Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 januari 2016

Efter appellen till Barnets Bildning, en helt annan nymåne i Väduren...

I samband med den fina texten som rättade till svenska missuppfattningar (på hög och låg nivå) om bildning, är det min plikt att meddela att SvD också håller sig med anställda skribenter som mer liknar något till och med helvetet spytt ur sig, ovilligt att härbärgera. En viss Jonas Gummesson kallar sig försvarspolitisk expert (ännu en NATO-propagandist förstås, fast i gärdsgårdsserien - sällan har jag sett en så trivial åsikt maskerad bakom så mycket tuff jargong). När jag börjar titta efter på nätet ser jag strax en människa som hamnar i blåsväder. 

Som chef för numera nedlagda TV4 Nyheter hade han "inga åsikter" om att en av helikopterrånarna var anställd vid företaget (dock inte på nyhetsredaktionen) och när han 2008 lånade Liza Marklunds villa i Spanien som gentjänst för att ha censurerat ett program kritiskt mot henne, "såg han inget problem". Några år dessförinnan skrev han en tarvlig bok som sökte karaktärsmörda statsministern Olof Palme (AB).

Och hela denna meritlista av idel negativiteter och varningar för en korrumperad varseblivningsförmåga kommer alltså från samma nymåne i Väduren som just producerade en så briljant text om svenskens negativa attityd till bildning. Här är det verkligen frustrerande att sakna födelseklockslag och den vägen se varför samma nymåne givit ett geni och en bufflig byfåne (den senare typen ligger faktiskt lätt underförstådd i debutantens tecken Väduren - här gäller ofta inlärning via levt erfarenhet).

Men eftersom året skiljer går det att särskilja horoskopen via sekundära influenser. Nymånen i Väduren är ju extremt beroende på hur väl Vädurens härskare Mars uppför sig, och i fallet med den begåvade kulturskribenten var Mars perfekt placerad i Skytten i nionde huset för samvete och högre bildning.

Se nu hur denne hatare av den sociala demokratin har sin Mars placerad:




Hatets och krigets Mars mitt i den sociala demokratins eget tecken Vattumannen. Men detta borde betyda en lågande fanbärare för den socialt organiserade människans sak, i synnerhet om men väger in placeringen i 11e huset för ideal (och organisationer).

Den skarpögde ser förstås var skon klämmer: den i sig verksamt goda Mars skadas här av konjunktionen med den halshuggna demonen! Vi har "ormdelen" Ketu här och upptäckten nyligen av att denna också har ett huvud i den hinduiska mytologin kastar ett förklaringens sken och bekräftar min tidiga intuition: ofta nog verkar södra månnoden också introducera något av en självrätträttfärdig bestraffare i psykologin. Bara ibland tecknar Draksvansen människor som TYCKS oförtjänt drabbade av dråpslag. 

Den här hatiskheten mot allt som luktar socialt organiserad människa hittar man även hos Fredrik Reinfeldt som under åtta år han förstöra mycket av socialdemokratins sociala trygghetssystem med följd att vi nu har ett skitSverige värre än jag någonsin i mitt 56-åriga liv varit med om. Reinfeldts karta hade exakt tidpunkt så där kunde man med stor noggrannhet se hur Vattumannen (den sociala människan som upplever att mer förenar henne med andra än ting som skiljer) befann sig i den diskriminerande Jungfruascendentens (tecknet som undviker social kontakt) sjätte hus för fiender och olyckor! 

Social organisation som det värsta självtjänande egoister kan råka ut för således, och dessutom "begränsaren" Saturnus hemma i härskarläge i Vattumannen och i en ond aspekt till....den bestraffande Draksvansen i dårens tredje intellektshus. Gissa om hans perversa själ gladdes över Littorins arbetslinje. Här skulle de "olönsamma" i samhället trakasseras! Sverige hade mentalt förkrympta sadister som ledare under åtta år, men den sanningen är inte det här folket vakna nog att förstå än - då skulle inte alla dessa moderater löpa över till Sverigedemokraterna. Det var ett historiskt bottennapp för landet och vi är fortfarande på botten.

Med denna oerhört viktiga precisering - Mars perverteras av Ketu - har vi effektivt lyckats visa att denne Gummesson sannerligen inte är helt frisk i sina föreställningar eller ideal (11e). Det enda han vet är att han - den egoistiska Väduren - inte gillar att buntas ihop med andra enligt det han upplever som sossestil. Vi har därför att göra med den lägsta och pinsammaste sortens Vädurs-debutant. Den bildade tyske kulturskribenten representerade istället motsatt spektrum av Vädurens tecken, den ända som verkligen gör skäl för tesen att Solen firar sin "upphöjelse" i Väduren, eller att "Fadern fröjdar sig i sin Son (avkomma)"

Intressant nog har tysken den andra månnoden kopplad till sin Mars! Och resultatet är förstås det motsatta: istället för negativ tendens att straffa eller förvränga vittnar norra månnoden eller Rahu om hunger och i det här fallet en hunger efter bildning (läs artikeln och förstå mer).

Den här ättlingen till vad jag misstänker är förläggaren Gummesson (jag hade som barn en Hasse Alfredson-bok på Gummessons Förlag) är bara en sentida degenererad kanal för den kreativa och raska energi som stjärnhimlen förvisso också uppvisar. Det var ärvda pengar, ärvd makt som gav honom en gräddfil in i mediesverige, inte egen begåvning. Därtill visar horoskopet alltför svåra störningar i den kognitiva Solens underliggande disponent. Och det är disponenten som i de flesta fall är t.o.m. viktigare än bara soltecknet som sådant.

Den som söker "finlir" skulle också kunna söka på den tredje nivån. Under den kraftfulla nymånen i Väduren och under disponenten Mars har vi också Mars disponent Saturnus. Och om inte Ketu skapade problem kommer de på denna nivå. Saturnus är inte en vän av Vädurens eller baggens ostyriga och korttänkta stångande, Saturnus är både naturlig och här också verksam illgörare. I djupet styrs således Gummesson inte av egen intelligens utan av yttre omständigheter (Saturnus = total konkretion). 

Då Saturnus dominerar Jupiter i Skytten i nionde huset får vi här återigen en rak motbild till den skicklige tyske kulturskribenten. Gummessons niondehus visar en tarvlig natur, obildad och samvetslös pga. Saturnus verksamt onda natur, en sådan som säger, "jag ser inte problemet" fast vänskapskorruptionen stinker ända upp till himlen! 

De här två horoskopen är faktiskt intressanta att jämföra punkt för punkt eftersom kulturtyskens Mars i Skytten, fastän naturlig illgörare, här förvandlas till en heroisk krigare för det goda i bildningssträvandet (9e). Den här "försvarspolitiska experten" är å andra sidan en klassisk lögnprofet, ett dumhuvud som inte kan skilja egen ideologi från verkligheten därutanför, en klassisk moderat.

Man bör inte förtiga att också bildningsförespråkaren faktiskt har en verksamt ond Saturnus! Den nämnde jag inte ens i det inlägget. Men eftersom Saturnus "upphöjd" i Vågen befinner sig i direkt opposition till nymånen i Väduren är detta en betydligt bättre konfiguration. Alla oppositioner - i synnerhet i de "lätta" positivt polariserade axlarna (Eld/Luft) - driver fram synteser ur de två antiteserna. Hos den dåraktige Gummesson ser vi precis det motsatta, en dubbelt ond Saturnus som kastar en fixerad och låsande aspekt mot Mars och således binder mannen sig själv i sitt självförvållade hat mot det goda sociala samhället. I denna serie, Mars/Ketu och Saturnus över Luft/Eld bekräftas återigen bloggarens misstanke om hur osund extremism har sin upprinnelse den "högre" himmelen. Här ser vi hur en vanvettets ideolog ser ut.

Samtidigt är det inte Saturnus positioner som ska jämföras, tyskens disponent över Mars är naturligtvis också Jupiter och att vi kom in på Saturnus berodde bara på att Gummessons Lieman trumfar Jupiter som den som vandrat längst genom Skytten. 

Men studerar vi istället nymånens disponents disponent (Jupiter) skiljer sig de två männen direkt åt. För en nymåne i Väduren är Jupiter (Guru på sanskrit!) en både naturligt och också verksamt god influens så att bildningsivern verkligen står som spön i backen! 

Eftersom Jupiter här kombineras med bestraffaren Ketu ska man väl påminna om att det är exakt så han också byggde upp sina 13 teser: missuppfattningarna som han bestraffar eller halshugger men aldrig utan att visa på den högre väg som den goda Mars i Skytten i 9e tecknar! I termer av intensitet är dessutom den ideologiska fanatikern och Palmes karaktärsmördare i besittning av en tajt konjunktion mellan Mars och Ketu medan bildningsivraren har en maximalt gles "kombination" med Jupiter i början av tecknet och Rahu i dess slut.

Det är en skam att SvD låter ärvda pengar och ärvd makt få skriva tendentiöst om ryssfaran i syfte att driva den skrämmande obildade svensken rakt in i händerna på det ständigt lika makthungriga USA. Men så ser situationen ut för det landet Gud glömde då han välsignade nationerna.

1 kommentar:

Susanne sa...

"Ättling till förläggaren Gummesson" - bättre än så: Jonas G är son till en tidigare chefredaktör på SvD! Det framgår av en artikel om Palmeboken. Klart man kan spela i gärdsgårdsserien då, och ändå få bli skribent i nämnda tidning...