Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 januari 2016

Korrupta åldrande kapitalister


Inom idrotten, speciellt ledarskiktet, gäller inte lagen. En kriminell penninggalning sätts inte i fängelse utan stängs bara av från karriären några år. Jag är säker på att fotbollsdåren Fredrik "Arbetslinjen" Reinfeldt applåderade den gräddfilen. Fängslas i sitt armod, det skulle man enligt högern reservera för de sjuka och arbetslösa! 

Minns Fas 3 och "tvångsannekteringen" av alla dessa improduktiva människors dagtid. Jag kallade det nazistiskt tänkande då och det der förblir i backspegeln något av den mest människofientliga svenska politiker någonsin har genomfört - att via politiska beslut skänka gratis arbetskraft åt arbetsgivarna, de arbetande med ersättningar under fattigdomsgränsen! 

Det är lätt att förstå hur forne arbetsgivaren Pehr G Gyllenhammar tappar sin humanitära fasad för ett ögonblick i Aftonbladet när han talar om vilken "drömsits" lilla Sverige hamnat i genom det gigantiska inflödet av flyktingar. Dessa kan nu snabbt skolas in i extremt lågavlönade arbeten för att tjäna som Gyllenhammars och andra slavar. Staten och skatterna urholkas mer och mer av den rike onde mannen som formligen lyser ut ur femte ledarskapshuset i vårt svenska nationalhoroskop. (Se gårdagens inlägg om de 25 NATO-propagandisterna, ett axplock ur den svenska ledarskapseliten.)

Michel Platini, barn av det korrupta västlandet Frankrike, fortsätter trots åtta års avstängning att han inte alls tagit några mutor och levt som en rutten pamp, varit en Zlatan fast på idrottspolitisk nivå (DN). Vad säger horoskopet om hans helgongloria, finns det någon sån?

Franska Astrotheme övertygar inte med sin referens till födelseklockslaget 9.00, ett namn utan kontakt. Det kunde lika gärna ha stått: "uppgiftslämnare: Charlie Hebdo". Föga sakligt eller trovärdigt med andra ord, men jag använder tidpunkten i brist på annan uppgift. Och Astrotheme brukar ha bra koll på sina celebra landsmän....



Platinis horoskop utlöser flera teoretiska frågor, men jag har redan diskuterat egenheten med att Tvillingascendenten paradoxalt nog har förbindelsens Venus som sin enda verksamma välgörare (unikt lite bland zodiaktecknen som ascendenttecken), samtidigt som Venus tillfälligt äger förlustens 12e hus! Min förklaring, extremt förkortad, alluderar till Jesus ord för tvåtusen om att djuren alla har sina nästen och reden och lyor, medan den arketypiska Människans kroppsliga instantieringar inte har någon fast plats att vila sitt huvud. 

Kort sagt, vi är alla i någon mån främlingar i denna värld, änglar, budbärare eller vittnesbörd om en högre värld av pur intelligens. Tvillingarna och dess härskare Merkurius är kanske det tecken som tydligast påminner om bristen på de naiva människor som slår ner bopålar i marken och sedan falskt identifierar sig med sin lokala miljö. 

Som höres, talar jag om Oxen, tecknet för den ytterst sett falska identifikationen med den lokala miljön (inklusive den egna kroppen). Det är denna förbannelse som bryts i och med Tvillingarnas princip, frisjälens princip. Nu relegeras Oxen och dess böjelse till "förlustens" 12e hus, det man bör befria sig åt medan chans finns i detta jordliv.

Michel Platini har uppenbara problem med att förverkliga sin högre natur (frisjälen)! Tvillingarna stiger i öster och det är nymåne för en ovanligt tydlig variant på "typen". Men se tecknets härskare och hur Merkurius saggar efter i Oxens tecken - den materialistiska ägarinstinktens förbannelse - och hur hans djupaste planet nu placeras i det förlustbringande tolfte, det han absolut måste göra sig kvitt om han vill lyckas som Mellanhand (Tvillingarna) eller Förmedlare. 

Korruptionen till något mindre än en genuin representant för Tvillingarnas tycks dock vara den här ödeslotten eftersom Venus (pengar, komfort) här är den onda daimonens eller 12e husets tillfälliga ägare. Den här huspositionen är viktigare än att Venus råkar vara enda verksamma välgöraren - den materialistiska instinkt som drev fransonen under många år - är ytterst schemalagd att förbytas i förlust. Detta är hans POTENTIELLA ÖDE, skrivet i stjärnorna i samma ögonblick det skenbart skuldfria barnet föddes. Men ingen är ett skuldfritt barn, alla är en själ med gammalt stoff i kappsäcken.

En annan teoretisk klurighet som Platinis horoskop utlöser är tanken att horoskopets goda och onda sidor tenderar att aktualisera sig oberoende av varandra. Man kan med andra ord inte peka på en "bra" planet och inbilla sig att den ska nollställa onda ting på annat ställe i horoskopet. Se bara den materiellt korrupta fransonens andra hus för personlig ekonomi: detta hus ägs av Månen som i sig är en begärsfylld planet som vetter åt den sinnliga människan (och begären uppstår på den inre teaterscen, i den föreställningsvärld, Månen representera). Men här stiger Månen i öster med den omoraliska Mars, en krigisk planet som dock också representerar bl.a. idrotten (idrott är ritualiserat våld i avsikt att kanalisera primitiva människors överskott av ondska efter syndafallet ner i djuriska värdkroppar). 

För Tvillingarnas tecken, budbäraren, är Mars fula affekt helt och hållet av ondo och lycka den som t.ex. har en Sol (viljestyrkan) som lyckas hålla Mars i schack. Så sker inte på Platinis himmel där Mars är den planet som hunnit längst genom Tvillingarna och därför leder de andra utifrån sin egen moraliskt depraverade natur. (Horoskopets allra längst komna planet är dessutom Merkurius, Tvillingarnas ägare, men den är fånge hos den förlustbringande onda daimonen Venus/pengar.)

Det pågår alltså en osund själviskhet i fransosens första egohus som är minst lika bestickande som hos nymoderaten Reinfeldt - han som gärna satte mindre lyckligt lottade i slaveriliknande omständigheter - och förstahusproblemen påverkar direkt Platinis andra ekonomihus via dess ägare Månen. Andra huset är en djupt omoralisk spelplan och se nu hur Tvillingarnas kanske värsta fiende, den stora förmögenhetens alt. "lätta pengars" Jupiter bosatt sig här. Jupiter är i grund och botten astrologins stora välgörare men Tvillingarna är en budbärare och ska inte belasta sig med rikedomar, ska inte i linje med Jupiters natur "expandera" sitt budskap i någon riktning. All "uppblåsthet" är av ondo för det exakta merkuriska (och sakliga) intellektet. Änglar vinklar inte fakta (vilket gör den här bloggen svårtydd för en del; olika inlägg är skrivna utifrån olika bevekelsegrunder - det är inlägget är gravallvarligt). 

Eftersom Jupiter är "upphöjd" i den "tryggade näringens" tecken Kräftan kan man visserligen se en människa som lyckats materiellt i sin dag, men det är ond förmögenhet som samlats i den personliga ekonomins hus och givet Venus, en annan ekonomi-signifikator i förlustens hus, är det inte svårt att summera alla de positioner vi nu noterat och se hur denna människa faller kort om allt det man kan begära av en opartisk administratör eller budbärare. Visst ser horoskopet sjukligt korrupt ut!

Inte ens organisationsförmågans Saturnus passar väl in i femte ledarskapshuset trots Saturnus "upphöjelse". Återigen är det den dåligt placerade Venus som Saturnus disponent som tar udden av "upphöjelsen" och dessutom är den fria och generösa kreativitetens och ledarinspirationens femte hus det kanske sämsta huset för en sådan dysterkvist som Saturnus. Pga. Venus i det här horoskopet blir den här Saturnus en möjligen alltjämt kapabel organisatör (femte är dock ett tursamt och framgångsrikt hus), men ytterst sett är det Venus i förlustens tolfte som kommer att underminera hans träiga ledartendens.


För Platinis jämlike, korrupte idrottsledaren Sepp Blatter, se detta inlägg.


2 kommentarer:

Anonym sa...

varför skriver du inget om sexmobben i Köln

Seaward sa...

Ja, varför försöker jag inte kommentera de tusentals rubriker som fyller världens tidningar varje dag?

Främlingsfientliga har inget utbyte av den här bloggen, den ger inget vatten på den kvarnen. Bloggen diskuterar den djupare problematiken till att världen ser ut som den gör - med bas i astrologin (metafysik) och utifrån astrologins implicita moralgrund den ondska som det ekonomiska systemet ger upphov till. Troligen en bit över din nivå, av kommentarens utformning att döma. Men läs på, det kanske klarnar med tiden.