Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 december 2015

Nollan som påminner om Sveriges moraliska insufficiens



Man kan bara förundra sig över att högertidningarna allt oftare beskriver rena skitstövlar och deras kapitala oförstånd utan att på något sätt antyda för läsarna om skitstöveln får medieutrymme för att hans beteende är klandervärt eller tvärtom djärvt och värt att ta efter. Nu senast är det DN som berättar om den "populära" podcastaren som gjorde det all vad att man bara inte gör, går in och budar på egen auktion för att trissa upp slutpriserna.



Det intressantaste är nu inte DN:s flathet utan vederbörandes eländeshoroskop. Det här är verkligen svenskheten ut i fingerspetsarna - moraliskt döv, materialistisk och girig. Människan är född bara ett par dygn efter vårt gällande svenska nationalhoroskop! 

Och sinnelaget är här helt renodlat. I Sverigehoroskopet ägs Månen i egocentrerade Väduren av den Djävulskorrumperade Mars i den materialistiska fixeringens tecken Oxen. Men det här mänskliga nederlaget dröjer med sin födelse ett par dagar så att Månen hinner fram till pengarnas Oxen för en stilstudie i "förpsykologisk primitivism".

Människan säger i bildtexten att budbluffen "inte är något han skäms för" och  bevisar väl med detta om något hur den onda stjärnan Algol - Djävulen - faktiskt gör individer så dumma att man saknar ord. Här är den svenska folksjälen perfekt representerad. Här är hatare, gamers, materialister och allmänna penningfifflar summerade i en person.

Jag ser att auktionen var för välgörenhet (Jupiter) men när pengarnas Oxen intar första huset förvandlas de stora pengarnas Jupiter till en verksam illgörare, och ur det onda materialistiska sinnelagets perspektiv intar Jupiter den ultimata maktpositionen i tionde huset. 

Dessutom är Oxen är udda i första huset eftersom den får sin egen planet Venus emot sig som verksam illgörare och när Venus tydligt signalerar materialism genom att lägga sig i ett annat Jordtecken och dessutom i samvetets nionde hus, då inser man graden av röta.

Den här avtrubbade tönten kan ligga gärna lägga ner sin mediekarriär och börja exportera svenska mördarvapen till diktaturer istället. Då skulle mannen utan skam åtminstone lägga sig på sin sanna nivå. 

Notera hur den här kombinationen av Måne och Mars också figurerar hos Mona Sahlin en annan människa med sjukt underutvecklad lyhördhet (Toblerone- och kontokortsaffären). Jag har inte systematiskt undersökt ekonomisk omoral och den här kombinationen men det är möjligt att man skulle hitta intressanta ting...