Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 januari 2016

Ansikte från det unga och onda Amerika



Den här förstulna uppsynen tillhör en av det unga Amerikas alla rasister som såg ner på ursprungsbefolkningen. Läste just den obehagliga berättelsen om f.d. militären Richard Pratts skola för "civilisering" av indianbarn, vilken i princip tjänade som nazismens senare institutioner för att avliva oönskade etniska grupper. 

"Transfer the savage-born infant to the surroundings of civilisation, and he will grow to possess a civilised language and habit."

Det är verkligen märkligt hur Pratt och folk av hans typ i princip alltid verkar ha urusla födelsehoroskop med hemska tecken i ogynnsamma kombinationer! Astrologins problem är att den inte går att använda för att villkorslöst rensa ut dessa otyg ur mänskligheten eftersom det också föds människor med klarsyn under mycket snarlika astrologiska konfigurationer! (Ja, jag anammade där för en sekund Pratts egna tankemönster! Vilket namn förresten - "prat" är slang för skitstövel på modern engelska!)



Än en gång bekräftas bloggarens intryck att den "renrasiga" och "obefläckade" Jungfrun i kombination med hatiska och avoga Skorpionen kan ge de värsta och lägsta mentaliteterna - usla rasbiologer som inte kommer längre än till ytliga iakttagelser. Den inre anden är förnekad dessa andevärldens nedstörtade avskum!

Ett annat återkommande mönster på bloggen är dessa månascendenter där 1a husets ägare befinner sig i fiendskapens och ohälsans 6e hus. Med Väduren i första och dess härskare Mars i diskriminerande Jungfrun är det ganska enkelt att se en överhängande risk för den mest korkade (och för omvärlden förödande) av alla kognitiva handikapp. Mars intensifierar ett simpelt biologiskt betraktelseperspektiv som ser en sjättehusfiende i människor vars ansiktsdrag är "annorlunda" tecknade än individen själv, och detta fyrar sedan av det egocentriska sinnets "ariska tendenser", tecknet Aries tanke om att vara nummer ett eller högre och bättre än den man diskriminerar mot. 

Men som Jesus sade, kanske i allusion till zodiaken: "den första kommer att bli den sista, och den sista kommer att bli den första (i himmelriket)". Översatt till zodiaken är det den självutnämnda härskarrasen Aries som har mest kvar att lära sig om livet medan det sista tecknet - samhällets olycksbarn/Fiskarna - är så ödmjukade och egobefriade att de rankas högst i himmelriket!

Ur perspektiv av deras respektive härskare är budskapet lika tydligt: Mars svärdshugg klyver och skapar delar i motsättning (Mars är faktiskt hussignifikator i sjätte fiendeskapshuset så den indiska astrologins logik är entydig). Jupiter, å andra sidan, är allomfattande och tycks via Fiskarna beteckna Världssjälen, stor nog att husera alla delperspektiv (man finner ofta hängiven djurkärlek i Fiskarnas tecken och redan den romerske platonisten Plotinus ansåg att också djuren har en själ, dock var de inte delmängder i den Rationella Själen utan enbart kreatur - kreationer).

Det går heller inte att missa den hatiska Skorpionen i rödskinnsföraktaren Pratts horoskop eftersom både Sol och dess disponent Mars befinner sig in mörklagda och onda hus. Här befinner sig det goda samvetets eller 9e husets signifikator Jupiter, men Jupiter i 8e är inte mogen det fungerande samvetet ännu eftersom den ligger i rötans åttonde hus (varur en dag en högre insikt ska komma, men inte just nu).


Bonusspaning

Att söka tre kriterier - Richard Pratts Mån-Vädur, Sol-Skorpion och disponenten till båda, Mars-Jungfrun - tunnar ut min samling om nästan 9000 födelsedatum rejält. Kvar blir bara sju personer (inkl. Pratt).
  1. Richard Henry Pratt;6.12.1840;12:00 - referensobjektet
  2. Ernst Röhm;28.11.1887;12:00 - nazist, homosexuell SS-ledare, avrättades av Hitler såsom en potentiell utmanare 
  3. Nadine Gordimer;20.11.1923;12:00 - Nobelprisbelönt författare från rasdiskriminerande landet Sydafrika
  4. Anders Glenmark;20.11.1953;12:00 - musiker/producent, tio försvunna år men enligt Aftonbladet i november 2015 åter på gång efter "år av tvivel och terapi"
  5. Renee Tenison;2.12.1968;12:00 - utvikningsbrud i Playboy (se tidigare resonemang om hur Jungfruns tecken i vissa omständigheter blir den arketypiska Horan)
  6. John Ajvide Lindqvist;2.12.1968;12:00 - trefaldigt refuserad skräckförfattare men därefter framgångsrik 
  7. Per Jodenius;9.12.1981;12:00 - etiskt förblindad ungliberal som hackade sig in i socialdemokraternas dataregister

Jag vill påminna om att det kanhända finns en liten övervikt av skandalösa livsöden eftersom så många "kvasikändisar" tillkommit genom att skumma tidningsrubrikerna. Men även neutrala öden, t.ex. Glenmark och Gordimer för tydligt med sig en fläkt av den amerikanska rasistens dåliga vibbar. Författaren Nadine Gordimers eget judiska påbrå (förföljelse i Ryssland) minner dels om diskriminering och hon vände sig själv mot rasismen i Sydafrika i sitt författarskap.

I det senare påminner hon om de många juristhoroskop jag tittat på och som ofta har svåra problem - kanske nödvändigt för att brottmålsadvokaten ska kunna bottna i de eländeshandlingar han/hon har valt att arbeta med på daglig basis. Det är väl att den här lilla skaran innehåller också detta exempel på hur astrologin inte "tvingar" någon att leva ut ens verkligt "låga" budskap. 

Det intressanta (och kanske olösbara) problemet är varför själen ens valde att födas då det rådde generalknas på himmelen (som dessa tre positioner i princip tecknar). Horoskopet som "ingångsvärde" aktiverar tankar om dålig karma, inte mindre än det särskilda resonemanget om att vissa själar redan frigjort sig från banden och kan återfödas när de vill och för vilka horoskopets indikationer inte längre gäller! (Plotinus för sin del menade att alla som styrdes från den Rationella Själen var oemottagliga för astrologins signaler, påverkbara var bara slavar och kvinnfolk!)

Glenmarks "demoner" är naturligtvis samma demoner som anfäktade rasisten Pratt. Men vad Pratt gjorde var förstås att avlasta sig själv genom att projicera sitt fulare jag på Amerikas ursprungsbefolkning. Detsamma kan sägas även om Sveriges främlingshatare. Så stark som deras avsky är, lika ful är deras egen insida!

Inga kommentarer: