Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 januari 2016

Tyska medelklassen redo att skjuta mot utlänningar



Rubriken kan låta tillspetsad men detta är i praktiken vad högerpopulisten Frauke Petry i ett EU-skeptiskt parti ger uttryck för (DN). Publiceringen kommer bara två dagar efter att DN publicerat en sjuklig appell signerad en oärlig och slirig fransman och med tydlig önskan att styra tankerummet och inte bara informera om världsläget publicerar nu borgarblaskan, utan någon övergripande blick för vart tidningen är på väg, en text som avslöjar att borgerligheten är minst lika fanatisk och galen som någonsin någon muslim. 

Det är bara att inse: chefredaktör Wolodarski har fått hela tidningen att tippa över ända i uppbragdheten över knivhuggen i Israel. Nu låter han publicera en text där en antisemitisk fransk filosof hatar den judiska Judits bok om nationell heroism. Nu ska araben smutskastas om det så innebär att judarnas eget kulturarv stryker med. Aldrig har väl Wolodarski tidigare lyckats svika sin egen etnicitet på två sätt samtidigt: dels genom ogenomtänkt solidaritet med det västerländska projektet Israel (varför tror ni USA och England fortsätter spionera på landet - till och med till den gräns att de hackar Israels livedata från det nationella stridsflyget?). Och dels genom det initiala sveket att välja  Mammon före rättrådigheten, sedaka

Jag tycker synd om de borgare som redan betalt in sin årsprenumeration för denna okvalificerade och rent ut sagt schizofrena dynga som en förr i tiden så läsvärd dagstidning blivit!

Mer intressant är det astrologiska uttrycket för ett i sig legitimt och lovvärt motstånd mot Kapitalets projekt EU spårar ut och blir en tysk borgerlighets muslimhat (för det är naturligtvis detta den "kristna" Frauke Petry, precis som Wolodarsky, innerst inne tänker medan ordet utåt är "migranter").



Petrys månascendent (klockslag okänt) börjar suggestivt med Vattumannen, tecknet som betecknar mänsklighetens fråga att abstrahera koncept "folkgrupp" ur ett myller av människor. Utan inskränkningar till följd av egoistiska partsintressen representerar Vattumannen hela människosläktet men här synes den stora överblicken, kapaciteten till konceptskapande en smula omogen. 

Precis som i Sverigehoroskopet, blir den gravitas som borde följa på ett psyke/sinnelag i Vattumannen lite lättare och flyktigare av att Saturnus står i pojkmentalitetens tecken Tvillingarna, ett mentalt rörligt tecken. Att denna regleringens planet utifrån Månens perspektiv intar femte politiker- och ledarhuset visar att den här kvinnans fysiska ascendent, vilken den än är, hör sitt inre psyke och låter det styra. Hon har blivit politiker.

Samarbetet mellan psyke och dess bas är dock i grunden bra så frågan blir hur en rimlig avgränsning mellan vandrarna (Tvillingarna) och den egna nationen (Månen i Vattumannen) drar så snett när Frauke Petry menar att gränsvakter ska få skjuta prick på migranter som envetet söker ta sig över landsgränsen.

På en nivå räcker det med att inse att Luft i första och femte sektorn ger företräde åt principfrågorna. Det är Månen-i-Vattumannen som faktiskt hotas av att Saturnus står i ett merkurialt och rörligt tecken så att Tvillingarna kommer att individer i rörelse och som Petry av någon anledning inte anser har rätt att få bli framtida landsmän (muslimerna).

Och det är under den tydligt intellektuella Luft-modellen man hittar allt det andra, den låga och själviska människotyp som kan följa av Jord/Vatten-kombinationen om den är så primitiv att den bara ser till sina egna resurser. I synnerhet går blicken till den ultraprimitiva Oxen i fjärde sektorn för det privata, det egna hemmet, den egna belåtenheten med livet. Flyktingströmmarna påverkar det enda som den välmående medelklassen har kvar som liknar religion, rätten till att få lyxutrusta sina egna hem och "post-politiskt" slippa bry sina små huvuden om hur världen där utanför har det. Det är när den här fullständigt förslummade människotypen tvingas aktivera sig politiskt vi får människor som Frauke Petry, en Satan som erbjuder populasen fullösningar som ingen lösning alls är! 

Trots att konjunktionen mellan Satans huvud (stjärnan Algol) och den halshuggna demonen Ketu är svag befinner den sig just i det tecken som är mest intresserad av det egna landet - Oxen - och dessutom "för-psykologiskt" i den meningen att Oxen (ett Venus-tecken) enbart är intresserad av frågan: "bereder detta mig njutning eller obehag". Det säger sig själv att Satan i hemmets komfortabla vrå då viskar: vapen till det egna hemmet - som i Amerika - så att vi kan skjuta prick på alla suspekta personer som går över våra gränser.

Det är också värt att notera hur Månen i Vattumannen, sinnelaget som i teorin omfattar hela mänskligheten utan inskränkningar eller preferenser, stöter på patrull i det här horoskopet. Det finns ett annat tecken som också ägnar sig åt grupperingar, och det är den klaniska Kräftan, som sorterar folk på bas av deras "blod" eller släktskap. Kräftan är måhända främlingsfruktans Urmoder eftersom det är samma princip som skapar revirkänslan och viljan att bygga ett eget tryggt hem vari människan slipper engagera sig i "allt det svåra där ute". 

Kräftan är således populismens primära måltavla och Frauke Petry har nu välbefinnandets Venus i Kräftan, men tyvärr i fiendens och olyckans sjätte hus. Här uppstår en konflikt i horoskopet eftersom sinnelaget i Vattumannen visade att det var det STORA KONCEPTET OM MÄNSKLIGHETEN som skulle gälla, men så kommer den i sammanhanget lilla och obetydliga Venus in som en fiende till den stora och nobla tanken om en enda mänsklighet. 

Det är uppenbart så att Frauke Petrys verkliga födelsehoroskop (baserat på födelsetimma) har en så pass viktigt placerad Venus att den här konflikten mellan Kräftan, som också signifierar etniska grupper eller "folk" baserat på det inskränkta biologiserande synsättet, och det stora konceptet om mänskligheten bryter samman. Kvinnan blir något mindre än vad enbart Månen/psyket inledningsvis indikerade för oss. 

Och vad händer när den sublunära Vatten-principen skadar den rena tankens Luft? Bloggen kallar detta "dissociation" eftersom vatten i andevarelsen - vatten i lungorna inte är en bra sak för den rena tanken. Vi får märkliga uttryck inom alla områden förutom dem där spelets regler är att hoppa vilt mellan känslor som efterrationaliseras eller vice versa, dogmatiska positioner med vilka man populistisk söker spela på åhörarnas irrationella känslosträngar.

Horoskopet är på sitt sätt lika ondskefullt som Carl Bildts eller Fredrik Reinfeldt. Det är ett remarkabelt faktum att det nästan aldrig är politiker på vänsterkanten som föds under "dissociationens" dubbla eller i värsta fall totala brist på bokföring. Det är alltid "propra" högerpolitiker som slirar mellan giriga Vatten-elementet och Luftens intellektuella konceptioner (borgaren kommer alltid att ljuga och bedra sin omvärld för att rättfärdiga sin "guldkant" på livet). 

Detta borde säga läsaren något om i vilka kvarter Livslögnen frodas och hur nödvändigt det är att korrigera barn födda med denna falska natur redan i en väl fungerande grundskola. I Sverige har slappt föräldraskap över flera generationer lett till en så andlig inavel att nationalhoroskopet är en bedrövelse att skåda. Självisk materialism upptar hela Sverigekartan och infektionen sprider som som alltid från hög till låg.

Stockholmtidningen DN är en av de värsta smittspridarna. I en visserligen viktig krönika om invandrarhatets söndervittring av rättsstaten uppvisar han likväl fanatikerns irrationella klängande vid myten att demokratin skulle vara det bästa försvaret. Det är i själva verket demokratin som frigör fram de krafter Wolodarski ororas för! Platon uttalade sig i antiken om de fyra styresskicken. Denne kloke tänkare hade genomskådat vad dagens borgare inte längre har tankekraft att lista ut själva. 

Woladarski är osammanhängande för han levererar exakt Platons insikt i ett citat, men utan föreslå något annat samhällsskick: "Om utbildning och demokrati varit ett säkert vaccin mot radikala ideologier hade Förintelsen aldrig inträffat." Men är det sociologen Bauman som Wolodarsky citerar, eller uttrycker han en egen tanke? Texten är pinsamt vag och det blir inte bättre när Wolodarsky till sist visar att han inte förstått alls: "Står demokratin säkert?"

Dunkelt tänkande har nu aldrig stört borgaren som ändå bara fejkar rationell och påläst men egentligen helst bara vill titta på underhållning på HBO...


Bonusspaning

Partiledningar skiftar ständigt och varje studie kan vara föga mer än ett stickprov på hållningen vid tiden ifråga, men i samband med påståendet att högern lider av Lögnens ande, tendensen att dissociera sig från hela bilden och söka skapa skäl för sin rätt att leva en lögn, återvände jag till några äldre granskningar av partiledningars sammansättning. 

Eftersom socialdemokratin korrumperats av ett toppskilt högervrida själar går den ministudien inte att använda, men låt oss jämföra "Nya moderaternas" partiledning under åren med Reinfeldt och den genomgång av Vänsterpartiets ledning från samma period.

Kollektiv kvalitet - moderata partistyrelsen (okt 2011)  
Representerar Vänsterpartiet ett högre intellekt? (dec 2012) 

Eftersom få personer i var styrelse ingår granskar jag samtliga horoskop manuellt för att få syn på alla de underfundiga sätt varpå en "dissociation" kan uppstå. I vissa fall kan det vara som hos den sliriga stadsministern Fredrik Reinfeldt (m), att Sol och Måne drar åt olika håll (här: Solen i Vatten och Månen i Luft), men en annan variant är där det kommer en inharmonisk aspekt från t.ex. ett Lufttecken som riktas mot ett Vattentecken eller vice versa. Ibland kan en krypande "söndring" i livet skönjas, där den ena handen inte riktigt vet vad den andra gör, redan av ett så harmlöst fenomen som att horoskopet innehåller en tydlig planetär betoning på just dessa två element, trots att de inte tekniskt sett knyter samman på något sätt.

När nu styrelsemedlemmarna vid resp. tidpunkt nämns vid namn och en notering om förekomsten av "dissociationstendensen" i någon form, ska inte detta tas som att den enskilda individen valt att uttrycka Lögnens ande. Jag har hittat människor med djupgående "dissociation" i sina horoskop men som inte i första hand varit notoriska lögnare utan primärt roliga och fantasifulla i sin tankelek! Min bästa väninna lider av skriande dissociationer och jag har roligare med henne än någon annan eftersom hon kan fulvinkla ämnen något så otroligt. Man kan bara ana vilket monstrum hon kunde ha blivit om hon varit intresserad av politik! 

Det enda intressanta i följande listningar är således slutsatsen. Är det borgaren som tenderar att vilja manipulera sina egna känslor med information (eller hålla viss information borta) för att Livslögnen inte ska krackelera?

Obs. De här testerna gjordes då 00.00 gällde för alla horoskop utan känd tid och klockslaget bara flyttades fram till 12.00 i de fall då Månen var överhängande nära ett nytt zodiaktecken vid dygnets början. Senare i bloggens historia ändrades detta omständliga sätt och idag har alla månascendenter (okänd tid) middagstid. Eftersom födelsetid saknas på nästan i dessa två partistyrelser saknas den kanske mest akuta typen av dissociation, den som uppstår då själva ascendent- eller personlighetstecknet är involverat!


Styrelsemedlem / Någon form av dissociationssyndromet?
(V) - 32 av vid tiden 33 medlemmar lokaliserades:
  1. Wiwi-Anne Johansson;7.11.1950; 0:00 NEJ
  2. Monalisa Norrman;19.2.1954; 0:00 JA
  3. Ann-Carin Landström;1.3.1955; 0:00 NEJ
  4. Karin Rågsjö;23.4.1955; 0:00 JA
  5. Mats Pilhem;20.5.1956; 0:00 NEJ
  6. Anna Hövenmark;16.8.1956;12:00 NEJ
  7. Mats Einarsson;21.1.1960;12:00 JA
  8. Mia Sydow Mölleby;27.10.1960; 0:00 JA
  9. Ulla Andersson;4.1.1963; 0:00 NEJ
  10. Birger Lahti;12.11.1964; 0:00 JA
  11. Jonas Sjöstedt;25.12.1964;12:00 JA
  12. Josefin Brink;11.11.1969; 0:00 NEJ
  13. Karl 'Kalle' Larsson;6.12.1969; 0:00 JA
  14. Mussie Ephrem;23.6.1971; 0:00 NEJ
  15. Emma Wallrup;23.7.1971; 0:00 NEJ
  16. Veronica Kallander;15.5.1972;12:00 NEJ
  17. Aron Etzler;19.3.1973; 0:00 NEJ
  18. Rossana Dinamarca;2.1.1974; 0:00 NEJ
  19. Kaj Raving;20.5.1974; 0:00 NEJ
  20. Hediye Güzel;10.9.1977; 0:00 NEJ
  21. Henrik Holmqvist Dinamarca;7.8.1978; 0:00 NEJ
  22. Erik Hegelund;31.1.1979;12:00 NEJ
  23. Hans Linde;4.02.1979; 0:00 NEJ
  24. Ana Rubin;19.3.1980; 0:00 NEJ
  25. Tamara Spiric;7.7.1980; 0:00 NEJ
  26. Martina Nilsson;13.11.1980;12:00 NEJ
  27. Ida Legnemark;24.6.1981; 0:00 NEJ
  28. Linda Snecker;3.2.1983;12:00 NEJ
  29. Sara Mohammadi;21.2.1983; 0:00 NEJ
  30. Peter Möller;16.12.1984; 0:00 NEJ
  31. Malin Karlsson;9.1.1985; 0:00 JA
  32. Madeleine Nyvall;17.8.1986; 0:00 NEJ
8 av 32 = 25%

(M) Jag sparade aldrig Nymoderaternas styrelse så jag letade upp dem på nytt - därav tolvslaget som standard på alla utom ordföranden Reinfeldt. Dessutom hade jag nu hittat data för samtliga 14 i styrelsen där 2 saknades några år tillbaka:

  1. Gustaf Douglas;3.3.1938;12:00 JA
  2. Erik Langby;28.2.1951;12:00 JA
  3. Beatrice Ask;20.4.1956;12:00 NEJ
  4. Pia Kinhult;19.8.1959;12:00 JA
  5. Susanna Haby;15.12.1960;12:00 JA
  6. Saila Quicklund;31.10.1961;12:00 JA
  7. Gunilla Carlsson;11.5.1963;12:00 NEJ
  8. Hans Wallmark;23.1.1965;12:00 NEJ
  9. Fredrik Reinfeldt;4.8.1965; 9:54 JA
  10. Sten Tolgfors;17.7.1966;12:00 JA
  11. Madeleine Raukas;22.1.1967;12:00 NEJ
  12. Anna Ibrisagic;23.5.1967;12:00 NEJ
  13. Christofer Fjellner;13.12.1976;12:00 NEJ
  14. Erik Bengtzboe;9.2.1987;12:00 JA
8 av 14 = 57%

Som synes sätter det vissa spår i bloggarens medvetande att beräkna, snabbkommentera och i många fall slutarkivera horoskopen för rubrikskapande folk. Det var definitivt mer än bara en "känsla" att moderater tenderar att vara involverade i manipulativ "dissociation", dvs antingen total självlögn eller också tendentiös faktapresentation (desinformation). Vänsterpartiets fjärdedel med den astrologiska signaturen ökar nu markant och över hälften av nymoderaterna var "drabbade"!

Men får att ingen skugga ska falla över någon vänsterpartist med "dissociationen" måste jag påminna om hur en av signaturens viktigaste uttryck från första början benämnts "det sociala utanförskapet" och det är uppenbarligen på den sociala skiktningens nivå komplexet verkar hos vänsterpartisterna som kämpar för an bättre integration (inte minst lönemässig) i landet. 


Själva astrosignaturen har således ett så vitt spektrum att den kan sträcka sig från rena sociopater och borgerliga vanelögnare till människor som råkat illa ut för att klasskrankor och härskarklassernas mobbningstendens förnekat dem ett fullgott liv. Låt oss gissa att det inte är klassförtryckets ok borgarna gnäller över. Nej, här hittar vi Lögnens barn som på alla till buds stående sätt söker efterrationalisera sina obefogade privilegier. 

Att det ofta är gårdagens patrask som nu kommit upp sig ett pinnhål i samhällsstatus gör bara Situation Sverige så mycket mer tragisk. Klassproblematiken internaliseras nu och blir psykologisk så att klassresan per automatik tycks göda den grupp bloggen kallar Lögnens barn, lika falska i själ och hjärta som tidningen DN.

Inga kommentarer: