Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 januari 2016

Nyårsafton i Köln - Hermes, marknadsplatsens tjuv

Kan vara dags att kommentera nyårsaftonens många polisanmälningar i Köln sedan AB summerat vad som är känt och inte känt (för att nyansera de främlingshatare som inte bryr sig om någon situationsanalys alls då känslostörning styr hela deras tolkning av världen).

Det är för mig ganska uppenbart att det här inte var något "storskaligt, organiserat sexövergrepp" - så skulle bara en främlingshatare kunna tänka. 

Nyårshoroskopet för Bryssel/EU (som ställde in offentliga fester) kan också användas för Köln. 
 

EU ställer in 2016 och smusslar vidare
med handelsavtalen


Bara två grader av ascendenttecknet flyttas tillbaka och det är fortfarande den "ensamma" och till våldtäktsangrepp benägna Jungfrun (Trälens tecken) som stiger i öster, starkt aktiverad genom Månen och giriga demonen Rahu. Disponenten Merkurius alltjämt i dominant femtehusposition men extremt nedkyld pga. Stenbockens härskare i dödens kalla Skorpion.

Utvikning. Saturnus blotta vandring genom Skorpionen under 2½ år tycks ha mycket att göra med att västvärlden plötsligt vaknat för frågor om den större världens fattigdom och deras egen skuld och kanske undergång till följd av den västra kultursfärens långa historia av utsugning av andra folk. Varför nu och inte förr? Saturnus återvänder ju till Saturnus cirka vart 30e år.

Mygghjärnan söker tillflykt till en enstaka cykel och satsar alla pengar på denna, men förklaringen ligger nog snarare i samtliga planeters rörelser och de betydligt större tidscykler eller sammansatta figurer dessa tillsammans bygger. Mitt enkla förslag har varit att noga studera Saturnus årslånga relation till Jupiter via den hinduiska 270-gradersaspekten - ett stycke "noga specificerad tid" som vi just nu genomlever.

Men minns nu varför Hades sprang upp från Underjorden och angrep åkerjordens dotter Persephone! Det var hennes flickaktiga och självcentrerade naivitet som framkallade angreppet från underjordens herre. Hela nyårsaftonen i Köln är som om en gammal klokhet från den skola som sprang upp i Konfucius efterföljd regisserats och uppförts i staden: "När flickorna klär sig i utmanande kläder är det en direkt maning till rånare och banditer att beröva dem deras dygd."

Sinnesstörda kvinnor har hävdat rätten att klä sig som horor utan att för den skull bli antastade, men myterna berättar en djupare sanning om hur verkligheten faktiskt förhåller sig. Feminismens problem är att den saknar rötter i den eviga visdomen och är en reaktiv extra svulst på den redan canceroida sekulära kroppens tankeapparat.

Men det var nu inte lusta som är den djupare förklaringen. Det kinesiska maximet i Den Stora Kommentaren (Ta Chuan 8:11) säger att det är RÅNARE som drar nära de kvinnor som inte praktiserar återhållsamhet i klädseln. 

Mästaren [Konfucius] sade: Författarna till Förvandlingarnas bok [I Ching] visste var rånare var för ett släkte. I texten sägs det, "Om en man bär en börda på ryggen och icke desto mindre färdas i droska, uppmuntrar han rånare att närma sig." Att bära en börda på ryggen är den ordinära människans lott, en droska är noblessens prerogativ. När nu en ordinär människa poserar som någon med högre rang, börjar rånare genast smida ränker för att ta saker från honom.

Om en människa är oförskämd mot dem ovan honom och hård mot dem i lägre position, kommer rånare att attackera honom. Uraktlåtenhet i vakandet över det egna är en invitation till tjuvar att stjäla. Överdådiga klädnader burna av en ung flicka är en inbjudan att förgripa sig på henne. I Förvandlingarnas bok sägs det: "
Om en man bär en börda på ryggen och icke desto mindre färdas i droska, uppmuntrar han rånare att närma sig." För det ÄR en inbjudan till rånarna.
 
Kölns kvinnliga borgmästare gav kvinnor ett råd - i princip den uråldriga kinesiska vishetens giltiga råd (giltig eftersom troget verkligheten) och hon fick massiv kritik! Det säger något om hur bankrutt den västerländska, sekulära kulturen är, att den inte längre förstår ett dyft av ORSAK OCH VERKAN.

I sitt antika sammanhang var det således troligen inte så mycket horors typiska plagg som åsyftades som extravaganta, dyra eller lyxiga kläder. I moderna termer: festklädda människor som flashar sina dyra iPhones i det offentliga mitt framför ögonen på luspanka trashanklar från annat land som driver runt som svältande vargpack. Dessa kvinnor får helt skylla sig själva - eller klandra sina fäder - att de alla tillsammans lockat upp Dödsrikets herre till världen. Vi talar om en generation helt spolierade västerlänningar som ännu inte fattat att KRIGET MELLAN DE RIKA OCH DE FATTIGA NU ÄR IGÅNG.

Detta har inget med invandring att göra, den onda rike mannen begår samma våld mot européer. Det är bara emotionellt störda västerlänningar som riktar blickarna mot vissa typer av utlänningar utan att fatta vilken lögnare Jimmie Åkesson är. SD tillhör själva förbrytarna på högerkanten som tänkt sig profitera stort i framtiden på de dumma satar som skänker det är partiet sina röster!


PS. Detta skrevs dagen före AB publicerade Katrine Marçals söndagskrönika, som spretar rätt rejält men ger fler ingångar till tumultet i Köln.

PS2. Den grekiske Hermes, marknadsplatsens tjuv, syftar förstås på Jungfruns härskare Merkurius, som romarna kallade honom. Merkurius har ett brett spektrum av manifestationer och man ska inte blanda ihop den luftburna Merkurius (härskare i Tvillingarna) med den resursorienterade härskaren över Jord-tecknet Jungfrun.


Inga kommentarer: