Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 januari 2016

Vad då jag dyster? (Konspirationsälskarnas generella horoskop?)

TILLÄGG I tillägget längst ned en kvantitativ granskning av den subjektiva trend jag i texten menar mig ha märkt under de år jag samlat in data.




För den som missar look-alike faktorn mellan den tyska justitieminstern (DN) - islamofobiskt övertygad om att skuren av antastanden på nyårsafton var orkestrerad av Islamiska Staten om inte något värre - och dåren Alfred från satirtidningen Mad, kanske politikerns horoskop ringer en klocka!

Alla tecken kända från främlingsfientliga horoskop på plats!


Vi kan lämna det stora hjärtats Venus i Lejonet utan extra färgmarkering. Det här horoskopet är helt försvuret åt Vatten-elementet som fruktans och sorgens indikator. Solen i alltid kritiska och smått diskriminerande Jungfrun bara understryker den senaste skörden av Jungfru-horoskop som bloggen hittat i samband med den andefattiga materialisten som inte förmår läsa Livets djupare berättelser utan tror han gjort ett grundligt arbete efter att ha skannat av en annan människa yta!

Lustigt nog andra horoskopet denna söndag i det flitiga skrivandets tecken med en Sol i Jungfrun och den fallna Månen i Skorpionen (här också illa understödd av en fallen Mars i Kräftan). Den förste var den amerikanske NATO-generalen med det lustiga namnet BreedLove!

Missa heller inte den vedervärdiga EU-ättade skolläraren som lät indianbarn dö i det unga Amerika. Där istället varianten med Solen i Skorpionen disponerad från den hyperkritiska Mars i Jungfrun. Den galningen kunde överhuvudtaget inte se att indianerna hade en egen kultur, så låg var hans egen intelligens!

Jag säger nu inte att kombinationen Jungfru och Skorpion i alla förekommande fall drar ner intelligensen till så katastrofala nivåer att man hittar olycksbarnen hos Sverigedemokraterna. Men att försvara vissa astrologiska kombinationer med hänvisning till den jämna fördelningen över soltecknen bland de begåvade Nobelpristagarna börjar bli lite tröttsamt. Helt klart har bloggen genom stor uthållighet samlat så mycket enskilda fall att åtminstone bloggaren ser vissa mönster dyka upp oftare än de borde i samband med inskränkta och attitydstinna människor. 

Man ska heller inte glömma den tidiga studien - på basis av en inskränkt och fördomsfull attityd - där jag testade vederbörandes störning i horoskopet som en hypotes: "Så här kan det väl ändå inte se ut på himlen om man vill vinna Nobelpris?" Mycket riktigt visade sig störningen mycket sällsynt inom den bevisligen öppna och intelligenta gruppen! Bara en lyckträff i bloggens tidiga historia eller verifikation att mänskligheten verkligen kommer i alla former och färger och att astrologin åtminstone verkar teckna vissa tendenser?



Tillägg

Givet de obegåvade kommentarer den här bloggen samlar på sig närhelst den nämner SD, jämförde jag alla sparade födelsedatum som taggats antingen som nazi eller rasist OCH innehåller någon av följande tre kombinationer: 1. Solen-i-Skorpionen med Månen-i-Jungfrun, 2. Solen-i-Jungfrun med Månen-i-Skorpionen eller 3 Solen-i-Skorpionen och soldisponenten Mars i Jungfrun. 

Jag bör kanske tillägga att man inte vet om den tyske justitieministern är främlingsfientlig och i bloggens tidigare inlägg om Köln samma dag förnekas inte på något sätt att rånare kan arbeta i gäng. Vad som är så tröstlöst är hur låg intelligens de människor uppvisar som går på hudfärg eller nationalitet istället för att förstå det som jag sade i det tidigare inlägget: vi bevittnar just nu det rika västerlandets undergång i ett krig mellan de fattiga och de rika. 

Steg 1 - kontrollgrupp 1
1000 slumpberäknade datum, batch 1: 23 träffar
1000 slumpberäknade datum, batch 2: 31 träffar
54/2 = 27 träffar eller 2,7% av hela underlaget

Steg 2 - kontrollgrupp 2
9063 verkliga födelsedatum: 210 träffar eller 2,1%

En god överensstämmelse så långt, 2,7 och 2,1 snittar på 2,4 och om ytterlighetsvärdena är representativa för slumpvariationer har vi ett "bara slump-fönster" på cirka ±14%. Notera dock att detta är ett mycket stort underlag och därför ytterst stabilt.

När vi nu söker procentsatsen nazis eller intensiva främlingshatare inom den stora gruppen (steg 2) representerar de 210 träffarna 5,2% av hela gruppen. Bloggaren har alltså upplevt rätt under de år han suttit och antecknat födelsedatum: den här typen av teckenkombination HAR förekommit så mycket oftare i samband med etnisk inskränkthet att han börjat notera egenheten. 

En helt annan fråga är om 5,2% är en statistiskt signifikant överrepresentation, men den kan jag inte basera pga. otillräckliga kunskaper i statistik. Spontant skulle jag säga att det är en anmärkningsvärd förhöjning. Kombinationer av Jungfru och Skorpion har förmågan till osedvanlig grymhet eller brist på att leva sig in i vissa ämnen. Det kan vara så att negativitet i dessa tecken bildar en "negativ synergi".

Liten inblick i bloggarens ständigt pågående undersökningar av än det ena, än det andra:



1 kommentar:

Anonym sa...

Antalet anmälningar i Köln nu över 500
Fyfaen viken rasism och främlingsfientlighet det finns i Tyskland. Förutom Ängeln Merkel förstås.
I sverige, den otadlige besserwissern Siwert Aldenryd himself.