Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 januari 2016

Nazitumultet i Stockholm röjer den Irrationella Själens existens





Med hjälp av några hålltider i Aftonbölden (ibland är tidningen ändå till nytta!) kan man med god precision placera den otillåtna och snart också urartade nazidemonstrationen i rätt zodiaktecken.

För polisen att från cirka 14.00 valla en skock otillåtna demonstranter från Östermalm till Medborgarplatsen på Söder i Stockholm tar knappast mer än en halvtimma, fyrtiofem minuter. AB är på plats 15.30 när polisen redan brottat ner grisarna som råkat i upploppsstämning och "tjurrusat" mot polisen.

Titta nu på kartan för Stockholms östra horisont och fråga dig om inte den irrationella Månens tecken Kräftan i öster från och med 14.39 förefaller vara en alldeles ypperlig tid för en folkskock (Månen = massmänniskan) att råka i klorna på den rasistiska och rädslefyllda Vegetativa Själen, alternativt kallad den Irrationella Själen i antiken. 

Och ingen kan väl missa att det dessutom när en akut fullmåne, så att vi har den rasistiska hackordningsaxeln aktiverad, den som gör skillnad på folk!

Alla födda under den här fullmånen blir inte rasister, men de som inte triggas på den punkten lär vara extrema materialister eller karriärklättrare istället. I bästa fall sociologer som svalt sitter vid sidan och beskriver samhällets skiktning. Det är en så andefattig och socialrealistisk axel att man blir mörkrädd.

Här aspekterar dessutom Saturnus i Skorpionen - en hatisk kombination om någon! - den generösa och toleranta Jupiter i det stora hjärtats Lejon så att vi har ett ondskans år på jorden som sällan skådats. Jag indikerar symboliskt detta genom att låta Saturnus-Skorpionen kasta sina hatiska och iskalla vatten mot Jupiter-i-Lejonet så att dess senare orange eld närmast släcks av vattnets gröna färg. (Av samma anledning finns ingen orange underström i jupiteriska Fiskarna).

Vad vi har är istället karma-planeten Saturnus i full karriär denna fullmåne och jag har under samma tid pöbelupploppet pågick suttit och summerat några förmodade tidigare liv till en väninna för att se om hon (född med en sådan här axel mellan Stenbocken och Kräftan) klarar av att hantera ganska så exakta uppgifter om identiteter i tidigare liv (det teoretiskt fluffiga luftslottet "själavandring" får mer pregnans om man chockladdoppar det i Jord-elementet där alla "sakliga" och "objektiva" data visar sig). Ska bli spännande att se kvinnans reaktion.

Ett är säkert, de antika män som ägnade sig åt filosofi hävdade gärna att fullmånen och andra astrologiska fenomenen enbart påverkade outvecklade människor - "kvinnor och slavar" - medan alla som bildat sig en smula och kommit in under den Rationella Själens inflytande var immuna mot himlamakternas simpla impulser. 

Eftersom kvinnor i våra dagar har tillgång till utbildning måste den här korrekta iakttagelsen modifieras en smula. Låt oss säga att slavar och små svenska nassegrisar tappar kontrollen helt när fullmånen signalerar rasbiologi och hackordningstänkande så det står härliga till. Noblessen har i alla tider kunnat hantera frågan och sublimerar de inflytanden eller den tematik som onekligen faktiskt genomkorsar och fyller vårt lilla kosmos.



Anmärkning

I bloggens tidiga skede tycktes Kräftan vara ett av de främlingshatande eller t.o.m. rasistiska tecknen. Bloggens genomgång av kartorna från några gamla ledande svenska rasbiologer var otvetydigt. Men med växande datamängd av typen "främlingsfientlig" slaknade Kräftan och det var till sist bara Månen i Junfrun som fortfor att ange den diskriminerande och särskiljande mentalitet som verkar förklara varför antik astrologi kallar tecknet en "olycka" och den plats där folk blir fiender med varandra (den plats där samarbetsförmågans Venus "faller").

Att nazitumultet uppstår under den här fullmånen i Kräftan ska inte nödvändigtvis kopplas till rasism utan det verkar vara poliskåren (Solen i Stenbocken) som utlöser pöbelhopens irrationella raseri. Det är viktigt att notera hur Saturnus (Solens härskare) just nu står riktigt slirigt på himmelen eftersom dess disponent är aggressionens Mars som i det mentala livets Luft-elementet knappast är en vettig bas för den hårda och dömande Saturnus i Skorpionen. 

Vi har alltså Saturnus försök att döda Jupiters välvilja på basis av den tydligen väldigt problematiska kopplingen mellan Vågens parvilja och Skorpionens avvisande - ett av zodiakens flera solitära tecken som inte har någon social instinkt alls, vad det verkar. 

En social och förbindlig människa född i Skorpionen har något annat att tacka för sina kvaliteter. Ta bara den oerhört begåvade aktrisen Rachal McAdams som utstrålar älskvärdhet hela hon, men också kan sticka till när det behövs. Här räddas Solen i Skorpionen av den ibland ytterligt förbindliga Månen i Tvillingarna, alltid i färd med att öppna kommunikationslinjer (där Kräftor och Skorpioner vakar efter faror eller skäl att stänga gränserna). 

Exakt samma kombination av oemotståndlig förbindlighet och förmågan till knivhugg hittar man i karaktären Penny i "The Big Bang Theory" som dras in i livet med grannlägenhetens nördar. Hon spelas av Kaley Cuoco, ytterligare en kvinnlig Sol-Skorpion med Månen i Tvillingarna!

Vad gäller Rachel McAdams horoskop måste man dock tillägga att hon också har Vågen som ascendenttacken och Venus hemma i Vågen stigande i öster. Så där dominerar fullständigt det humanistiska Luft-elementet över den Vegetativa och självgarderande Vatten-principen!
 


Inga kommentarer: