och Bofors lönsamhet, åtminstone så länge de själva lever. Staten och kapitalet sitter verkligen i samma båt.

De som driver Sverige är inte alls beredda att likt en gång Kuba lägga ner falskspelet och vid vite av många års isolering leda vägen mot en ny samhällsordning där lönsamhetsmotivet är helt bortlyft ur ekvationen och där medborgarna äntligen släpps fria från tyranniska småpennalister som kräver att alla jobbar från morgon till kväll för att delta i USA:s förlorande kamp mot Kina. Kapitalismen gick under igår, men DN vill inte att deras läsare ska oroa sig.

*****

1970-talets bästa svenska låt var troligen signerad Peps Persson och hans Blodsband. De översatte reggaesångaren Peter Toshs Mark of the Beast till präktig skånska: "På deras panna ser jag Vilddjurets tecken/Och där de vandrar, där växer hatet och skräcken". (Snea figurer, 1976)

Peter Tosh blev mördad några år in på sin solokarriär (efter avhoppet från den grupp han startat med Bob Marley), men hans horoskop kan ses här. Som synes en skärande skarp opposition mellan Satans huvud i Oxen och Venus (och troligen psykets Måne) i nej-sägaren Skorpionen. 

Det kan vara så att en planet i opposition till Algol är bättre rustad att upptäcka Djävulens ränker, men eftersom det inte finns någon levande tradition om den här stjärnan att falla tillbaka på, är det är bara mina preliminära intryck efter några års granskningar av "algoliserade" horoskop (och dessvärre oftast utan känd födelsetid).


PS. Det är ett rent sammanträffande att i efterhand upptäcka att inlägget trycktes ut vid publiceringstiden 11:11 = 1 + 1 + 1 + 1. Fyra är talvärdet som alluderar till den manifesta värld (kubiska rummet) som "denna världens herre" gör anspråk på!

Inga kommentarer: