Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 december 2015

Svensk signalpolitik: Vi är Darth Vaders Dödsstjärna




Obegripligt har inte en enda människa funnit den nya prydnaden invid Stockholms stadshus värd att fotografera och kommentera på nätet. Den har legat där i flera dagar. Eftersom jag saknar kamera blir det att göra ett montage. Det företaget Stockholm har tagit sig till med inför Nobelprisfestligheten är inget annat än att vifta med ett rött skynke för alla terrorister. 

Med tydligast tänkbara Hollywood-gestik identifierar sig Stockholm med Darth Vaders Dödsstjärna och den Mörka sidan! Det ligger tamejfan en svart sfär ute i strömmen och indikerar den svarta sol som (medeltida) astrologer känner som Döden själv, Saturnus! 

En signal till alla världens självmordsbombare från den Ljusa sidan att komma och attackera mörkrets makter där de grupperar sig i allmän dyrkan av de mörka vetenskaperna, de som enbart hänför sig till det fysiska.

"Vi är Darth Vaders Dödsstjärrna! Kom och ta oss om ni kan!"

Det vore intressant att veta vad det här konstverket, så uppenbart tänkt som någon slags kommentar till Nobelprisfestiviteten, har tänkts symbolisera...

Svarta solens uppgång, dagen för Nobelbanketten:


Notera Dödsstjärnans struptag om celebrationens Jupiter i tionde makthuset för officiell pompa och ståt... Det här är inte vilken daglig Saturnusuppgång som helst, den åtföljs av en nymåne i dödens tecken Skorpionen. Ett omen om en ny fas av något slag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

På Nobel firar man ju Satans-partiklar som du skrev om här.. ;)
http://sidereal.hall-of-man.com/2012/07/korrekt-detta-ar-inte-gudspartikeln.html

Det tunga kroniska jordelementet är ju liksom själva "essensen" som man firar med pompa och ståt. Man tänker sig att ju mer ljus man borrar ner i den mörka materien dessto mer "upplyst" ska man bli som jordvarelse alltså..
http://sidereal.hall-of-man.com/2011/09/kronisk-trotthet-det-tunga.html

Göra magiska Shiva-dödsdansen på Cern som det som jag skrev i någon tidigare kommentar till en film (Symmetri) som man ämnar släppa senare.. Finns ju flera Kristna som "vaknat upp" inför den här sinnesjuka jord-fixeringen och varnar hej-vilt på nätet om det här som att de på Cern skulle ha några magiska portaler som jord-jättarna (Nephilim) kan ta sig ut..

Jag håller med att horoskopet ser inte bra ut alls för t ex Jupiter är nästan i döende 30e graden? Och en Rahu som står precis intill tionde officiella makthuset i elfte inkomst av karriär/ideal-huset i Jungfrun bara några grader från Jupiter.. tilsammans med (borra ner sig i materia) Mars i Jungfrun och sen en Venus i Vågen som offras i tolfte förlusthuset..

Saturnus tillsammans med Månen var indikation för Stockholmssyndromet låter ju passande med tanke på att Nobel firas i Stockholm! Sen så är även intelligensplaneten Solen instängd där i samma tecken..

Anonym sa...

PS
Hittade något intresant om Saturnus som Djävulen och Saturnus/Stenbockens väg kontra Guds väg i astrologi.. Satans väg hade inte Jupiter med såg man utan istället ledde kunskapen till Satan/Saturnus...
http://www.factsbehindfaith.com/Satan-astrology.html
DS

Seaward sa...

Jag undviker helst sajter som proppar in de moderna Neptunus, Uranus och Pluto i det kabbalistiska trädet! Visst är människan kreativ i sitt djup, men nånstans vill jag hellre förstå antiken på dess egna villkor än drabbas av det snömos som är new age.

Tyvärr syndar även den här bloggen genom sin introduktion av två stjärnor och genom att inte praktisera indisk astrologi full ut...
:-)

Anonym sa...

På Nobelfesten har de jämfört de här upptäckta neutrinerna med spöken. Man säger att neutrinerna färdas genom tomrum och väggar, ändras skepnad som kamelonter och finns överallt typ som ljuset - och trots detta har de ändå någon slags "massa". Dödsljuset gör entré i tionde offentliga huset?http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/nobelpriset-i-fysik-2015

Susanne sa...

Det är en ljusinstalltion(!) står det på Svt.se: http://www.svt.se/nobel/vad-ar-det-for-mystiskt-ljusklot-utanfor-stadshuset.
Där kan man också se hur strålande det var tänkt att se ut, om vädergudarna varit med konstnären och Nobelkommittén - en stjärna i det blå. Men det är mulet...
Inte underligt kanske, att det hela floppade, med tanke på hur det ser ut på himlen, med nymåne i mörkrets tecken, med dödstjärnan i sällskap. Konstnären/Nobelkommittén borde ha kollat in hur stjärnorna står på himlen för närvarande, innan de gjorde sig besväret...

Seaward sa...

Ja, en nymåne i mörkrets tecken som samtidigt är värd för mörkrets herre går det inte argumentera mot.
:-)
Tack för att du lyckades rota fram information om konstverket.