Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 december 2015

Nu ska SVT fostra svensken till en löneslav

En jämförelse av SVT:s nya programdirektör och vd visar att det är sista spiken i public services kista som nu slagits in. Eva Hamilton förstörde och högervred konceptet och gjorde populistisk flams-tv. Men av den här nya ledarduons sätt att betona två av de fyra elementen, ser man inget slut på degradationen ner i populistisk skit-tv och styrning av svenskarnas tankemönster.

Vad som en gång kan ha varit en smula vänstervriden statlig television (jag vet inte, har alltid hållit mig borta från denna informationskanal), det färgas nu diarrébrunt genom kombinationen av Jord och Vatten. Nu handlar det enbart om LÖNSAMHETEN. SVT ska lära nysvenskarna och tröttsvenskarna att jobba!

Hanna Stjärne, vd SVT med Tyfons/Satans axel
och ett maktorienterat psyke (Månen) färgat av
de sammanknutna tredje och tionde husen
(kommunikation och makt)
Jan Helin, programdirektör SVT
- närighetslivets man


Johan Croneman, vars DN-krönikor jag ibland med nöje läser fast jag inte sett tv-programmen, producerar nu den mest motbjudande servila kommentar till chefstillsättningarna jag någonsin läst. "Du gnuggar min rygg så gnuggar jag din i retur!" Hur kan han falskeligen framställa förre "publishern" från Aftonhoran (alias Aftonbladet) som en vänsterns man? Sverige lider just nu av en fullständig begreppslig härdsmälta (vilket SvD rådligt påvisat när det gäller den korkade engelska som översvämmar landet i jobbeskrivningar och platsnamn). 

Tillägg 151216: T.o.m. den fantastiska och historiekunniga Åsa Linderborg på Aftonbladet - riktig vänster - faller i samma grop och historieförfalskar! Hon påstår ryggkliande att Jan Helin påbörjade på AB med att år 2008 kasta ut annonserna med de "lättklädda brudarna". Illa skrivet. Den här bloggen publicerade ett inlägg den 31 mars 2013 när Helin på skärmdump ses stolt deklarera hur efter sin tid han var (och inte "visionär" som Linderborg påstår).


rutom ett par snedsteg fördjupar Linderborg min bild av en ung punkig Helin som var men inte längre är. Hennes krönika är stark, men inte som avsked till sin forna chef utan för den mardrömsbild av det nya surkaptalistiska AB hon samtidigt tecknar - tio gånger värre än den Helin som redan under många år hörts prata rovkapitalismens ljuvlighet med sina läsare (eller troligare, uppdragsgivare):


Här verkar det pågå en fullständig nyspråkskampanj för att slutligen förvirra svenskarna in i det låglönehelvete som de styrande har inlett. Deltidsarbetslös söker jag f.n. bl.a. översättarjobb och läser i en annons följande hån mot den jobbsökande: det multinationella översättarföretaget söker de frilansar som går segrande ur en budstrid där det gäller att bjuda ut sig till lägsta löneanspråk. Och som dessutom visar intresse av att köpa företagets egentillverkade program för översättningen till priset 24.000 kronor!

Vad vi ser är inget annat än slaveriets återinförande på arbetsmarknaden, konsten att binda upp fullständigt rättslösa hjon på ett exklusivistiskt sätt eftersom den stackars dumstrut som går på det här skambudet givetvis kommer att ligga i för att få tillfälliga småjobb för att tjäna in den horribla utgiften för ett garanterat buggigt skitprogram. De kommer aldrig att lyckas eftersom företaget kräver att man köper en ny uppgraderad version för 8000 ytterligare vartannat år! Ren gangsterverksamhet.

Jag var i översättarbranschen för tio år sedan men fanskapen har dubblat priset på översättarmjukvara sedan dess samtidigt som ersättningsnivåerna blivit sämre! Och förstå nu den frilans som kanske behöver se sig om efter ytterligare uppdrag och där dessa firmor kräver att man investerat dessa pengar i någon annan typ av mjukvara än den "proprietary"-produkt företaget SDL kräver att frilansarna köper av dem

Det är sånt här som skulle starta blodig revolution överallt utom i Sverige, vars dekadens har skapat ett mentalt efterblivet och sovande folk. Reinfeldt hade faktiskt rätt på den punkten även om han menade något helt annat med sina tillmälen.

Jan Helin och Hanna Stjärne är politiskt tillsatta för att lära svenskarna att vara lönsamma. Jordelementet har sedan antiken betecknat RESURSER och Vattenelementet är det ständigt småhungriga element som känner sin biologiska dödlighet och därför kan drabbats av närighetens sjukdom - en naturlig följd av att vi har ett näringsliv som styrs kapitalistiskt.

Jan Helin vet minsann hur man får de omoraliska pengarna att omsättas. Stolt skröt han med att Aftonhoran (slutligen) hörde upp med att tjäna pengar på kvinnoexploatering (sexannonser). Så vad gjorde IT-företagen då? Jo, bytte verksamhetsidé och översvämmar nu Aftonbladets annonsplats med casinon. Hor och pengar hör ihop, det vet alla som studerat den här bloggen och astrologins antika symbolspråk. Sån är nivån på den man som SVT ny låter ansvara för dumsvenskens programkonsumtion. Det kommer att sluta i helvetet för det här landet!

Paret Stjärna och Helin är så långt från kreativa förnyare man kan komma. Kalla dem två trista administratörer och den finansiella maktens lydiga medspelare. Det är knappast någon slump att båda har maktens planet Saturnus i det tredje huset för överhetens hjärntvättning, hupp, jag menar kommunikation...

3 kommentarer:

Susanne sa...

Jag ser (i artikeln under Cronemans) att det är två nya programdirektörer som presenterats idag: Lena Glaser heter hon som ska basa över underhållning o kultur, medan Helin tar samhälle, nyheter osv. Och när jag ser att Glaser är född 9 mars 1963 blir jag mörkrädd... jag minns nämligen att jag läst om en hemsk kvinna på den här bloggen, som var född samma dag och ägde något gammalt hus, jag tror det var på Djurgården, och skulle vräka en mångårig hyresgäst därifrån. Tyvärr minns jag inte alls vad hon hette, och det var rätt länge sen. Troligen har jag lagt datumet på minnet för jag minns att jag blev upprörd när jag läste den länkade artikeln.

Seaward sa...

Tack vare ditt datum hittar jag namnet i horoskopsamlingen, Anette Parts var kvinnan som tvingade hyresgästen Berit på flykten. Men det blir värre (och bättre)! I sökningen hittar jag ytterligare en född samma dag, månad och år. Thomas Ristrand, en figur som slogs upp i AB och som ägnat sig åt djupt ångetsdrivet missbruk av förnedringssex under 30 år men som lyckades komma på rätt sida om demonerna och nu hjälper andra! En ruskig astrologisk sammansättning denna dag, som du säger.

Susanne sa...

Och en människa född denna dystra dag ska alltså ha hand om underhållningen i tv... förnedringsteve brukar ju en viss genre av s k underhållningsprogram kallas - det kanske blir mer av det framöver...