Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 januari 2016

Personifierar Petra Mede den arroganta och överlägsna svensken?


 


Var steget för långt och hastigt att gå från förtidspensionerad och ryggond samhällsförlorare - en svensk soffliggare och belastning enligt högern - till uppburen programledare i allsköns sammanhang? Petra Medes horoskop påminner i Vattuman-delen mycket om nationalhoroskopet och det gnistrar onekligen av intellektuell potential och t.o.m. brinnande kreativitet i denna luftblå del. 

Men problemet med den bitska och sexuellt desorienterade kvinnan att hon liknar nationalhoroskopet lite väl mycket. För när man söker "nivån" på hennes version av Vattumannen - tecknad av Saturnus - prickar hon in en betydligt mindre vacker del av nationalhoroskopet, den egocentriska Väduren som framfusigt och utan någon takt eller grace släpper ur sig vilka sårande saker som helst. (Sverigekartan har den ytterst viktiga Månen i Väduren och dess disponent Mars står uselt placerad i Oxen.)

Hon har med andra ord en fet portion av det folkliga svenska hatet i sig, det som avslöjats som aldrig förr sedan svenska folket började yttra sig i sociala medier istället för att sitta hemma i stugorna och förbanna omvärlden.

Titta nu hur denna närmast nazistiska övertro på sin egen överlägsenhet kombineras med den lika självförblindade aggressorn Mars i Väduren och hur den attackerar framgångens Jupiter i Vågen. Här är då den Petra Mede som från första början har kluvit svenska folket i en del som hatat henne och en del som älskat hennes fräcka oförskämdheter. 

Det är tveklöst så att hon skadar de människor hon relaterar till (Vågen) genom sin patologiska narcissism (Väduren) - en sida som paradoxalt nog också uttrycker någon form av "kriminell hyperintelligens". Det är bäst att inte fundera alltför mycket på vilket närmast föregående liv hon levt och som troligen var så fruktansvärt att hon tvingades till snabb återbetalning redan i detta liv genom ryggskadan. Och hon kanske skulle ha stannat på en säng. Nu har hon fått chansen att använda en ond intelligens som Ödet försökte bromsa in så att den kunde mattas av. Istället fortsätter själen bakom Petra Mede ursinnigt - trots skraltig rygg - att hävda sig med lika blandade reaktioner i omvärlden som Margot Wallström får just nu.

*****

AstroDatabank har de ansvariga motvilligt och negativt avlägsnat A-rankningen på hennes senaste mobbingoffer David Hasselhoff sedan det framkommit nya uppgifter. Men även annorstädes på nätet gäller numera hans "nya" födelsedag och därmed tycker jag man kan lita på uppgiftslämnarens nya klockslag. Det finns ingen anledning att som AstroDatabank här gör skriva XXX (skitdata) för den nya uppgiften. Särskilt inte som den nya dagen och klockslaget visar sig passa som hand i handske med Petra Medes mobbningutfall!

Hasselhoff kanske inte fattat att han är ett löje i Sverige, i de arroganta delar av befolkningen som utgörs av reinkarnerade nazister från Andra Världskriget. De är numera är självgoda cyniker som anser sig stå över andra människor, särskilt då mediefenomen med lite töntstämpel som väl ändå Hasselhoff måste sägas ha efter så många år med lågkvalitets-tv som Love Boat och Baywatch. Jag läste att han talangscoutades som föga mer än lite hunkigt kött när han i yngre år torkade rent bord på restaurang - detta stämmer perfekt med Solen i husliga Kräftan.

Men när Mede hånar en Kräfta räknar hon inte med att detta är det mest instinktiva och försvarsorienterade tecknet - helt renons på en befriande självdistans eftersom Vatten nu en gång är instinktivt djurbeteende, ännu inte kapabel till mänsklig intellektuell bearbetning. (Jag säger det igen: vatten och instinkter på Love Boat, vatten och instinkter på Baywatch!)



Dessutom är det här en aningen störd Vågpersonlighet som, likt Fredrik Reinfeldt, har den naturliga illgöraren Mars stigande. "Stridshingst" :-) I Vågen förvandlas den även i fallet Hasselhoff till "dubbelt ond", dvs. den är också ond i sina effekter. (Mars har sin befogade plats i vissa fall och då är den en "verksam välgörare".)

Petra Mede muckar alltså med fel hunk - den här mannen är kapabel till åtskillig purkenhet när hans kräftbaserade försvarsinstinkt går igång eller om någon är elak mot hans person (ascendenten). Och dessutom är handlingsmänniskan Hasselhoff driven av den instinktiva Månen som står illa till i åttonde huset för dekadens och korruption. Han är en dömd rattfyllerist och har haft stora spritproblem i sitt liv, något man kanske kan ana av den ömsesidiga receptionen mellan "mjuka" Venus i Kräftan och Månen i Oxen. Här är således ett typiskt exempel på "svamp-typen" eller folk med tendens till alkoholism eller narkotikamissbruk.

Även Vågpersonligheten drabbas av den här karaktärssvagheten eftersom Venus i klaniska Kräftans Vatten är dess bas. (Återigen en koppling mellan hans "hunkiga person" och tv-serien Baywatch som han både deltog i och producerade under många år. Kräftan stämmer perfekt med den lilla Baywatch-klanen och inte minst på ämnet: livräddning!)

Och här kommer ny Petra Mede och snörper på munnen utifrån sin vanvettigt primitiva nazikombination av Mars/Saturnus i Väduren - en minst sagt arisk underton till hennes konceptuella Vattuman-universum. (Se horoskopet för Hitlers start av Andra Världskriget! Finns här på bloggen.) 

Vågen mittöver och dess jupiteriska välmående drabbas hos Medes "partners" och flytta nu blicken över till Hasselhoffs horoskop och se hur hans Våg känner inför hånet! AGGRESSION i första huset!

*****

Hasselhoffs horoskop är intressant på många sätt. Ta bara den extrema förenklingen i de tre kvaliteterna. Här är det övertydligt hur han befinner sig helt i lidelsens eller passionens våld (Rajas guna) vilket naturligtvis heller inte bidrar till godmodighet eller självdistans. Passionen tvingar in individen i det här livets stridigheter!



Det är faktiskt riktigt illa ställt med självdistansen här (och jag kan förstå att en naturligt elak människa som Petra Mede inte kan hålla sig för att peta till honom i veka livet). Det är bara Ljusets kvalitet - Sattva guna - som skänker medvetenhet om att man inte är "det här" - denna kropp, denna personlighet - och saknas Ljus i en karta ska man passa sig för att driva med den människan. De är troligen andligt blinda. 

Här är det så illa att bara en planet betonar den sattviska kvaliteten och det är den i sig mörka/tamasiska Saturnus i Jungfrun. Men sattviska Jungfrun har ställts på undantag i det här horoskopet eftersom dess antisociala och materialistiska tendenser måste upplösas om själen har återfötts för att jobba med Vågens uppdrag, dvs. socialisera och söka närhet till människor. Då duger inte Sol-Jungfrun Greta Garbods obotligt solitära utanförskap. Men i detta försvinner också Hasselhoffs kanske mest självdistanserade (egentligen bara kroppsligt självkritiska) sattva-komponent. Den sattviska Månen är helt utslagen på temat självdistans eftersom den både ligger i mörka/tamasiska Oxen och i ett mörkt hus.

Återstår bara de sattviska Solen och Jupiter och båda är hörnplacerade och därmed starka i livsödet. Det förklarar hans onekliga framgångar i livet, men särskilt Jupiter förvandlas i ett hörnhus till en verksam illgörare så att hela hans mellanmänskliga axel (Vågen/Väduren) skriker av obalans med sina medmänniskor. Och in i denna axel bryter sig då den typiskt ironiska svensken Petra Mede!

Och i termer av självdistans är som sagt den sattviska (medvetna) Solen i Kräftan kanske den sämsta placeringen för den varan! Också Fredrik Reinfeldt (Solen i Kräftan) visade alla tecken på att bli purken och sur när han utsattes för spefullhet i medierna. Det är nog helt enkelt så att mötet mellan Hasselhoff och Petra Mede var ett mellan två extrema motpoler, båda uppblåsta stroppar men på olika sätt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla här, en förutsägelse om att prins Charles ska bli kung om en vecka:

http://snilleblixten.net/2016/01/14/astrologi-prins-charles-blir-kung-den-26-januari-2016/

Havsörnen sa...

Flashbackmongot "Död o återfödd" förnekar sig inte.

Flashback Forum 2015-09-21:

"Användaren Död o återfödd avstängd för Ohörsamhet. Avstängd i en månad."

Snilleblixten/Död o återfödd: "När folk verkligen börjar komma till insikt om att jorden de facto är himlavalvets stationära masscentrum, den heliga geocentrismen, så kommer det att bidra till ett starkt andligt uppvaknande hos människor."

Hare Krishna! :-)