Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 januari 2016

Den onda stjärnan i äktenskapet





Skådespelaren James Caan har varit gift fyra gånger. Senaste hustrun, som han separerat från tre gånger, får skällning för att hon är en vampyr som suger honom på pengar (AB). Dessa fakta måste väl antyda ett sjunde äktenskapshus fullständigt åt fanders? 

Mycket riktigt. AstroDatabank ger ett trovärdigt klockslag (födelsecertifikat) samt den roliga sidoinformationen att Caan halkade in i skådespeleriet därför att han till inget pris i världen ville gå in i den slakteriverksamhet föräldrarna bedrev. Istället blev han en "köttjägare" med en omoralisk och dekadent livsstil kantad av droger. Så när han nu mot sin vilja tvingas spela in usla vampyrfilmer för att försörja sin plastikopererade guldgräverska till ex-fru kanske kanske sympatinivån stannar på "måttlig".

Venusiansk Måne i 12e/"sängkammarens nöjen" och
Venus inblandad i svåra affärer i 7e relationshuset

Nyligen ventilerade jag tanken att man kanske bör begränsa sig till att studera den onda stjärnan Algol när den visar sig i maximalt världslig manifestation, dvs. i något av hörnhusen. Artisten David Byrnes horoskop med Algol i tionde och hans häcklande av maktmänniskor, tydde på det.

Att här hitta både Algol och "hor- och horbockssyndromet" (Mars och Venus i tajt konjunktion) i sjunde hörnet för äktenskap och allianser, är nästan löjligt övertydligt.

Man ska minnas att positionen opposit till det egna egot (ascendenten) är en alldeles utmärkt punkt att lasta av sig all egen skit man inte vill kännas vid. För det är helt uppenbart att Caan inte avverkat fyra sataniska horor utan att sjunde huset i minst lika hög grad indikerar den allians med föräldrarnas slakthus han tidigt sökte undvika. (Oxen = köttets lustar på flera nivåer.) 

Istället har han serieavverkat köttstycken i ett liv av utsvävning varvat med allianser med det motsatta könet. Varför Caan själv så ohjälpligt tecknas av den här horbockssignaturen ser man förstås av att det är hans ascendenthärskare Mars som ingår i kombinationen.

Mannens horoskop är på den här punkten identiskt med fallet som velade lesbianism och heterosexmissbruk ("Anonym" i det här inlägget). Kan tilläggas att kvinnan skröt om mer än tvåsiffrigt antal "erövrade" män vilket troligen innebär tresiffrigt. Fyrsiffrigt kunde hon rimligen inte ha hunnit till vid sin ålder (30) vid tiden för uttalandet, inte om hon dessutom tillbringat halva sitt vuxna liv med att olyckligt tråna efter kvinnor. 

Här kan man misstänka tidigare liv (och personligheter) som ligger i direkt krig i själen, och det var nog en "inre man" som sysslade med nedläggandet av andra män. Just ett "algoliserat" eller perverterat sätt att låta horbockssignaturen löpa vilt.

I båda dessa horoskop passar det bäst att uppfatta Algol som Djävulen i bemärkelsen Frestaren. "Anden är villig men köttet är svagt" som någon religiös nisse helt korrekt beskrev motsättningen mellan evighet och dödlighet i den sammansatta människovarelsen. Inte riktigt en gud men definitivt något annat än ett djur.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Leif GW Persson berättade just i "Veckans brott" om Albert Pierrepoint, som efter sina yrkesverksamma år som bödel uttalade sig starkt emot dödsstraffet.

"Britain's most prolific executioner"
1905-03-30

Merk./Venus/Jupiter i Väduren disp. av Mars i Skorpionen, vilken står i gradexakt opposition till Algol. Saturnus (med Ketu) i Vattumnannen lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot Mars, vilken i sin tur attackerar Saturnus via sin 90-gradersaspekt. Månen i Stenbocken, Solen i Fiskarna.

Seaward sa...

Intressant fall, tack! Har sparat horoskopet!. Hans underkännande av dödsstraffet ser jag i "katten på råttan och råttan på repet": det råder nonstop rundgång mellan Liemannen Saturnus och kriminalitetens och våldets Mars! (Ömsesidiga aspekter)

Bödeln insåg väl att det aldrig blir någon ände på folk som skulle upp "till rakning" efter att ha straffat ut sig ur samhällsgemenskapen. Det här är ytterst, tror jag, den djupt slentriantmässiga Månen under Saturnus inflytande - en lunär skugga som utför rättsstatens order. Solen vaknar upp till intelligent tänkande sent i livet med en så intensivt regel- och dödsorienterad saturnisk Måne (och som dessutom utlöser ”den sociala utstötningen”: Vattuman/Skorpion). Många av bloggens (få) käpphästar på plats i det här horoskopet.