Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 december 2015

Paris bordellmamma för den dekadenta överklassen




I The Guardian reagerar jag ögonblickligen på det årtionden gamla fotot på den just avlidna bordellmamman. Jag känner igen henne på något arttypiskt sätt. Associationen går ögonblickligen till Sveriges mesta streber på senare år, Naomi Rapace, och från hennes outvecklade munparti (en variant på kattmunnen) raka vägen till ingen mindre än den unge herr American Gigolo, Richard Gere. Cirkeln är sluten: sälja sig för pengar.

Det blir inte mindre intressant att hitta bordellmammans horoskop på franska AstroTheme (fransmännen dyrkar sin egen dekadens och anser den vara kultur, så jag räknade inte med något annat än att hennes horoskop skulle vara publikt). Och det är ingen tvekan om att dessa tre bär på en inre astrologisk släktskap även om den inte är extrem. Minsta gemensamma nämnare för alla tre är Lejonets tecken.

Bordellmamman:

Det är Lejonet i öster, betjänande de rika och mäktiga (kungastjärnan Regulus) som är det här horoskopets enda uppenbara koppling till de andra två.

Naomi Rapace:

Ingen tid känd för Rapace men den mäktiga stortrigonen i helt ren Eld och med ett ultrastarkt Lejon talar för sig själv. Här fångar äregiriga demonen Rahu upp kungamakaren Regulus så att vi får Rapaces närmast demoniska ansikte - men tacksamt för kameran måste man säga! (Också Bordellmannan föddes då Rahu passerade Lejonet så kopplingarna mellan de två kvinnorna är en mer specifik typ av Lejon.)

Richard Gere:

Gere har så många konflikterande födelsetider på nätet att det är bäst att nöja sig med en månascendent även här. Till skillnad från Rapace har han ett mycket milt och nästan slätstruket ansikte, vilket bekräftas av att Saturnus i princip tar kål på hans annars så eminenta Sol-Lejon. 

Månen/sinnet i missnöjestecknet Skorpionen med sin bas i den fallna Mars i Kräftan kan också vara ett bidragande skäl till att han är så urbota tråkig och bara sällan och väldigt kort ler på film. Det är helt klart den fåordige och sammanbitne Saturniern som bäst beskriver Gere. Missa dock inte lyckobringaren Jupiter som från Skytten välsignar hans solära karriär i "försteälskaren" Lejonets tecken. Saturnus kan också ses som att han gillar roller där han får vara en formalist (bra så, då slipper hans oerhört begränsade dramatiska register avslöjas).

Men det är bordellmamman Fernande Grudet som har det överlägset mest fascinerande horoskopet! Pengar och hor står skrivet över hela hennes karta.

Andra ekonomihuset går i den snåla och smått giriga Jungfruns tecken och husets ägare blir förbindelslänken Merkurius (kopplerskan!) som i sin tur står i tajt konjunktion med kärlekens Venus - även en symbol för "världens äldsta yrke"! Och detta i 11e huset för den stora förmögenhet som 10e-husfolket (de mäktiga) genererar. (Indisk astrologi ser 11e huset som ett 2a ekonomihus räknat från maktens tinnar och torn i 10e). Tala om att himmelen positionerat hennes handelsmannaskickliga Tvilling i nära anslutning till de rika och mäktiga!

Och precis som med både Noomi Rapace och Richard Gere har vi en Sol (ett livsverk) som välsignas av de stora och lätta pengarnas Jupiter. Eftersom 11e huset primärt inte betecknar stor förmögenhet utan sociala grupperingar (eller ideal), avslöjar Jupiters aspekt att det är "den välbeställda grupperingen" som hennes Sol arbetar med. Venus och handelsmannen Merkurius är så att säga bara pricken över i.

Att hon sedan har kalla och "needy" Vatten i det onda åttonde huset för ren libido och det tolfte huset för "sängkammarens hemliga nöjen" visar om något vilka hennes osynliga demoner är, men som hon så skickligt mentaliserat (Luft-elementet) och skapade kommers kring.

Jämför denna eleganta franska synderska med vår egen krämar-Tvilling, Bert Karlsson som berikar sig grovt på krigsflyktingar! Sverige är en nationernas skamfläck och lika förtjänt av IS-terror som någonsin Paris. Fast skulle jag tvingas välja mellan Fernande Grudets erbjudanden eller IS-skäggens, blir det svårt. Njutningens makt är stor över svaga själar! Det vet nu inte Noomi Rapace något om, som hela hon är ett rasande karriärmonster (kommer enligt horoskopet att bränna alla broar - inte tillräckligt med Vatten att motverka Eldens utbränning). Gere verkar rätt insensitiv han med, men sägs ju vara buddhist av något slag.

Inga kommentarer: