Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 januari 2016

Dödsfall under Jupiter och Saturnus (Carina Jaarnek med flera)




Som om också dansbandssångerskan Carina Jaarnek drogs med i Lemmys och David Bowies bortgång, kan man verkligen börja fundera över Jupiter och Saturnus, de två stora ödespenslarna som kan beskrivas som förlösare och kvarhållare. Det är Saturnus som tvingar oss sitta kvar på övertid i tid och rum på grund av tidigare bus och dålig karma. 

Det är Jupiter som är astrologins symbol för Gud och som släpper själen fri efter avtjänat straff under Djävulen, Arbetsgivaren, Kapitalisten, Husbonden - ja, Saturnus är en rätt läskig planet om man ser på hur den "Stora Illgöraren" samlat på sig allsköns beteckningar. (Obs. Dessa är klassiska beskrivningar och alls inte något påfund på den här, förvisso antikapitalistiska bloggen.)

Hur David Bowie nästan kusligt gick ur tiden (Saturnus/Kronos) när en fullmåne i den jupiteriska befrielsens Skytten bestrålade hans medfödda Skytt-Sol, skrev jag om här. Men när några dagar senare även skådespelaren Alan Rickman dog, kunde återigen Saturnus och Jupiters verksamhet skönjas. Det som ska hända senare i livet ligger inbäddat redan i födelsehoroskopets många trassliga budskap.

Att efter dessa två dödskartor nu (sent omsider) titta på Lemmys bortgång den 28/12 förra året och därefter Carina Jaarnek, gör inte saken mindre märklig. Båda dessa verkar också ha dött under snarlika indikationer. Det vill säga, inte mycket har hänt på himmelen vad gäller de rådande transiterna, men dessa dödsfall är alla födelsehoroskop som rimmar (eller rimmar illa?) med det som ligger på himmelen för närvarande.

Lemmy:


Född med halshuggningens demon Ketu med Solen under soluppgången.
Solens disponent Jupiter i Vågen under attack från den fallna Mars i cancerns tecken Kräftan i åttonde dödshuset. Men framför allt: Mars 90-gradersattack mot soldisponenten drar med sig liemannen Saturnus. 

Lemmys aggressiva cancer gjorde slut på honom långt snabbare än de 18 månader som David Bowie fick att färdigställa sin sista skiva, och de två naturliga illgörarnas gemensamma attack mot soldisponenten Jupiter (som skapar snabb tillväxt på gott och ont) kan ha haft med sjukdomsförloppet att göra. 

Som synes somnar Lemmy in då Månen passerar genom Kräftan och hans åttonde dödshus - ett hus som förklarar hans "vedervärdiga" livsgärning eller trägna arbete på att spela och leva som ett vrak mot betalning. Märklig cirkusapa.

Vad jag förstår lever också dansbanden ett slitsamt liv med långa turnéer och Carina Jaarneks horoskop + dödshoroskop har också tydliga inslag av det hårda slitets Saturnus:





Notera att vi har samtliga fyra dödsfall knutna till Jupiter - "befrielsens" planet. Lemmy, Bowie och Jaarnek var alla födda med Solen i jupiteriska Skytten medan skådespelaren Rickman hade "livets utgång" (Månen) i samma tecken, Vågen, som Jupiter. Vågens härskare Venus befann sig i sin tur i ömsesidig reception med samma kombination av Mars/Saturnus som tycks ha terminerat Lemmys liv.

Ska man backa lite och se på David Bowies födelsehoroskop hade han Månen i tät konjunktion med liemannen Saturnus (i cancerns tecken Kräftan), och båda angreps av Mars i Skytten via dennas hinduiska 210-gradersaspekt. 

Någon mer som börjar se ett mönster här?

Carina Jaarnek föddes likt David Bowie till Skyttens tecken - en nymåne dessutom - och hade det tecknets härskare Jupiter i Vågen - likt Bowie OCH Rickman! Det skiljer 14-15 år mellan Bowie/Rickman och det måste innebära att placeringen i Vågen hos alla tre beror på retrograda rörelser hos Jupiter, annars brukar man tala om att planeten rundar zodiaken på 12 år.

Vi har således börja ana att det är "förlossaren" Jupiter som kan vara minsta gemensamma nämnare för alla dess dödsfall och det är först nu man ska minnas hur Jupiter saktat ner under en period för att nyligen bli stationär och när Jaarnek dör också har börjat backa tillbaka i Lejonet. Från detta tecken aspekterar Jupiter sitt eget tecken Skytten och skänker "befrielse". Men det är inte hela historien, för vi har också liemannen Saturnus - Kronos eller fader Tid - som i transit kastar sin långa begränsande 270-gradersaspekt mot Jupiter i Lejonet. Och det är Saturnus som Döden som färgar den typ av befrielse som Jupiter skänkt dessa fyra fall.

Tittar man på Jaarneks födelsehoroskop ser man hur medfödd Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken just nu drabbas av transiterande Saturnus korta kontrollaspekt (60°), samtidigt som den förstås låser Jupiter i Lejonet. I Jaarneks fall visar det sig dessutom att hennes medfödda Jupiter i Vattumannen ÄGS av Saturnus och dessutom vid döden opponerades av sig själv via opposition. Horoskopet är således helt nerlusat av aktivitet som de två stora ödespenslarna tecknet. I skenet av detta spelar det kanske mindre roll när under lördagskvällen hjärnblödningen drabbade, om "sekundvisaren" Månen befann sig i slutet av Fiskarna eller just hade nått in i hjärnans och skallens tecken Väduren. För det senare talar förstås att Månen då hamnar i en tillfällig opposition på himmelen med olycks- och attackplaneten Mars vars position på sångerskans himmel befinner sig i "ta-i-position" i dominanta Lejonet. 

Vi kan lämna den sista antydningen därhän tycker jag, eftersom de "tunga" budskapen är extraordinärt tunga här. Och minns hur det är Solen i jupiteriska Skytten - levande livets Sol - som ytterst drabbas av mellanhavandena i sjätte och sjunde himmelen.

Detta var första gången bloggaren satt ner en halvtimma och överblickade och skrev om fyra dödshoroskop parallellt och plötsligt får den tidiga morgonens inlägg om "Dödens ansikte" en ny pregnans. Och översikten kom sig bara av att det var tre världsberömdheter som strök med under så kort tid samt en svensk lokal idol som gjort en coverplatta med Elvis gamla bandmedlemmar (rörande lilla Sverige). Kan man misstänka att stjärnorna stundligen växlar ut själar vars tid har kommit, men att ingen kommer på tanken att jämföra deras horoskop eftersom de var vanliga människoöden långt från rubrikerna?

Det skulle i sin tur bekräfta att svenska folket hålls sekulära och ytliga i ett avsiktligt grepp från Satan (som äger det svenska folkpsyket enligt vårt nationalhoroskop). Nihilismens krafter stöper tusenden av en korkad människosort som tränas att bara arbeta åt den onde rike mannen och för det bjuds några veckors verklighetsflykt i Thailand. Vår tids slav. Astrologin visar att det finns högre makter än Rovkapitalisten som håller mänskligheten i sitt grepp. Insikten om detta skulle få folket att sluta frukta sin jordiska överhet och kanske sätta ned foten och i en handvändning skapa sig en bättre värld att leva i. (Men det skulle dessförinnan kräva ett enormt bildningslyft hos svensken i gemen, vilket aldrig kommer att ske, så landet är, som bloggen sagt för, förlorat.)

Istället får man hämta sin vederkvickelse i det faktum att de onda rika män som bygger sina förmögenheter genom att pressa livet ur människor raskt håller på att tappa privilegiet att återvända i mänskliga kroppar. Många storföretagare lever säkerligen just nu sitt sista liv som människa och har i praktiken redan nedgraderat sig till rovdjurens skilda riken. Kommer dessa förlorade själar att kunna återvända till människans nivå? Filosofen Platon spekulerade lika mycket som andra och drog till med någon jättesiffra på tusentals år... 

De sefardiska judarna under renässansen var stenhårda och talade om max 2-3 illa förvaltade jordeliv innan själen degraderades. Den nedgraderades helt enkelt och kom att ingå som en komponent i andra komposita själsstrukturer. För livet är, som de alls inte primitiva naturfolken säger, besjälat. Animismen är en korrekt syn där materialismen är falsk. T.o.m. gråstenen lever ett diskret liv.

Inga kommentarer: