Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 20 december 2015

Ond demon 2015: svenska arbetares nazifiering

I februari i år tyckte den här politiskt ytskummande bloggaren att, "hade inte Damberg och Thorwaldsson varit Rovkapitalismens knähundar hade de kunnat berätta en helt annan och mycket sannare historia om Sverige, landet som faktiskt har goda naturliga förutsättningar att vara självförsörjande!"

http://siderisk.blogspot.se/2015/02/socialdemokratins-svek-mot-morgondagen.html

Lagom till årsslutet kommer en Sifo-mätning som visar att nynazisterna inom LO gått från 19 till 31 procent medan det visionslösa sosseriet tappat stort. Man kan inte klandra hyggliga arbetare för att välja SD i uppgivenhet inför landets urspårning, vi lever i ett historiskt vakuum där kapitalismen just kopplat sitt hårdaste strupgrepp någonsin. I platsannonser har jag börjat läsa jobbeskrivningar som att "du rapporterar till företagets lojalitetskommitté" - det är som Naomi Kleins bok "No Logo" aldrig hade skrivits!


Kapitalismen har i våra dagar urartat till ren och skär förtryckarfascism och skiljer sig inte nämnvärt från IS som tvingar folk att odla fundamentalistskägg vid vite av dödsstraff. I västerlandet får du sparken eller blir aldrig anställd om du inte spelar med i den stora Företagslögnen som man köpta för dyra pengar från reklambranschen vars vilsegångna själar kommer att återfödas dumma som kor som en karmisk konsekvens av deras missbruk av intellektet i detta liv!

Det är ett historiskt vakuum eftersom det inte finns en anstymmelse till postkapitalistisk modell. Jag fascinerades av Paul Masons bok "Postcapitalism" men ska sanningen fram överskattar han grovt internets "delningsekonomi". Människan är inte god när de får vittring på något stort. Se bara de kräk till lycksökare inom IT som bara är i "delningsekonomin" för att göra det stora mångmiljonklippet för egen del. Det är mycket möjligt att Ödesmakterna kommer att kräva att en stor del av mänskligheten raderas ut från jordens yta så att en ny civilisation kan födas med bättre "ingångsvärden". 


Astrologiskt är det förstås Saturnus som skördar och kastar det otjänliga. En artikel skriven på ganska dålig engelska innehåller icke desto mindre några intressanta hinduistiska tankar om Saturnus som den som sopar golven och tvättar dina toaletter du sorgliga borgare på väg mot helvetet - det är fascinerande att läsa hur hinduismen lyckas knyta ihop alla sina gudar och se dem som delaspekter av mer övergripande naturlagar/gudar:

Remembering the Grace of Shani (The Power of Lord Saturn)


Hur har då LO-bossen Thorwaldsson kunnat klappa igenom så? Genom att, som bloggen redan kommenterat, sakna BERÄTTELSE. För enkla arbetare räcker det med att som Sverigedemokraterna gör, skapa en Stjärnornas krig-saga som ställer ljus mot mörker och polariserar inhemska jobb mot invandrarna som underminerar det egna folkets förutsättningar. 

Mitt i allt detta har svenne banan helt misslyckats greppa den verkliga frågan - och inte medier, kapitalistkramare som de är - tar upp det Stora Perspektivet, frågan om avlösningen av de superrika och kriminaliseringen av vinstmotivet. Klimathotet borde vara en impuls till en skyndsam övergång till nolltillväxtsamhället, men är det inte. Parismötet är ett fiasko, men varken de kapitalistkramande höger- eller vänsterkolumnisterna beskriver det så.

Låt oss återvända till Thorwaldssons horoskop. I inlägget...

http://siderisk.blogspot.se/2015/01/svds-ludvigsson-hjalper-sd-vinna-valet.html

...beskrev jag honom som "en hygglig karl...men fullständigt bakom flödet när det kommer till den här bloggens sublima scenario och den djupa förståelse av Människans uppgift på jorden."

Thorwaldsson är kort sagt helt sammanvuxen med Träldomens evangelium, "jobb, jobb, jobb" som vi hör från precis varenda politiker som vägrar ta sitt ansvar mot folket i en tid när vi inte behöver jobba tillnärmelsevis så mycket vi gör - förutsätt att man kliver över den destruktiva tillväxttanken - den sjuka profitdriften som bloggen identifierat med den antika filosofins Vegetativa Själ, denna ständiga otillfredsställelse som människor drabbas av när de tappar bort sin inneboende rationalitet och börjar tänka med plånbok och magsäck - kort sagt, degraderar sig själv till hjon och underklass.
Kartan, som använder Månen som ascendent i brist på födelsetid, är närmast unik på bloggen. ALLA PLANETER FALLER I DE ONDA HUSEN! Det är som att klistra en "arbetaretikett" på en typ som också animerat högerpolitiker som Reinfeldt, Borg och Hägglund - vansinnets och privatiseringens män i Mörkrets kvalitet. Det viktiga här är alltså att Thorwaldsson både har ett storkors i Mörkret (som nämnda politiker) men dessutom 100% betoning på de onda och olycksbringande husen.

Att detta "bara" är psykhoroskopet (Månen) tycks likväl sätta tydliga avtryck i den "verkliga" världen, att döma av korruptionen av LO-medlemmarna. Hade LO istället letts av en man i Ljuset kanske tappat till de forna nazisterna kunnat avvärjas. Men Thorwaldsson saknar koll på den stora historiska rörelsen har därför ingen BERÄTTELSE. De utan kunskap kommer att gå under i vår tid när den psyoktiskt platta logotyp- och oneliner-mentaliteten (importerad från USA) breder ut sig.

*****

Rubriken alluderar till det första inlägget om den indiska dasha-läran, som visar vilken planet i horoskopet som "har sin tid" att dominera individens eller nationens öde. (Dasha betyder bokstavligen mantelfåll eller bård, dvs en allusion till de tidsgränser inom vilken planeten dominerar.) 

Sveriges intellekt (om man kan tänka sig ett kollektivt sådant) urartar mellan 2002-2020 eftersom vi just nu genomlever den måttlösa demonen Rahus planetära cykel och denna planet befinner sig i tredje medie- och logikhuset i Sverigehoroskopet. Mediehusens kris till följd av "gratis" internet och svenska skolans urartning till följd av vinstintresset i kombination med IT-fieringen är bara några av den här förlorade generationens problem.

Genom att borra sig igenom Rahus storcykel (maha dasha, MD) ner till andra sub-nivån kan vi studera Sveriges tillstånd när den chockerande nyheten om svenska arbetares nazifiering. (För, som bloggen spekulativt hävdar, är en stor del av dagens svenskar återfödda tyskar från Andra världskriget och de bär fortfarande med sig samma osunda rasism och ariska inbilskhet som utmärkte Europa i början av förra århundradet. När ariska griller hamnar i svenska kroppar uppstår genast en bisarr gammal "storsvenskhet", de nya skäggmodet är visserligen internationellt men ser extra patetiskt ut i Sverige. En Gustav Vasa i varje gathörn!)

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13
  Ven AD:  2014-04-28  -  2017-04-28

   Pratyantardasas in this AD:

   Ven:  2014-04-28  -  2014-11-01
   Sun:  2014-11-01  -  2014-12-24
   Moo:  2014-12-24  -  2015-03-23
   Mar:  2015-03-23  -  2015-05-27
   Rah:  2015-05-27  -  2015-11-10
   Jup:  2015-11-10  -  2016-03-31
   Sat:  2016-03-31  -  2016-09-25
   Mer:  2016-09-25  -  2017-02-23
   Ket:  2017-02-23  -  2017-04-28


Thorwaldsson ingår i samma "inkompetenspaket" som drabbat Sverige som Löfven, så man kan studera den nya sub-sub-cykeln sida vid sida med det som tidigare sades om just föregående period i "Året då Sveriges inbilska sekulära humanism förstörde allt".

Nu har Sverige strypt det flyktingmottagande de inte hade planläggning och organisation för att hantera, men fokus i sub-sub-cykeln ligger nu några månader på välståndets och framgångens Jupiter som tyvärr i Sverigehoroskopet är reserverat för dem i ledarposition. Övriga befolkningen får bo i massproducerade lägenheter där den ena är den andra exakt lik. Flyktingarna får bo som hundar, i utomhuskojor. (Inbördeskriget i Sverige mellan de gamla och de nya som inte accepteras av det rasistiska Sverige, och blir allt mer frustrerade av Skärselden i den svenska byråkratin, drar allt närmare...)

Opinionsundersökningen visar således hur denna sub-sub-cykel fokuserar på det gynnade ledarskap vars alla åtgärder ger ONDA EFFEKTER, hur vällovliga intentionerna än var... Detta är funktionen som den Stora Välgöraren Jupiter har i Sverigehoroskopet, i det privilegierade femte huset för ledare. Nyligen fick Löfvens parti katastrofsiffror enligt Aftonbladet och nu således en inblick i partisympatierna bland de LO-anslutna. Nu är naturligtvis svenne banan på verkstadsgolvet inte dummare än borgarna, som också misslyckas adressera de stora frågorna om nödvändigheten av att montera ner kapitalismen och det snabbt.

Varför välståndsskapande Jupiter är "verksamt ont" i just det Sverigehoroskop från 1974 (välfärdssamhällets sista gyllene år), beror naturligtvis på att det var en svekfull fejksocialism som resulterade. Sossarna avfärdade revolutionen redan från början och lät de forna svenska godsherrarna behålla ekonomisk makt och privilegier. Det är därför vi ser Satans stjärna vidhäfta Solen i 1809 års horoskop och att denna onda materialism sedan "migrerar" över till det svenska folkets Måne under den tid som förlöper intill nästa svenska nationalhoroskop. Här ser vi materialistisk fixering spridas ner i folkdjupet allteftersom SEKULARISERINGEN fortskrider. 

Resultatet är att Jupiter, filosofins och religionens planet 1974 kommer att bli ett visserligen humanistiskt evangelium men likväl ondskefullt i sina verkningar eftersom folksjälen nu övertagit den forna överhetens rått brutala materialism. (Den som sysslar med astrologi kommer ingenstans utan förmågan att se flera faktorer samtidigt - här väger jag Jupiter mot nationens förmörkade Mån-psyke, se drösvis med kartor i äldre inlägg) 

Envar svensk har blivit en liten småpamp som vill hålla sig med en billig utländsk hushållerska och ett underbetalt fattighjon som reparerar därhemma. Det här fula ekot av någon slags storsvensk attityd till utlandet är destinerad att utplånas fullständigt, men i detta skede förklaringen till svenskarna snabba nazifiering (= börjar markera sin position som Övermänniskor gentemot folket som på sin höjd duger som städerskor och restaurangpersonal).

Notera att sub-sub-cyklen indikerar en mindre rörelse som är underordnad den övergripande intellektuella dårskapen (Rahu) och den första sub-cykeln (Venus). Venus är Sverigehoroskopets kanske viktigaste planet i egenskap av ascendenthärskare. Vår självbild är extremt skev under denna övergripande period 2002-2020 och inte minst avslöjar Venus-i-Stenbocken i det svenska folkhemmet (4e huset) hur negativt "folket i stugorna" reagerar på den globala kapitalismens försöka "öppna upp landet" för t.ex. vanvettiga handelsavtal som enbart gynnar de superrika. 

Anpassningsförmågans Venus i trög Jord står mot Luft-elementets onda planer i femte ledarskapshuset (med tydliga kopplingar till 9e huset för utländska intressen). Allt detta har bloggen detaljerat redan, men måste nämnas eftersom den BERÄTTELSE som växt fram på bloggen är komplex och numera omöjlig att förstå för en förstagångsbesökare. Folkhemmet är den konservativa och materialistiska och hackordningsmedvetna Venus-i-Stenbocken, och folket - redan på botten och hänvisat till sina egna hem (4e huset) - värjer sig mot inflödet av ännu fler människor på samma bottennivå dit politikerna i ohelig allians med Storfinansen tryckt ner dem!

SD kommer att växa vidare och sen - paff! - fortsätter rovkapitalismen som vanligt eftersom SD inte är ett verkligt alternativ. De är om möjligt ännu värre än de svekfulla partier som dominerat landet och låtit marknadsliberalismen förstöra all livskvalitet för befolkningen - till den nivå där företagen känner sig fria att på gammalt öststatsvis inrätta "lojalitetsavdelningar" för att se till att ingen anställd längre ens får tänka bortanför företagsprofilen! Utöver allt annat släppte politikerna dessutom in censurhelvetet i landet!

Ja, herregud. Det finns inte en enda politiker i detta land som är värdig att dra upp riktlinjerna för Sveriges utträde ur EU och avveckling av kapitalismen. Därför går landet åt fanders, vi störtar tillsammans med USA, vars kjoltyg vi desperat försöker klamra oss fast vid. SD-anhängarna bör snarast läsa på och se VAD som måste ändras. Problemet har inte ett dugg med flyktingarna att göra, utan med själva den ekonomiska spelplan som ingen någonsin i medierna vill lyfta fram och tala om, köpta som fähundarna till journalister är av sina annonsörer. Kapitalismen är enbart till skada!

2 kommentarer:

 1. Ur mitt perspektiv som språkmänniska har Thorwaldsson har klappat igenom även på en annan punkt: Han menar att fokus ska flyttas från att ge flyktingar svenskundervisning till att få in dem i jobb inom industri och byggsektor "där man kan klara sig med engelska". (Artikel i DN: http://www.dn.se/ekonomi/flyktingexpert-sagar-los-motstand-mot-lagre-loner/) Även om man lägger det språkideologiska perspektivet åt sidan är ju förslaget rent vansinnigt ur praktiskt och säkerhetsmässig synpunkt: det är lätt att föreställa sig vilka förödande konsekvenser språkförbistring kan ställa till med vid en industri eller ett bygge!
  I artikeln framgår att LO (åtminstone än så länge) motsäger sig sänkta lägstalöner... man får vara tacksam för det lilla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste den dumheten, och det är återigen Näringslivets röst man hör, den globala kapitalismen. SvD:s utfall mot dumengelska i jobbtitlar är betalmaterial men jag kan ge mig tusan på att de undviker att ge den underliggande förklaringen till varför amerikansk engelska tvingas på svenskarna som vore det en kulturimperialistisk invasion på gång.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.