Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 januari 2016

NATO-propagandisterna i rikemanskvarteren

Tjugofyra av de tjugofem namn som i DN undertecknar NATO-propagandan högern söker driva folk från vettet med lokaliseras lätt. Ett eller två kan vara lite osäkra, men det är bara att leta efter gamla mentalt förstelnade stötar i Stockholms rikaste områden så kan man vara rätt säker på att ha hittat rätt.

Detta är då Ondskans lakejer som så tydligt lyser fram i Sverigehoroskopet från 1974 i formen ett rikt ledarskikt vars varje åtgärd över huvudena på folket syftar till att stärka banden med USA. Dessa är den onda kapitalismens medlöpare även om de kallar sig ambassadörer eller politiska analytiker...

Det intressanta är hur dåligt den här gruppen representerar landet som helhet, koncentrationen på vissa zodiaktecken är dels ett slående bevis för att astrologin faktiskt tecknar dispositioner hos folk, men här också en tragisk påminnelse om att det är patologiska maktmänniskor från den sämre utsiktens sublunära sfär som dominerar över den gudomliga, supralunära sfären. Detta är den materialistiska svensken som har talat i DN, den som söker bevara status quo, inte den svensk som tänker framåt mot nya morgondagar och möjligheter.


Sol & Måne hos 24
NATO-propagandister
2 1
0 3
2 1
1 4
1 0
2 4
4 1
3 3
3 2
1 5
5 0
0 0
Snitt:
2
Signifik.
rel. snitt
(±100%):
<=1 e.
>= 4


Även om 24 kartor inte är i närheten av ett underlag för statistiskt signifikanta avvikelser är det häpnadsväckande att upptäcka vilka tecken som når maxvärden - det är Sverigehoroskopets dominanta tecken!

Landets Vattuman-Sol - check. Landets Vågascendent - check. Vågascendentens härskare (den negativa) Venus i Stenbocken resonerar här med den negativa Månen i Stenbocken - check.

Fyndet visar att dessa propagandister som grupp verkligen tycks engagera sig i Sverige och för att verkligen tilltala den dumme svensken har rubriken samma meningslösa budskap som svensk reklam brukar ha. Rubriken är en tom putslustighet som inget säger. Så ska rikemansmaffian vinna dumsvensken till NATO-medlemskapen, genom att tilltala vår brist på uppmärksamhet och självständigt tänkande!

Men därtill: I princip noll betoning på det kungliga och integritetsfyllda Lejonet. Var finns rösterna i den här "expertgruppen" som tar Konungens stora perspektiv på frågan? Däremot en populistisk, skränande och osäker trygghetsprincip - hela fyra stycken Månen-i-Kräftan! De totalt sex positionerna i den intensifierade rädslans tecken - terrorfasans Skorpion - är också tänkvärda (några av dessa placeringar bestås av "säkerhetsexperterna", bland annat en suspekt Reinfeldt-lookalike från moderatnästet Täby).

Sammanräknade och i termer av elementen betonar Ljuset följande världsuppfattning hos dessa "experter":

  9 ELD (tillförsikt, intelligens, kreativitet)
13 LUFT (analys, avvägning)
11 VATTEN (instinkt, begär, fruktan)
15 JORD (materialism, kontrollbehov och ägarinstinkt)

Det mest önskvärda perspektivet, futuristisk ELD, är det som svenska "experter" saknar mest.

Det fullständigt ointressanta: försvaret av materiellt ägande (de rikas privilegier) är det som dominerar dessa svenskarnas mest svekfulla ledare.

Det var DN som valde att trycka denna överhetens - särintressets - partsinlaga. Detta har inte med politik att göra utan med den ägande eliten och deras militärindustriella intressen.

Dock en sanning i den kontur som redan skönjes i gruppen: den ryktbare brittiske astrologin Charles Carter(som förkastade en advokatkarriär för att astrologins tjuskraft var stark) kallade kombinationen av Våg och Stenbocken en perfekt diplomatkombination. I den här gruppen av 24 figurerar diplomater mer än någon annan grupp. Hur Carter, som använde den tropiska zodiaken ändå kunde ha så rätt, har jag tidigare föreslagit berodde på att han var en perfekt analytiker (stor energi i Stenbocken) och i djupet förstod zodiakens principer. Han valde därför att beskriva den ideala zodiaken trots att vårdagjämningens precession snurrat till det för västerlänningarna. 

När vi här ser propagandisterna via den österländska sideriska zodiaken dyker därför Carters beskrivning av diplomaten upp igen. Vi fårstår också varför Sverige med Vågascendent och ascendenthärskare i Stenbocken försöker spela världssamvete och medlare överallt (samtidigt som landet exporterar mördarvapen under bordet).

Inga kommentarer: