Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 januari 2016

Moderaterna förstår inte själviskhetens destruktiva natur



Extrema egoister

"Flyktingar blir ett bräckjärn för moderater" är en okomplicerad men sann vänsterkrönika från Anders Lindberg i AB. Moderater och borgare i allmänhet förstår inte ordet "alla" som i "lika rättigheter för alla". 

I grunden ligger barnets omogna solipsism, Vädurens symbol eller drivkraften som jagiskt vill få sina egna behov tillfredsställda och fullständigt skiter i andra. Den distanserade och objektiva moraliska naturlag andra högkulturer så tydligt identifierat som människans norm, den vet Barnet ingenting om. Barnet har ännu inte någon integration med omvärlden, som det tror finns där bara för dess eget höga nöjes skull.

I de fall där Barnet kombineras med en gnutta tankekraft blir de ofta hårdnackade förnekare av den här normens existens. Den egna upplevelsen, subjektivismen, är ett fängelse för som begränsar intelligensen, trots att Solen sägs vara "upphöjd" i Vädurens tecken. För verklig intelligens måste man lämna solteckensastrologi och studera både det första ego-huset och det femte huset för själslig individualitet.

Varför Månens placering i Väduren var så markant bland yrkesfilosofer måste förklaras genom Månens förmåga att till skillnad från Solen i Väduren reflektera över fenomenen i omvärlden. Solen i samma tecken ger mer motorisk styrka och vilja men som tänkare producerar den smörja som Sol-Väduren Hitlers pladder om sig själva som den primära och överlägsna, ariska människotypen. Det är fascinerande att Hitler, om han känt till sitt västerländska soltecken Oxen, likväl talar om sitt österländska, sideriska soltecken Aries/Väduren! Bara ett ytterligare tecken på vilken zodiak som verkligen stämmer med fenomenvärlden...



Visserligen har Hitler Månen i Skytten, just det tecken som via Lagen (Jupiter) potentiellt skulle kunna anamma den gudomliga morallagen och därmed ge den intensivt handlingsbenägna Vädurs-Solen ett mer begåvat beslutsunderlag. Problemet är bara att för Hitlers Vågascendent är varje expansiv tendens (och Jupiter ÄR expansion!) av ondo, Jupiter är en verksam illgörare. Dessutom står den med psykets Måne i ett ont dussthana-hus, det kritiska tredje huset för intellekt och kommunikation. Och för det tredje är detta expansiva sinne (en erövrare, sannerligen!), kombinerat med den onda demonen Ketu som representerar det straff som väntar all mänsklig hybris.

I vissa horoskop med Vågen stigande i öster verkar inte dess härskare Venus i det till egot begränsade perspektivet i Väduren vara något större bekymmer, men hos Hitler är hans balanserade utblick helt förryckt av att Venus dels har Barnets egocentriska syn på vilka människor man kan associera med, och dels pga. den hatiska och krigiska Mars som naturligtvis är en verksam illgärningsman för Vågen i öster. 

Sjundehusplaceringen gör nu på inget sätt att allt detta är "skitstövlar" som Hitler har oturen att gifta eller alliera sig med, utan vittnar istället om en fullständigt obalanserad typ som projicerar alla sina egna problem på omvärlden. Det är alltså inte ens tal om att kalla detta ett partnerskapshus utan det beskriver istället alla dem Barnet Hitler önskar bekriga och nedgöra i sin bisarra jakt på sin idealiserade ariska (Väduren)  idealpartner - han söker som synes sin egen själ (Solen) på detta bakvända sätt.

Jag funderade en del om det var för magstarkt att för det tredje inlägget om Anna Kinberg-Batra ställa Hitlers porträtt vid sidan av hennes. Hon har sedan visat sig vara en extremt förtegen och osäker partiledare, vilket återigen påminner om Barnets zodiaktecken som inte ens lärt sig spela världens falskspel än. Vädurar är ofta påfallande tydliga när de inte riktigt vet vart de ska gå. 

Eftersom födelseklockslag saknas går det inte att ens förutspå om hon kommer att bli härdad som Hitler och lägga oförsonlighetens kraft bakom den grundläggande egodriften. Troligen kommer frånvaron av all intellektuell takhöjd i Sverige att leda till hennes korruption över tid, hon har en disponent som ur det fördolda råder över viljestyrkans Sol som förskräcker. Låt oss se på födelsehimmelen ur solperspektivet, Surya lagna, solascendenten eller handlingsmänniskan:




Genom att sätta Solen i första rummet klarar plötsligt hela mystiken kring Kinberg-Batras svaga ledarskap! Det minsta man borde kunna kräva av föräldrar planering av sin graviditet är att de undviker en förlossning en månad då Solen drabbas av den svarta solen Saturnus - den karmiskt dödsmärka själens emblem - och dessutom en själ född samma år som Saturnus lider sitt "fall" - vilket händelsevis skedde då Hitler startade Andra Världskriget. 

Utseendelikheten mellan partiledaren och Hitler förklaras inte av Saturnus ("själens form") eftersom massmördaren hade den i folkets (ibland: den tärande massans) tecken Kräftan. Saturnus som Döden plus Kräftan kan stavas  "folkmord". Men se då vad Kinberg-Batra lägger in i Kräftan istället! Månen i veligt härskarläge. Det här skiftande sinnelaget behöver en stark Sol som tar ledningen men någon sådan finns inte på denna himmel. 

Moderatledaren lider nämligen av samma dussinmänniskoproblem som hela svenska folket drabbats av till följd av att landets dolda härskare gav dem materiella förnödenheter men likt Svenskt Näringsliv ansåg att de viktigaste högskoleämnena - inte minst konsten att tänka (filosofi) - inte är "lönsamt". Sverige har under årtionden urholkat folkets förstånd tills vi nått den katastrof historieprofessorn Dick Harrisson beskriver i ett oväntat fränt DEBATT-inlägg i den tidning han annars brukar kåsera så trivsamt i.

Anna Kinberg-Batra är som handlingsmänniska lika effektiv som det debila och fullständigt materialistiska svenska folket i Nationalhoroskopet, där folksjälen visas genom en Måne i Väduren som tappar all nyfikenhet på allt utom pengar och prylar genom att dess disponent Mars "går ner sig" i Jordtecknet Oxen och dessutom angrips av Satan eller Djävulen, som i sammanhanget måste tolkas som den falska frestaren Mammon - som Dick Harrisson faktiskt nämner i sitt debattinlägg (ett vågat val av ordbild för att  komma från en historieprofessor)!

Utifrån moderatledarens solascendent är det helt uppenbart att hon inte är "självgående" utan hårt bojad till Oxen och andra ekonomihuset. Den fallna Saturnus hämmar också Solen och gör henne rädd och försiktig. Och senfärdig. Hon har ingen som helst åsikt om någonting och kommer låta sina rådgivare av den ekonomistiska typen vägleda henne - Djävulens rådgivare i andra huset - Hades hus. 

Folkmassorna har redan upptäckt att hon bara är en marionett och sticker till rasisten Jimmie Åkesson som åtminstone har viljestyrkans Sol med Satan i Oxen! Sådana ledare vill svenskarna ha på deras nuvarande, helt obefintliga bildningsnivå. 

Och därför kommer Sverige att bryta ihop när högern drivit klassklyftepolitiken en bit in i framtiden. SD:s valseger 2018 (hjälpta av moderaterna) är given och glöm inte att den här bloggen utifrån den indiska prognosmetoden pekat på att landet kommer att hålla ihop hjälpligt under en lång serie år då den onde rike mannen gör sig alltmer rikedomar på bekostnad av allt fler allt mindre människor i ett nygammalt Skitsverige med ultralåga löner.

Först 2036 kommer landet att möta sin Räkenskapens dag då Liemannens tid (Saturnus) är inne. Det är möjligt att NATO inte ens finns kvar när den dagen kommer - mitt skott från höften i ett tidigare inlägg kanske helt missade målet. Prognossystemet säger inte mer än att principiellt kommer Döden att anlända via Sveriges utlandsförbindelser, ungefär som digerdöden kom med råttorna från handelsskeppen och det är de privilegierade som stryker med först (Saturnus står i en ömsesidig reception med Merkurius/handel som i sin tur kombinerar med Jupiter - de bemedlade i den översta kasten)

Det är fullt möjligt att religionen återigen härskar så över världen att gallringen av Sveriges styrande kommer att ske utifrån just sådana grunder som den här bloggen sökt lyfta fram ur historiens glömska. Men det skulle i så fall förutsätta ett helt omvänt scenario till det jag spekulerade i häromdagen, en ny värld där USA inte längre har någon funktion som världspolis. Och detta är kanske mer troligt.


Digerdöden (Svarta pesten)

Inga kommentarer: