Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 januari 2016

Sverige skyfflade flyktingfrågan på Danmark



Om horoskopet för Sveriges ID-kontroller vid Öresundsbron mest tydde på en infektion i fråga om lokala transporters inverkan på lokal ekonomi (husen 3 och 2), vittnar kartan för Danmarks snabba gränsskärpning om en djupare mänsklig tragedi. Horoskopet är faktiskt en spegelvändning: för Sverige var det bara själviskt egenintresse som tecknades via Jungfrun i öster. Genom att rotera samma karta 180° ser vi nu alla dem som förlorar på diskrimineringens eller särskiljandets princip (Jungfrun).

I öster ser nu den landsflyktiges tecken Fiskarna stiga, dubbelt förnedrad genom halshuggningens Ketu i första huset. Landsflykt eller exil är en av det tolfte husets innebörder i indisk astrologi och har manifesteras temat genom att det motsvarande tecknet placerar sig i det viktiga första huset.

Fiskarna, "samhällets olycksbarn", har inte många planeter på sin sida: enligt Narasimha Raos uppställning är det faktiskt bara Månen och Mars (härskarna till de andra två Vatten-tecknen) som ställer upp. 

Utom i det här horoskopet där båda två spärras in i det onda åttonde huset för dålig karma, korruption och död!

Ridå för samhällets olycksbarn!

Det kan tyckas märkligt att inte ens Fiskarnas egen planet Jupiter har rollen som en verksam välgörare, men de svårtydda reglerna är ju sådana att "en naturlig välgörare förvandlas till en planet som är ond i effekterna" om den äger ett världsligt starkt hörnhus. Och detta sker dubbelt här eftersom Jupiter är såväl Fiskarnas som Skyttens härskare. Då räcker det inte med att förstahusets i egenskap av att också vara ett triangulärt hus anses göra Jupiter verksamt god. Betyget för Jupiter dras ner något, och den anses neutral.

Ser man nu på Jupiters egna öden och äventyr står den bedrövligt illa i det sjätte huset för olyckor och fiender. De landsflyktiga - hatade av både svenskar och danskar.

Ridå för samhällets olycksbarn.

Må kapitalismen gå under i sin egen inhumanitet och det snart. Världen behöver en ny befolkning fostrad på en korrekt, icke-sekulär, icke-materialistisk värdeskala.


PS. Som med horoskopet för Sveriges gränsskärpning valde jag för Danmark en ort ungefär där "det händer", dvs i närheten av tyska gränsen. Ett horoskop för Köpenhamn hade istället givit Väduren stigande i öster, men då försvinner den pregnanta symbolik som så väl illustrerar det humanitära nederlag som Danmark tecknade med början klockan 12.00.

Inga kommentarer: