Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 januari 2016

Världen går sönder 2016


Välgörenhetsorganisationen Oxfam meddelar att deras förutsägelse att den rikaste procenten i världen kommer att sitta på like mycket tillgångar som fattigaste hälften har slagit fel. Situationen kommer att besannas ett år tidigare än vad man tidigare antagit. (The Guardian)

Det som var en prognos har svenska journalister tydligen presenterat som redan fullbordat faktum! Eller läste jag fel gång på gång under förra året? 

Oaktat det allt större glappet mellan svensk inbilskhet och exempelvis dess reella läsförståelse är nyheten precis lika alarmerande. Den antyder att glappet accelererar mellan de utsugna fattiga (en grupp som slukar alltmer av "medelklassen" för vart år) och den onde rike mannen - jordklotets vampyrer som nyliberalismens moder Margaret Thatcher släppte loss just före Ändens Tid. 

Det kommer en Ändens Tid i slutet av varje tidsålder och det vi ser är just nu är slutet på Fiskarnas tidsålder, detta kuriösa tecken som antyder möjligheten att röra sig antingen "uppåt", mot ökat medvetande, eller "nedåt", mot tilltagande världslighet och krympande förstånd.

Återvänder man till den gamla judiska associationen av zodiaken med patriarken Jakobs 12 söner representerar Ruben Fiskarnas tecken.
Se: Jakobs 12 söner och zodiaken (2013)
 Rubens testamente (skäligen misogynt!) till sina efterlevande i den aldrig kanoniserade judiska (och av de första kristna övertagna och bearbetade) "De 12 patriarkernas testamenten" kan sammanfattas enkelt. Han manar barnen att undvika sitt eget livsöde, att inte degradera sig i ungdomens synder och köttsliga lustar i vilka han, Reuben "hälldes ut". Guds vrede visade sig sedan i "såriga utslag på hans könsorgan vilka behövde sju månader att läka." Ruben besinnade sin förmörkelse och gjorde avbön från sin debila mentalitet.

Den här antika texten är förkristen, men det är illustrativt att jämföra med den indiska astrologin. Här representerar Fiskarnas matchande 12e hus världslig förlust och kanske också skälet till detta: "sängkammarens hemliga nöjen"! Jag har flera horoskopexempel på utåt sett välanpassade människor som är påfallande erotomaniska och Venus - erotikens planet - har sin "upphöjelse" här i den bejakande och expansiva Jupiter på dess "Vatten-nivå". 

Det är rätt naturligt att den indiska sidotraditionen om sängkammarens glädjeämnen kan vara medaljens andra sida: Fiskarnas påfallande brist på världslig framgång. Inom idrotten finns den oskrivna lagen att aldrig ha sex natten innan en viktig tävling, man vill inte dra på sig "förlorarens ande"!

På en högre nivå representerar förstås Fiskarna moksha, själens befrielse från Vatten-själen eller den Vegetativa Själen som producerar den lägre naturens matriser som de inkommande själar som "faller" och ämnar återfödas anpassar sig till under moderns havandeskap. Fiskarnas härskare Jupiter kan beskrivas som Världssjälen eller en vag underliggande struktur som ges i förväg och sedan konkretiseras i takt med Saturnus - fader Tid - och världens gång. 

Jämför med Rubens testamente som beskriver de "sju andar" som driver unga och kåta människor i fel riktning: den första (och primära) anden är "livsanden", med vilket ganska säkert avses Jupiter, varifrån portioner av "liv" blir till den individuella Solen - atman eller själen i varje levande kropp. 

Att den grekisk-romerska kultursfären kallade 12e huset för "den onda daimonens tempel" skulle också kunna knytas till den köttsliga liderlighet som huset sägs kunna beteckna. (Det här påståendet ger naturligtvis vika i praktisk tolkning om t.ex. Saturnus i ett horoskop indikerar stark självkontroll.)

Vad har nu okontrollerade strömningar i den låga näringssjälen att göra med världens problem med de onda rika som roffar åt sig och reducerar livets sötma för de 99% av befolkningen återstår? 

Bloggen gick för flera år sedan igenom några hundra direktörshoroskop - näringslivet/Vattensjälen! - och gjorde då en kuriös upptäckt. En markant del av horoskopen hade begärets planet Månen i Fiskarna! Rubens synd: ungdoms vadande i lusta efter köttet! Bättre är således inte världens stora företagsledare, de är omogna själar vilkas handlande får förödande konsekvenser. Lyckligtvis är de så få (se The Guardians antal) att en upprepad mänsklighet mycket lätt kan skära halsen av dem och införa en ny egalitär världsordning. Den med öron, höre! 
Se: Zeus Soterios och gårdagens människotyp (2012)
IS publicerar sedan flera år avrättningsvideor på nätet och denna terror avser uppenbarligen att på sikt ställa om maktbalansen i världen, från "hor" till "helighet". Att Gud skulle använda unga och ohängda mördaränglar för att uppnå övergången från den lustfyllda och degraderade Fiskarnas era till Vattumannens tidsålder, kan naturligtvis tyckas märkligt. Men don efter person! I mörka tider blir uttrycken krumma och brutala. 

Jupiter har en sida via Skytten och en annan sida via Fiskarna (vars 12e hus också representerar fängelse och andra slutförvaringar för människor som helt enkelt inte samverkar väl med sina omgivningar). I Skytten expanderar medvetenheten, i Fiskarna renas Världssjälen från dess dräggiga tendens mot det kroppsliga eller jordiska.

Syftet med IS (vad de än själva tror de sysslar med) kommer troligen att sammanfalla med Vattumannens tidsålder. Då kommer den giriga direktörens typ inte längre att accepteras, de kommer att se som de patologiska livsformer de är, långt lägre på evolutionsskalan än mänskligheten är designad till.

Som kineserna sade: "Vad behov av omsorg har Naturen? I en enda (komplex) operation verkställer hon på en enda gång tjugo olika planer." Så enorm är den intelligens som rör världen i planerad riktning. Jämför det med den patetiska onda kvartalskapitalismens ojande. Vilka råttor människan har drivit fram inom sig.

Efter att världen gått sönder till följd av denna onda undermänniska kan Fiskarna sägas ha utfört den negativa halvan av sin uppgift. Sedan följer reningsbadet.

Inga kommentarer: