Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 januari 2016

Paralleller mellan dagens Sverige och Hitlers naziparti

"Nazisterna attraherade främst den lägre medelklassen: bönder, offentliganställda, lärare, småföretagare - alla hade de känt av inflationen under 1920-talet och fruktade bolsjevikerna mer än något. Småföretagarna i synnerhet var mottagliga för Hitlers antisemitism, som såg judiska storföretagare som ansvariga för deras ekonomiska bekymmer. "
 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Party
Bara så att ingen blir förvånad när den gränskontroll socialdemokraterna just infört leder vidare till Sverigedemokraternas skrällseger 2018. Detta är ett ruttnande folk och det är deras politiker som fostrat den själviska "egna plånboksmentaliteten" till den grad att en hundavlare inte kunde gjort det bättre. Samtidigt är det omöjligt att kräva en universalistisk utblick av människor som stundligen matas med kapitalismens och konsumtionskulturens gift. Det går inte att tänka friskt i ett sådant akvarium.

Det här inlägget ska bl.a. notera en liten men spännande detalj från det nazistiska Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiets omorganisation, när Hitler kom ut från fängelset och gjorde sig själv till absolut diktator (Führer). Dessförinnan hade han varit demokratiskt vald ordförande.

Skillnaden syns tydligt i båda dessa horoskop för DYGNET får båda partistämmorna. (Jag har ägnat lång tid på nätet, men de exakta klockslagen har gått till historiens och förglömmelsens kyrkogård och det är dygnets egen ascendent man får använda här.)

Båda partistämmorna hölls vid samma tid Sveriges riksdag 1974 inskränkte kungahusets makt maximalt vilket ger den lustiga parallellen att båda nazister och sosse-Sverige har "jämlikhetstanken" (Vågen) som sin utblick och Solen i det typiska "folktecknet" Vattumannen. 

Man ska minnas att flera av de prominenta nazisterna hatade kapitalismen för vad den gjorde med folket, men blandade dessvärre denna sunda instinkt med antisemitism, man silade bort tyska storförtagare och valde att hetsa enbart mot de storföretagare som var av judisk börd. Bara en av många paralleller med dagens imbecilla socialdemokrati som av ID-kontrollerna att döma inte har en susning om hur de ska hantera denna nya sköna värld. (Jag är inte avundsjuk på dem.)

Det första nazipartiet var så kortlivat att jag hoppar över det, men NDA i dess första upplägg föddes den 24 februari 1920:


Enbart Rajas (passion) och Tama (mörker)
och dessutom den tamasiska eldens Mars i öster
("förtärande" eller "blind" passion)!

Ombildningen med Hitler som enväldig diktator skedde den 27 februari 1925 och notera hur den "reaktiva" Månen återigen står i den ariska "övermänniskans" tecken Aries/Väduren. Man kan lugnt säga att historien själv verkar följa stjärnhimlens partitur.

 
En liten dos av ljusets kvalitet Sattva smyger sig in
i det ombildade partiets horoskop och passande nog
i tredje intellektshuset. Men bådar detta ljus gott?


Utöver att partiet har ett psyke tydligt skadat av krigsplaneten Mars i båda horoskopen, är det intressanta förstås hur Hitler stiger fram som diktator i det andra, en situation som himlen "skriptar" som att diktatorn Saturnus (envåldshärskaren) nu stiger i öster! Dess tekniskt sett ytterligt välgörande "ömsesidiga reception" Mellan Vågens Venus och Vattuman-Solens disponent Saturnus, förklarar perfekt vilka enorma folkliga framgångar detta parti snart skulle skörda!

Antikapitalismen och antisemitismen fångas faktiskt på himmelen via precis samma aspekt. Det är gränsdragaren Saturnus som kastar sin långa blick mot tionde makthuset där vi hittar Kräftan och den giriga demonen Rahu. Den som följt den här bloggens försök att rekonstruera "nerven" i flera av zodiaktecknen där några behandlats ofta medan andra inte studerats lika ingående, den läsaren vet nu att Kräftan och Vatten-elementet signifierar den ständigt hungrande Vegetativa Själen som människan tvingas slava under, så länge hon har en kropp som måste hållas vid liv. 

Men när Kräftan spårare ur får vi inte bara sjukdomen cancer utan också näringslivet - alla dessa giriga kapitalister och krämare som söker skinna den vanliga konsumenten och medborgaren. Redan Platon fattade att detta var det ondaste skiktet i ett samhälle och att det var av yttersta vikt att inte låta dem få politiskt inflytande. Exakt det som förrädare som Reinfeldt och Löfven - och tveklöst en hoper socialdemokrater dessförinnan - låtit ske med Sverige.

Demonen Rahu suktade efter gudarnas nektar och som bankchefen Annika Falkengrens horoskop visar kan kombinationen av Kräftans härskare Månen och Rahu leda till en makalöst girig mentalitet, en beskrivning av den "fallna" Naturen som en olösbar ekvation, ett konstruktionsfel jämfört med Platons tänkta värld av rena Idéer och själar som rör sig fritt i denna, deras egen egentliga verklighet.

Men eftersom Kräftan också representerar små och privatistiska grupper, och i synnerhet sådana som identifierar sig på basis av blodsband ("familjen") är det inte svårt att se den stigande Saturnus vända sig mot vissa etniciteter - som judarna där judiskheten typiskt nog passerar i blodet (Månen) på moderns (Månen) sida. Därför ser vi f.o.m. Hitlers totala maktövertagande ett nationalsocialistiskt parti som nu direkt anammar Hitlers tankar om en lösning på "judeproblemet" som han formulerade under året i fängelse. Saturnus i öster kan därför läsas som Liemannen eller Döden ur perspektivet av den förhävda Kräftan-i-maktposition, någon som kommer för att ta uppburenheten ifrån en (jfr den här studien av de 10 personer hos vilka Saturnus angriper den egna rikedomens Mån/Jupiter-kombination). 

Man skulle kunna tycka att horoskopet identifierar ett faktiskt problem med kapitalister och/eller judar i maktposition i Tyskland vid den här tiden, politiskt inkorrekt som den observationen onekligen är. Men det är bara en synvilla - detta är inte Tysklands nationalhoroskop utan horoskopet för nazistpartiet som redan som sådant lider av, ska vi kalla det, en mentalsjukdom genom sin rasbiologiska och arbetarhatiska kapitalistförvirring. Denna Rahu-i-Kräftan är hur den sinnessjuke ser på makthavare inom näringslivet. Låt oss ta ett steg till för att klargöra detta.

Rahu har inget eget härskartecken så hur bra eller illa den sköter sig beror på den planet som är dess värd. Här gästar den Kräftan och i fråga om makt - överdriven, pervers, girig m.m., så måste Kräftans Måne studeras noga.

Månen är framhävd genom positionen i ett hörnhus, i det sjunde huset för vilka man allierar sig med, en nog så viktig fråga för den partnerorienterade Vågen i öster skulle man kunna tycka. I båda horoskopen gör Vågascendenten den redan naturligt onda Mars till även en "verksam illgörare" (jfr. Fredrik Reinfeldts dubbelt onda Mars stigande i öster i diskriminationens tecken Jungfrun). Men av de två NDA-horoskopen är definitivt det med Hitler som diktator det värsta, för nu har vi en opposition mellan en Saturnus som upplever sig "upphöjd" och ren, medan den ariska sidan (Väduren) "förorenas" av en Mars som Vågen uppfattar som en "dubbelt ond" faktor. 

Månen med Mars i Väduren indikerar onekligen en brutalt direkt och understundom väldigt självisk mentalitet, så man kan inte säga något annat än att Vågascendenten ingått ett verkligt olyckligt äktenskap här! Partnern är långt mer primitiv än vad Saturnus i Vågen baserad på Venus-i-Vattumannen som "endräkt" inom folket tecknar. Faktum är att Mars/Månen i sin attack mot tionde makthuset (och överdriftens/girighetens Rahu) exakt ser ut som de giriga kapitalister som bara ser till sin egen framgångssaga och verkar som en destruktiv kraft på samhället (Vattumannen). Just det som nazisterna beskyllde kapitalismen i dess specifikt judiska gren för att ägna sig åt.

Är detta då bara "sinnessjukdom" i partihoroskopet, en mörk Saturnus felplacerad i det trånga egopespektivets första hus och dess projektion mot "den Andre" (7e allianshuset) på alla de korttänkta och mordiska energier som egentligen tillhörde partiet och Hitler själva?

Ja, och nu kommer det olustiga. Solen i Vattumannen i femte ledarskapshuset är en verksam illgörare ur den jämlikhetssträvande Vågens perspektiv. Ett en ledare som Hitler stiger fram står i konflikt med Vågens grundläggande perspektiv. Saturnus är visserligen också en diktator men Vågens Venus tar emot den som sin vän eftersom Saturnus här spelar rollen av kosmisk domare, själarna i domstolsscenen efter deras död. (Även detta ger förstås kusliga associationer till den Förintelse nazisterna senare skulle iscensätta.)

Partiet under Hitler påminner således om det svenska nationalhoroskopet från 1974, där på samma sätt en verksamt ont Sol, ett ledarskap som inte alls tjänar Vågens eller rättvisans och jämlikhetens sak utan tvärtom knyter band med utlandet och således redan på Olof Palmes tid byggde bryggor mellan alla nationers rika överheter (Solen = ledarskikten). Sverigehoroskopet är lika generande tydligt som nazihoroskopet på denna punkt - i båda horoskopen är också den privilegierade överhetens Jupiter en verksam illgörare, dvs. den rika "procentens" intressen skadar Vågens eller jämlikhetens sak!

Sett ur det här perspektivet går det åtminstone att begripa nazismens motivation att gå till storms mot det folkliga välmåendets fiender, även om deras misstag var att inte kunna genomskåda sin samtids antisemitism utan tvärtom skapa en extremversion av den och sedan ge sig på judarna som en del i en "slutgiltig lösning". Partiets opposition mellan naturliga illgörarna Saturnus och Mars och psykets Måne involverad med båda och allt detta i "jag-och-du-axeln" vittnar till sist om att partiet ändå inte har en fullt balanserad människosyn....

För judehat och i princip allt som inte var nationellt, se inte minst den "verksamma illgöraren" Jupiter som här står i sitt expansiva hemmatecken Skytten och i tredje huset för intellektet. Precis som Sverige i masspsykosens klor 2002-2020, ser man hur nazistpartiet har en osund föreställning om hur "utlandet expanderar" (och naturligtvis inkräktar på det tyska). Det finns således många paralleller mellan det här partiet och den sinnessjukdom som håller dagens Sverige i sitt grepp.

Vad som gör frågan så svår att bena ut är att kapitalismen är den verkliga förbrytaren och att Sverigedemokraterna bara är ett gäng lycksökare som använder svenskarnas oro över att makthavarna söker bryta sönder landet för att kapitalisterna så önskar. Men i själva verket är Sverigedemokraterna också lycksökare och hatar till skillnad från många gamla tyska nazister inte alls kapitalismen. Tvärtom bedrar de den svenska "lägre medelklassen" (se inledande citat) för att få en hävstång till makt och ära, och sedan kommer de villigt att slå sig ihop med Rovkapitalisternas design om ett nytt låglönesverige där alla ursvenskar och nysvenskar hamnar i samma skit som hela USA:s befolkning lider av. Pissvård för dem som aldrig kommer upp i de lönelägen att de har råd med en vettig sjukvårdsförsäkring. 

Sverige är verkligen fångat i vanvettets skruvstäd, och bloggen har redan nosat på vår nästa planetära cykel i det dasha-systemet. Det nya onda Sverige där den onde rike mannen totalt dikterar villkoren kommer, var så säkra. Detta land är utvalt som en plats där f.d. tyska nazister som nu återfötts i nya kroppar - ursvenska eller nysvenska är egalt - för att i det annalkande ojämlikhetssverige ska straffas för deras ideologiska flathet i förra livet i Tyskland.

Det nya Sverige f.o.m. den 4 januari och nazi-liknande identitetskontroller vid gränserna:



Det går inte att säga att beslutet är fel, men horoskopet som återknyter till nazistpartiets uppretade och aggressiva folk på hemmaplan (Mars + Månen) visar hur tragisk den skenheliga demokrati är, som låter populismen styra meden de verkliga bovarna - kapitalisterna tillåts tjäna pengar på precis allt som drabbar vanliga människor. Se bara Bert Karlsson och anhang som värsta sortens krigsprofitörer (flyktingsängar till ockerpriser).

Som Platon sade i sina instruktioner för det goda samhället: stäng gränserna (ut ur EU!), förbjud tiggeri, och låt det filosofiska Högsta Rådet tillsäga politikerna att kontrollera den näriga Vegetativa Själen. Den senare har den arma regeringen Löfven retat upp rejält - se tredje huset för kortare transporter och problemen med de ekonomiska resursernas andra hus. ID-kontrollerna verkar vara ungefär vad en tanklös regering idioter skulle kunna tänka ut genom att bläddra lite i historieböckerna och hämta inspiration från Nazityskland och deras gula stjärnor på folk de höll under speciell uppsikt. Sverige har officiellt gått sönder. 

Kapitalismen kommer att kollapsa en bit in i framtiden, men bara efter att rovdjuren inskärpt skillnaderna mellan fattig och rik så att hela samhällen störtar samman pga. inre oro. Den dagen kommer t.o.m. militären att ta parti för folkens väl och inte längre skydda den ekonomiska eliten. Så brukar det gå till.

Inga kommentarer: