Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 januari 2016

Sexbunker-läkaren och nazismens syn på duglighet

DN skriver om en läkarlegitimerad och störd sexbrottsling som jag missade i rubrikerna för några år sedan, men givet hans tilltag är födelsedatumet guld för det seriösa studiet av astrologins grundprinciper. I det här fallet matchar sol- och måntecknen perfekt en som bygger en sexbunker för hålla kvinnan avskild och sedan sexuellt befläcka henne. 

Gott folk, vi har ännu ett exempel på det dekadenta uttrycket hos bunkerbyggaren och det privata hemmets tecken Kräftan och den avskilda, sårbara och i sinom tid våldtagna åkerns dotter Persephone, dvs. Jungfruns tecken! Nedsliten och sexutnyttjad i en bunker är en exakt parallell till underjordens Hades och hans övergrepp på den naiva och lättutnyttjade ungmön.

Tillägg 120609: Advokaten beskriver i AB sin klients totala känslorepression och dubbelnatur. 



Det här inlägget ur Flashbacks långa tråd är värd att fundera över för jag tror mannen som kommenterar citatet har rätt. Jag har noterat nästan sjuklig introvertism i vissa fall där protektionismens Kräfta möter den antisociala Jungfrun, den här läkaren måste verkligen ha varit en sextorsk, i meningen alltför timid för att kunna hantera relationer mellan könen utan att tillgripa krystade medel.
Citat, ursprungligen postat av Onanizt:
Att han undersökte henne för veneriska sjukdomar anser jag är typiskt för autism. Det finns en rolig tråd här på fb om att autism och psykopati kanske inte är så olika trots allt.

Jag tänkte på aspergare direkt jag såg rubriken. Intelligent plus delvis idiot. "Tystlåten" är inget signalement på en psykopat utan på någon med autismspektrum-störning.
     Likheterna mellan psykopat och aspergare är mycket stora. Hans Asperger gjorde din upptäckt när han arbetade med fångar på ett fängelse (han gick senare vidare till att arbeta med barn därför tror många felaktigt att han gjorde upptäckten som barnläkare).
     Hans Asperger själv kategoriserade aspergare som en undergrupp till psykopater. Sveriges mest kända konstaterade aspergare torde var seglaren Sven Yrvind (fd lundin). Han berättar gärna om hur han tidigt på 60-talet (se t.ex. hans hemsida) diagnosticerades som psykopat. En korrekt diagnosticering för den tiden då det fortfarande var en undergrupp till psykopater. 

Hans Asperger (födelsetid okänd) var en typisk "supralunär" betraktare av den sublunära lergröten - Jord/Vatten-typerna eller de kroppsfixerade människorna och deras "överutvecklade" orientering mot det biokemiska substratet som gör en människa affektiv, irrationella och ur stånd att stilla sitt lunära sinne för en stabil kontakt med den högre rationella själen, kort sagt "fallna själar". 

Problemet med den supralunära typen (Eld/Luft) är å andra sidan dess arrogans och, som i fallet Hitler, tendens, till extrema "slutgiltiga lösningar" för vad den anser vara mänskliga yttringar som faller kort om den gudomliga eller egenhändigt uttänkta normen. (Hitler kan knappast sägas ha nått några högre sanningar, men var bräddfylld av sina egna barocka åsikter!)





Det är dock intressant att se hur Aspergers supralunära renhet allvarligt fläckas eller förmörkas. Utifrån en månascendent disponeras psyket i Eld-tecknet Skytten av en Jupiter som befinner sig i ohälsans sjätte hus och dessutom angripen av den illa grinande Djävulen, han som dricker gäck med allt och alla, den ultimat oseriösa Vedersakaren som själv inte står för något. 

Den här psyk- eller månascendenten leder också till att en hyperteoretiserande Vattuman intar det tredje intellektshuset medan fjärde sektor för djupet av den egna tillfredsställelsen med livet ser allvarligt störd ut pga. turbulensskaparen Mars i den Vegetativa Själens Vatten - strömningar i själens biologiska substrat som dessutom är smutsade av att Jupiter/Satan äger även Mars. 

Sjukdomshuset kontrollerar således både psyket och orienterar det mot det sjukliga och läkarens eget inre lugn. Återstår bara den märkliga kombinationen av Solen och dess ömsesidiga fiende Saturnus (den svarta solen) i intellektets tredje hus. Någon mer som tycker att horoskopet ser som klippt och skuret ut för att avlasta sig sin egen olust genom att studera sinnessjuka människor i fängelsemiljö? 

Tidningsartikeln klargör dock att Hans Asperger valde att se det friska i människan. Jag väljer att se Jupiter i sjätte huset som en nyckel: han vände sig emot sin "satansangripna Jupiter" i olyckans och fiendens hus. De som anklagade eller förnekade Jupiter (den stora godhetens planet) var hans fiende! Man kan fundera över skillnaden mellan det Algol-drabbade horoskop som i sista stund bifogades detta inlägg, en psykiater som tog motsatt ståndpunkt.


*****


I en artikel i The Spectator från 2015 ses psykiatern Hans Asperger som en del av det nazistiska människoutrotningssystemet och drömmen om en elitmänniska, ett synsätt som många pålästa grisar på Flashback uppenbarligen skriver under på, även om ovanstående citat inte kan klassificeras i någon riktning. Sättet som ordet "idiot" används på - inte i affekt - antyder dock en typisk Flashback-användare, en svensk rasist med inverterat underlägsenhetskomplex och landets officiella biologistiska inriktning.

Utvikning. För att rädda svenskarnas intellektuella hälsa borde omedelbart all medicinsk forskning termineras eller åtminstone hållas utanför allmänhetens synfält. Vi blir bara sjukare och sjukare i huvudet av denna ensidiga människosyn, vilket avslöjades häromdagen när svenska kroppstorskar kollapsat på dessa appar som testar blodsockret. Appen gör ingen nytta men leder istället till att friska människor skadar sig själva genom den biofeedback-mekanism oandliga kryp överutnyttjar. Vatten + Jord ger denna affektiva påverkan av det kroppsliga, och som romaren Plotinus sade är själen föga mer än en hora när den vänder sig NEDÅT istället för att vara orienterad mot sin Rationella högre källa.

Flashback-inlägget är dock intressant eftersom det påpekar en allmänt negligerad förhistoria (Aspergers studier på ett fängelse) som även The Spectator lämnar därhän.

Det verkar ligga mycket i tidningens sammankoppling av Hans Asperger och ett hyperrasistiskt Wien (där 10% av befolkningen var judisk men intill Hitler fejkat kristna=sekulära, allt för att bli accepterade i samhället). Hans intresse för det sjukliga och underlägsna var väldigt tidstypisk. 

Samtidigt är autismspektret ett sjukdomstillstånd. Historien har nu vänt sig 180 grader från USA:s och Hitlers absurda önskan om rasrenhet. Skulle också autismen normaliseras på det sätt som skett med homosexualiteten i det sekulära samhället med dess förnekelse av högre gudomliga naturlagar, ja då kan inte längre brottsliga själar korrigeras genom återfödelse som autister/aspbergare eller homosexuella. 

Naturlagarna låter sig dock inte bevekas av en allt mer degenererad sekulär människotyp. Ödet har många möjligheter att omplacera själarna i en återfödelsemiljö som bäst passar dem. Sexuella brottslingar kanske helt avskiljs från sin själsgrupp om den är på väg mot en permissiv västkultur och återföds homosexuell i en kultur som inte accepterar denna avvikelse. Därmed fullbordas själens egen karma likafullt. 

Människan kan hata religionen - som talar om dessa ting - hur mycket hon vill, men det enda hon gör är att blockera sig mot sin intelligens, sin rationella själ, under ytterligare ett liv. För Världsalltet spelar det ingen roll, vi har evigheten på oss att famla runt som idioter. "Frälsning" eller "uppvaknande" sker på individuell basis.

Hur ska man då förklara den hjälpsamma pedagogik för autister som redan bedrevs på den klinik där Hans Asperger arbetade? Katolska kyrkans "sin eaters" - folk som med stort hjärta tar på sig andras synder och "bränner en annans karma" kommer i mina tankar. I den spansk-judiska kabbalistiska texten Zohar nämns att själar som upprepade gånger sköter sig så illa på jorden "omyndigförklaras" och kommer vid en senare återfödelse att få rida rygg på en äldre och mognare själ. 

Detta tolkade jag länge som att vissa själar är komposita - en kropp härbärgerar en själ och så en till som tvingats ned i latent tillstånd. Men man kan också förstå tanken just som att den helt vilsna själen hakar på en själ som har mer än nog av omdömesförmåga och, vilket Martin Luther bara dödpratade om, är villig till "överloppsgärningar", dvs mer än den minimalt efterfrågade godheten i samhället. 

Ett annat ord för de här stora själarna är barmhärtiga samarier eller samariter - se Jesus allusion till en episod i det bespottade distriktet Samarien vars huvudstad Sebaste sades krylla av astrologer och magiker. (En gång för många år sedan övervägde jag att starta egen astrologifirma och lekte med namnet Sebesteanen, "han från Sebaste". Dumpade idén eftersom flög under allas radar; dubbelmeningen var så fördold att bara någon som levt ett liv i det här området KANSKE skulle kunnat känna en fläkt av något bekant i ett långt senare liv...)

*****

Artikeln i The Spectator nämner och ger födelsedatumet på det första offret på Wiens sjukhus för Hitlers nya policy att avrätta odugliga barn. Gerhard Kretschmar var född blind och med outvecklade armar och ben och återkommande "anfall". Läkarna idiotförklarade honom och i den själsbefriade materialistens värld (Jord och Vatten) räckte det för att bli av med livet. 

När jag ritar upp horoskopet för detta lilla gossebarn blir jag nästan rädd över tydligheten i det enkla astrologiska grundschema baserat på de fyra elementen som den här bloggen presenterade 2009.

 
 
I Kretschmars horoskop står det "sociala utstötningssyndromet" som spön i backen. Inte bara angriper den mordiska och hatiska Mars-i-Skorpionen en nymåne i människovärdets och den sociala inklusionens Vattuman. Även Vattumannens härskare glider en nivå under Luftelementet (människans rätta nivå) och hamnar i offret eller martyriets tecken i Fiskarna - i det "vegetativa" Vatten-elementet. Det är naturligtvis ofrånkomligt att Kretschmars mänskliga form var så skadad att hans liv bara hade utspelat sig i den vegetativa sfären: matas för att hålla en rudimentär organism vid liv...

Horoskopet visar återigen hur den kraftfulla ömsesidiga receptionen - här mellan de "stora ödespenslarna" Saturnus och Jupiter (form och utfyllnaden av formen och dess besjälande) - verkligen är en aspekt på gott och ont. I den här bloggens förenklade version av den komplexa hinduiska astrologin - jyotish resonerar inte ens utifrån elementen som viktiga meningsbärare vilket är dess misstag! - visar sig nästan alla försök att sammanföra Luft och Vatten ge udda resultat och det här nazistiska offret av ett svårt handikappat gossebarn påminner om kopplingarna mellan sociopater och deras karmiska "korrektion" i nästföljande liv. 

Det är möjligt att bara "den barmhärtiga samariten" eller "överloppsgärningar" - Jesus uppmaning att praktisera allkärlek utan hänsyn till person - kan bryta mänsklighetens demoniska förruttnelse. Då ligger Sverige med dess utbredda främlingshat långt ner på listan över länder som blockerar mänsklighetens slutliga erövring av sin egen nivå - Luftelementet - vari de upptäcker sig vara andar av luft!

Se också Wikipedia om människans verkliga kropp, den subtila kroppen. I gammal hinduism ansågs den fysiska kroppen inte verklig, men delar av den subtila kroppen går vidare från liv till liv. Den grekiska filosofen Platon kan ha varit medveten om den här doktrinen flera hundra år innan den formaliserades i Samkhya-kosmologin. Han lämnade Jord-elementets solida kropp utanför resonemang om den eviga världens transformationer. Den här flitigt använda illustrationen påminner också om att Jorden bara är Guds fotapall men saknar del i Själen:





Tillägg

Artikeln i The Spectator visar sig vara en rik källa till bekräftelser av varjehanda astrologisk doktrin. Ta t.ex. omnämnandet av den rumänske neurologen Erwin Jekelius (hör ordet "jäkel" i hans efternamn och studera Satans huvud i horoskopet). Under Hitlers rasbiologiska program avrättade han 789 barn i Wien, många med autism eller epilepsi.
Allt som allt mördades över 200.000 handikappade barn och vuxna under T-4-programmet och det för "dödshjälp" för barnen. Krematorier byggdes bredvid klinikerna, sjukhusen och skolorna med löpande band för att transportera människokropparna direkt till ugnarna. Det är en extrem underdrift att säga att nazisternas arrangemang knappt går att ta in.




Här är det rätt uppenbart att neurologiska Merkurius angripen av Anklagaren (Satan) i offrets hus tycks ha varit något som Jekelius inte lyckades befria sig från (tolfte huset är i bästa fall det hus där själen slutgiltigt renar sig från världslig besmittelse), utan tvärtom överförda på de skyddslingar han avlivade "för det större goda" i rasreningsprogrammet.

Oppositionen mellan Vädurens subjektiva jag-horisont och den sociala balansens Våg har en besvärande tendens att dyka upp hos individer eftervärlden dömer hårt och här ser man Jekelius intensiva libido (ömsesidig reception mellan Venus och Mars) som yttrar sig som en "arisk idealism". 

Månhoroskopet i Tvillingarnas tecken ska vara en opartisk budbärare eller kommunikatör och inte drivas av någon som helst egen agenda. Därför är "idealhuset" en dålig benämning på alla horoskop med Tvillingarna som ascendenttecken. Vädurens härskare är nämligen en verksam illgörare för Tvillingarna, eftersom krigiskhet avslöjar partiskhet. 

Bloggaren själv lever således inte riktigt upp till de högt ställda kraven på Tvillingarna i öster, men till sitt försvar vill an anföra att hans Sol "bränner" Mars i Vågen vilket reducerar det marsianska 11e idealhusets tendens att producera ett "ariskt ideal"! Att sedan Solen i bloggarens femte hus ändå är en rätt narcissistisk position måste vägas mot att Vågen faktiskt vill social harmoni och jämlikhet (vågskålarna i balans) även om det femtehuset tenderar till extremt individualistiska presentationer... 

Hos den rumänske rasisten och massmördaren i "vetenskapens namn" ser vi istället en ytterst ogynnsam Sol i Oxen i tolfte förlusthuset så att människans intelligens är hård drabbad av det av Satan angripna intellektet. Både Sol och Merkurius är faktorer vid bedömningen av den intelligens som delvis ligger i själens subtila kropp och delvis är beroende av det kroppsliga verktyget. Med bara en månascendent kan inget sägas om den fysiska hjärnan, men ur psykets synvinkel är denne Jekelius bräddfylld av åsikter om vad man bör göra med skadad intelligens - det är sin egen själs skada han sökte fixa genom att mörda andra. Vilket felslut!

Tittar man noga på saken är psykiatern/massmördaren Jekelius lika störd i psyket som Hans Aspberger eftersom också hans måndisponent befinner sig i ett av de s.k. onda husen, i det tolfte för offer. Helt klart var det hans eget sjuka jag som såg sjukdomen i barnen istället för det friska i dem.

Notera också hur hans samvete är lika korrupt som nationen Sveriges, med samma kombination av Saturnus och "halshuggna" Draksvansen/Ketu. Bloggens påstående om att vi har halva Sverige fullt av återfödda nazister från Andra Världskriget blir allt tydligare. Och att det var USA som skapade resreningspolitiken och inte Tyskland var en nyhet för mig. Även detta rimmar väl med det här landets perversa USA-kärlek. Se triangeldramat Tyskland-Sverige-USA och förstå varför Sverige kommer att gå under när Saturnus i rollen som Liemannen och Rättskiparen anländer under hösten 2036...