Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 december 2015

Trollet i folkdjupet


Ett av de onda trollen


Ingen dålig rasistisk spya från tävlingsryttaren Anna Hassö! (AB). 

Men kan vara rätt säker på att horoskopet indikerar något svårt befläckat eller förgiftat, på något av de alla sätt astrologin har till buds...



Horoskopet tillhör den irriterande typen där Månen byter tecken strax efter lunch, så att det enda man har att gå på, sinnelaget, blir en osäker faktor. Men från tidigare undersökningar av svensk och internationell främlingsfientlighet ligger det nära till hands att tänka sig detta som just den Måne i Jungfrun det är t.o.m. tolvslaget. 

Det ju den naiva och oskuldsfulla åkerbrukerskan Persephone som våldtas av Hades och sedan blir en negativ, rädd och extremt xenofobisk figur, så tydligt att Månen/Psyket är signifikant överrepresenterat i detta tecken i just frågan om invandrarhat.

Paradoxen är förstås nysvenskar själva med samma Måne och för övrigt merparten av alla som föds med den här sinnelagsindikationen. Detta är i de allra flesta fall ett gentlemannamässig och ladylik typ av sinnelag, diskreta och lite försagda - kort sagt sårbara på just det sätt som stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild sägs teckna den isolation som antisociala (timida) Jungfrun beskriver, och därmed känslan av utsatthet som kan övergå i fruktan och hat. 

Det är lätt att förstå hur just den här symbolen kan slå över i agg mot främlingar, särskilt om samtidigt våldsverkaren Mars står i Månens tecken Kräftan, vilket den gör här.

Detta är faktiskt de två tecken i samverkan som man kan utpeka som en signtur för den typiska främlingshataren. Det negativa och exakta Jungfruintellektet i samverkan med Kräftans protektionistiska instinkt skapar en introvert varelse utan egentlig vilja till något annat än leva det egna slutna livet bakom det inhägnade kvarteret, patrullerat av ett privat vaktbolag. 

Utvikning. Minns någon skitföretaget Interaktiv Säkerhet, de som hyrde analfabeter att avgöra om blogginlägg (som nättidningarna visade på den tiden) skulle censureras? Jag kontaktade dem på den tiden om varför de inte klarade av att göra konsekventa bedömningar utan betedde sig som godtyckliga puckon, och det horoskop som detta resulterade i påminner om vad vi har att göra med hos ryttarinnan.

Åsiktsförmyndaren DN och horär astrologi (okt 2011) 


Märk hur Jungfrun i första ego-huset alltid ger Kräftan ("min säkerhet") som det högsta ideal man jobbar för. Det är symptomatiskt att Fredrik Reinfeldt hade en kroppslig Jungfruascendent, Solen i Kräftan i 11e och var något av den mest slutna och garderade politiker Sverige någonsin skådat!

Skulle rytterskan ha Månen i Vågen faller hela denna iakttagelse, men den passar vanvettigt väl. Alkoholismen fanns inte hos Reinfeldt (född året därpå), men båda tillhör den "mikrogeneration" med Saturnus i Vattumannen som pga. Jungfruns antisociala natur skapar en fiende (6e huset) av vissa sociala grupperingar eller ideologier. Hos Reinfeldt var det socialdemokratin och i synnerhet det skattefinansierade välfärdssamhället som han valt som sin fiende och sitt hatobjekt. Hos ryttarinnan är det istället sexgalna våldtäktsmän till utläningar som är den sociala grupp (Vattumannen) hon använder för att uttrycka sitt hat. 

Det är rätt logiskt vilken grupp hon vänder sig mot faktiskt, hon har sexplaneten "fallen" i Kräftan, vilket kan läsas som ett negativt eller bakvänt ideal. Hon har ingen konstruktiv vision men däremot verkligen något att frukta och hata och denna Jungfru kommer därmed närmare Jungfrun som våldtagna Persephone än kanske något annat av de många Jungfru-influerade horoskop vi hittat bland de främlingsfientliga. Att det är en nymåne (Sol + Måne) i Jungfrun bara understryker att man samlat alla ägg i samma korg så att det går sönder rejält när det går sönder. Minns "kapten Klänning", polischefen som spelade feminist men via en Sol-Vädur baserad på en fallen Mars i Kräftan våldförde sig på kvinnor. 

Mars i Kräftan är också överrepresenterad bland homosexuella, även om man återigen måste minnas att den överväldigande majoriteten lever ett normalt heterosexuellt liv med samma planetposition. Det är dock fascinerande att det ändå märke en viss överhettning på just denna position, ansedd för att vara den svagaste libido-positionen, när det kommer till hbt-typen.

Att det är en förorenad själ ser man av den verksamt onda Jupiter (samma som hos Reinfeldt) men här dessutom angripen av Satans stjärna Algol. Det nionde huset borde ha varit ett rent samvete, men den här kvinnan har tydligen släppt in hundra onda djävlar mellan sig och sin kontakt med sitt högsta goda!

Slutligen måste man fråga sig om den opposition mellan den Vattuman hon upplever som en fiende och Venus (önskan att harmoniera med), spelar in i det extrema hat hon tydligen känner. Även Reinfeldt hade Saturnus i opposition till Venus i tolfte huset för "förluster" och jag tror jag sade för flera år sedan att denna Venus i Reinfeldts fall kunde tolkas som att han hatade de förluster hans egen plånbok fick lida pga. den socialdemokratiska välfärdsstaten. Mannen var alltså patologiskt självisk, vilket syntes på mer än ett ställe i horoskopet (inte minst via den verksamt onda Mars i första huset i Jungfrun).

Sådana här horoskop och människor kan man bara förstå som att de är extremt lågt utvecklade själar. De har gjort så många felaktiga val i tidigare liv att de anländer till det här livet med så mycket skit att TID OCH RUM bara kan bereda dem plats under rätt risiga himlar och horoskop!

*****

För den motsatta berättelsen, se även föregående (långa) inlägg:  Hur märkvärdig är egentligen Solen i den goda karmans sektor?

Se även om själavandring: Brottsoffrets fortsatta lidande och förövarens straff


2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag läste Expressenartikeln, och just det där om alkoholproblem kan hon tydligen frias ifrån, för fylleskandalen gällde en festande femtonåring som stängts av av Ridsportsförbundet, och Hassö hoppade av någon kommitté i protest mot det.

Seaward sa...

Tack för rättelsen. Stryker den meningen