Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 januari 2016

DN berättar om big bang-dinosaurier

DN och kanske fler tidningar har en nyhet om att en mer exakt dateringsmetod har förstört nydarwinismens hypotes om blind evolution via lyckosamma mutationer. Det visar sig nu att våra älskade dinosauriers omedelbara föregångare (med något annorlunda benkonstruktion) levde i princip ända fram till de äldsta fynden av den "klassiska" dinosaurtypen. Adjöss de i vilket fall som helst saknade "övergångsformer" som den obsoleta och av geologin influerade evolutionsbiologin desperat klängt fast vid på övertid. ("Gradualismen" inom geologin fick sig en liten törn när ön Surtsey bildades rapidsnabbt på 1960-talet, men skam den Humanist som inte drar filten över huvudet och lever kvar i Darwins värld!)

Faktum är att den synske Edgar Cayce (1877-1945) ur transtillstånd producerade en "skapelseberättelse" som är mer trolig än darwinismen eftersom den senare nu börjar bli rejält falsifierad. Enligt Cayce fanns redan ett djurliv på jorden när en ny existensform anlände hit. Immateriella intelligenser som en del i dag skulle identifiera som människosjälar. Dessa själar var PUR KOGNITIV KRAFT och vad de såg, det blev de. Den själ som koncentrerade hårt på ett träd, blev trädet! Dessa själar började således interagera med djurliv och fauna på jorden och ger en helt ny mening åt TT/DN-rubriken: "Big bang även för dinosaurerna".

Den kreativa själen levde sig in i existerande livsformer - färdades parallellt med värddjuren som en väsensskild Alien från en annan dimension - och STÖPTE MED SIN VISUELLA PROJEKTIONSKRAFT OM DJUREN för att bättre passa värdens önskemål och idé om god åkkomfort. Det är i själva verket Darwins "mutationer" som är en tom skröna. Varje ny art (genus) som springer fram närapå ur tomma intet ("big bang"), utan långeliga tider och pyttesmå inkrementella justeringar, är resultatet av exceptionell intelligens som en trappa upp, på arkitektkontoret, har intervenerat och givit den lägre naturen ett nytt direktiv. 

Det är ÖNSKAN OM EN NY FORM SOM KOMMER FÖRST, sedan anpassar sig de enklare systemen längre ner i den biologiska kedjan till det nya direktivet och löser problemen så gott de kan. Detta vet redan dataprogrammarare som också arbetar i intelligenta och kreativa hierarkier, men dessa löneslavar är i allmänhet så hjärntvättade av den samtida sekulära samhällsandan att de inte förmår se den Stora Bilden. 

Det är dock fascinerande är att mänskligheten nu skapat så skarpa mätinstrument och så extrem optik att de kunnat titta in i cellernas fördolda värld och börja anat något av dessa hierarkiska förhållanden. Astrologin känner naturligtvis redan till detta. 


För grovmateriella livsformer är det förstås formplaneten Saturnus i härskarläge i Stenbocken som dominerar den plastiska och receptiva lägre naturen, här representerad av Månen i Kräftan (Kräftan som det skyddade hemmet eller Cellen har i sin tur Jupiter - förgrening och variation på tema - "upphöjd" i sitt tecken som en slags ockult insikt om var de biologiska förutsättningarna för liv först kommer till - i den "skyddade verkstaden"). 

Tillsammans beskriver axeln den ärthjärnestora världsbild materialistisk biologi tror är allt, men som ändå (lärde jag mig helt nyligen av en bok om DNA) är ett närmast obegripligt komplext mirakel i sig. Men vad gäller de kreativa andar som via sin intelligens skapar hela världar, om dem gäller den antika filosofins begrepp simplex - de är helt enkla i naturen, odelbara, mikrokopior av den ultimata Källan från vilken all manifestation i varje given värld har sin upprinnelse.

Det var helt enkelt själen som tröttnade på att ta sig fram i en apas kropp. Själen såg "i andanom" sig själv gå upprätt och sen servade den lägre naturen (tids nog) dessa varelser med en direkt nykonstruktion. Man måste dock förstå att dessa själar - våra "anfäder" verkar på en så hög kognitiv nivå att ingen människa på jorden i dag är värdig att ens röra deras mantelfåll. För att anknyta till den visionäre och av mainstream-vetenskapen bespottad biologen Rupert Sheldrake kunna likna dessa andliga megaväsen vid de formala minnen som idag håller arterna intakta ("morphic resonance"). De skapande urfäderna har gått vidare men deras klara kreativa tanke ekar alltjämt i den här lägre världen.

Minns Platons märkliga påstående att hans idéer eller former var "levande väsen". Det som är dagens homo sapiens är helt enkelt en delmängd av den "urfader" som var den förste att tänka "jag behöver en användbar tumme på den här näven" - och se strax hade han en tumme!


PS. Samma resonemang gäller naturligtvis om det liv på jorden som redan existerade då det Edgar Cayce kallades "de kreativa krafternas barn" anlände till den här planeten. Cayce, kristen i vakentillståndet, producerade så egenartade berättelser i trans att han skulle ha blivit bränd på bål om han levat i Italien under katolska kyrkans mer dekadenta period!

5 kommentarer:

Christian sa...

Hej,

På vilket sätt menar du att evolutionsläran börjat bli "rejält falsifierad"? Vilka fynd, menar du, är det som skulle ha falsifierat evolutionsläran? Det enda du presenterat här ovan är ju en studie som visar att dinosauriernas tidiga evolution gick mycket fortare än man först trott. Jag förstår inte hur dessa fynd på något vis skulle kunna vara oförenliga med evolutionsläran.

Seaward sa...

Ah, bloggen hedras med fler frågor från den vetgirige Christian, som först klipper och klistrar 1400 tecken engelsk text och sedan inte drar sig för att kräva redogörelser av bloggaren "med egna ord"!
:-)

http://sidereal.hall-of-man.com/2015/12/naturalismen-tillhor-gardagens.html
http://sidereal.hall-of-man.com/2015/12/en-handlingens-man-2.html

Jag kan bara upprepa: om du inte tydligt kan bedöma ett inläggs genre utan tror den här texten utspelar sig på torftigt naturvetenskaplig diskussionsnivå, då bör du läsa fler typer av böcker. Det ligger i den här bloggens natur att låna stoff och blanda och ge. Vissa inlägg vandrar mellan dröm och vakenliv och påminner mest om litterära utkast. Du kan trösta dig med att inte vara ensam om att ha akterseglats av dessa texter.

Men för att ändå svara i sak, trots att du ger sken av okunskap om evolutionsbiologins teorier och i så fall är på helt fel ställe för att inhämta grundläggande kunskaper:

Vilket du själv kunde förstått genom att läsa DN-artikeln, skiljer enligt evolutionshistorisk teori så kort tid mellan "förfadern med annorlunda benkonstruktion" och de regelrätta dinosaurerna att hela tanken faller om blind (oplanerad) genetisk mutation som sedan selekteras (naturliga urvalet) först efter att mutanten bevisat sin överlägsenhet. När nu forskarnas fantasifulla tidslinje på 20 miljoner år för en sådan evolutionär utveckling nu har kollapsat, kollapsar också evolutionsmodellen.

Eftersom du redan i första inlägget indikerat viss kunskapsnivå ("tycker dock att det finns ett antal tämligen omfattande brister i hans arbeten") - ett påstående som alltmer ter sig som substanslöst "viktigpetteri" (triggerordet du svarade på) - avslutas frågestunden här.

Vid 56 tänker jag inte ta en högstadiediskussion i biologiska eller matematiska fundamenta, dels för att jag inte har den inriktningen (vilket jag redan har förklarat och mötte total brist på respekt från dig i tidigare tråd), och dels för att jag blir uttråkad av en diskussion som inte ens utgår från en korrekt uppfattning av "geisten" eller gestalten i en text. Likt tidigare kommenterade inlägg närmar du dig det här inlägget från fel perspektiv och söker tala snäv mainstream-vetenskap. Som sagt: fel läsare på fel blogg.

Ett tips till: göm dig inte bakom den tomma profilen "Christian". Det kan tolkas som maskerat springpojksjobb åt Humanisterna (vilka jag gav en skämtsam knuff i det första inlägg du kommenterade). En vanlig "Anonym" läsarkommentar är definitivt att föredra framför ett namn utan substans.

Christian sa...

Du hade alltså inga argument att presentera för din uppfattning om att evolutionsläran skulle vara "grundligt falsifierad"?

Seaward sa...

För att få något genom dörrspringan säger vi väl att det var så.

Christian sa...

Det hade varit intressant om du åtminstone någon gång, hade velat ARGUMENTERA för de påståenden du gör om evolutionsbiologi och intelligent design här på din blogg. Men jag antar att så aldrig kommer att ske...