Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 januari 2016

Sådan förälder, sådant barn? Högerkvinnan Sarah Palins våldsamma son

Me mentally unstable?

Klockslag på denna sajt för när konservativa Sarah Palins son i berusat tillstånd slår sin flickvän i ansiktet och sedan ömkligt hotar att ta sitt eget liv. Sådan är karaktären i familjer som stöttar den onde rike mannen Donald Trump!



Obs. Måndagskvällens planettransiter ligger i den här kartan i inre kretsen och Track Palins födelsehoroskop i som den yttre kretsen.

Att Track Palin är något av en hetsporre anas genom Solen i Väduren som definitivt ges en intensitet av att disponenten Mars står i Tvillingarna. Krigets planet är ju hussignifikator för tredje huset som inte bara står för kommunikation utan för livliga och rörliga kommunikationssorter som sång och dans. Jag har ytterligare horoskop i min samling där Vädur i kombination med Mars-i-Tvillingarna resulterat i våld i hemmet, men det kan vara en slump. Det är inte så vanligt att hustyranner skryter med sitt våld inom husets fyra väggar, så kartorna är få. Ur samlingen mordhoroskop skulle man dock säkert kunna sålla fram några för våld i hemmet...

Överlag har jag upplevt Mars i Tvillingarna som en ovanligt aggressiv placering, även om energin brukar kanaliseras genom intellektet som debatt och ordstrid. Humöret kan svänga blixtsnabbt hos dem med denna placering OCH en lättviktig Måne... Av allt att döma har mannen Månen i Vågen som här ligger i opposition med sin egen disponent Venus - kvinnornas planet! Det här sinnelaget i "balansens tecken" ser allt annat än balanserat ut... Det kan betyda att känslomänniskan (Månen) och handlingsmänniskan (Solen) båda är oerhört påverkbara så att krigiska Mars är en kritisk planet i detta horoskop.

Tittar man sedan på kvällen då Track Palin angrep sin flickvän haglar det budskap som påminner om de som åtföljt den senaste tidens dödsfall inom artistskrået. Se bara hur vid tiotiden på kvällen Lejonets tecken med Jupiter stiger över hans hemstad Wasilla i Alaska. Detta betyder att polisen, som får brotta ner den spritstinkande och "krigiska" politikersonen återigen gestaltas av lagens upprätthållare Saturnus med dess "bindande" 270-gradersaspekt mot den uppblåsta och överdrivna Jupiter. 

(Är det bara en koincidens att föregående inlägg också handlade om transiterande Saturnus i samma roll? Det inlägget var färdigskrivet innan jag fick syn på nyheten om Palin.)

Att våldskvällens psyke (Månen) ligger på nästan rät linje med den korrumperande Djävulens stjärna och dessutom stort uppslaget i tionde huset för offentlighet motsvarar en praktfull skandalrubrik!

Och missa inte att hårdhetens och (skulle en del säga) det patriarkala förtryckets Saturnus står i opposition till Månen/sinnelaget i det fjärde huset för hemmet på transitkartan (man vill inte ha in den kalla och fordrande Saturnus i det hus där trygghet och belåtenhet med livet borde råda).

Här är den transiterande och flyktiga Saturnus/Mån-oppositionen dessutom i den fysiskt orienterade "sataniska axeln" (som möjligen står kroppsligt våld närmare än vissa andra oppositioner).


Vill man titta mer på det flyktiga vardagslivets (Månen) kvaliteter denna kväll, råder således materialistisk och förgiftad lersörja - Månen-i-Jord opposit Saturnus-i-giftiga-Skorpionvatten och den senare slirar eftersom Skorpionhärskaren Mars befinner sig i Luft. 

Vatten/Luft = dissociativt undvikande eller känslor och tankar i vilt kaos när man tappat kontroll över den rationella själens och den irrationella känslosjälens rangordning.

Den problematiska Månen under måndagskvällen snuddar vid Track Palins medfödda Jupiter i Oxen, och även den transiterande Saturnus motsätter sig under 2½ år samma Jupiter. När därför transiterande Saturnus har ett stryptag om transiterande Jupiter-i-Lejonet under ett år, faller även Track Palin handlöst under den här problemaspekten, just för att hans medfödda Jupiter påverkas. Och missa inte att det är hans Jupiter-i-Oxen som disponerar över hans medfödda Saturnus-i-Skytten.

Ännu ett tragiskt fall (men inte dödsfall) där de två stora ödespenslarna tycks leva rullan med en liten människa på jorden.

Det mest intressanta är hur kartan för våldsincidenten uppe i ett högervridet hem i Alaska stämmer in på Svenskt Näringslivs horoskop här i vårt ödelagda land... Det säger ett och annat om den rike onde mannen oavsett land. Högerns självlögn att de förtjänar sin ekonomiska elitposition ligger aldrig långt från det faktiska våld de utövar för att roffa åt sig. De t.o.m. skaffar sig militärens och polisens stöd genom att infiltrera politiken! Det är t.ex. Sveriges öde. 

Folket är i händerna på en rik elit som dikterar alla villkor och själva bestämmer att det är "terror" så fort deras privilegier verkar hotade. Det är därför Svenskt Näringsliv är så totalt oseriösa - varje debattinlägg i tidningarna handlar bara om en enda sak: skydda de rikas rikedom mot en rättvisare fördelning och en ny och rättvisare värld.

Astrologin må se ut som en barnlek men seriöst studerat väcker den själens insikt om den universella morallagen. Och när den kommer i blickfånget ser man vilka de verkliga förbrytarna är. Gissa varför Svenskt Näringsliv försökte smutskasta högskoleämnet filosofi (konsten att tänka) för några år sedan? De är skyldiga som synden och vet att bara ett okunnigt svenskt folk kan rädda dem från sitt rättmätiga öde.

Modern Sarah Palin, avslöjad som chockerande okunnig när hon sökte bli vicepresident, har tydligen samma "krigiska" problem i personligheten som poliserna noterade när de tvingade ner den rabiata sonen:



 

Inga kommentarer: