Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 januari 2016

Den fanatiska och religionshatiska DN hyllar den skenheliga ockraren Voltaire

Man får tillönska de svenska medierna deras snara undergång på det "gratis nätet". I Aftonbölden deppar Virtanen över hatiskheten i folkdjupet men sanningen är att medierna, som alltid legat i säng med kapitalisterna, redan nu står inför Räkenskapens dag. 

Och de journalister som inte förstått att de redan fått ut sin lön i denna världen, har sig själva att skylla. Virtanen, för inte så många år sedan spelmissbrukare, har kanske ännu inte lyckats återföda sig helt och hållet till den helhetsbild som behövs för Nästa Värld. Du måste hata den rike mannen och ser du inte att även sverigedemokraterna på gräsrotsnivå egentligen gör detta, då är insikten inte komplett. Folket kommer att bli grundlurade av Jimmie Åkesson och partiledningen som själv inget hellre vill än ta plats med den besuttna lilla svenska eliten, men det är en annan femma. 

Jag förmodar dock att Virtanen snöat in på främlingsfientligheten, vars grunder är fullständigt solklara och bör bejakas. Till och med den enklaste människa inser att det är Kapitalet som spelar ut demografiska grupper mot varandra och den obildades naturliga och inte alls felaktiga reaktion är då att bli generellt tvär mot all (excessiv) invandring. Det är så uppenbart Svenskt Näringslivs plan att sänka lönerna via stor invandring och de som drabbas är "ursvenskarna".

De svenska högertidningarna är numera avskyvärda och går inte längre att läsa i deras nakna och osofistikerade politiserande. Det är inte alls för att hedra avlidna akademiledamoten Gunnel Vallquist för hennes översättning från franskan av Voltaires korta hattext i - typisk så kallad "upplysningsanda" - mot det som han anser vara religiösa fanatism som DN publicerar denna essä

DN:s publicering uttrycker istället tidningens egen religionshatiska agenda. Huset Bonniers är den del av judenheten som ingen verklig jude skulle vilja beblanda sig med. Det är väl därför de släpar fram den ateistiske Voltaire som själv var en ockrare som bakslugt byggde upp en egen förmögenhet på att låna ut pengar - till de rika! - mot ränta.

(Voltaire sägs ha haft en gudstro men det vete sjutton! Se denna intressanta artikel: "It also becomes quickly clear to the student that Voltaire was an obsessive, capricious, and not always rational person...". Artikeln påminner att den brittiska deism som skulle ha influerad Voltaire utmärks av dess "extrema materialism", vilket kastar ett förklarande sken på fransmannens Sol i Vatten och Måne i Jord - se nedan. Voltaire kan mycket väl ha varit en satanist men duperad att tro denna värld närmast är signerad Gud, vilket den inte är.)

Det gör sannerligen inte Voltaire till någon Robin Hood (den Hood som stal från de rika och gav åt de fattiga, det finns också en äldre tradition där Hood är en renodlad rövare), utan just bara en hycklande sekulär skit. Voltaire var av samma låga skrot och korn som DN själv numera. Tidningen rasade utför snabbt efter att Wolodarski tog över, precis som Socialdemokraterna under en vek ledare som högerns man Löfven (båda lustigt nog födda med en problematisk mix av Väduren och Kräftan).

Voltaire levde visserligen i instabila tider, och han lyckades i sitt liv båda åtnjuta perioder av favorisering från överheten men också hamna i fängelse några gånger för sina åsikter. Det är således en oerhört illa vald tänkare att dra fram i en tid som vår, i synnerhet som han sökte hemlighålla sitt födelsedatum och därför suspekt beter sig som en mörkerman trots att han menade sig stå för upplysning och ny rationalitet. (AstroDatabank har en trovärdig rekonstruktion av en födelse den 21 november, men jag avstår från att använda den klart osäkra rekonstruktionen av en födelsetimma.)

Skälet till detta smusslande är svårt att förstå annat än som ett försök att undvika smädestexter som utgick från astrologin - exakt den genre som den här bloggen delvis ägnat sig åt sedan 2010 och som omedelbart fick dåvarande regeringen Reinfeldt att kontakta DN så att Sideriska siktet svartlistades. (Lite senare stängde all svensk press i vilket fall dörren till bloggosfären.) 

Så vem är fanatikern egentligen? Kritikern eller den som med censur eller mörkläggande av sina födelsedata söker skapa sig själv fördelar? En sådan är folkets fiende, helt klart. 

DN är ingen människovän i publiceringen av detta Voltaires rejält fanatiska angrepp på vad fransmannen kallade fanatism. Hans egen form av iskallt mord är långt värre än den flammande eldsjäl som hans horoskop inte släpper fram:



Voltaire uppehåller sig just vid "brinnande ögon", "extaser" och "syner" (minns Reinfeldts "visioner är farligt" och ni fattar vad DN sysslar med). Dessa ting kan han inte hantera för egen del eftersom hans psyke står i makthungerns tecken Stenbocken och därmed effektivt låter det döda och materialistiska Jord-elementet släcka ut psykets egen fördolda disponent Saturnus, här i det tolfte offerhuset och i seendets och extasens tecken Skytten och därtill med Rahu som ger en omåttlig hunger. 

Allt denna vilja att omfatta de stora kosmiska formerna (religion/filosofi) är livsfarlig för Voltaire, vars fjättrade psyke istället vill fursteslicka denna världens makthavare. Solen befinner sig i ett girigt tecken, i Skorpionen (se föregående diskussion om paradoxerna i den socialistiska presidentkandidaten Bernie Sanders som föddes med samma Skorpionascendent som USA).

Studerar man religionens och filosofins signifikator Jupiter, blir Voltaire horoskop rent av sataniskt i dess korruption. Jupiter befinner sig i det onda åttonde huset för synder, och även om det förklarar hans svartmålande av religionen gör indikationen i samma andetag honom själv till en falsk filosof. 

Denna urspårade version av Jupiter (som i huset för "andras pengar" väl förklarar varför han hemföll åt att låna ut pengar mot hög ränta) är i Lejonet disponerad av det generösa Lejonets värsta fiende, den giriga Solen-i-Skorpionen som i det sublunära eller vegetativa Vatten-elementet kämpar furiöst för sig själv - precis som Svenskt Näringsliv, och i detta faller kort om all den kungavärdighet som Lejonet tecknar. 

Märkligt att DN publicerar Voltaire samma dag jag lade några morgontimmar på den gåta som är socialisten Bernie Sanders. Det är som om alla inblandade parter simmar runt i samma hörna av Världssjälen och svarar (fast så olika) på likartade impulser som är givna "därovan". Sanders var också en mix av Skorpion och Lejon, men nettoeffekten var i det fallet helt annorlunda än hos skitstöveln Voltaire.

Grattis DN, ni sjunker djupare i er förnedring för var dag. Kapitalismen går inte att rädda och ju förr ni börjar publicera tankar om Nästa Värld, bortom rovkapitalismen, dess bättre för alla parter.


Anmärkning

Bloggaren roar sig ibland med ett eget fikonspråk som inte deklareras eller redovisas. Här avstod jag t.ex. från att blåfärga Vågen i Voltaires tionde hus, trots att hans lunära psyke onekligen drömmer en idealistisk dröm om Venus som här kanske kunde tolkas som "frihet, jämlikhet och broderskap". 

Problemet är att den övriga horoskopbilden är så mörk och förträngd och alls inte solklar, att åtminstone inte jag ger ett vitten för denna signal i "offentlighetens tionde sektor". Det finns många psykopater och lögnare som spelar ut en storstilad show just i tionde offentliga huset, men som under den officiella ytan eller den officiella historieskrivningen alls inte var några dygdemönster.


Anmärkningsvärt



För bara några dagar sedan beställde jag en forskarkommentar till den judiska Judits bok, om en kvinnlig hjältinna som räddade sitt land genom att förföra den invaderande härföraren och sedan halshugga honom. Detta hjältedåd, att smutsa sina händer och sin själ med ett mord för det större goda, letar nu Voltaire upp och inkluderar i sitt sataniska och troligen antisemitiska utfall mot religiös fanatism. DN (och dessförinnan Voltaire) saknar vett att välja rätt civilisationsmodell och däri ligger deras dom. 

När civilisationen kidnappats av onda män, återstår bara den civila olydnaden, martyrskap eller Judits hjältemod. Titta återigen på Voltaires Måne i den sittande maktens tecken Stenbocken och hur illa dess disponent står i den onda daimonens sektor. Vilken tragisk nolla! Hans och DN:s hat mot människans högre själ, hennes förmåga till visioner och sann gudsgemenskap bortom denna världen och dess Demiurg, visar hur religionen stundom kidnappas av "extrem materialism".

Inga kommentarer: